po tanku vec ti e din se nuk kluhet tradhti nji gja, ku mungon dash'nia.
kur ti je me nji femen qe nuk t'do, e t'shtihohet nji qi t'do rrotull e ti shkon me ta. S'ke tradhtue kan jo...
po tanku vec ti e din se nuk kluhet tradhti nji gja, ku mungon dash'nia.
kur ti je me nji femen qe nuk t'do, e t'shtihohet nji qi t'do rrotull e ti shkon me ta. S'ke tradhtue kan jo...
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Postuar më parë nga XX22
Histori te tilla ndodhin perdite,por jam dakort me Baptist kur thote qe ai qe tradheton ja ka bere vetes ne rradhe te pare,pastaj tjetrit!
Nuk ka shume njerez te afte te pranojne tradhetine qofshin meshkuj ose femra,dhe eshte kjo qe thua ti qe kur gabojne mundohen te gjejne gabimet te tjetri!Nje dite edhe te tradhetuarit do ta gjejne lumturine dhe nje dite tjeter ai qe ka tradhetuar do te tradhetohet nga dikush tjeter,sepse keshtu eshte kjo bote,per te gjithe rrotullohet....te gjitha mekatet lahen!
respekte dhe sa me shume fat!
"Carpe Diem"
Keto quhen rrethana lehtesuese" por i detyrohesh nje shpjegim asaj te pares..apo jo...jemi njerez apo c'fare jemiPostuar më parë nga Baptist
![]()
Po cfare shpjegimi ti jape asaj te pares kur ajo e para e di shume mire qe ai nuk e do??Ka njerez ti shoku tanku qe bejne skena harror jo do hidhem nga ballkoni po me le,jo do vras veten;a rrihet me dike qe nuk te do??Bahhh fare e keqe qe jane disa;te mbajne peng,lere mo tjetrin te jete i lire te shkoje tek ai/ajo qe do.Keto tipa ia njohin shume mire tipin pales tjeter dhe i qahen e i bejne te thuash ti vdiqen atyTe humburit jane ato me zemer te ulet,i vjen keq dhe rrijne ,pastaj ka dhe gjera te tjera ne mes hmm.Postuar më parë nga shoku_tanku
O njerez nuk jetohet per meshire me dike qe nuk e do,ketu zgjohet tradhetia vete,jam dakord me baptistin ketu.
Ketu duhen sqaruar pakez gjerat. Cfare kuptojme me tradheti?
Nje relacion romantik pa shkuar me "tutje"?
Nje dicka "kalimthi" e"shkathet" dhe rasti?
Nje relacion salutor pa pleksje sentimentale?
NJe dashuri kalimtare,me raport intensiv por qe zgjat pak?
Nje mesazh privat te forumi? Nje shkelje syri? Apo nje relacion me impenjativ me nje partner tjeter?
Eshte e veshtire te kesh pergjigje te siqerta per tradhetine.
La vida es un carnaval
Vertete nisur nga ajo qe parashtron brandon a quhet valle tradheti dikush qe con dhe merr e-mail??
Postuar më parë nga XX22
Tani u be corbe fare!
Tradheti per mua eshte kur je me dike,kur i thua nga mengjesi deri ne darke qe e do dhe smund te jetosh pa te,dhe nga ana tjeter te kesh relacione seksuale me dike tjeter,qofshin keto te shkurtra apo te gjata ne kohe!Nje genjeshter per nje dashuri qe nuk ke po qe nuk e pranon te tjetri dhe shkon me dike tjeter!
Kete quaj une!
"Carpe Diem"
Hahahah di-ana ke te drejte po fol se keqkuptohemi ne ndonjehere lol.Postuar më parë nga DI_ANA
Se ka njerez qe quajne tradheti kur i shkruan nje e-mail nje shoku lol.![]()
E ke kapur shume mire shoku tanku dhe i je afruar shume te vertetes dhe te ka ngelur thjesht nje hap i vogel te hysh ne thelbin e saj. Nuk mundohem aspak te justifikoj tradhetine mashkullore duke u vetemeruar shtaze poligame. Do te me dilte shume me mire(si mashkull) te pranoja qe edhe ne tradhetojme, se sa te vetequhem shtaze poligame, vetem e vetem per te percaktuar "tradhetine me emrin femer". Tradhetia eshte nje "lux" qe ju perket vetem femrave, sepse ne thjesht shkelim, pasi nuk kemi nevoje te tradhetojme, sepse bota e sotme ne te tera drejtimet eshte ne dore te mashkullit.Postuar më parë nga shoku_tanku
Dikur mijera e mijera vjet me pare jetonim nen pushtetin e femrave, te quajtur matriarkat. Femra(kryetare e fisit) shkonte njeheresh me disa meshkuj dhe kur ngelej shtatezane dhe lindete askush nga meshkujt nuk e dinte(pervec saj) se me ke e kishte femijen. Detyrimisht ata ishin te tere baballare dhe kishin per detyre te vraponin e te luftonin per te gjetur ushqim, per te mbajtur nenen poligame dhe femijet e lindur prej saj. Madje idhujtaria perpara se te drejtohej ndaj zotave, fillimisht ishte e drejtuar tek hyjnia nene, poligamia dhe pjelloria e saj. Ka mjaft statueta te zbuluara qe e vertetojne kete. Madje ka hipoteza qe femrat per te ruajtur dominimin matriarkal, kur lindnin femra i vrisnin me qellim qe meshkuj te kishte me shume ne numer se sa femra, me qellim qe te mos kishin konkurence. Ky atavizem nuk e mohon dot qe ka ngelur edhe sot, kur ne shume raste jane nenat ato qe duan nje djale, po aq sa cdo babai te kete nje trashegimtar te mbiemrit te tij. Nje nene me shume bija femra ofshan me dhimbje qe nuk ka nje djale dhe kur e lind tere perkujdesjen e hedh tek ai. Dikur, meshkujt qe mund te ishin me dhjetera brenda nje fisi dhe qe drejtoheshin vetem nga disa femra, filluan te "tradhetojne" kryetaren e familjes(kur ajo ishte shtatezane) dhe te shkojne tek femra tjeter qe nuk ishte shtatezane. Nuk mund te rrinin dot pa u sfoguar derisa te lindete gruaja - kryetare e familjes se tyre. Pra femra kishte te drejte ti shkelte dhe te ishte poligame, ndersa ata fituan te drejten ta tradhetojne. Pikerisht ketu u prish ekuilibri dhe plasi lufta mes familjeve brenda fisit. Femrat nena kryetare filluan te mbajne ne jete gjinine femerore per ta pasur si oferte per burrat e tyre, me qellim qe ata te mos shkonin me te tjerat jashte familjes. Pikerisht ky ishte casti qe burrat e nje nene kryetare "rrembenin" femren qe lindete dhe krijonin familje me te duke u larguar nga familja e madhe. Me kalimin e mijeravjecareve dominimi matriarkal humbi vleren dhe u ngrit dominimi patriarkal te cilin e perjetojme edhe sot, sepse nena kryetare nuk mund te ishte me dot nje potencial poligamor.
Pra ai qe dominon ka luksin te shkele, por jo te tradhetoje, ndersa te nenshtruarit(femrat e sotme) kane luksin te tradhetojne, por jo te dominojne dhe te shkelin. Patriarkalizmi fitoi dhe dominoi jo per aftesite e mendjes apo te muskujve mashkullor, por prej aftesise fiziologjike te sfogimit te tyre. Femra humbi dominimin matriarkal, pasi ishte e detyruar te mos ishte disponibel per meshkujt e familjes nje kohe te gjate teksa ishte shtatezane e me pas lehone.
Ne kete kontekst, ne meshkujt e sotem jemi po aq shtaze sa c'mund te ishin femrat dikur ne matriarkat. Nuk eshte keshtu ama, pasi kemi ndergjegjen mbi te gjitha qe na jep atributin per tu quajtur "homos sapience". E pikerisht kjo ndergjegje duhet te na beje te shohim qarte dhe te mesojme nga bota shtazore, e cila me instiktet e saj na tregon qarte strukturen fiziologjike dhe percaktimin ndermjet tradhetise dhe shkeljes. Do te thuash qe pikerisht nga ndergjegja qe na karakterizon ne meshkujt "homos sapience" duhet te evolojme dhe te mos shkelim femrat, e aq me pak te mesojme nga kafshet. Jam shume dakord me kete dhe madje personalisht mundohem ta ve ne jete. Pra per hir te dominimit qe kemi, nuk duhet te shkelim femrat, por te respektojme ndjenjen qe e kemi atribut hyjnor dhe te mos genjejme veten e te barazohemi duke thene qe edhe ne tradhetojme. Femra tradheton shkelesin per tu hakmarre, duke u hedhur ne krahet e nje shkelesi tjeter, sepse ndjehet e shkelur. Ndersa ne shkelim nje femer dhe ndjehemi mire ne budallallekun tone dominues patriarkal, kur na hidhet ne krahe nje femer tjeter qe tradheton shkelesin tjeter te saj.
I rashe gjate, por shkurt po percaktoj "shkeles me emrin mashkull" dhe "tradheti me emrin femer". Qe te zhduket tradhetia duhet te zhduket shkelja. Do te arrihet kjo? Homos sapience evolon dhe besoj se nje dite do te arrihet.
E tash varet sa ke pi?Postuar më parë nga shoku_tanku
Po ma shume varet, -qysh ke pi?
A e ke pi ti rakine, a ajo ty?
Pra kush kand e piu?![]()
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krijoni Kontakt