raikonen kampion bote
raikonen kampion bote
Kimi Raikonen Kampion Bote!
Punë, djersë, dashuri mes njerëzve dhe ndaj atëdheut.
E kam prognozu qysh ne fillim.
Raikonen hyn ne sferen e legjendes.
Urime urime per Raikonen dhe per Ferarin.
Rrespekte edhe per korrektesine e Filipe Mases.
Punë, djersë, dashuri mes njerëzve dhe ndaj atëdheut.
Ne keto momente po zhvillohet ceremonia e gares se Brazilit njekohesisht festa e Ferrarit per titullin e dyfishte kampion,si ne konstruktore ashtu edhe ne pilote.
Urime![]()
Mclaren dhe Hamilton i paskan lane gjithe gabimet dhe terslleqet per dy garat e fundit. Ne garen e parafundit ne Kine, Mclaren e la Hamiltonin me goma krejtesisht te ngrena per 4 xhiro, nderkohe qe ky humbte 4-8 sekonda per xhiro. Pastaj Hamilton humb kontrollin e makines nderkohe qe futet per ne pitstop. Duke pare se si mbaroi kjo gare, Hamiltonit i duheshin vetem dy pike nga gara e Kines. Te cilat i merrte pa problem (ne fakt mund te merrte minimumi 5 nqs do kishte nderruar gomat ne kohe).
Sot Hamilton ben gafen e pare duke humbur dy vende ne start, e parakalojne Rajkonen dhe Alonso. Mgjth me kete renditje nuk do kishte problem per te. Pastaj gafa e dyte duke tentuar te parakaloje Alonson dhe del jashte piste. Humb 4 vende mgjth prape eshte ne fillim te gares dhe shume afer ne kohe ndaj vendit te peste qe i duhej. Pastaj fillojne problemet e makines. Humb kontrollin e motorrit, duke rene praktikisht ne vend te fundit, i 18-ti dhe 30 e ca sekond alarg vendit te peste. Nderkohe qe arrin te rikuperoje lehtesisht vendet ndaj makinave inferiore vjen gabimi i ekipit. Ndryshon strategjine e Hamiltonit nga dy ndalesa ne tre. Megjithese Ron Denis tani duke komentuar rezultatin e gares tha se ne fakt kishin arritur te rikuperonin 10 sekonda duke bere tre ndalesa mua me ngjan pak sa e pabesueshme kur mendon qe nje pitstop zgjat rreth 20-25 sekonda ne kete piste dhe pothuajse te gjithe te tjeret bene vetem dy.
Ne retrospketive, Ferrari mbase gjeti drejtesine qe pretendonte ta merrte duke penalizuar dhe pilotet e Mclarenit per shkak te skandalit te spiunimit. Ne nje deklarate te para ca javeve Montezemolo thonte qe Hamiltoni duhej te falenderonte dhe Ferrarin nqs shpallej kampion sepse shume prej elementeve te makines se tyre ishin "vjedhur" nga Ferrari. Ne fund, nuk ngeli nevoja per dicka te tille.
Ky sezon ka qene me emocionuesi qe kam pare une, dmth nga 95 e kendej. Megjithese kam qene tifoz i terbuar i Shumakerit, nuk mendoj si disa me siper qe F1 eshte bere me i merzitshem kete vit pa pranine e tij. Ne fakt nje finish te tille vetem po ta besh skenar mund ta gjesh. Tre pilote qe pretendojne per titull ne gare te fundit, dy te te njejtit ekip (nuk ndodh me duket qe nga duelet Sena-Prost) dhe ne fund triumfon vendi i trete.
Rajkonen 110
Hamilton 109
Alonso 109
P.S.
Kjo jave paska qene jave e tersit per sportin ne Angli. Ne futboll kombetarja mundet nga Rusia dhe rrezikon seriozisht te mos kualifikohet per ne Euro 2008. Ne regbi humbin ne finale ndaj Afrikes se Jugut dhe sot ne F1 humb dhe piloti anglez (Hamilton) dhe ekipi anglez (Mclaren). Ne xhirot e fundit te gares, komentatori anglez sa nuk po lutej qe te perplaseshin Hajfeld me Roseberg apo me vone Kubica me Rosberg.
Lulet edhe mund ti shkelin por Pranveren nuk mund ta ndalin dot.
Eh...nuk ka qene dhe aq terheqes ky sezon jo. Vetem pas konfliktit hamilton - alonso sec u be icik me terheqes. Ky sezon ka pas shume pak spektakel, parakalime, emocion por paty mbylljen spektakolare fare.
...kimi i meritoi kete titull sepse shume e shume here ka dale nga gara per faj te motorrit ose per gabimi nga te cilat dhe hamilton me alonson humben titullin.
P.S Megjithmend paska qene nje jave shume ters per Angline. Ngushellime, nqf se akoma jan te merzitur si komb.
If you tell a big enough lie and tell it frequently enough, it will be believed.
KIMI RAIKONEN KAMPIONI I F1 dhe Ferrari ben Mrekulline.
Ne intervisten e pare dhene pas fitimit te titullit Raikonen shprehet: "Ishte nje fitore dhe nje arritje e madhe. GJithmone kemi menduar se mund t'ia dilnim mbane. Kemi qene gjithmone te bashkuar dhe ne fund kemi dale fitimtare. Falenderoj te gjithe e ne menyre te veçante falenderoj Masen: kemi luftuar se bashku per titullin kampion, por ketu kundershtari qe duhej mundur ishte Hamilton dhe e kemi mundur se bashku".
Kam thene une qe Raikonen i kane rene ca puplat kete vit, se ka qene ca mendjemadh para se te vinte te Ferrari.
Urime ferraristeve dhe ishalla me nje titull kampion edhe vitin tjeter por me MASSEN ne krye.
Mos ua bej te tjereve ç'ka s'do te doje qe te tjeret te ta benin ty...
Sa mire qe nuk e fitoje `Hamilton`,mediat ne uk nuk mbaheshin se kujtuan se e moren para kohe.
Shpirt Njeriu
You are the master of your fate...You are the captain of your soul...
forca massa dhe urime kimit. Rendesi ka qe fituan ngjyra e kuqe.
NE un me ty jam milaniste ( per vitin qe vjen ) massa ne krye shpresoj.
Fooorrrzzzzzzzzzaaaaaaaa Ferarri
Urime Kimit per titullin e fituar te cilin e meritoj per kete vit dhe gjithashtu urime Mases i cili bere gjithashtu nje gar te shkelqyer dhe me ne fund drejteisa triumfoi, edhe pse u munduan qe me hile te bejne dicka tek mclaren nuk ariten
Forza Ferrari
Shumë zhurmë për asgjë
Krijoni Kontakt