Mendoj se po se nese je i sinqert me dike qe nuk eshte i till gjithcka te shkon per dem.
Duhet te jesh i sinqert ne disa gjera por jo gjithmon
Mendoj se po se nese je i sinqert me dike qe nuk eshte i till gjithcka te shkon per dem.
Duhet te jesh i sinqert ne disa gjera por jo gjithmon
GjERMONE E LOGEL SA NJE GOGEL!
mendoj se sinqeriteti duhet me ata persona qe e meritojne kete sinqeritet !!! sinqeriteti i tepert eshte i demshem me ata qe nuk e vleresojne !!!
YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...
Se mbaj mend e kujt eshte kjo firem por firma e nje antare/ri thot: "Eshte e leht te jesh i/e mire, por e veshtire te jesh i/e drejt"A mendoni se sinqeriteti i tepërt mund t'ju dëmtojë ?!
Gje qe eshte mese e vertet sepse hipokrizia dominon ne shoqerin e soteshme dhe kur je i sinqert per cdo gje zakonisht behesh njeri i keq ne syt e njerezve qe su pelqen e verteta.
Personalisht ne shoqeri jam e sinqert deri ne budallek! Gje qe e kuptoj po se korigjoj dot![]()
E mendoj por si veproj?!...pak e veshtire ti pershtatem kesaj bote![]()
Sinqriteti eshte nje minus ndonjehere,ndonjehere plus per karakterin e nje njeriu.Te demtoji nuk e besoj sepse tregon karakterin tend,sot njerezit mendojne se sinqeriteti eshte nje pike qe e kane shume pak njerez.Por ka shume njerez qe u pelqen sinqeriteti shume jo.Jane mesuar ndoshta.
Te demton dhe qe c'ke me te sidomos kur je duke i besuar nje personi qe nuk duhet t'i besosh. Eshte e veshtire ne diten e sotme te dallosh njerezit, shume e veshtire madje, njerezit kane shume fytyra dhe jane te rralle ata qe me te vertet mund te besosh e te respektosh sic duhet.
Prandaj kujdes, sepse pesohet shume lehte dhe vec kur t'a ngulin thiken pas kurrizit pastaj e kupton me ke ke patur te besh, por athere eshte teper vone.
Nuk jam kurre pro genjeshtres, madje e urrej ate me pasion, por eshte me mire thjesht te mos hapemi me njerez pa i njohur ata mire mire fare, dhe ne ate rast, prap do mbaja rezerva me shumicen per te mos thene te gjithe.
fatkeqesisht keshtu eshte dhe ne ditete e sotme eeshte gjithon me eveshtire qe duikush te vlesoje sinqeritetin tend pa e keqperdorur dhe pikerisht ata te cilet ke e tepr besim te zhgenjejn
Fundi i barkut nuk nxirret me askend, pasi kthehet si thike me dy presa ne drejtimin tend me vone. Duhet te jesh i sinqerte aq sa te tjeret jane me ty, as me shume e as me pak. Bota ka shume lloje njerezish.
Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni
Ne familje e shoqeri nuk te demton. Ne pune, mendoj se po.Postuar më parë nga gimi3
Mendimi im ky.
Where does a thought go when it's forgotten?
atehere , ne keso raste duhet ditur me ke te jesh i sinqert e me ke te mos jesh !Pratolini: Une nuk pretendoj qe sinqeriteti im te mireperdoret nga gjithekush, sepse eksperienca me ka treguar qe kjo eshte nje utopi !
Ja vlen te rezervohesh , sepse ky rezervim eshte nje mundesi per te njohur personin ne fjale me mire . Thjesht , te ipet mundesia te mos ndjesh keqardhje ne te ardhmen me kete " rezervim " apo " ndrydhje " sic e quan ti.Ajo c ka une po perpiqem te shpjegoj mund te shprehet me anen e nje pyetjeje :
A ja vlen te rezervohesh ne vetvete duke ndrydhur parimet e tua dhe ate c ka ti beson vetem sepse dikush keqperdor sinqeritetin tend ???
Para distancimit eshte e udhes t'i japesh edhe nje mundesi shoqerise me te cilen ke kaluar nje pjese te jetes e mos ti abortosh ne ate menyre konfuze , pa marre parasysh nese ke hasur ne disa konflikte te cilat une personalisht i konsideroj relative - te ndryshueshme - kaluese , nese shef ti dicka jo te sinqerte tek dikush ateher a eshte me mire te distancohesh apo te keshillosh , e nese pranojne keshillen eshte me mire per ta , e nese jo atehere ata vetem veten do te demtojne.Une mendoj se eshte shume e thjeshte. Nje individ i rrahur me shoqerine arrin te kuptoje ne menyre instiktive qellimet e tjetrit dhe kur keto krijojne konflikt me ate cfare ti pretendon, zgjidhja me e mire eshte te distancohesh dhe jo te mos tregohesh i sinqerte.
Pratolini me sa duket devijove temen te cilen po e diskutojme , tema eshte " A mendoni se sinceriteti i tepert mund t'ju demtoje " ndersa ti flet per debatet fetare , nese don mund te diskutojme edhe per debate fetare mirepo s'eshte vendi , s'eshte tema .Pratolini : Dikur, si nje adoleshent pa drejtim qe kam qene (sic te gjithe jan ne te tille periudhe), jam perpjekur qe ne menyre djallezore te ndez debat ne nje rreth fetar (sepse asnjehere nuk kam besuar dhe ende nuk besoj ne fe), e megjithate mu dha nje mesim i mire kur personi te cilit i drejtohesha, jo vetem qe nuk genjeu kot se koti, por perkundrazi u dustancua dhe nuk denjoi as te me pergjigjej. Por jo sepse nuk dinte, por sepse kuptoi qe tendenca ime binte ndesh me frymen ne te cilen ai besonte. Ky shembull i thjeshte besoj e jep me qarte idene time.
Respekte ! Gimi3
Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .
Krijoni Kontakt