Duke marre shkak nga nje postim ne nje teme tjeter...
http://www.forumishqiptar.com/showth...421&page=7#127
jam i nje mendimi te kundert,Problemi numer nje nuk jane politikanet shqiptare, jemi vet ne si popull i paafte per te reaguar, si popull i paafte per te marre ne kontroll vendin ku jetojme, si popull i paafte edhe per te qene i denje te quhet pasardhes i nje fare teper fisnike.
Se pari do doja te perkufizoja popullin me turrmen, dhe politikanet me ata qe jane ne parlament plus intelektualet.
Jam kategorikisht kundra asaj qe populli shqiptar eshte pergjegjes per gjendjen aktuale. Populli, pra turrma shqiptare e ka elementin baze qe ēdo udheheqes duhet te kerkoje tek populli. Vitalitetin. Une nuk njoh ndonje popull tjeter qe brenda 15 vjetesh e ka filluar dy here punen nga e para, dhe jo nga zero, por nga minusi.
Mendoj se problemi i Shqiperise jemi ne, "intelektualet" shqiptare, nga te cilet del dhe klasa politike. Jemi ne qe kemi shfaqur gjate gjithe historise shqiptare pa-aftesine per te marre gjerat ne dore.
Nano, gjate nje pritje ku ishte i ftuar nder shume kryetare te tjere shtetesh (Gjermani,France,Poloni, e kuē e maē), duke pare koleget e tij shprehej; Shiko keta te tjeret, ēfare kane me shume se une? Asgje, vetem se i ka qelluar nje popull per se mbari. Megjithese e vleresoj humorin e tij, dua ti kujtoj zotit Nano se nje popull siē ai e imagjinon nuk egziston, dhe ne qofte se do te egzistonte, nuk do te kishte nevoje per udheheqes.
Turrma ne te gjithe boten eshte e manipulueshme. Ai qe eshte determinues ne suksesin apo deshtimin e nje kombi eshte drejtimi. Per shembull, turrma gjermane ka treguar qe eshte e zonja te drejtohet drejt rrenimit te vendit, dhe sot eshte po e njejta turrme qe ka marre nje drejtim tjeter. Gjithashtu, duhet theksuar qe deshtimi dhe suksesi jane njesi matese te realizimi te nje qellimi, pa ditur qellimin e politikes shqiptare te ketyre viteve eshte e pamundur te gjykosh nese ai ka deshtuar apo eshte realizuar. Kjo me shtyn te ve ne dyshim "deshtimin" e politikes shqiptare.
Nje shembull konkret ne permasa shume me te vogla (pra dhe me te lehta per tu kuptuar) esht ForumiShqiptar. Individet qe kane ne dore instrumentat drejtues jane ne gjendje ti japin forumit drejtimin qe ata e gjejne te arsyeshem. Ketu ne Forumin Shqiptar, shikojme se sa e lehte eshte ta kryesh kete drejtim vetem duke bere nje aplikim selektiv te rregullave te forumit. 1. Duke fshire postimet me "llafe te pista". 2. Duke fshire postimet qe "dalin nga tema". A eshte ky forum nje deshtim apo nje sukses eshte e pa pundur te thuhet pa ditur qellimin.
Pas ketyre rreshtave e gjej veten ngushte, sepse etika me kerkon qe te propozoj nje rrugezgjidhje, te cilen nuk e kam. Megjithate instikti me jep nje drejtim, rritja e frymes kombetare, jo me parrulla boshe por me analiza socio ekonomike.
Per shembull, kush mund te na shpjegoje se ēfar eshte "Dilema e te Burgosurit" (Prisoner's Dilemma) ?
Dua tju kujtoj nje fakt; Eshte e pamundur qe nje udheheqes te zgjedhe popullin.
Shit happens, what makes a difference is the way you deal with it![]()
Krijoni Kontakt