Close
Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 102
    i/e regjistruar Maska e Anita07
    Anëtarësuar
    02-05-2007
    Vendndodhja
    Po jetoj ketu
    Postime
    114
    Adidu te pergzoj per ket tem shum interesante dhe pak e veshtir per tu kuptuar,mirpo une mendoj qe normal tradhtia eshte me shum tek meshkujt ngase shqiptart bej gara me numra,kurse nje fmer do e tradhton mashkullin vetem ather kur mashkulli e le anash at femer,keshtu qe e para eshte tradhti me emer mashkull dhe pastaj tradhti me emer femer .....
    Me nje fjal mashkulli eshte fajtor pse nje femer tradhton..........dhe kjo mendoj qe duhet cekur tradhti me emrin mashkull

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga adidu
    Por a mjafton vetegjyqesia mashkullore ne emer te embrionit te fekonduar nga sperma e tij, per te motivuar ne emer te perteritjes se races njerezore nga femrat, tradhetine e tyre te lindur?

Sado t'ju vime rrotull me perkedhelje dhe fjale te bukura, jane ato qe vendosin nese duan te lidhen me ne. Ne meshkujt genjejme veten se i fituam, ndersa jane ato qe japin verdiktin final per tu lidhur me ne.

Po femrat pse tradhetojne? Nga shkelja qe ju bejme ne meshkujt, apo nga paqendrueshmeria e shpirtit te tyre?
    Ne rast se mashkulli shkel, pse femra e tradheton per tu hedhur ne krahet e nje mashkulli tjeter qe gjithashtu shkel?

Tek e fundit femra zgjedh, ndersa mashkulli ropatet per tu zgjedhur. Mashkulli braktis ne rastin me te keq, i terhequr po nga nje femer tjeter e cila nuk mendon aspak se sa vuajtje i krijon asaj qe ja shkeput nga duart kete mashkull.

Ndersa femra tradheton duke perzgjedhur nje mashkull tjeter, gjithashtu duke mos menduar aspak se sa vuajtje i krijon mashkullit qe e dashuron. Tradheti ke emrin femer, sepse nuk mendon as per femren qe ja heq mashkullin dhe as per mashkullin qe e tradheton per nje mashkull tjeter.

Ne cfare lloj filozofije eshte thene qe tradhetia paska emrin "femer"?!Kush lloj shkence e paska vertetuar?!Ku e gjen ti kete bindje?!
    Asnje lloj femre nuk genjehet nga fjalet e bukura,femrat besojne te keto fjale te thena,ashtu sic beson edhe mshkulli,ashtu sic mund te besojme te gjithe qe keto fjale nuk jane aspak te thena kot ,po jane thjesht nje shprehje dashurie!Verdikti final nuk jepet nga femra,ky verdikt jepét nga dy persona,sepse ne dashuri jemi dy!
    Femra tradheton kur nuk ka me dashuri,kur eshte e shkelur,e lenduar,e fyer,e poshteruar,e tradhetuar,e zhgenjyer,kur eshte ne mungese te nje elementi afektiv,tradheton atehere kur dikush e sheh me syrin e dashurise ,tradheton atehere kur dikush i jep te kuptoje qe jeta vazhdon.......dua te them qe femra tradheton kur personi qe do nuk i kushton me aspak vemendje ose kur dashuria midis te dyve nuk ekziston me!E njejta gje ndodh edhe me mashkullin......Ndryshimi i vetem eshte se nje mashkull tradheton edhe pa patur ndjenja,dmth tradheton me shpesh dhe me kollaj,nje femer kur tradheton e ben me ndjenje te plote,e ben ne kerkim te dickaje te humbur....!PO ka shume meshkuj qe i shkelin femrat ashtu sic ka edhe femra te tilla,po ne asnje menyre nuk te lejoj te thuash qe femra eshte e lindur per te tradhetuar dhe ka nje shpirt te paqendrueshem.....nje femer nuk eshte e tille dhe ketu gabon rende!
    Nqs femra hidhet ne krahet e nje mashkulli tjeter dhe ti kerkon psene,do et thote qe femra vazhdon te besoje te dashuria dhe me kete hipoteze qe thua ti na jep te kuptojme qe femra sduhet te hidhet ne krahet e nje mashkulli tjeter qe do ta shkeli prape!!!!!Dmth ti ketu vihesh ne kundershtim me veten!!!
    Kush shkelka pra se spo te kuptoj,kush tradhetoka,mashkulli apo femra?!!!!
    Po femra e ka me te lehte te gjeje dike tjeter sepse jane ca avantazhe te tilla,jane ato avantazhe te cilat ja krijon ky lloj mashkulli qe thua ti,eshte mashkulli ai qe ben qe femra te gjeje kollaj,po nga ana tjeter mendoj qe eshte e njejte edhe per meshkujt dhe per mendimin tim se besoj "te rropaten kaq shume",per te gjetur nje femer!!!
    Tradhetia nuk e ka emrin femer,tradhetia nuk ka gjini,tradhetia eshte gjeja me e shpifur dhe me e keqe qe mund ti ndodhi dy personave qe jane bashke,tradhetia eshte mosrespekt,mosdashje,epsh,e shume te tjera.......dhe emrin e e ka "Tradheti njerezore" dhe aspak "tradheti femerore"!!!!
    "Carpe Diem"

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    te flasesh apo te thuresh vargje per tradhetine nuk do te thote qe domosdoshmerisht te jesh i/e tradhetuar.

Te nje nga temat e mija ku ne te cilen i kam thurur poezi tradhetise dhe humbjes se dashurise me ke thene qe femra shkruan poezi kur e shkelin me kembe dhe kur nuk do ata qe e duan,dmth femra frymezohet nga tradhetia dhe aty na u beka poete......keshtu me ke thene ti!
    Dhe mesa shoh filozofija jote bika shume shpesh ne kundershtim me ato qe thua!
    Pse per ty nuk qenka njelloj?!
    Une i kendoj dashurise,ndjenjes,tradhetise.....te gjithave,po jam e zhgenjyer dhe e vrare po ne asnje varg ose shkrim timin nuk kam thene qe tradhetia ka emrin "mashkull",ne asnje postim timin nuk i kam urryer meshkujt dhe po te them qe nuk ke pse ta besh as ti!
    Zhgenjimet qe mund te kesh pasur nuk ke pse i gjeneralizon duke ofenduar seksin femer...!!!

flm
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Postime
    202
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA
    Te nje nga temat e mija ku ne te cilen i kam thurur poezi tradhetise dhe humbjes se dashurise me ke thene qe femra shkruan poezi kur e shkelin me kembe dhe kur nuk do ata qe e duan,dmth femra frymezohet nga tradhetia dhe aty na u beka poete......keshtu me ke thene ti!
    Dhe mesa shoh filozofija jote bika shume shpesh ne kundershtim me ato qe thua!
    Pse per ty nuk qenka njelloj?!
    Une i kendoj dashurise,ndjenjes,tradhetise.....te gjithave,po jam e zhgenjyer dhe e vrare po ne asnje varg ose shkrim timin nuk kam thene qe tradhetia ka emrin "mashkull",ne asnje postim timin nuk i kam urryer meshkujt dhe po te them qe nuk ke pse ta besh as ti!
    Zhgenjimet qe mund te kesh pasur nuk ke pse i gjeneralizon duke ofenduar seksin femer...!!!

flm

Me pelqen qe flet me pathos, pasi eshte tregues qe edhe poezite i ben me pathos, prandaj disa prej tyre jane mrekullisht te bukura. Nejse, te dalim ne teme.
    Eshte e vertete qe tradhetia si nocion i perket te dyja sekseve, pra njerezimit pa dallim gjinie, pasi perfshin konceptualisht nje game shume me te gjere sesa raportet ndjesore mashkull - femer. Ajo qe une percaktoj si "tradheti me emrin femer" eshte ne kuptimin e ngushte dhe percaktues figurativ dhe aspak fyes karshi seksit femer, e aq me pak urryes. Te urresh femren do te thote se urren me se pari veten, pasi pa te nuk do te kishte as njerezim dhe as ndjenje(dashuri). Por natyra jote pasionanto - poetike, ka tendence me shume te ekstremizoje ne rastin me te mire, ose te anashkaloje dobesite qe karakterizojne seksin femer, ne rastin me te keq. Madje eshte e habitshme qe femrave sapo ju evidentohet nje difekt(ne mund ta quajme te tille), vrapojne per ta trumbetuar se nuk eshte vetem difekt i tyre, por edhe i meshkujve. Ndersa kur behet fjale per te evidentuar difektet e meshkujve jo vetem i gjykojne ashper, por shpesh e bejne edhe nen paraqitjen e viktimizimit. Sigurisht qe ne shume raste kane te drejte, pasi dihet qe prej mijera vitesh bota dominohet nga meshkujt dhe dora e tyre ka qene e rende ne shtypjen ndaj tyre. Edhe si mashkull e gjykoj patriarkalizmin, por mendoj se qofte agresiviteti(per te reaguar ashper ndaj difekteve mashkullore) dhe qofte viktimizimi(pesimi ndaj dominimit te eger mashkullor) i femres se sotme kontenporane, nuk i ben te barabarta me meshkujt, perkundrazi thellon hendekun e mosmarreveshjeve. Per mendimin tim, analizimi i hapur i difekteve te dyanshme pa paragjykime, i ben te barabarte.Ne kete kontekst, teksa une evidentoj dicka qe me duket si difekt femeror nuk do te thote se i ofendoj apo i urrej femrat. Mund te jem i gabuar ne percaktimin tim per nje veti te femres(qe ne rastin konkret lidhet me tradhetine), por ndjehem po aq i fyer sac mund te ndjehet nje femer e fyer, kur mendon qe une e ofendoj apo akoma me keq e urrej.
    Kaq persa i perket ofendimit dhe urrejtjes.
    Ndersa persa i perket "difektit" te tradhetise femerore ty DI ANA nuk ka pse te te vije keq dhe te shperthesh me pasion, pasi kjo eshte e ditur qe ne kohe te lashta( Eva dhe Adami), qe eshte me shume karakteristike e femres se sa e mashkullit. Eshte e shkruar ne mijera libra dhe kenge. Pse nuk te vjen keq ty kur degjon arien "la dona e mobile"? Po e perseris edhe nje here, qe per hir te kushteve patriarkale te botes, femra ka vuajtur shpirterisht dhe fizikisht, pra eshte shkelur nga mashkulli dhe si rezultat ka gjetur nje force kundervepruese qe quhet hakmarrje( me derivat tradhetine). Pra mos e merr ne kuptimin e ngushte qe edhe mashkulli tradheton. Mashkulli e kam thene dhe e them qe ben me keq se kaq, pasi ai e shkel femren jo vetem ne aspektin ndjesor, por ne te tera parametrat, qofte edhe ne drejtimin e nje shteti. Kur nje femer zhgenjehet dhe perdhoset ne dashurine e saj nga nje mashkull, natyrisht qe duhet te ndahet prej tij dhe te gjeje nje mashkull tjeter si fole per te mjekuar plaget e shpirtit te saj te vrare, por jo te futet ne fole duke mos u ndare. Ajo qe une percaktoj si difekt femeror me emrin tradheti, eshte se femra tradheton per hakmarrje. Nuk ndahet dhe ti jape duart mashkullit qe e trajton keq ose e perdhos, por i ve brire duke shkuar paralel me nje tjeter. Ndoshta ndjen kenaqesi te eger ne brendesine e saj te shtypur prej mijera vitesh.Me kete nuk dua te them se te gjitha bejne keshtu, por po e analizoj si fenomen. Mashkulli nga ana e tij nuk vepron keshtu, pra nuk shkon per hakmarrje me nje femer tjeter kur ajo qe ai dashuron e trajton keq. Perkundrazi i behet balte ne kembe asaj qe dashuron duke u bere i peshtire. Edhe ne rastin e tradhetise, mashkulli nuk tradheton me shpirt, por me trup. Mashkulli kur nuk e do me nje femer e ndan dhe dashuron nje tjeter pa e vrare mendjen shume te vazhdoje lidhjen me te, e njekohesisht te shkoje me nje tjeter. Ndersa pikerisht kur e dashuron, pa e kuptuar behet pre e femrave te tjera, te cilat po per hir te hakmarrjes kerkojne t'ja marrin femres tjeter. Hakmarrja e femres nuk shpaloset vetem tek mashkulli,por edhe karshi njera tjetres. Kur nje femer sheh nje mashkull te dashuruar , menjehere enderron ta kete ajo ate fluks dashurie dhe jo femra qe ai dashuron dhe leshohet ne fushen e betejes me tere arsenalin e saj. Tradheti me emrin femer = hakmarrje femerore karshi mashkullit dhe vete llojit te saj.
    Pra DI ANA une nuk jam ne kundershtim me fjalet e mia dhe te ashtuquajturen(nga ty) filozofine time. Madje edhe persa i perket te shkruajturit poezi, pasi them "JO domosdoshmerisht", sepse jo gjithmone poezia apo letersia ne teresi shpreh gjendjet dhe perjetimet individuale te individit krijues. I madhi Shekspir, kur shkruajti Otellon, e krijoi mbi bazen e fenomenit dhe jo se e perjetoi vete situaten e personazhit te tij me emrin Otello.
    Kam edhe me per te shkruar dhe argumentuar por po e mbyll ketu, per te mos u bere i merzitshem me shkrime te gjata.
    respekte femer me pathos

'80
    Anëtarësuar
    28-09-2005
    Vendndodhja
    tej maleve
    Postime
    34
    Tradhëtia ka vetem nje emer ,TRADHËTI ,duke u pershtatur pastaj ne gjini varet cila do e barti mbi supe mashkulli apo femra, megjithate ,asnjera pal nuk duhet te ndihet me e tradhtuar se tjetra per te shkuar ne gjeneralizime gjinish . Nese nje person tradhton ne rrethana te caktuara jo si synim per te tradhtuar te dashurin/en ( zakonisht arsyetime banale nga ata qe tradhtojn pa ditur as vete si te dalin nga gjithe ajo qe kane bere ) ai person ka tradhtuar veten ne rend te pare, sepse do ballafaqohet me pasojat .Thote nje fjale "dashuria nuk njeh rregulla" mirpo tradhtia i ve piken nje dashurie dhe te kujton qe duhet menduar per ca rregulla te pashkruara perderisa je ne nje lidhje dashurie te sinqert .Prandaj mos tradhtoni nese vertet dashuroni ate qe e keni ne krah ,mos bini pre e ligshtive, provokimeve etc , etc

respekte

ps. me falni nese ja futa kot vetem shpreha nje mendim timin

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anëtarësuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Kur ta merrni fjalen nga goja, c'te them dhe une tani? As adidu nuk u bere i merzitshem(une do behesha i merzitshem se do perseritja te njejtat gjera), as this is me nuk ja fute kot. Kemi nevoje per logjikra te tilla ku vritet per mire mendja. Me respekt mondishall

Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Ndersa kur behet fjale per te evidentuar difektet e meshkujve jo vetem i gjykojne ashper, por shpesh e bejne edhe nen paraqitjen e viktimizimit.

Ndersa persa i perket "difektit" te tradhetise femerore ty DI ANA nuk ka pse te te vije keq dhe te shperthesh me pasion, pasi kjo eshte e ditur qe ne kohe te lashta( Eva dhe Adami), qe eshte me shume karakteristike e femres se sa e mashkullit. Ajo qe une percaktoj si difekt femeror me emrin tradheti, eshte se femra tradheton per hakmarrje. Nuk ndahet dhe ti jape duart mashkullit qe e trajton keq ose e perdhos, por i ve brire duke shkuar paralel me nje tjeter. Ndoshta ndjen kenaqesi te eger ne brendesine e saj te shtypur prej mijera vitesh.Me kete nuk dua te them se te gjitha bejne keshtu, por po e analizoj si fenomen. Mashkulli nga ana e tij nuk vepron keshtu, pra nuk shkon per hakmarrje me nje femer tjeter kur ajo qe ai dashuron e trajton keq. Perkundrazi i behet balte ne kembe asaj qe dashuron duke u bere i peshtire. Edhe ne rastin e tradhetise, mashkulli nuk tradheton me shpirt, por me trup.

Ne kete menyre,nuk po ben gje tjeter vecse po vazhdon maratonen qe nisen niperit e adamit...me thuaj te lutem"...kur do ta hapesh ate temen ne te cilen do te trajtosh,pergjegjesite mashkullore ne lidhje me tradhetine...jam shume kurioze ta lexoj?!

respekte mashkull me pathos.
    "Carpe Diem"

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA
    Ne kete menyre,nuk po ben gje tjeter vecse po vazhdon maratonen qe nisen niperit e adamit...me thuaj te lutem"...kur do ta hapesh ate temen ne te cilen do te trajtosh,pergjegjesite mashkullore ne lidhje me tradhetine...jam shume kurioze ta lexoj?!

respekte mashkull me pathos.

Si cdoher nje vajz e sakt dhe e sinqert , je yll fare puqqqqqqqqqqqqqqqq
    Sui generis

