Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 52
    Moderator Maska e Pratolini
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Gimi, duhet te jesh me i kujdesshem ne postimin tim.
    Nese une marr nje shembull ku fare rastesisht nderhyn feja, kjo nuk do te thote qe po ndryshoj apo po dal jashte teme.
    Shembulli mund te ishte i cfaredo lloji tjeter, keshtu qe shikoje dhe nje here me kujdes ku kam dashur te dal me ate postim.

Ajo puna e keshillimit me duket shume standarte dhe e vulgarizuar, per me teper mund te thosha e perdhunuar si teze.
    Une nuk jam as "Nene Tereza" dhe as "Papa", keshtu qe perpiqem te jem sa me praktik dhe realist ne jeten time, duke e shfaqur kete dhe me ane te postimeve. Ne momentin qe kupoj qe dikush kerkon te me keqperdore apo shfrytezoje (ne cilindo aspekt duke perfshire ketu edhe kaq te debatueshmin sinqeritet), vertet mendon se duhet te kem nerva t ju mbush mendjen per te kunderten ketyre njerezve ??? Kjo eshte jollogjike dhe vetem per nje roman te nje vajze ne klase te tete mund te qendronte, qe ende beson tek pastertia dhe humanizmi i individit.

I mbetem idese qe me mire se sa te harxhosh energji te kota, dhe aq me teper me mire se sa te harxhosh sinqeritet te gabuar me dike, me mire krijo distance !
    Respekte ! Pratolini

bebe_e_logel Maska e idushe_
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    home..
    Postime
    51
    Lexova shum postime qe keni bere ... po ma thoni duhet te jemi te sinqert apo jo ...se nuk po mor vesh unaaa..

Gjer tashi una vetem me sinqeritetin jom mor duhet ta ndryshoj ket gjo ?????
    **Wanted by many owned by none!!!**

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    Pratolini : Ne momentin qe kupoj qe dikush kerkon te me keqperdore apo shfrytezoje (ne cilindo aspekt duke perfshire ketu edhe kaq te debatueshmin sinqeritet), vertet mendon se duhet te kem nerva t ju mbush mendjen per te kunderten ketyre njerezve ???

Pratolini
    me keto fjalet " vertet mendon se duhet te kem nerva t'ju mbush mendjen per te kunderten ketyre njerezve ??? "
    Paksa e tregove veten " Tipik Shqiptar " , mirepo duhet marrur parasysh nje gje :

" Gjerat duhet arritur me butesi e jo me vrazhdesi. "

I mbetem idese qe me mire se sa te harxhosh energji te kota, dhe aq me teper me mire se sa te harxhosh sinqeritet te gabuar me dike, me mire krijo distance !
    Respekte ! Pratolini
    Ashtu mendoj edhe une , megjithate mbetet mendimi yt ... ne anen tjeter te falenderoj per opionionet e juaja .

Respekte Pratolini ,

Pres pergjigje edhe nga anetaret e tjere te forumit shqiptar.
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Sinqeriteti eshte virtyt,qe i zbukuron njerzit.
    Kohet ndryshuan,ndoshta me teper njerzit,nje pjese e tyre vrapuan ta quajne sinqeritetin edhe si virtyt i budallait...............

Fatkeqsisht ne jeten e perditshme gjithmone e me shume ndeshemi me njerez qe te mos demtohen nga sinqeriteti i tepert shendrrohen ne hipokrite.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 01-05-2007 më 00:19
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Tregova veten tipik shqiptar ?????
    Me fal por mos duhet ta tregoje veten si ndonje tipik somalez ?? Apo tipik brazilian ?? Italian nuk besoj, por mos e ke fjalen per ndonje amerikan ??

Ca ishte ky pohim kaq i gabuar ?? Une vertet nuk kam ndjenja te theksuara nacionaliste por kjo nuk do te thote te neperkemb teresine time kombetare. E c te keqe paska te tregohesh shqiptar ?? Meqe ra fjala, nuk me thua ti si e koncepton veten, si ndonje tipik kinez ???

Me i kujdesshem here tjeter te mos biesh ne gracka qe i nderton vete
    Respekte !

Larguar Maska e Gerrard
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Anfield Road
    Postime
    1,603
    Pershendetje!!

Ka ardhur nje kohe qe ta marin Sinqeritetin per dobesi dhe te ven ne loje, kaq poshte ka rene niveli i Shoqeris Shqiptare sa te miren e marin per dobesi dhe te keqen e marin per te mire qene. Nuk di ca te them per mua jan njerez te vecant ata qe jan te sinqerte dhe te drejte, koha i tregon te mirat dhe te keqijat.

Respekte

T-B
    Liverpool is now where it belongs
    The cry was no surrender,
    We'll fight for the boys in red,
    We'll fight, we'll fight for Liverpool,
    The team that Shankly bred.
    We'll fight for Alun Evans,
    We'll fight for Ian St.John,
    We'll fight, we'll fight for Liverpool,
    The pride of division one - two- three - four
    Listen to the Kopites roar

LIVERPOOL - LIVERPOOL - LIVERPOOL

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga Trendafili-Blu
    Pershendetje!!

Ka ardhur nje kohe qe ta marin Sinqeritetin per dobesi dhe te ven ne loje, kaq poshte ka rene niveli i Shoqeris Shqiptare sa te miren e marin per dobesi dhe te keqen e marin per te mire qene. Nuk di ca te them per mua jan njerez te vecant ata qe jan te sinqerte dhe te drejte, koha i tregon te mirat dhe te keqijat.

Respekte

T-B
    kjo qe ti shpreh ketu eshte mase e vertet!
    me vjen keq ta them por fatkeqsisht ne kohet e sotme dominon mashtrimi,
    hipokrizia,pabesia,interesi,kurse siqeritet apo burreri sic asht quajt dikur jan te paket per mos te then hic fare ata qe i disponojne!

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga Pratolini
    Tregova veten tipik shqiptar ?????
    Me fal por mos duhet ta tregoje veten si ndonje tipik somalez ?? Apo tipik brazilian ?? Italian nuk besoj, por mos e ke fjalen per ndonje amerikan ??

Ca ishte ky pohim kaq i gabuar ?? Une vertet nuk kam ndjenja te theksuara nacionaliste por kjo nuk do te thote te neperkemb teresine time kombetare. E c te keqe paska te tregohesh shqiptar ?? Meqe ra fjala, nuk me thua ti si e koncepton veten, si ndonje tipik kinez ???

Me i kujdesshem here tjeter te mos biesh ne gracka qe i nderton vete
    Respekte !
    Me gjakftohte mor Pratolini,me gjakftohte"...ne fund te fundit,Gimi nuk te quajti as Kinez,e as Mongol...Shqiptar te quajti!...c'fare ka ketu per tu nevrikosur?!...mos do te thuash se nuk te pelqen te te quajne tipik Shqiptar?!...per mua do te ishte komplimenti me i bukur"...per distancimin qe po flisje me siper...nuk e di"
    Te te jap te drejte,kam frike se mos distancohem shume dhe harroj se kjo bote ka edhe njerez te tjere pervec meje....ti afroj,kam frike se mund te perfitojne me teper nga c'duhet prej meje... megjithate,e rendesishme eshte se jemi qenie qe pershtatemi lehte...per fat te keq,se fundmi e gjejme me mire veten te mungesa e sinqeritetit se sa te mbartja e kesaj vlere.....mendoj se pak sinqeritet,nuk do te na bente dem,perkundrazi",do te bente te ndiheshim me mire me veten....nuk duhet te frikesohemi kaq shume prej sinqeritetit miku im"....do te benim mire ta praktikonim me shpesh edhe pse mund te na quanin te dalemode.....sa per sinqeritetin e tepert,nuk besoj se ka te tille"...do te ishte nje mrekulli po te kishte por per fat te keq nuk ka...nuk besoj"

Anëtarësuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Tanku, me sa duket nuk e ke kuptuar rrembimin tim mor miku im !

Po te shikosh kontekstin e bisedes, Gimi kerkon te nenkuptoj nje percmim apo dicka te tille duke me quajtur nje "tipik shqiptar", ne fakt eshte nxituar duke prekur nje teme per te cilen me sa shoh qenka shume mbrapa.

Per me teper, deduksioni i tij se une qenkam nje shqiptar tipik, vjen sepse une mendoj qe nuk duhet te jemi shume humanist dhe shenjtor duke u perpjekur te bejme te tjeret te sinqerte. Po pse argument eshte ky ??? Po neqoftese ka kombe qe jane me afer kesaj qe kam thene une, ato mund te jene vetem shtetet perendimore, ku cdo dite e me shume shoqeria eshte e prirur drejt individualizmit.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Atehere ne kete pike besoj se jemi mire keshtu si jemi(tipike Shqiptare)...megjithate,nuk besoj se Gimi eshte tip i prirur te percmoje te tjeret"
    me siguri qe ta ka shprehur ne forme komplimenti...per me teper,mendoj se nje percmim i tille do te nenkuptonte nje percmim ndaj vetvetes...

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Cfare mendoni per Hitlerin dhe "Mein Kampf"
    Nga wittstar në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 06-02-2011, 20:15
  2. A mendoni të ktheheni në Shqipëri ?
    Nga Arbushi në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 189
    Postimi i Fundit: 10-01-2011, 07:06
  3. Cfare mendoni për lakuriqësinë e femrave shqiptare?
    Nga vesaaa në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 454
    Postimi i Fundit: 05-12-2010, 16:02
  4. Pyetesor: Si mendoni...?
    Nga gea_07 në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-03-2007, 18:47
  5. Si mendoni...?
    Nga PRI-LTN në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 28-02-2007, 16:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •