Close
Faqja 14 prej 25 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 246
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Xhustini lindur kete vit
    Ore si shpjegohet qe keni nje deshire per ti degjeneru temat deri ne ate far feje sa me i largu njerzit nga leximet e kota dhe pa fruta.... jeni per te ardhur shume keq o " Styx & Co. Ltd. " ....
    Ky eshte nje lajm shume i mire. Qenkemi per t'u pergezuar, une dhe kushdo qe beka pjese ne firmen time, qe rastesisht ja paskemi dale ne krye qe duke degjeneruar tema te caktuara te largojme njerezit nga leximet e pafrutshme.

Ca jane ata greke qe ju nxirrni nga cdo interpretim ndryshe nga i juaji i historise apo i ndonje teme ?????????????
    E kunderta eshte vertete. Jane greket ata qe jane perzier ne cdo qelize te historise shqiptare. Sado e sikletshme qe eshte perseritja monotone e te njejtit veprim, eshte e qarte besoj se nuk mund te pastrosh stallen duke lene ne te njejten kohe plehun brenda.

Ore ca ju rre mendja se e doni Shqiperine me shume se te tjeret ???????? me ler te te them qe jeton ne delir dhe shpesh keni edhe sindromat e njerzve qe vuajne nga kompleksi i madheshtise qe s'eshte gje tjeter vecse nje inferioritet i pafrenushem
    Duket qarte qe Kabineti Fqinj i Historise ju ka bere trainim te detyruar psikologjie. Ndryshe, nuk do guxoje te shkruaje qe “madheshtia fsheh inferioritet te pafrenueshem”, pa patur frike se do zbuloje ate qenien e strukur qe pretendon inferioritet ne menyre qe te fshehe pushtetin e madheshtise (me sakte cmiren e mediokritetit). Disa kombe, sidomos ato qe bejne mizori ndaj te tjereve, jane te tille dhe prodhojne homosapiens te tille.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 11-04-2007 më 21:30
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s
    Dhia nuk e din çka asht taxhia, por ai superinteligjenti qe e din se çka asht taxhia asht Gomari.
    Zeu, une do thoja se njeriu eshte me tuafi ne kategorizime. Ai di jo vetem cfare eshte tagjia, por edhe cilat jane dhia dhe gomaret superinteligjente. Ne fakt Aziatiket vertet e konsiderojne gomarin me superinteligjentin nga tere kafshet. A hyn kjo tek traditat hitite thua?

Zeu. Nuk para kam kohe. Shkruaj e bej sepse deshiroj. Perpiqu te lexosh me kujdes cfare eshte thene. Aty ku me te drejte veren mosperputhje deshmishe historike, mendo qe jane rregualluar qe te mos kete. Ne shume raste, anje dokument i marre ne vetvete nuk eshte i sakte. Ndaj nuk mund te thuhet (them) qe prova/citimi im eshte me e mire se ai qe ke sjelle ti. Eshte analiza vetjake qe do te te tregoje te verteten, sikurse ne nje problem matmatike qe zgjidhja e sakte varet nga parametrat qe zgjedh.

Gjithe te mirat.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 11-04-2007 më 21:07
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Styx
    Nuk mendova qe ju ishit Enciklopedia Britanike, si edhe qe kishit te drejten eskluzive te leximit te saj, kur shkruajta komentin e fundit. Dhe "sqarimet" e studjuesve te ropatur nuk behen me nje titull gazete sic ju takon ta dini, aq me shume kur behet fjale tabu te ekzitencializmit e kombeve te caktuar.
    Te drejta ekskluzive te leximit te enciklopedise? Tentative per humor a si?!

Nje gje me ben pershtypje, kur nje anetar tjeter (pa zene emra ne goje se mos i ze lemza) ka sjelle informacion nga ajo enciklopedi, informacion i cili i vinte per shtat ideve te tua, pse nuk vure ne pikepyetje legjitimitetin apo ekskluzivitetin?!

Nejse, vallai kohe e nerva per loje fjalesh nuk kam, as per te shtuar nr e postimeve ne kete teme, qe sic duket po na i numeroka Genesis (pershendetje ).

Sic duket, ne kete nenforum po nuk mbajte ison e nje ideje apo nje tjetre, s'ia vlen te shkruash, se fillojne "etiketimet" apo "hedhje balte". Here tjeter do vije me pinca, te luaj (se u bene vite qe s'jam ulur gju me gju ne balte.)

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Te drejta ekskluzive te leximit te enciklopedise? Tentative per humor a si?!

Nje gje me ben pershtypje, kur nje anetar tjeter (pa zene emra ne goje se mos i ze lemza) ka sjelle informacion nga ajo enciklopedi, informacion i cili i vinte per shtat ideve te tua, pse nuk vure ne pikepyetje legjitimitetin apo ekskluzivitetin?!

Nejse, vallai kohe e nerva per loje fjalesh nuk kam, as per te shtuar nr e postimeve ne kete teme, qe sic duket po na i numeroka Genesis (pershendetje ).

Sic duket, ne kete nenforum po nuk mbajte ison e nje ideje apo nje tjetre, s'ia vlen te shkruash, se fillojne "etiketimet" apo "hedhje balte". Here tjeter do vije me pinca, te luaj (se u bene vite qe s'jam ulur gju me gju ne balte.)
    Pse si mendon, ne te tjeret nuk e kemi lexuar ndonjehere Enciklopedine Britanike keshtu? Dhe se dyti, eshte qesharake te thuash se nje liber eshte ose komplet i pakontestueshem. Besueshmeria e nje argumenti nuk e kam lidhur ndonjehere me personin qe sjell ate argument. Por sigurisht qe e lidh ngusht me botekuptimin dhe pergatitjen e atij personi qe mbron ate argument.

Gjepurave te postimit qe kishe bere ne nje teme tjeter do i pergjigjem kur te kem kohe. Nderkohe ju lutem radhitni radhiten faktet qe deshmojne sipas jush se nuk jane greket dhe serbet por te tjere qe ftuan osmanet ne Ballkan. (Jo se keta po prisnin ftese, por qe nepermjet ftesave ja u bene pushtimin dhe qeverisjen e lehte.) Mjafton te them qe e ardhmja e vendit eshte krasitur historikisht, sic eshte eshte fat qe nje vend si i yni lind me shumica burra dhe gra unikale. Optimizmi dhe pesimizmi me te cilin shoqeroni faktet ne jeten tuaj, nuk perben interes per mua.
    Aeneas Dardanus

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ketu ne forum, para disa kohesh eshte hapur nje teme shume interesante, me duket nga forumi i filozofise ose mbase dhe i psikologjise. Perse ne forum behemi ndryshe ?

Ne fakt, edhe pse pyetja eshte pergjithesuese dhe mundohet te nenkuptoj te njejten gje per te gjithe pjesmarresit, fatmiresisht eshte ndryshe, dhe ka nga ata qe kur futen ne Forum, sidomos ne kete pjesez(histori+arkeologji) te civilizuar ku kultura eshte rekuiziti kryesor, e lejne jashte jeten e tyre personale, ciladoqofte ajo(do cuditeshe qe shume nga ato qe mund ti kujtosh me syze e topalle, jane njerez qe mbase ne jeten reale nuk ta pertojne... cdo 'ftese'). Megjithate jam koshient, qe ajo tema i adresohet shumices derrmuese, asaj shumice qe kur hyn ne forum, pak nga pak i duket vetja sikur hyn ne ndonje film, dhe nga thjeshte njerez te interesuar per subjektin kalojne ne Doktorra dhe Profesora dhe pak me vone marrin dhe sembianca Kalorsiake te versionit Cobra apo Rambo. Baptisti qe njeri nga ata, dhe u perjashtua derisa te arrije te dalloje boten reale nga ajo imagjinare, dhe te ushtrohet pak me teper ne menyren e te adresuarit.

Tema mbyllet, derisa te qetesohesh dhe te vendosen masat qe do merren si ne rastin e Baptistit. Te keshilloj qe ato 5 pikat qe ke shkruar ne fund, ti vazhdozh me nje te falur publike. Mua nuk me intereson fort shume se cfare vendos te besh ti, sepse fundia fundit ai qe ke siper eshte emri yt jo i imi, dhe rreputacioni qe ti krijove jo i imi. Plus qe un gjerat ne forum nuk i marr personale, per aresyet e lartpermendura.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 13-04-2007 më 14:48
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Eshte normale qe mos bihet dakort midis anetareve per gjera te ndryshme. Nganjehere diskutimi nxehet dhe kalon edhe ne 'sulme' ose ne replika te ashpra por qe nese jane brenda kufirit te miresjelljes apo debatit te nxehte nuk sjellin asgje te keqe ne teme. Te mos biesh dakort mbi interpretimet e ndryshme te historise nuk perben mekat por nga ana tjeter nuk i jep askujt te drejten te shprehet ne forumin shqiptar dhe sidomos ne nenforumin e historise me fjalorin qe eshte shprehur Justinian. Per kete arsye u mor mase ndaj tij.
    Do ju lutesha te mbahet parasysh qe cfaredo qofte kundershtia apo mospranimi i nje informacioni dhe interpretimi te tij, ti mbahemi normave te komunikimit civil dhe mos kalohet ne banalitete dhe karagjozlliqe.

Temen po e rihap.

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Une kam nje pyetje.

Ne qoft se nuk gabohem per Doret thuhet qe e krijuan Sparten, e tash pyetja ime eshte e thjesht dhe lidhet me kete filmin e ri qe doli ne Kino dhe qe tregon per 300 Spartan qe iu dolen perpara 120'000 Persianve dhe qe nuk e leshuan frontin deri sa u mbyten te gjith, qe siç thuhet kan mbytur me mijra Persian ne ate beteje.

çka ishin ata 300 ushtare qe iu dolen perpara 120'000 Persianve dhe u flijuan heroikisht per vendin e tyre ?

--------------------------------------------------
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Centaurus : 14-04-2007 më 10:22

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    çka ishin ata 300 ushtare qe iu dolen perpara 120'000 Persianve ?

A ishin Grek si keta te sotmit apo diçka tjeter ... ?

Ndonje pergjegjije ...
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

Patriot i moderuar Maska e Justiniani 2007
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    150
    Citim Postuar më parë nga Centaurus

Ndonje pergjegjije ...

Une mendoj se ata ishin pasardhesit e Dorianeve por qe ne ate kohe nuk quheshin akoma grek, sepse ky eshte emer i perdorur gabimisht nga romaket per te gjithe helenet .... pra i takon periudhes mbas vitit 168 p.e.s., kur Roma pushtoi pothuaj te gjithe Ballkanin Perendimor ose me mire te gjithe Ilirine dhe Maqedonine, pra mbas rreth 300 vjetesh te ketyre 300 spartaneve. Ata mund te ishin helenizuar gjate viteve 900-800 p.e.s., pra me te drejte e quanin veten helene ( megjithese duhet te them qe faktin qe spartanet e quanin veten helene nuk e kam hasur deri tani) rreth viteve 480 p.e.s. Ndersa per Doret ke shume info ketu ne kete nen forum dhe lexoi dhe vendos vete se cfare eshte e vertete.
    Por per sa kohe ke bere pyetjen dhe ke sjelle edhe nje foto te Luftetareve Ilire, qendrojme, mendoj, ne te njejtin krah. E them kete sepse gjithmone me ka intriguar fakti qe Spartanet, gjate luftes me Perset por edhe gjate luftes se Peloponezit, krejt ndryshe nga shume "helene" te tjere, si p.sh. ata te Atikes, treguan nje lloj tradite luftarake qe i pershtatej me shume zonave te Ilirise, respektivisht Maqedonise dhe Epirit, pra qe Dorianet mund ta kene origjinen nga keto zona eshte nje gje qe une e besoj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Justiniani 2007 : 21-04-2007 më 15:47

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Ndonje pergjegjije ...
    Leonida spartan do kete qene ndonje Luan si puna e "Leonida" Sabanisit
    Mund te ndryshojne cdo gje greket or do isha kureshtar te dija se kush eshte Hylli dhe Agimi ne GR? A ka akoma emra te tille doresh spartane

Luani dorian
    Herodotus, The History of Herodotus, George Rawlinson, tr. vol. 4 (New York: D. Appleman and Company, 1885), bk. 7:
    204.The various nations had each captains of their own under whom they served; but the one to whom all especially looked up, and who had the command of the entire force, was the Lacedaemonian, Leonidas. Now Leonidas was the son of Anaxandridas, who was the son of Leo, who was the son of Eurycratidas, who was the son of Anaxander, who was the son of Eurycrates, who was the son of Polydorus, who was the son of Alcamenes, who was the son of Telecles, who was the son of Archelaus, who was the son of Agesilaus, who was the son of Doryssus, who was the son of Labotas, who was the son of Echestratus, who was the son of Agis, who was the son of Eurythenes, who was the son of Aristodemus, who was the son of Aristomachus, who was the son of Cleodaeus, who was the son of Hyllus, who was the son of Hercules. Leonidas had come to be king of Sparta quite unexpectedly.

Faqja 14 prej 25 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbi origjinën e disa fiseve në Shqipëri
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 891
    Postimi i Fundit: 29-06-2025, 18:23
  2. Genjeshtra me e madhe ne historine Shqipe
    Nga gladiator në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 219
    Postimi i Fundit: 06-01-2012, 14:55
  3. Shqiperia Dhe Greqia Antike
    Nga Pelasgian në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 27-12-2002, 06:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •