Harruat qe ne shqiperi aborti eshte parashikuar me ligj qe ne vitin 1956..ky ligj u liberalizua edhe me tej ne 1993...
Nje nga vendet e para ne ballkan qe e lejoi abortin......
Harruat qe ne shqiperi aborti eshte parashikuar me ligj qe ne vitin 1956..ky ligj u liberalizua edhe me tej ne 1993...
Nje nga vendet e para ne ballkan qe e lejoi abortin......
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
asnje arsye nuk esht aq e forte per ti hequr jeten nje femije.ne cfar do lloj rrethane te ndodhet nena.pse duhet te hiqet femija kur ska baba?pak femije te till jane rritur neper jetimore ku skan pasur as nene dhe as baba?pse duhet te hiqet nje femije nga kushtet ekonomike ne te cilen ndodhen?nje kafshat buke per te rritur nje femije e gjen.formist te dashur nuk mund te ekzistoje asnje lloj arsye per ti hequr jeten nje femije,nje foshnje qe akoma nuk e ka njohur boten.esht e pa tolerueshme nje gje e till!!!rrespekte!Postuar më parë nga Simpatikja
Gjithkush eshte i lire te shprehi mendimin e tij ashtu sic e mendon,por une perseri e theksoj dhe e mbeshtes mendimin tim te shprehur pak me lart,ka gjithnje nje arsye te forte per te arritur ne nje veprim te tille,cdo femer qe ka kaluar dhe perjetuar nje traume te tille,mendoj se ka qene viktime e rrethanave ne te cilen mund te jete ndodhur,,,,,,,,Postuar më parë nga elbasanlliu_20
Kurre nuk do ta merja kurajon te akuzoja 'kriminele' nje NENE qe ka kryer Abord!!!
Dhe kurre nuk kam them, dhe nuk do te them, qe Abordi nuk eshte krim!!
Tradhetar I Kombit!
I Denuar Me Interrnim Per Agjitacion E Propagand !
Aborti behet ne nje kohe kur embrioni akoma nuk eshte zhvilluar mire,keshtu qe eshte njesoj sikur vret nje mize, thjesht aborti demton organizmin e njeriut, por jo se eshte krim.
Po te ishte krim aborti, do i binte qe edhe mashkulli duhet te ekspermatosi vetem atehere kur niset per te krijuar shtatezanine me nje femer.
Do te doja dhe une te shprehja opinionin time rrethe kesaje ceshtje.Ndoshta shumica e personave kane te drejte te mendojne se aborti vrasje,por do te shtoja qe nese nje person se ka perjetuar nje gje te tille nuk mund ta di cfare eshte ne te vertet aborti dhe se si ndihen (femrat) kure jane te detyruara te bejne nje gje te tille.Nuk po flas ne kete menyre sepse kam degjuar por po flas nga eksperienca qe kam pature.Te abortosh per nje femer eshte shume e veshtire sidomos kure e do me gjithe shpirt ate krijese,dhe nuk arine qe ta mbaje ne duare dhe ti tregoje se sa i rendesishem eshte per te.Une do tu hidhja dhe pak fajin meshkujve nese shume femra zgjedhin rrugen e abortimit.Sepse jane ata shkaku qe detyron shume femra te bejne nej gje te tille,nuk besoje se ne (femrat)jemi te kenaqura qe te abortojne.Nese meshkujt mbajne pergjegjesit e tyre dhe u dalin per zote gjerave qe bejne ndoshta do te kishte me pak aborte.Te besh qefe eshte gje me mend por meshkujt harojne qe ne jete kure gabon duhet te maresh pergjegjesite qe te takojne dhe te paguash dhe konseguancat.Pse do te shihen femrat si mostra sepse vrasin krijesat e tyre dhe jo meshkujt qe spranojne te veshtiresojne jeten e tyre duke pranuar femijen.Do te flisja per ate cka ndiheva une ne momentin qe kam bere kete zgjedhje,u ndiheva personi me i ulet qe mund te egzistonte dhe fajtore qe nuk i lejova femijes time te jetoje,i mohova te drejten e tije pa pature asnje te drejte.Ne jete njeriu shume here ndodhet para disa zgjedhjeve te veshtira dhe vete fakti qe vendose te abortoje e denonon perjetesisht nje femer.Te pakten mua me ka ndodhure keshtu,kjo zgjedheje me ka ndryshuar jeten sepse me ka lene nje shenje ne shpirt qe nuk me lejone te jetoje e qete.Nuk eshte e novojshme te na thone njerezit se cfare eshte aborti sidomos meshkujt qe se kane as idene me te vogel se cdo te thote te abortosh.Une e respektoje opinionin tuaje dhe nuk i hedhe fajin njeriut per kete ceshtje.por do te doja te shtoja dicka.Te mundohemi te gjithe vajza dhe djeme qofshim qe ne jete te marim pergjegjesit qe na takojne keshtu ndoshta do te evitonim abortet dhe shume gjera te tjera qe ndodhin sote ne bote.Me respekt ANISA
nje citim teper trasparent dhe i llogjikshem ,flm shum ANISAPostuar më parë nga Anisa_Itali
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
Postuar më parë nga alnosa
Do doja te te pergjigjesha me pak fjale,ti vella me duket se ngateron deren me dritaren.Por ne te vertet eshte krejte ndryshe,do te doja te te shikoja se cfare vendimi do te merje ti si mashkull nese do te mesoje nje dite qe e dashura jote ka mbete shtazan.Me siguri qe do ti thoje(mos u merzit e dashure ne do ta mbajme femijen, dhe une do te mare pergjegjesit e mia meqe isha une qe te lashe shtazane) qiqra ne helle,ti flet ne ajer dhe lutu zotit qe te mos te te ndodhe kure nje gje e tille jo per ty por per personin qe rri me ty.Ne shqiperi dihet se me cfare syri shikohen keto gjera dhe se si sillen meshkujte ne te tilla raste.E ne vend te flisni mbrockulla nga mengjesi ne darke mundohuni te merni pergjegjesit tuaja si meshkuje sepse femrat nuk mbeten shtatezan me frymen e shenjte dhe ne kete menyre ndoshta sdo te kete aborte.
Postuar më parë nga elbasanlliu_20
Eshte me se normale qe nuk egziston asnje lloje arsye qe te detyron te heqesh nje femije,e te jape te drejte por me duket se ju flisni sa per te folure.Ju mendoni se nje nene po te kishte mundesi sdo te mbante femijen e vete, te gjitha femrat do ta benini nje gje te tille pa menduar dy here.Por fakti qendron qe nuk eshte kjo arsya me e mire qe femrat mos te abortojne si thate ju?(pse duhet te hiqet nje femije nga kushtet ekonomike ne te cilen ndodhen?nje kafshat buke per te rritur nje femije e gjen)nese ju ritni femijet me kokra gruri po ju a beje hallall dhe po ju them qe kote humbisni kohen duke shkruajture ketu ne forum,dile e beje bamirsi meqe per ty eshte kaq e lehte te ritesh nje femije.Me duket se se kuptuar per cfare po flitet!Spo flasim per qene dhe mace por per nje "Jete" qe shume femra jane te detyruara per mijera arsye te marin vendimin nje vendim te tille qe per ju eshte e pa tolerueshme.Kure te provosh cfare do te thote te abortosh ndoshta do te flasesh ndryshe ti dhe meshkujt e tjere qe e mendojne ne te njejten menyre me ty.E ndoshta me ne fund shume meshkuje do te arijne te kuptojne cdo te thote te jeshe femer.Me respekt ANISA
Aborti eshte krim per islamiket qe jane nja 400 vjet mbrapa botes dhe eshte mese normal per perendimoret.
Ata qe besojne neper hoxhallare e myftinj, prifterinj e baballare (dmth ata qe jane akoma ne mentalitet mesjetar) e kane per gjynaf ate pune. Te tjeret jetojne jeten pa u ndrydhur nga gjera boshe.
Ndryshuar për herë të fundit nga KACAKU : 17-02-2007 më 23:03
Krijoni Kontakt