Nostalgjija...!!!
Mirsim Maliqi, Kumanovė
Nė momentet kur meditimi i inspiruar nga freskia e flladit pranveror nė kopshtet e luginės sė dashurisė, kishte arritur njė gjendje tė papėrshkrueshme, e qė pėr tė e reflektuar nė fletat e thata me pendėn e altrustit ishte shumė vėshtirė mbase mungonin fjalėt adekuate pėr ato ndjenja tė rralla... janė ndjenja tė pa para nga unė mė parė... ishte diēka jo e zakonshme... kjo mė shtonte akoma mė shumė kurreshtjen tė di nga mė erdhen kėto inkurajime.. .s'di, mbeta i shokuar... i habitur... mendoja akoma mė shumė t'i gjej misteriet e kėsaj gjendje tė papėrshkrueshme… nuk ndodh ēdo ditė, nė kėtė u binda...!!! s'di,... a ka ndonjė fjalė a term kjo gjendje... t'i them se janė fillet e dashurisė... nuk e di, mbase nuk shikoja anėsh...!!! ...derisa afėr meje u afrua njė pishtare... s'di, e vėrejta se ndriqonte... pėr ca ēaste mbeta i hutuar... derisa njė trėndafil lėshoi kaēurrelat e saj mbi fytyrėn time, dhe lulėzoi pasionin...! !! I harrova leksionet e tė tjerėve, qė mė mėsonin si tė dashurohem.. . harrove tė e pyes atė trėndafil se ēfarė emri tė bukur mban... ē'ėshtė ai akcion... thjesht, shpejtė, mė rrėmbeu zemrėn dhe iku...!!! sulm i rėndė... nuk di,... ndoshta ishte pjesė e strategjisė sė saj...!!!
Mos mė pysni... ju lutem... lermėni...!!! s'di... jam nė hall...!!! Lermėni tė qetė... ndoshta vjen nė ėndėrr ajo princesha e bukurisė, tė ma tregon emrin e saj... e mė pastaj nėse doni edhe tė ēmendur mė quani... lermėni... ikni, e dua vetminė nė kėto momente...!!!
Mė erdhi njė pėllumb i bardhė, qė simbolizonte edhe shpirtin e bardhė tė asaj kaēurrele qė ma dėrgoi atė postjer tė ēiltėr me fletėn e bardhė... me ngjyrėn e zezė tė pendės emrin e saj e kishte shkruar... emėr qė tronditin orientin e dashurisė... emėr... ah... emri...!!! Kishte shkruar se ******** e quajnė...!!! Asnjė fjalė tjetėr nuk ma tha...!!! mė la peng i pritjes... mė la.... eja pra... mė thuaj, kush je... se nuk e di, jam dashuruar nė vajzėn e panjohur... e di,... shpirti im po tė kėrkon... ndoshta shpirtat tona janė njohur edhe mė herėt... apo ndoshta edhe jetojnė bashkė... ndoshta, ndoshta, se me njė shikim e me njė letėr me dy fjalė, e ēuditshme po mė duket tė tė dashuroj kaq marrėzisht... po, po, jam bėrė si i marrė... pse? Sepse vuajtja pėr dashuri po mė jep kėnaqėsi,... durimi im,... duke tė pritur ty, po mė mėson se duhet sakrifikuar pėr idealen time... e qė je ti... e di kėtė, mos mė thuaj se jo...!!!
...s'di pse... edhe shkrimi i saj mė joshi... po sikur tė shoh fytyrėn e saj... jam i bindur se do ndrise...!!! ...ajo lulėzon nė shpirtin tim... kaēurrelat e saj rrezėllojnė... syt e saj bėjnė dritė pėr mua... ajo ėshtė dielli i zemrės simė... !!!...jo.... jo..... nuk heq dora nga ajo... e dua shumė... shumė, shumė... do e kėrkoj... do e hulumtoj.... e di, jeton nė ******...ėh.. .gabim... jeton nė zemrėn time... ėshtė banore e zemrės sime... ėshtė ajo qė nė strehėn e shpirtit tim, do gjej freskinė e dashurisė sė vėrtetė...!!! ...bukurija e saj ndritė...!!! Oj **********..., kėshtu do e ngris zėrin... nė malet e larta, ku kanė rrjedhojė ujėvarrat... ku freskia e flladi janė prezente, dhe ato fjalė ia transmetojnė thirrėses... deri sa tė mė ktheje pėrgjigje... e tė thotė se ē'kėrkoj prej saj... e ti them, se e kėrkojė dritėn e dashurise pėr zemrėn time... e ajo dritė ėshtė ajo vet....!!!
Eja pra, e dashur!
Krijoni Kontakt