Close
Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 164
    i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Citim Postuar më parë nga terili1
    mjafton te shohesh se epirotet kane tiparet e shqiptareve . zakonet , kenget , veshjet etj etj do kuptosh vete se jane gjak shqiptar dhe jo grek. nuk eshte vetem gjuha ajo qe tregon se kujt race i perket .
    ndoshta gjirokastritet sarandiotet dhe himariotet ne keto momente mund te duan te jene grek . asnje problem nuk ka .
    vetem flamur grek mos te ngrihet ne toke shqiptare.
    se ne ket toke paraardhesit tane kane luftuar per flamurin e kuq me shqiponje ne mes. flamuri kuq e zi duhet te valezoje ne te gjithe shqiperine dhe asnje flamur tjeter.
    Kujt i shërbejnë këto!!!! Kujdes!! Zakon të ri në fshat të vjetër nuk ka,por zakone të vjetra në kohë të reja ndeshim shpesh!?

A ka minoritet grek në Shqipëri?
    KA MINORETIT GREK NE SHQIPERI NQS KA MINORITET SHQIPTAR NE GREQI!
    DHE PO TE HAPNI NJE ATLAS C'FAREDO (DE'AGOSTINI PSH) DO TE SHIKONI QE NE GREQI KA VETEM NJA 60'000(NE MOS ME PAK) TE HUAJ KRYESISHT GJERMANE DHE HOLLANDEZE.
    PRANDAJ EDHE UNE MENDOJ SE I VETMI MINORITET NE SHQIPERI JANE KINEZET TE MEDRESEJA...TJETER PUNE PASTAJ,QE NESER EDHE KETA MUND TE NA DALIN "VORIO EPIROTE"!

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Asnje njeri me 2 para mend,nuk jeton per te pershendetur,uruar apo per te share....

Njerezit me vlera jetojne per te krijuar..............(kjo ka dale nga eksperienca 4000 vjecare e njerezimit).....

Tani per tani shqiperia nuk ofrohet per kete gje....
    I Dashur Akil! Më pëlqen guximi juaj,si vet emri që ke zgjedhur,por nga padituria, që ti vet e pranon ca më lartë,bije në kundërshtim me një dhunti të çmuar të rracës nga e cila vjen.Nuk di nëse ti, e di se nga vjen ky emër dhe prej nga ishte dhe çfar gjurmësh ka lën në histori?
    Po të jap një ndihmë të vogël.Akili ishte një prijës fisnik i një fisi shum të lasht MIRMIDONËT, me gjak të pastër Pellazg.Emri i tij i plotë ishte Aqileu! Kjo ka një domethënie që në gjuhen pellazgjike,(Shqipe) e sotme me 5% (evolim)Ndryshim, do të thotë ;ai që leu ishte i rëndësishëm, me fat, sepse ishte nga derë prijsish.Në atë kohë ishin në ngjizje dy gjuhë, greke dhe latine e vjetër.Që të dyja jan zhdukur.Kjo greqishte që është sotë nuk ka asgjë të përbashkët,përveç emrit, me greqishten e vjetër.Pra në rinin e tij Aqileu-u bë i njohur për guximin e trimërinë dhe kush e dëgjonte në biseda thoshin; A-Cili? Kjo në gjuhën Latine lexohej A-Kili ! Kjo u muar më mbrapa nga grekët dhe e quajtën AKILI!Është një histori e gjat i dashur.Nuk di sa më kuptove sepse bëra një përmbledhje.Shumë sqarime e fakte historike jan interpretuar gabim për dy arsye.
    1- Dëshira e madhe për të marr përhapje të gjerë gjuha greke,nga vetë përkrahësit e greqisë!
    2- Mos njohja e gjuhës shqipe nga studiuesit e ndryshëm të botës, të cilët patën një ndikim shum të madh.
    E them të gjith këtë që..në fund të fundit..të mos pështyjmë lartë!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ali Baba Tepele : 29-03-2007 më 10:01

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anëtarësuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    Citim Postuar më parë nga imodhjom
    KA MINORETIT GREK NE SHQIPERI NQS KA MINORITET SHQIPTAR NE GREQI!
    DHE PO TE HAPNI NJE ATLAS C'FAREDO (DE'AGOSTINI PSH) DO TE SHIKONI QE NE GREQI KA VETEM NJA 60'000(NE MOS ME PAK) TE HUAJ KRYESISHT GJERMANE DHE HOLLANDEZE.
    PRANDAJ EDHE UNE MENDOJ SE I VETMI MINORITET NE SHQIPERI JANE KINEZET TE MEDRESEJA...TJETER PUNE PASTAJ,QE NESER EDHE KETA MUND TE NA DALIN "VORIO EPIROTE"!
    hahahah sa kam qesh tamam mire e ke . LOL

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-04-2006
    Postime
    23

Exclamation E Verteta

A Ka Greke Ne Shqiperi?

Eshte e vertete qe ne Shqiperi ka greke
    por keta greke kane ardhur ne Shqiperi si punetore
    tek pronaret Gjirokastrite.dhe jane shume pake
    Sic kane vajtur tani ne greqi punetore nga Shqiperia
    Greket tani na jane bere pronare dhe thone kemi pronat tona
    ku i gjeten pronat mos i sollen nga greqia,
    eshte njelloj qe sot Shqiptaret te thone ne greqi
    qe jemi pronare, por greket sic e kane zakone
    Genje Genje se dicka do te mbetet.
    Tani ne greqi shume Shqiptare nga halli dhe problemet qe kane me
    punen dhe shkollimin e femijeve thone qe jemi greke(Vorioepirote)
    Kete nuke bejne sic thone zakonisht qarqe te caktuara greke
    por vete shteti dhe kisha greke.

Me Nderime dhe Respekt

Pellazg Kanina

U.S.A.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2007
    Postime
    18
    Pershendetje njehere te gjitheve
    po lexoja te gjitha mendimet tuaja qe i kishit hedhur ne forum, por nje gje me beri pershtypje, shumica theksojne se disa Shqiptar jane bere greke sepse halli dhe varferia i ka detyruar, dmth qe ne jemi te ligjt e vetes sepse per nje luge gjelle nderojme fene dhe karakterin nqs nuk e kam gabim...e them kete gje sepse ne historine ne kemi qene pushtuar te jeten, dmth te huajt kane lene faren e tyre ne mesin tone dhe mbase nje dite do nxjerim pyetjen A ka me shqiptar te vertet ne mesin tone? nuk dua te ofendoj njeri dhe as te fus ngritje nervash thjesht po jap mendimet e mia ashtu sic mendoj
    shpresoj qe nje dite sic jemi ne kete forum, mos te flasim per ndarje apo per sharje por per bashkim se po jetojme ne shekullin 21 dhe bota po bashkon kufinjt dhe ne po grisemi per nje gardh me gjemba

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Ore bab shkurt e shqip , greke jane si nje kancer qe nuk sherohet dot , andaj mjekimi me i mire ndaj tyre eshte izolimi total nga fara e piste e grekeve .
    Sa i perket minoritetit grek ne shqiperi , ata jane shqiptare qe ju vejn era nga koka , te cilet per pune leku kane shitur ndjenjat kombetare dhe tani quajne veten "GREK" .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-03-2007
    Postime
    128
    Citim Postuar më parë nga lushnjar
    A Ka Minoritet Grek Ne Shqiperi..... Apo Shqiptare Te Grekezur?

Jo nuk ka grek te vertet ne shqipri. Shumica jan shqiptar sidomos nga veriu qe kan ardhur me koh ne epir jan ber te gjith grek tani

Nuk ka Grek n'Greqi!..... si mund t'ket Greke n'Shqipri????

Kane qene nja dy veta nga viti 1991 qe kujtun se Greqia ishte me mire Shqipria atehere, si e ka emrin ai tru muskuli, shtangisti, qe e bon dhe hero kombtar, nese vari k...n, ky tani, thote se eshte grek.
    Aq ja priste, tru muskul.
    Prit dhe nja 10 vjet kur te bohet shqipria persmari, kur t'kthehet prap shqiptar.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    ata qe thone jemi greke ne jug te vendit, po t'i shikosh, jane te gjithe me mbiemra qe nuk kane lidhje me greket dhe qe kane shkronja qe nuk mund te shqiptohen dhe nuk egzistojne ne gjuhen greke, pra si mund te jene greke ata?
    A kane greket LL, XH, GJ, SH,C? Jo nuk kane e as nuk mund t'i shqiptojne. POr shume nga mbiemrat e ketyre pseudogrekeve ne Shqiperi i kane prandaj si shpjegohet qe keta na dolen greke kur vete ne Greqi mbiemrat e tyre nuk mund te shqiptohen.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-03-2007
    Postime
    128
    Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Llogjike e dale nga endrra nen diell,e llogari te bera me nostalgji dehese e turullosese ku truri dhe zemra jane kalbur teresisht nga dogma nacionaliste e teorira donkishoteske,katastrofike....

E imagjinon dot,te kthehen 600 mije shqiptare nga greqia ne shqiperi???????
    do hame njeri-tjetrin..si Zulute....

Edhe sot qe pothuajse gjysma e popullit ka emigruar,atje papunesia eshte mbi 30%.....
    C`do shqiptare i ben vete llogarite e tij me mire se c`mund ti beje tjetri duke enderruar ne hava....

Me kete mentalitet qe ka shqiptari i kohes se sotme kurre nuk do zhvillohet,edhe sikur 100 veta te jetojne ne shqiperi....
    Vetem nje brez tjeter qe po edukohet ne perendim mund te ndertoje nje shqiperi moderne dhe dinamike ne te gjitha fushat....por edhe kjo pikpamje do ngelet nje teori neqoftese ai brez nuk lufton kunder ketij brezi ekzistues te degjeneruar deri ne palce....d.m.th ne kuptimin figurativ,duhet te mos tregosh aspak meshire per babain tend,traditat e shtrembeta,nostalgjine e semure,etj,etj....

Une mendoj se e ke gabim!
    Shqiptaret sa vjen e me teper po e kuptojne se cfare mund te bejn dhe cfare ndikimi mund te kene ne kulturen Boterore. Po behen me te vetedijshem per dhuntite dhe talentet e tyre.
    Mendoje keshtu, se po t'mos ishin shqiptaret, "greku" dhe bota nuk do te kishin Olimpiade.
    Ne jemi duararte dhe Greku e di fare mire kete. E di se shume shpejt do ta ndaje turizmin me NE, kjo s'i pelqen dhe prandaj, sa me rremuje te jemi ne aq me gjate do te kete fitim.
    Une them se po te vine te 600 mije Shqiptaret qe jane atje do te jete shume keq per ekonomine greke.
    Mund te jete pak veshtire per Ne ne fillim, po mos harroni se ata qe do te vijne do sjellin dhe parate me vete. Po me vone do fillojn te ndertojne dicka, tjetren e tjetren, nje pjese rruge do ta shtroje dhe aty do punesoje ca vete. Nje pallat aty e nji vile atje. Do te ndertojne Shqiperine ne vend te Greqise dhe nuk kane pse te nderrojn as FE e as EMER.
    Ose ata qe e ndjejn se duhet ta nderrojn mund ta bejn dhe brenda kufijve.
    Nga c'do ane vetem Greqia humbet dhe ska faj!

Flm.

Faqja 16 prej 17 FillimFillim ... 614151617 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •