Close
Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 98
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-01-2006
    Vendndodhja
    elbasan
    Postime
    182

qetesia_e_shpirtit_m

Citim Postuar mė parė nga Rudina_USA
    A ju kujtohen tallonat?

Help Me PlX

A mund te me ndihmoje kush se c'do te thote fjala < Tollonat >

Sh.flm

RC
    tollonat ishin rracione yllo.merje tollonin ne dore dmth tip bilete apo si ta quaj une dhe me ate do terhiqje ushqimet!kjo qartesia ime duket shum e paqart po me mir e kaq skisha si ta shpiegoja!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    PER RUDINEN ;;;;;;PO ME TRGOVE SA VJEC JE DO TE TREGOI UNE .PO ME MIRE MOS TI DISH SE DO TE DALIN NE ENDERR Hahaha

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Mami im tregon se per arsye qe te mernin me shum ushqime babi dhe mami im u ndan nga gjyshrit e mij (po jetonin bashk) dhe prap thote mami mua me vinte inat se asnjer nuk pata mundesi te haja njer mishin pa kock ,dhe pse nje racjon ishte i imi(hahahhhah)
    dhe njer ndodhi qe mami mori pakon e kafes se muajit dhe ja coj mamit vet se e kishte semur.mirpo nena ketu ne shpi(e babit) tha smund te pij krushka kafen time ,e nga nje pako kafe e ndau babin+mamin ,,,,,,, vertet shume per te qeshur kur tregon keto gjera mami
    keshtu ti sis (alnosa)une vet si kam jetuar ato koh por na i tregojn prindrit tani dhe qeshim
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bebushja : 28-02-2007 mė 05:30
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

lepurushe Maska e bebushja
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar mė parė nga Rudina_USA
    A ju kujtohen tallonat?

Help Me PlX

A mund te me ndihmoje kush se c'do te thote fjala < Tollonat >

Sh.flm

RC
    me pak fjal tip racioni ne ushqim(gjalpi,vaji mielli.mishi.kosi,djathi etj,,,,)
    kishte nje kuat te caktuar per cdo familje
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Shoku!
    Jo me nje njolle po me dy kam qene . Morra nje aspekt per te kujtuar c'ka ngelur nga ato vite te "bukura".Pastaj mos harro qe pervec tallonave ne ushqime ne kishim edhe tallonat ne sjellje e ne ndienja.Vetem jashte rrethit mund te kapnim ndonje femer se brenda per brenda veshtire ishte, rralle ndonje te seres sone .Bile kish arritur deri atje sa te krahasohej lloji i njolles - Ishte qe para lufte(kulak),gjate lufte(spiun - tradhetar)apo mbas lufte(armik i partise e i klases punetore).

1[-Cdo ti moj te ngrente mortja te ngrente me ate kulakun?Mos te shikoj as t'i flasesh se na nxive*, degjove apo jo?]

2[-O Drita ! Aty je moj!
    -Uuua Vasilika! Hajde brenda hajde !
    -I biri asaj ketu poshte ,ka zene cupen e vellait tend e di apo jo?
    -C'thua moj qyqe pupupupu.Na turperoooooi.]

Dhe nje tjeter:
    -O Sheme vellai kam nje cupe te mire per djalin tend.
    -Po he, per hajer na qofte ,cila eshte?
    -Cupa e Miltos atij sekretarit te partise se NSHN-se(Ndermarrja e Shteterore e Ndertimit).
    Shitese ushqimoreje ,Miltua i organizuar,Maria (e ema e cupes)nje vella deshmor,
    te birin Miltua e ka oficer,cupen e madhe e kane marre ata te hoxhajve edhe ata me partine te gjithe......cfare do me ti?
    Qofte e bere . Ta paca borxh o Pepe!

Keto ishin paksa larg problemit(temes) po ne thelb jane (tallonat e padukshme te atehereshme)

Nje tjeter qe nuk me harrohet .
    Vinin nga fshatrat per te blere buke gruri e thoshin:
    - Aman me bli nje buke gruri se kam femije te vegjel.E kujtoj dhe tani e kuptoj qe kam femije vete c'do te thote te kerkosh te blesh nje buke gruri per femijen tend.Renqethem akoma.
    Ndersa kur vinte dimri te shkretet plepa,pisha c'hiqnin, na shikonin dhe keputeshin vete nga frika.......
    Preshendetje jo revolucionare....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ARKIA : 28-02-2007 mė 08:57
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Me fal Arben, nese te zgjova kujtime te hidhura!...une ne ate kohe isha femije dhe shume gjera nuk i kuptoja...luften e klasave perpiqeshin te na i fusnin edhe ne femijeve ne gjak...beheshin distancime edhe neper shkolla, te femijeve te ashtuqaujtur kulake nga ana e mesuesve...ne, me ate padjallezine tone feminore
    nuk arrinim ta kuptonim kete lloj diferencimi....edhe kur vija ne fshat te gjyshi,luaja gjithmone me nje djale i cili rridhte nga nje familje e etiketuar me njolle...disa nga 80 lekeshat e fshatit,vinin e i flisnin gjyshit;-foli atij nipces tende te mos shkoje shume te familja e filanit sepse mund ti fusin fryme te keqe"...
    Ju jeni nje familje e rrespektuar dhe nuk duhet te lejoni te tilla gjera"...Kur erdhi gjyshi ne shtepi turfullonte nga inati"-po c'fare ke more burre?!..e pyeti gjyshja!
    -Me acaruan keta te pafete!!!...nuk kane pune tjeter tani,por merren edhe me femijet!!!-turp!!!...turp e jazek ju qofte!!!...-shshshhhhhh..."..po ule zerin more burre se do te na degjoje mehalla,na more me qafe"....E mbaj mend si sot ate dialog....tani,kur e kujtoj,e kuptoj me se miri se sa e hidhur ka qene ajo kohe,sidomos per nje pjese te caktuar njerezish"....kohe e pakuptimte"...nje tragjikomedi e vertete njerezore...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar mė parė nga bebushja
    dhe njer ndodhi qe mami mori pakon e kafes se muajit dhe ja coj mamit vet se e kishte semur.mirpo nena ketu ne shpi(e babit) tha smund te pij krushka kafen time ,e nga nje pako kafe e ndau babin+mamin ,,,,,,, vertet shume per te qeshur kur tregon keto gjera mami
    keshtu ti sis (alnosa)une vet si kam jetuar ato koh por na i tregojn prindrit tani dhe qeshim
    hahahaha gjyshet keshtu e kane ? kurse gjyshja ime megjithse nuk ka jetuar me ne sa here ikte mami im tek prinderit e vet ,pyeste motren time ,po sa do rrij ajo andej ,e gjyshe ia kthente vellai e di un kue ke hallin tek djathi ,(mami kishte nje nxensen e vet qe qe kishte maman shitese dhe nuk vuianim per djath )po ta ka lene dhe ty racionin ....uuu po jo mor bir se nuk e thash per kete gje une ,po eshte me femij te vogel si e ka lene me ju te dy (justifikohej gjyshja gjoja se kishte hallin tim )dhe pastaj kur ikte ,thoshte pa hajdeni mbeshtilljani gjyshes dhe djathin se ika une tani ,kujdewsni cupen!!?cupen apo djathin thoshte vllai ,se e kam farmak nga goja >>u mu befsh kurban thoshte gjhyshja sa e do te tem ...e mir thoshte po ndonje pako sheqer a ka ?ka,ka i thoshin keta,mbushej gjyshja dhe i kte e gezuar ne shtepi ....hahahaha mistrece gjyshe e kam pasur po mamin tim shum e ka dashur nuk ja bente fjalen dysh .hahahahaha se vertet me ka marre malli se nuk jeton me se dhe mua me ka dashur shume se te gjithe qe me thone kur me ngrihen nervat a gjyshja e dyte ,e la nje nga prapa hahahahahaha

pershendetje sis

i/e regjistruar Maska e Eda64
    Anėtarėsuar
    01-09-2006
    Vendndodhja
    eda_19642000
    Postime
    104
    bravo ty qe te shkoj mendja me te vertet kte temen e ralles te kujtojm pak ato vite te kaluar te rralles qe mos ardhshin kurr se tani po i kthejm nje qik pak qesharake se atehere ishte shum e hillur ajo koh ,ju kujtohet ndonjerit nga ju qe u zgjonim qe ne 2 te nates per ne rall te qumeshtit ,dhe vendosnim per rall gur ,kush e ka radhen e para se ndryshe na ikte radha plaste grushti pastaj per nje shishe qumesht jo e ke ti radhen jo e kam une gjith naten zgjuar per nje shishe qumesht.

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anėtarėsuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Shoku! Une duhet te kerkoj falje se shkava pak nga tema por me qellim per t'u zhvendosur pak ne ate periudhe GABIM sic e quan dhe nje miku im (djali i nje komunisti te dikurshem) se ne fact edhe komunistet vete sistemi i tallonizoi.
    Le te ngelemi ne humorin qe bartin ne vetvehte tallonat si rruge per t'u nikoqirepsur ,per te kursyer ushqimin e me ato kursime te benim bunkere per t'u mbrojtur nga armiqte qe mezi prisnin te na pushtonin.
    Sqarim :Pershendetje jorevolucionare nuk nenkuptoj mos respekt thjesht se dikur pershendetjet ishin revolucionare dhe tani ai revolucion ka mbaruar.
    te hidhemi tek tallonat.
    Kishte raste kur dikush nuk kish leke te blinte gjithe tallonat dhe i thoshte shiteses se ushqimores kush e do tallonin dergoje tek shtepia ime dhe e shiste 1 Lek ose 2.
    Qe mos ti bejme te gjitha tragjike , kish edhe gjera te mira apo jo? P.sh.
    Kudo qe kam shkuar ne(ato vende qe kam shkuar)nuk kam gjetur( provuar) KREM VICI si ai qe hanim atehere dhe kashkavallin e atehereshem nuk mund t'a krahasoj me asgje te llojeve (djath me ngjyre).Dhe keto , ishin pa tallona , me sa me kujtohet , megjithese ishte 1-kg sa nje ose dy dite pune.
    Pershendetje te sinqerta !
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Arben!..nuk eshte nevoja te me kerkosh falje,kjo vertet eshte nje teme humori
    por ama,nga ajo kohe ka edhe gjera qe sado te perpiqemi,nuk mundemi ti trajtojme me humor.....sa per tallonizimin,mendoj se disa,duhet ta praktikojne dhe sot si rruge per tu nikoqirepsur...eshte nje pjese e caktuar njerezish te cilet e kane harruar fare se c'fare kane hequr ne ate kohe dhe bejne shpenzime marramendese...do ti keshilloja keta njerez qe ta provojne sikur per te pakten nje jave qe ta hane ushqimin me rracion dhe te perpiqen te kursejne dicka...te jene te sigurt se ky zbor nje javor ka per ti bere te rreflektohen sepse duke i hedhur syte nga e shkuara,e ardhmja behet edhe me e kthjellet,gjithashtu do ti shtiere
    edhe pak nga pesha...

Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. 27 janar - Dita e Perkujtimit tė viktimave tė Hollokaustit
    Nga Eni nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 29-01-2010, 11:47
  2. Poezi Humoristike
    Nga new-man nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-03-2009, 17:15
  3. Opozita e majtė, protesta nė mbarė vendin
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 101
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 05:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •