Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Nostalgjija...!!!

Nostalgjija...!!!

Mirsim Maliqi, Kumanovė

Nė momentet kur meditimi i inspiruar nga freskia e flladit pranveror nė kopshtet e luginės sė dashurisė, kishte arritur njė gjendje tė papėrshkrueshme, e qė pėr tė e reflektuar nė fletat e thata me pendėn e altrustit ishte shumė vėshtirė mbase mungonin fjalėt adekuate pėr ato ndjenja tė rralla... janė ndjenja tė pa para nga unė mė parė... ishte diēka jo e zakonshme... kjo mė shtonte akoma mė shumė kurreshtjen tė di nga mė erdhen kėto inkurajime.. .s'di, mbeta i shokuar... i habitur... mendoja akoma mė shumė t'i gjej misteriet e kėsaj gjendje tė papėrshkrueshme… nuk ndodh ēdo ditė, nė kėtė u binda...!!! s'di,... a ka ndonjė fjalė a term kjo gjendje... t'i them se janė fillet e dashurisė... nuk e di, mbase nuk shikoja anėsh...!!! ...derisa afėr meje u afrua njė pishtare... s'di, e vėrejta se ndriqonte... pėr ca ēaste mbeta i hutuar... derisa njė trėndafil lėshoi kaēurrelat e saj mbi fytyrėn time, dhe lulėzoi pasionin...! !! I harrova leksionet e tė tjerėve, qė mė mėsonin si tė dashurohem.. . harrove tė e pyes atė trėndafil se ēfarė emri tė bukur mban... ē'ėshtė ai akcion... thjesht, shpejtė, mė rrėmbeu zemrėn dhe iku...!!! sulm i rėndė... nuk di,... ndoshta ishte pjesė e strategjisė sė saj...!!!
    Mos mė pysni... ju lutem... lermėni...!!! s'di... jam nė hall...!!! Lermėni tė qetė... ndoshta vjen nė ėndėrr ajo princesha e bukurisė, tė ma tregon emrin e saj... e mė pastaj nėse doni edhe tė ēmendur mė quani... lermėni... ikni, e dua vetminė nė kėto momente...!!!

Mė erdhi njė pėllumb i bardhė, qė simbolizonte edhe shpirtin e bardhė tė asaj kaēurrele qė ma dėrgoi atė postjer tė ēiltėr me fletėn e bardhė... me ngjyrėn e zezė tė pendės emrin e saj e kishte shkruar... emėr qė tronditin orientin e dashurisė... emėr... ah... emri...!!! Kishte shkruar se ******** e quajnė...!!! Asnjė fjalė tjetėr nuk ma tha...!!! mė la peng i pritjes... mė la.... eja pra... mė thuaj, kush je... se nuk e di, jam dashuruar nė vajzėn e panjohur... e di,... shpirti im po tė kėrkon... ndoshta shpirtat tona janė njohur edhe mė herėt... apo ndoshta edhe jetojnė bashkė... ndoshta, ndoshta, se me njė shikim e me njė letėr me dy fjalė, e ēuditshme po mė duket tė tė dashuroj kaq marrėzisht... po, po, jam bėrė si i marrė... pse? Sepse vuajtja pėr dashuri po mė jep kėnaqėsi,... durimi im,... duke tė pritur ty, po mė mėson se duhet sakrifikuar pėr idealen time... e qė je ti... e di kėtė, mos mė thuaj se jo...!!!

...s'di pse... edhe shkrimi i saj mė joshi... po sikur tė shoh fytyrėn e saj... jam i bindur se do ndrise...!!! ...ajo lulėzon nė shpirtin tim... kaēurrelat e saj rrezėllojnė... syt e saj bėjnė dritė pėr mua... ajo ėshtė dielli i zemrės simė... !!!...jo.... jo..... nuk heq dora nga ajo... e dua shumė... shumė, shumė... do e kėrkoj... do e hulumtoj.... e di, jeton nė ******...ėh.. .gabim... jeton nė zemrėn time... ėshtė banore e zemrės sime... ėshtė ajo qė nė strehėn e shpirtit tim, do gjej freskinė e dashurisė sė vėrtetė...!!! ...bukurija e saj ndritė...!!! Oj **********..., kėshtu do e ngris zėrin... nė malet e larta, ku kanė rrjedhojė ujėvarrat... ku freskia e flladi janė prezente, dhe ato fjalė ia transmetojnė thirrėses... deri sa tė mė ktheje pėrgjigje... e tė thotė se ē'kėrkoj prej saj... e ti them, se e kėrkojė dritėn e dashurise pėr zemrėn time... e ajo dritė ėshtė ajo vet....!!!

Eja pra, e dashur!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 17-05-2007 mė 01:02

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Shume bukur karadaku16..........shume shkruhet ne kete forum per dashuri..dhe Ti ke shkruar nje tregim zemre ..urime..pergezime..vazhdo te lexosh dhe shkruajsh ne "Forumin Shqiptar"

Te pershendes:

Karadaku16

Ne kerkim te dashurise,
    Zeri te shkon ne karadak.
    fisnikron shpirt te rinise,
    Dashurine e ke ne gjak.

Per dashuri mire shkruaj,
    dhe gje mos te mundoje.
    Ki zemer dhe mos vuaj,
    Dashuria do t'perqafoje..

Se kush je ta thote ky emer,
    O djalosh nga karadaku.
    Dashurine ti ke ne zemer,
    Tu gezoft gjithmone oxhaku..

Se s'ka si mos te vij,
    tek Ti ajo qe pret,
    Te te sjelle lumturi,
    Mbretresha jote ,o mbret....

Me nderime per karadaku16 dhe tregimin e bukur per dashurine,

bili99,USA
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 24-05-2007 mė 13:04

Citim Postuar mė parė nga bili99
    Shume bukur karadaku16..........shume shkruhet ne kete forum per dashuri..dhe Ti ke shkruar nje tregim zemre ..urime..pergezime..vazhdo te lexosh dhe shkruajsh ne "Forumin Shqiptar"

Te pershendes:

Karadaku16

Ne kerkim te dashurise,
    Zeri te shkon ne karadak.
    fisnikron shpirt te rinise,
    Dashurine e ke ne gjak.

Per dashuri mire shkruaj,
    dhe gje mos te mundoje.
    Ki zemer dhe mos vuaj,
    Dashuria do t'perqafoje..

Se kush je ta thote ky emer,
    O djalosh nga karadaku.
    Dashurine ti ke ne zemer,
    Tu gezoft gjithmone oxhaku..

Se s'ka si mos te vij,
    tek Ti ajo qe pret,
    Te te sjelle lumturi,
    Mbretresha jote ,o mbret....

Me nderime per karadaku16 dhe tregimin e bukur per dashurine,

bili99,USA
    Shpesh thuhet se njerezit nuk e njohin vetveten, shpesh kjo na duket si nje labirinth qe duhet zbuluar, e ngandonjehere na kalon ne enigmen e quajtur ēudi. Jo shume larg, para ca jave para se ta shkruaj kete ese te shkurter e modeste, nje mik i imi me inkurajoi qe te shkruaj dhe startova me kete shkrim qe ua ekspozova edhe juve te dashur lexues! Ndoshta shpresojme te shkruajme akoma, mbase ky eshte vetem fillimi i fillimit, se shpejti pres ti botoj edhe ca shkrime tjera!

Keto vargje e thurrura nga ju i nderuar Billi, pos qe me bejne te priviligjuar njekohesisht edhe mė inspirojne te vazhdoj akoma me shkrime, ndoshta gjindet dikush edhe ne ato kontinentet te largeta qe me lexon!

Sinqerisht u befasova nga ky urim i juaj, une e di, mjafton te pakten te jem mirenjohes perderisa s'di se si te ua kthej ate pershendetje qe per mua eshte kolosale.

Ju pershendes!
    karadaku16!

p.s. Nicku im tregon edhe moshen time!

mall Maska e bili99
    Anėtarėsuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    .....Dashurine e meriton....

Ishte kenaqesia ime te te pershendes..dhe vargjet i ke hallall se i meriton...dhe qe ke 16 vjet..meriton dhe me shume te past baca......
    Urime...dhe lexo dhe shkruaj......dhe me menyren e komunikimit elektronik..sigurisht qe tregimi yt lexohet ne gjithe boten.....mos i le tregimet pa ia dhene per ti lexuar asaj qe ti ia perkushton...

Me nderime per Karadak16 djalin,
    bili99,USA.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bili99 : 25-05-2007 mė 13:46

Citim Postuar mė parė nga bili99
    .....Dashurine e meriton....

Ishte kenaqesia ime te te pershendes..dhe vargjet i ke hallall se i meriton...dhe qe ke 16 vjet..meriton dhe me shume te past baca......
    Urime...dhe lexo dhe shkruaj......dhe me menyren e komunikimit elektronik..sigurisht qe tregimi yt lexohet ne gjithe boten.....mos i le tregimet pa ia dhene per ti lexuar asaj qe ti ia perkushton...

Me nderime per Karadak16 djalin,
    bili99,USA.
    Gezoj privilegjin t'i ndegjoj keto fjale nga ju i nderuar, e qe nen hijen e inspirimit qe po me vjen tash nga proverba e bukur qe thote se: "...fjalet e nxjerrura nga zemra shkojne ne zemer..." ta them i nderuar se me ke gezuar me poezin tuaj, e gezimi e lumturija strehohen ne zemer, e zemra ime sigurisht -shpresoj- te kete akceptuar fjale zemre nga ju.

Zoti te nderofte.

me rrespekt per vlerat tuaja
    karadaku16 (Mirsimi)

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •