Pak si " mashkullor " ky gjykimi jot Diana, pasi per femrat " ben c ben ", rendesi ka qe te mos kete mpleksje sentimentale.Postuar më parë nga DI_ANA
Pak si " mashkullor " ky gjykimi jot Diana, pasi per femrat " ben c ben ", rendesi ka qe te mos kete mpleksje sentimentale.Postuar më parë nga DI_ANA
La vida es un carnaval
Postuar më parë nga brandon
Si mpleksje sentimentale,si mpleksje seksuale,per mua njelloj jane,ndoshta gabohem po qe te dyja per mua hyne te tradhetia!
respekte
"Carpe Diem"
Meh,ceshte e verteta nga natyra mashkulli eshte ai qe tradheton me shume.Pasi le me barre femren at tashme drejtohet tek nje tjeter,ndersa femra tradheton me pak,ose me sakte nuk e prish me te sepse do ta mbaje per vete.
Nje arsyje pse nje femer tradheton eshte edhe pse kerkon te beje dicka te ndaluar,pasi kjo eshte me shume emocionale....me eksituese...dhe si per rrjedhim me kuptimplote.
Nje dite dashuria mbaron ,ajo tretet si kripe.Dhe nuk ke cfare ti besh.
Nuk i mbeshtes kur kur "tradhetojne" (shume fjale e rende) genjejne por kur dashuria mbaron dhe bie me nje tjeter,cfare mund ti besh?
Cfare kuptimi ka me?
Cfare te bukure ka te ndihesh prone e atij qe nuk e do me? Po,pikerisht do ndihesh PRONE.
E vatmja menyre : prish lidhjen e vjeter,nis te rene.
Nese ai nuk te kupton,qenka k*qe fare.
Degjoni mire ketu.Meshkujt ua kane nevojen femrave aq sa edhe femrat ua kane nevojen meshujve. Cdo gje tjeter qe mund te thuet eshte egoiste dhe sexiste.
Ndryshuar për herë të fundit nga Militik : 16-06-2007 më 11:17
Une keto raporte i kam fare te qarta pasi jam rritur me frymen e rakise...pikerisht per kete arsye jam perpjekur te te mbaj prane , qe edhe ti te arrish te perdoresh kete leng cudiberes ne menyre racionale..te jesh i bindur se nese do te rrespekosh dozat qe shoku do te te rekomandoje ne recete...mendimet e tua do te evoluojne ne nje menyre beasuese...gezuar...si fillim gjysme tekeje per ty dhe nje dopio per muaPostuar më parë nga Baptist
![]()
Per adidu..
Te te them e drejten,me duket shume i ashper ky lloj percaktimi...nuk kam aspak deshire ta quaj si te vertete"..personalisht,nuk dua ta marr si per te mireqene..Nuk mundohem aspak te justifikoj tradhetine mashkullore duke u vetemeruar shtaze poligame. Do te me dilte shume me mire(si mashkull) te pranoja qe edhe ne tradhetojme, se sa te vetequhem shtaze poligame, vetem e vetem per te percaktuar "tradhetine me emrin femer". Tradhetia eshte nje "lux" qe ju perket vetem femrave, sepse ne thjesht shkelim, pasi nuk kemi nevoje te tradhetojme, sepse bota e sotme ne te tera drejtimet eshte ne dore te mashkullit.
Ne logjiken e nje homos sapience "mashkull",duhet te dominoje respekti per gjinine e kundert
dhe kurresesi,kjo lloj prepotence e supermacie,kaq e panevojshme...te pakten ne ditet e sotme,barazia gjinore eshte nje proces i cili po shkon ne nje menyre te pashmangshme drejt balancimit te shume deshiruar...ndoshta ne nuk na pelqen ta pranojme por ky eshte nje realitet i dukshem...per mendimin tim,eshte vetem ceshtje kohe dhe vullneti te mire nga ana jone,qe ky proces te finalizohet,por edhe nese vullneti yne do te mungoje,jam i bindur se femrat jane aq te afta sa ta fitojne vete kete lloj barazie...mendoj se e kane vertetuar me se miri kete gje"
edhe dicka tjeter persa i perket ndarjes qe ju bete me siper,megjithese per mua tradhetia mban emrin e te dyja gjinive...e zeme se meshkujt jane shkeles ndersa femrat tradhetare,cila nga keto te dyja eshte me e rende?...a eshte tradhetia nje pergjigje e merituar ndaj shkeljes?...perse nuk duhet ta pranojme qe prepotenca jone,e ka hak nje kunderpergjigje te tille!...nese do ti pranoje ne parim,keto qe po te them,
a do a beje nje gje te tille me ndergjegje te paster?
Te mos harrjme se kjo lloj idhujtarie,vazhdon edhe sot e kesaj dite,e quajtur me emrin paganizem....duhet te pranojme gjithashtu se ne periudhen e matriarkatit,ka mbizoteruar paqja brenda llojit,ndersa mbas kesaj periudhe,njerezimi ka njohur vec luftera dhe shfarosje ne mase...pyetja ime ne kete pike eshte;...a duhet te quhet femra hyjnia e vertete...a duhet te jemi ne,si meshkuj te vetedijshem se femra vazhdon te dominoje edhe sot e kesaj dite,para se gjithash ne aspektin shpirteror,por pse jo,edhe ne ate material ne disa raste te cilat une i quaj hapat e pare drejt barazise gjinore,hapa te cilat ne te ardhmen do te jene nje rruge e sigurt edhe per ato femra te cilat sot vuajne ate ndjenjen e inferioritetit..ju do te thoni se nese ato dominojne ne aspektin material ne menyre te pjesshme,atehere do te perpiqen te dominojne ne menyre te plote ne aspektin social...une nuk do ta quaja detyrimisht keshtu...mendoj se per te arritur ballancimin,duhet te meshohet me force nga krahu i kundert..ne rastin tone mendoj se eshte e domozdoshme..idhujtaria perpara se te drejtohej ndaj zotave, fillimisht ishte e drejtuar tek hyjnia nene, poligamia dhe pjelloria e saj. Ka mjaft statueta te zbuluara qe e vertetojne kete
Nuk me duket aspak e arsyeshme te bejme te tilla paralelizma,adidu.Madje ka hipoteza qe femrat per te ruajtur dominimin matriarkal, kur lindnin femra i vrisnin me qellim qe meshkuj te kishte me shume ne numer se sa femra, me qellim qe te mos kishin konkurence. Ky atavizem nuk e mohon dot qe ka ngelur edhe sot, kur ne shume raste jane nenat ato qe duan nje djale, po aq sa cdo babai te kete nje trashegimtar te mbiemrit te tij. Nje nene me shume bija femra ofshan me dhimbje qe nuk ka nje djale dhe kur e lind tere perkujdesjen e hedh tek ai.
Nuk me duket aspak e arsyeshme te bazohemi tek instikti pasi arsyeja ka evoluar nder kohera...jo cdo gje e bejme ne perputhje apo ne nevoje te instiktit shtazor..
Dhe si perfundim,me pelqeu pergjigja permbledhese qe ke bere ne lidhje me atributet tona,por a i gezojme vertet keto atribute...sa e rrespektojme atributin hyjnor(ndenjen)?..a jemi vertet ne nje rruge te drejte,apo thjesht trumpetojme
me te madhe evluimin tone per te cilin,te them te drejten kam shume dyshime..
Per ta mbyllur fare,tradhetia eshte tradheti dhe shkeles,mund te cilesohen te dyja palet...e pranoj,meshkujt me teper por ka edhe raste ne te cilat femrat jane shkelese,per pasoje,luksi i tradhetise u takon meshkujve..nuk egzistojne ndarje te natyres kategorike....nuk me duket me vend menyra pergjithesuese me te cilen je perpjekur te pasqyrosh natyren njerezore...bie pjeserisht dakord me shkrimin tend...respekte..
Shoku tanku, natyrisht qe nuk ka asgje absolute dhe nuk egzistojne ndarje kategorike. Per kete ke plotesisht te drejte. Pra nuk pretendoj te kem absolutisht te drejte ne te tera ato qe shkruaj. Une mundohem te jap nje mendim nga nje kendveshtrim i caktuar per kete dileme qe shoqeron prej mijera vitesh njerezimin dhe sigurisht qe mirepres me kenaqesi dhe shume interes edhe kendveshtrimin tend dhe te gjithe te tjereve. Shuma e mendimeve ne kendveshtrime te ndryshme na ben te dalim ne nje deduksion per kete dileme. Deduksion qe natyrshem eshte me i sakte se sa thjesht mendimi i pare vetem nga nje kendveshtrim.
Gjithashtu kendveshtrimi im nuk ka te beje me uljen e mashkullit apo te femres, pasi arritja me e madhe e shoqerise do te jete barazia gjinore. Pa u bere femrat si meshkujt dhe meshkujt si femrat, sepse kjo nuk eshte barazi, por thjesht nderrim rolesh. Pershendetje dhe respekte
Te jesh i bindur se edhe une,nuk kam patur aspak per qellim te zhvleresoj kendveshtrimin tend ne lidhje me kete dileme...ne fund te fundit,temat qe ne hapim sherbejne pikerisht per diskutuar ne lidhje me ceshtje te ndryshme...gjithesecili ka mendimin e tij dhe c'do mendim,ka vleren e tij..
Me fal se ndoshta po dal disi nga tema,ndoshta edhe po te bezdis me pyetje,por kam deshire te te drejtoj edhe nje pyetje tjeter..
Vertet beson se ne,si meshkuj,jemi ne nje rruge te drejte per te finalizuar arritjen e quajtur...barazi gjinore"..a na karakterizon deshira e mire per ta bere realitet nje rend te tille shoqeror...sa beson se nje gje e tille do te realizohet dhe a do te jemi te afte,t'a perqafojme me pasterti kete lloj barazie...pershendetje..
Postuar më parë nga shoku_tanku
Se pari te falenderoj une ty, qe nuk me paragjykon ne mendimet qe jap, panvaresisht se jam edhe vete koshient qe mendimet e mia jo vetem nuk jane absolute, por kane nevoje te perballen. Te te kundervihen me arsyetime eshte njera ane dhe te te kundervihen me argumenta eshte ana tjeter e medaljes. Ne temen e hapur nga une, argumentat, kur jane te personalizuara(pra per nje kategori te vecante situatash dhe individesh) qendrojne, sepse pothuaj gjithmone e pervecmja eshte nje arme efikase kundra te pergjithshmes. Pra, perjashto rastet e perveteshme ne kete teme, argumenta ne kontekstin e te pergjithshmes eshte ne mos e pamundur, e veshtire te gjesh. Pra, mbetemi tek ana e medaljes se arsyetimit individual per te pergjithshmen. Besoj se je dakord me kete, pasi ne te dy ne kete shkembim mendimesh, po mundohemi te arsyetojme ne menyre teper luajale.
Te dal ne temen e pyetjes tende te arsyetuar shume bukur dhe me mencuri: "Nese... a jemi si meshkuj ne rruge te drejte per te finalizuar arritjen e quajtur barazi gjinore. Aq me teper nese do te arrijme ta pranojme me pasterti kete"
Mendoj se nuk varet vetem nga ne, megjithese realisht konstatohet nje tendence e meshkujve "syhapur" per ta arritur dicka te tille. Per momentin, duke filluar nga vetja, eshte thjesht tendence dhe jo parim baze, barazia gjinore mbi baza vertet te drejta. Tendenca kthehet ne parim, kur masa derrmuese mashkullore e shikon si nevoje dhe domosdoshmeri dhe masa femerore mbeshtet tendencen e meshkujve "syhapur" dhe jo "feminizmin revolucionar" per te fituar te drejtat e tyre te neperkembura. Personalisht ne cdo aspekt te jetes nuk besoj tek filozofia e revolucionit, pasi revolucioni eshte jo vetem i dhunshem, por fshin masen "bezhe" qe ben lidhjen midis ekstremeve. Per te mos i rene gjate jam me afer me konceptin skandinav te raporteve mashkull femer(kam jetuar per ca kohe mes tyre). E thene ne menyre banale, nje skandinav nuk e ka mani qe kur hyn ne nje lokal ti hapi rrugen nje femre qe te hyje ajo e para. Thjesht hyn i pari ne lokal ai qe eshte nje hap perpara, qofte femra apo mashkulli. Ne pamje te pare per ne mesdhetaret(per te mos thene ballkanasit) duket si mungese respekti, por ne fakt eshte nje sinjifikacion i paster i barazise gjinore. Ndersa ne mesdhetaret(perfshi edhe Itali dhe France) bejme "katikule" duke i hapur deren nje femre, e me pas duke i afruar karriken per tu ulur dhe me pas per ta shkelur pa piken e vrarjes se ndergjegjes. Me shkeljen kam parasysh mbi te gjitha genjeshtren dhe inponimin mashkullor qe i bejme, pasi e bejme femren tonen nen filozofine krevatore. Ne pergjithesi mesdhetaret i bejne nje respekt te shtirur femres dhe pasi e shtrijne ne krevat e perdhosin dhe e trajtojne si dicka qe nuk vlen me. Ndersa skandinavet e quajne femren te barabarte dhe nuk kane nevoje ti bejne "katikule", po aq sa e quajne te peshtire qe te quajne veten dominues kur e kalojne ne krevat. Madje shpesh pranojne cilter qe aksh femer i kaloi ata ne krevat dhe jo ata ate femer.
Sic thashe edhe me lart dhashe nje shembull banal, qe kursesi nuk mund te quhet argument, pasi kundershtoj vetveten me ato qe shpreha, por te pakten eshte nje arsyetim i mbeshtetur mbi nje pervoje te caktuar.
Sidoqofte, per te mos e zgjatur, une besoj ne barazine gjinore, kur qofte mashkulli, qofte femra dine te ruajne me sharm feminilitetin dhe mashkullitetin e ndersjelle, pa hipokrizira te dukshme dhe te shtirura. Aty ku mashkulli eshte potent ne shperfaqjen e tij, femra ta pranoje me admirim. Aty ku femra eshte potente ne fushen e saj me shperfaqjen e saj, mashkulli ta pranoje dhe ta vleresoje me admirim dhe adhurim. Meshkujt "syhapur" e kuptojne se kjo eshte ne te mire te tyre dhe e bejne me pasterti dhe devocion dhe natyrshem trajtohen vec nga femrat. Te tjeret vazhdojne ne menyre te bindur shkeljen dhe paguhen me hakmarrjen femerore qe quhet tradheti( ne pergjithesi kuptohet). Besoj qe meshkujt syhapur po shtohen cdo dite e me shume dhe po me kete ritem po minimizohen femrat e "marra" feministe qe anlohen ne menyre patologjiko - revolucionare per te drejtat e tyre. Me shume respekt adidu
Mese i drejte si arsyetim,por sa gjasa ka qe dicka e tille te ndodhe,pra qe masa derrmuese mashkullore,te arrije ta shohe si domozdoshmeri barazine midis gjinive....jam i bindur se nese do te egzistonte nje vullnet i tille nga ana jone,do te gjente mbeshtetje te plote nga gjinia femerore,por ne mungese te kesaj,po e quaj "deshire" nga ana jone,ndodh edhe revolucioni i quajtur feminizem,nje reagim i tille ne kushte te tilla,per mendimin tim eshte mese i pranueshem...personalisht,nuk shoh alternativa te tjera me te buta(arsyeshme) per te bere te ndergjegjesohet pjesa mashkullore e pandergjegjesueshme...mendoj se ajo pjesa bezhe,jo vetem qe nuk do te fshihetMendoj se nuk varet vetem nga ne, megjithese realisht konstatohet nje tendence e meshkujve "syhapur" per ta arritur dicka te tille. Per momentin, duke filluar nga vetja, eshte thjesht tendence dhe jo parim baze, barazia gjinore mbi baza vertet te drejta. Tendenca kthehet ne parim, kur masa derrmuese mashkullore e shikon si nevoje dhe domosdoshmeri dhe masa femerore mbeshtet tendencen e meshkujve "syhapur" dhe jo "feminizmin revolucionar" per te fituar te drejtat e tyre te neperkembura
por do te jete gjithnje ne gjendje te ruaje ekuilibrat nderkohe qe ekstremet luftojne njeri tjetrin...perderisa deri me sot,kjo pjese bezhe,nuk ka arritur te kete nje efekt te dukshem ndikues persa i perket zbutjes se ketij fenomeni,menyra me efikase me duket reagimi revolucionar..mendoj se barazia do te arrihet vetem ne saje te kembenguljes femerore...ajo ka vertetuar me se miri,sidomos kohet e fundit"se eshte plotesisht e afte te ece ne c'do fushe te jetes,pse jo,edhe te drejtoje me po te njejten aftesi,ashtu si edhe meshkujt...nuk mendoj se do t'u nevojitet mbeshtetja jone,por thjesht,te mos u behemi pengese..
Te pershendes adidu,dhe me duhet ta pranoj se eshte vertet nje kenaqesi te diskutosh me ty...dua vetem te te them se menyrat revolucionare,vertet mund te jene te ashpera,por ne raste te caktuara,jane menyrat me efikase per te arritur nje qellim te mire..
Interesante...Postuar më parë nga adidu
Ne pergjithesi jam shume dakort me ty. E ke shprehur shume mire mendimin, s'mund ta kisha thene keshtu vete..
"and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern
Krijoni Kontakt