Postuar mė parė nga bebushja
mua me shkeli njehere njera kemben edhe nuk prita te thoshte me fal se nuk kishte ndermend te thoshte jo per gje edhe i thashe une !!! me fal se me shkele pa cpa tha me fal edhe ajo !!!
mua me shkeli njehere njera kemben edhe nuk prita te thoshte me fal se nuk kishte ndermend te thoshte jo per gje edhe i thashe une !!! me fal se me shkele pa cpa tha me fal edhe ajo !!!
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
skam komente pse ndodh kjo eshte nje veti negative tek nje pakic e shqiptareve e jo tek nje shumic.........
Ne fakt,nje veti e tille vihet re me teper tek popullsia rurale e zhvendosur ne qytet.Postuar mė parė nga SaS
Nuk dua te tregohem paragjykues ndaj kesaj pjese te shoqerise por ne te vertete
ju mungojne elementet civilizues,kjo nuk eshte per faj te tyre,kete nuk e ve ne dyshim"...por zhvillimi kulturor persa i perket kesaj pjese,per fat te keq po ecen me hapa shume te ngadalta.,,,ndoshta kjo ndodh ngaqe ata perbejne nje pjese te madhe te shoqerise dhe si te tille,nuk mund te ndikohen nga pakica e shoqerise civile,e mbetur neper qytetet tona...per kete arsye,qytetet tona u ngjajne disa fshatrave te medhaja,dhe per me teper,kryeqyteti i ngjason nje kryefshati...nuk mund te shprehem me saktesi ne shifra,por jane me qindra mijera banore qe kane mbipopulluar qytetin e Tiranes,te ardhur nga zonat rurale"..eshte nje shifer e konsiderueshme kjo,teper e konsiderueshme"...jane shume here me teper se vete banoret autoktone te qytetit te Tiranes,dhe se banoret e qyteteve te tjera te Shqiperise te ardhur ne kryeqytet.Si'c dihet nga te gjithe,shumica e mund pakicen"Kjo eshte kultura qe mbizoteron sot neper qytetet tona...shoh te rinjte e qytetit te Tiranes,te cilet perdorin nje gjuhe mikse,ne nje fjali te vetme,gjen lloje te ndryshme dialektesh,,kjo,per pasoje te perzjerjes se kulturave.
Po te marrim si shembull kryeqytetin,si'c dihet nga te gjithe,ne fillimet e veta ka qene asimiluar kultura Dibrane,me pas,ne kohen e sistemit komunist,kjo kulture i la vendin kultures qytetare,flas per njerez te arsimuar te zhvendosur nga te gjitha qytetet e Shqiperise ne kryeqytet,nje zhvendosje e planifikuar kjo,nga sistemi i asaj kohe...por ne kohet e sotme,nuk mund te percaktojme sakte kulturen qe mbizoteron ne te..eshte bere nje lemsh i vertete..nje lemsh i cili do nje
kohe teeper te gjate te gjeje nje zgjidhje..
Pra ju shoku TANKU mendoni se kjo kulture mungon ke njerzit e provincave,qe kan ardhur me banim drejt qendres?Postuar mė parė nga shoku_tanku
mbase ke te drejt... mbase..........
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
pershendetje bebushja...
Eshte shume e vertete kjo qe thua!
Ne rradhe te pare pa ofenduar njerezit tane atje do te thoja qe kjo eshte nje mungese kulture!Nje njeri me kulture besoj se do ta thoshte pa veshtiresi fjalen "faleminderit"!
Ne rradhe te dyte,si une dhe ti jemi rritur jashte dhe dua te them qe na ben me shume pershtypje neve kur shkojme ne Shqiperi,per faktin qe keto llafe i degjojme ketu disa here ne dite....
Dhe ne rradhe te trete dhe te fundit,ne vendin tone eshte fatkeqesisht mentaliteti qe dikush qe eshte jashte,eshte i pasur dhe ka mundesine te te japi,pra nje falenderim nuk do kishte shume vlere per ta,pavaresisht se per ne do te thote shume!
Per ta ne jemi te detyruar te bejme sepse atje ka varferi dhe sepse ketu ka pasuri,gje qe eshte shume gabim!
Kjo ishte per dhuratat....
Kurse per ata qe nuk te thone kete fjale ne vendet ku duhet ti thone,po te them edhe njehere qe e kane nga "mosedukata"...dhe kesaj e dashur nuk kemi cti bejme per fatin tone te keq!
pergezime per temen
respekte per ty
"Carpe Diem"
Bebushja pershendetje, nje teme interesante kjo qe hapur dhe me beri te mendoja per nje gje qe mua me ndodhi.
Paradisa javesh isha me makine time dhe po udhetoja drejt Golemi, dhe ne rrugen e plazhit ne ato momente kishte shume trafik, nje moment une hutova me Kasetofonin e makines dhe nuk po shifja perpara rruges kur pa dashje i rashe makines qe kisha perpara "por shyqyr zotit isha me shpejti te vogel" ndaloj makinen dhe dal jasht del dhe personi i makines qe une i rash, gjeja e pare qe bera i kerkova falje dhe ja shpjegova situaten pse i rashe qe skisha mendien etj; personi ngeli i habitur me tha nuk ka gje sepse nuk u demtu asnjera nga makinat tona por pse kerko kaq shume "me fal" i thashe une bera fain dhe jam fajtor qe te rashe ty dhe eshte njerezore dhe edukat te kerkosh falje dike dhe ta falenderosh nga zemra per faljen qe ai te jep, personi ngeli i kenaqur nga une "dhe pse une godita makinen e tije" nga miresjellja.
Kshu qe mendoj qe nuk eshte turp dhe nuk eshte ulje ti kerkosh dike te falur ose dhe ti thuash tjetrit te faleminderit.
Une mendoj qe kultura e te theni faleminderit krijohet qe ne femijeri pasi po u rrite aha mendoj qe atehere eshte e kote te mesosh fjalet e miresjelljes.
gjithmone nje qytet i vogel ka me pak kulture se sa nje qytet i zhvilluar !!! por eshte mese e vertete qe ka njerez nga qyteti i madh qe nuk i shkojne as ke maja e gishtit atyre te qyteteve te vogla !!! e ke thene shume drejte bebushja !!!
Postuar mė parė nga Bledari
asnjehere nuk eshte turp te kerkosh falje kur e ke gabim persa i perket te pares ke shume te drejte bledo!!!
persa i perket te dytes nuk eshte asnjehere vone per te mesuar dicka te re aq me teper kur eshte ne rregullat e edukates !!! sa te rrosh do te mesosh !!! ktu futet edhe edukata !!! te pershendes !!!
Bebushja e jone si gjithehere pergezime per temen. Fjala faleminderit sidhe fjala ju lutem, ndoshta jane fjalet qe me se paku perdoren ne vendet shqiptare.
Ajo nese e vejme gishtin kokes se pse eshte keshtu na del se eshte edukata familjare ne pyetje. Falenderimi eshte kulture e kultura gjindet te njerezit e edukuar dhe te arsimuar. Per ndryeshe populli shqiptar eshte populli me vetit me te mira njerezore. Nuk eshte kurre vone per te miren nese veq jemi nisur.
=====================
JU NJE HAPE - PUNA DY.....
Di_ana,Bardhi,Bledi,Andi Shume Faleminderit Per Pergjigjet Tuaja![]()
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
Krijoni Kontakt