Ne Rumani sulmohet veprimtarja e ēeshtjes kombetare Shqiptare MONA AGRIGORAIEI
Mona eshte autore e shume shkrimeve letrare per idene e rezistences kunder kolonizimit Sllavo-Greko-Serbo-Maqedono-Malazias.
Pas shume shkrimeve edhe kunder kolonizimit dhe greqizimit te dhunshem te Ēamerise dhe hedhjes ne pah qellimet antishqiptare te prijesit te kishes ortodokse Shqiptare Sllavo Grekut Janullatos, ajo sulmohet nga bishat mishngrenese te ashtuquajtur 'studentet Greke ne Rumani'.

Mona gjendet ne Spitalin e Rumanise, neve ende nuk kemi arritur te marrim ndonje informate me shume rreth saj, pasi une personalisht kam ne disponim vetem numrin e saj personal i cili sipas gjasave aktualisht nuk eshte ne funksion. Luten te gjithe ata qe dine diqka per gjendjen shendetesore te saj te lajmerojne ne kete e-mail: webmaster@lajmet.com apo te lansojne informata ne mediat e shkruara dhe elektronike.

Sinqerisht!
Vedat Xhymshiti
Kosove-Prishtine./27 May 2007/F.F.