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Tema qe kam hapur "tradheti me emrin femer" nuk do te thote se mashkullin e bej viktimen e tradhetise se femres, pasi mashkulli eshte me keq se sa tradhtar, mashkulli eshte shkeles. Midis te shkelurit dhe tradhtise ka nje humnere te madhe qe i ndan. Per menyren se si shkelin meshkujt, eshte nje teme tjeter qe duhet hapur dhe do ta hap me vete, per te mos i ngaterruar gjerat.
    Mashkulli eshte poligam dhe nga vete ndertimi fiziologjik sfogohet dhe mbars kedo femer qe i del perpara, madje brenda nje dite mund te mbarse disa femra. Ndersa femra nje here mbarset dhe lind pas rreth 36 javesh. Ne kete kontekst femra eshte jo vetem imazh i te madherishmes fiziologjike, por eshte nje zot ne toke qe mbars dhe krijon njerez. Ka nje zot ne toke qe eshte nena dhe nje zot ne qiell qe krijoi njeriun, e pare ne menyre figurative. Nisur nga kjo, mashkulli edhe kur e dashuron shpirterisht dhe fizikisht nje femer, ne nje moment thjesht per tu sfoguar kryen nje akt seksual me nje femer tjeter. Me mendjen e tij nuk e pranon aspak qe e ka tradhetuar femren qe dashuron, por e trajton si nje akt seksual te castit, sfogimin me nje te panjohur qe e ka ndjelle seksualisht. Natyrisht per femren qe gjithashtu e dashuron kete mashkull, ky veprim fizik eshte me keq se tradheti, eshte fyerje dhe shkelje. Dhe eshte e vertete qe eshte shkelje dhe egoizem i paster mashkullor, te cilin mashkulli as qe e mendon te tille, sepse bind veten qe dashuron femren qe ka nje lidhje dhe jo ate qe shkoi ratesisht. Mashkulli nuk mendon asnje cast qe e shkel dhe e perdhos femren qe dashuron, duke shkuar fizikisht qofte edhe nje here me nje tjeter, sepse ai nuk e sheh si tradheti por si dicka kalimtare. Ndersa femra ndjehet e shkelur dhe e perdhosur, pasi nga ana e saj ajo nuk mendon kurre qe te shkoje qofte edhe nje here rastesisht me nje mashkull tjeter pervec atij qe e dashuron me shpirt. Femra nuk mund ta kuptoje nje sfogim fizik me dike tjeter kur e dashuron me shpirt mashkullin qe dashuron. Pra femra nuk shkel. Ne rastin kur femra shkon me nje mashkull tjeter nderkohe qe ka nje lidhje, e ben ose pse ndjehet e shkelur pafundesisht nga mashkulli qe eshte e lidhur dhe i jep kenaqesi shpirterore hakmarrese, tradhtia, ose kur kupton se teksa ndjen dike tjeter dashuria per ate qe eshte lidhur ka mbaruar. Femra vetem kur ndjen nje mashkull tjeter kupton se nuk e do me mashkullin qe ka nje lidhje te gjate, sepse e ka shume te veshtire te kuptoje nese eshte mesuar te rrije prane nje mashkulli, apo e dashuron kete mashkull. Pra femra se pari tradheton vetveten duke ndenjur me nje mashkull per hir te asaj qe e ka dashur dhe kur e kupton, shkon me zemer me nje tjeter dhe ndjehet njekohesisht e lumtur qe tradhtine ndaj vetvetes e shkarkon tek mashkulli qe eshte e lidhur. Femra nuk e shkel mashkullin kur e dashuron ashtu sic ben mashkulli me te, por thjesht dashuron dike tjeter dhe ne meshkujt qe shkelim e emertojme tradheti.

Te tera keto i them ne pergjithesi, pasi ne vecanti ka shume raste shkeljeje dhe tradhetije te ndersjelle nga meshkuj dhe femra pa karakter.
    Nga kjo pamje e pergjithshme,e shoh mashkullin,te pasqyruar si shtaze...te lutem mos me thuaj se u keqkuptova...ndoshta jemi te tille...nese jemi te tille,a na jep kjo te drejten morale t'i veshim tradhetise,emrin femer,ne menyre te drejtperdrejte apo ne menyre figurative qofte....si mund te justifikojme tradhetine tone duke e emertuar veten me termin "poligam"...do te me thuash se nuk po perpiqesh te justifikosh tradhetine mashkullore...kam pershtypjen se po e ben...nuk do te doja te aludoja duke te thene se po e ben ne menyre te vetedijshme: )

Pershendetje..

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    hehehehehehe,
    fenomenet s'kan mbarim, rast tipik klinik. Zoti t'pa'te, adidas!
    me ndjese si kesh kaq gojeshtrenguem, po s'pata ma shume fjale.

Zoti t'pa'te!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Cybersex tradhëti apo jo
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2005, 19:11
  2. Cila tradheti falet? Perse?
    Nga Mina në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 27-10-2004, 11:44
  3. Cila tradheti falet? Perse?
    Nga Mina në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 28-09-2004, 09:36
  4. Tradheti
    Nga Mina në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 07-03-2003, 07:09
  5. Tre tradheti + !
    Nga Jeans-boy në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-06-2002, 15:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •