Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    Peja o qytet i bekuar
    Anëtarësuar
    28-03-2002
    Postime
    310

Të gjitha klonet e deritashme janë me defekt

Njeriu i cili ka ndihmuar gjatë krijimit të deles Dolly pohon se të gjitha kafshët e klonuara deri më tani kanë defekte fizike dhe gjenetike

Ian Wilmut nga qendra hulumtuese Roslin në Skoci pohon se delet dhe lopët të cilat janë klonuar janë shumë të mëdha, minjtë kanë poashtu defekte materniteti, ndërsa derrat kanë defekte të zemrës. Wilmut ka publikuar këto dy zbulime të tij për të tërhequr vërejtjen për këtë rrezik shkencëtarëve të cilët provojnë të klonojnë njerëzit. Delja Dolly e klonuar tani vuan nga artritisi, edhe pse është shumë e re për këtë sëmundje. Ajo vuan për shkak se pjesët e molekulave të DNA-së të cilat janë të angazhuara për mbrojtjen e skajeve të kromozomeve i ka më shkurtëra. Shumë minj të klonuar bëhen tepër tepër të trashë, edhe pse ushqehen normalisht. Lopët e klonuara dhe derrat kanë probleme me mushkëri dhe probleme shumë të mëdha me sistemin imunologjik. Ian Wilmut ka përcjellur sjelljen e molekulave të metilit të cilat ngjiten në molekula të DNA-së dhe kontrollojnë funksioinet e saj. Metilimi i molekulave të DNA-së I cili ndodh në stacionet e rritura dallon nga ato që ndodhin në spermie dhe vezore. Kjo do të thotë se, kur merret stacioni nga organizmi i rritur dhe injektohet në vezore - dhe ky process çon deri tek klonimi - DNA-ja e tij formohet ndryshe nga ajo që gjendet në spermi. Sipas Ian Wilmutit kjo edhe është arsyeja e defekteve tek kafshët e klonuara dhe nuk ka arsye të besohet se i njëjti problem nuk mund të paraqitet edhe tekk njerëzit e klonuar. “Askush nuk do të duhej të merrte guximin të klonojë një foshnje”, ka deklaruar Ian Wilmut.
    no respect whatsoever for authority - Richard Feynman.

SiMp^tIkJa Maska e Enkela B.
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    550

pershendetje

Eshte e vertete qe deri tash te gjitha klonet jane me difekt.
    Kjo ehste vetem fillime, dhe pa mundime e pa gabime nuk behet asgje.
    Shkencataret po bejne experimente, dhe mendoj se do te dalin diku.
    Gjithcka ka te keqijat e veta po dhe ka te mirat e veta.
    Mbi te gjitha dominojne te mirat. Keto nuk mund te shihen tani, po do te dalin ne skene me vone.

respekt

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinë
    Postime
    100
    i love pejes
    ej peje mos i merre keto skrime prej gazetave kosovare.krejt keto shkrime tua i kom lexu dikun tjeret .
    mendoj prandaj jam egoist

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinë
    Postime
    100
    i love pejes
    ej peje mos i merre keto skrime prej gazetave kosovare.krejt keto shkrime tua i kom lexu dikun tjeret .
    mendoj prandaj jam egoist

SiMp^tIkJa Maska e Enkela B.
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    550

of course i ka marre diku

ashtu eshte, de une e km lexuar kete atikull diku, krejt te njejti.
    po besoj se Ilovepeja nuk eshte as i pri dhe as i fundit qe i kopjon artikujt.
    respect
    love u all

Une mendoj, pra Jam Maska e dj_fana
    Anëtarësuar
    24-12-2005
    Vendndodhja
    viti - kosovë
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga antitheos Lexo Postimin
    i love pejes
    keto postime qe i ka bere Ilove peja nuk i ka bere per vetem per ju sepse nuk e ka ditur a keni dijeni a jo por per ata qe ju intereson me ditur ma shum rreth klonimit
    duhet pasur respekt per qdo postues dhe duhet bere kritika me fakte
    nese ke fakte qe e demantojn kete qe e tha Ilove peja atehere urdhrni edhe postoni po mos bani ksi kritika te pavenda sepse natyra e ketij nenforumi asht shkenca dhe faktet
    Ndryshuar për herë të fundit nga dj_fana : 09-01-2008 më 17:01

Jasht Tokësor (UFO)
    Anëtarësuar
    04-11-2007
    Vendndodhja
    Mitrovicë
    Postime
    5
    Citim Postuar më parë nga antitheos Lexo Postimin
    i love pejes
    nuk ka lidhje pse e ka kopijue,ja une per veti kete artikull nuk e paskum has ne gazeta d.m.th. me paska ikur nje numer i gazetes por ja qe eshte ne forumin ton te mire.
    ME RESPEKT

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Me falni nje pyetje te thjeshte :

Ta zeme se ushtaraket arriten te klonojne me sukses nje qenie njerezore, si edhe te bejne mbi te modifikime te thella gjenetike per ta permiresuar dhe per ta kthyer ne nje ushtar te pamposhtur tip robot.
    Cfare ju ben te mendoni qe kjo gje do te behej publike?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-12-2007
    Postime
    119
    Forc per ate, ka kohe qe punohet, dhe e dyta produktet nga kafshet e klonuara kane kohe qe jane hedhur ne treg, dhe kane rezoltuar te pademshme , eshte e kote kur degjon se evropa dhe usa do ta hedhin ne treg , eshte nje loje mediatike ka kohe qe populli e ka henger.

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Persekutimi i Kishës Katolike në Shqipni nga 1944-1990
    Nga Anton në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 10-12-2011, 12:41
  3. Procesverbali i pleqërisë jehudite
    Nga muli21 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 11-12-2008, 17:22
  4. Të dhënat fosile hedhin poshtë evolucionin
    Nga monarku në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-11-2006, 10:34
  5. Kosova-Pak info per te
    Nga StormAngel në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 17-08-2004, 22:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •