Close
Faqja 4 prej 23 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 224
    Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga alvi_79
    Pershendetje te gjitheve!
    aborti eshte vrasje?Por dua te pyes nqs shtatezania vjen ne nje moment krize ne nje cift te dashuruarish,bashkshortesh, ne krize ekonomike qe nuk i gjen dot zgjidjen si i behet?Duhet ta mbash ate femije ta sjellesh ne jete dhe te vuash vete dhe ai bashke me tyPer mua eshte pak e veshtire te japesh nje pergjigje te sakte, te prere.Une jam nene vete dhe femija im ka ardhur atehere kur ne prinderit e tij e kemi dashur,por ne kundert nuk e di si do te veproja.
    Ne radhe te pare kam nderin qe bisedoj me nje nene e cila i kupton gjerat ne kete aspekt , eshte fakt qe une nuk mund te flas me shume rreth shtatezenise se ju vete nenat , edhe dicka eshte nje keshille ku thuhet se duhet dashur 3 here nenat me shume se baballaret! po cilat jane arsyet perse duhet dashur ?!
    Sa here ka ndodhur kur ti ishe ne gjum ndersa femiu yt fillonte te qante kerkonte qumesht nga ju ... ju ishit ne gjendje te prishnit gjumin dhe ti jepni ngrohtesine e juaj gjene te cilen burri nuk mund tja jap , burri kryesisht eshte per furnizim familjeje . ju i dhate shpirte nga shpirti juaj femiut tuaj , jeni qe e qetesoni me butesine e juaj si ne ledhatime , si ne fjale te embla
    Aborti mund te vie vetem ateher kur gruaja e ndien veten se po i keqesohet gjendja shendetesore , kur e veren qe mund te behet viktime e kesaj shtatzenie ateher mund te abortoj mirepo shume here njerezit perdorin arsye nga me te ndryshimet vetem e vetem qe te abortojne!
    Sa i perket krizes ekonomike , familjare , nuk ben njeriu te mendoj negativisht ne jete , duhet te kete optimizem ne vete gjerat ti shikoj nga nje perspektive tjeter

Mendoj qe nuk eshte e arsyeshme te mendojme ashtu , te kemi frike se s'do te mund te arrijme sukses ne ate krize , pasice kjo jete eshte relative ( ndryshon )
    Ka njerez qe kane vuajtur shume mirepo durimi i tyre peshonte me shume dhe e fituan ate qe kerkuan
    S'ben ta frigesojme veten me krize ekonomike , ose varferi pasice Zoti na keshillon keshtu :

" Ju mos i mbytni (abortoni ) femijet tuaj nga frika e varferise , se Ne ua sigurojme furnizimin atyre dhe juve , e mbytja e tyre ( abortimi ) eshte mekat i madh . " ( Kur'an , El-Isra 31 )

E di qe ka njerez qe thone po si ashtu !?
    Nese ndalemi dhe meditojme per nje cast a nuk eshte furnizim 02 me te cilin Zoti na furnizoi , me kete desha te them se sikur nuk do kishte Oksigjen ateher sdo te kishte as jete !!! Mirepo Zoti na keshillon me fjalet se ai eshte qe jep oksigjen qe jep furnizimin , qe jep jeten
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 30-11-2007 më 23:22
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Ne kete bote ka shume njerez te papergjegjshem....kjo ndodh se prinder te papergjegjshem lindin femije per te kenaqur instiktin e tyre shtazor te riperteritjes...ata nuk mendojne shume per te ardhmen e tyre...
    Pra lejimi i abortit, i jep mundesi prinderve ta mendojne edhe njehere se a jane ne gjendje te rrisin nje NJERI......

Imagjinoni sikur te mos lejohej aborti... sa shume forumista (si disa ketu),te papergjegjshem dhe injorante do kishte bota.....
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

azagori Maska e Korca_Reli
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Chicago U.S.A.
    Postime
    355
    Citim Postuar më parë nga anzhelique
    Jam pro abordit dhe nuk mendoj qe eshte vrasje .Cfare mendon ti per ato vajza 14-15 vjecare qe mbeten shtatzane ,po per ato gra qe jane te semura dhe nuk ju lejohet lindja.Embrioni ndjen dhimje por jo me shume se nena qe plus dhimjes fizike ndjen dhe dhimbje shpirterore dhe sidomos ne rastet kur nena e di qe nuk do te kete kurre mundesine per te mbajtur nje foshnje ne dore.Te lutem mos flit vetem ne teori apo nga ato qe ke lexuar e respektoj mendimin tend por nuk pranoj gjykimin edhe pse besoj ne Zot ne menyren time vetem Ai ka te drejte te gjykoje
    Eshte shum e thjeshte.
    Po te maresh ilacin qe e parandalon shtatzenesine nuk ke asnje arsye qe te shuash nje jete.Ate qe disa e quajne aksident nuk eshte aksident por incident.
    Sigurisht qe per nenen eshte dhimbje shume e madhe (POR PARA SE TE SHKELIM GAZIN NE FUND KONTOLLOJME FRENAT).
    Mos prisni ta gjykoje asnje zot se do prisni shume kohe dhe pergjigje s'do merrni

ju pershndes te gjitheve

your "wrost" nightmare Maska e Militik
    Anëtarësuar
    19-01-2007
    Postime
    246
    Citim Postuar më parë nga Sa Kot
    Qe kur lexova "ketij akti te ndyte"...ja plasa gazit me ore te tera para sesa te postoj nje pergjigje.

As qe nuk e lexova fare biles vazhdimin e temes, sepse kam lexuar dhe degjuar nga budalliqe nga me te ndryshmet. A eshte vrasje, a eshte plasje.....shif ore cun punen tende ti se e di vete ajo se c'ben. Perderisa femija eshte ne barkun e saj, ajo ka c'do te drejte te beje c'te doje me te. Jane te lidhur bashke nga nje kordon dhe deri ne momentin kur ai kordon te pritet, ajo femije qe ndodhet aty brenda eshte thjeshte nje shtese ne trupin e nje vajze.

Thjesht nje shtese si thonjte apo floket, asgje me teper. Nqs vajza do qe t'a heqi, mund te beje c'te doje me te. Ne rradhe te pare, vajza merr prioritet. Ajo mund te mos doje qe t'a kete ate bezdi ne mes te barkut, kush je ti qe t'a detyrosh ate qe t'a mbaje me zorr ne bark. Asnjeri, po te ishe me i mire ti, do e kishe mbajtur vete ne bark, nuk do ja kishe lene asaj.

As nuk eshte akt i ndyte fare, biles i rekomandoj c'do vajze qe e ka nder mend abortin per c'faredolloj arsyeje, le te shkoje dhe le t'a nxjerre ate kalama. As qe mos t'a vrase mendjen fare dhe as mos ndjehet keq fare. Eshte me mire qe t'a beje sa ka kohe, sesa te jetoje nje jete me probleme per nje problem qe mund t'a kishte evituar. I ben nje nder edhe asaj femije se nuk e detyron qe te jetoje ne nje ambient qe me siguri nuk do te jete i pershtatshem per te rritur nje femije.

Jam pro abortit, edhe po te ngelem ndonjehere shtatzan dhe te dyshoj se nuk ja vlen te kem nje femi ne ate periudhe te caktuar te jetes time, do e nxjerr fyshek perjashta nga barku dhe nuk do te jete ne gjendje te me ndale asnjeri, me ligj apo pa ligj. Jeta ime vjen e para, sepse do te jem une ajo qe do te duhet t'a mbaj brenda per 9 muaj...dhe pastaj te kujdesem per te per 18 vitet e ardhshme ne nje atmosfere emocionale dhe financiare qe mbase mund te mos jete e pershtatshme.

Keshtu qe, derisa femija te jete ne barkun tim, une jam gjykatsja dhe juria gjate gjithe ketij procesi! Asnjeri tjeter, as mos lodhen fare biles se nuk do i perfill, as do ja bej fjale njeriu biles. Bram bram aty edhe hajde...
    Praktikisht vrasje eshte,por ndonjehere eshte e nevojshme.Vrasje,por nuk te shume ne faj.
    Nuk te detyron kush te besh kalamaj keshtu nuk ke pse i ben si psiko dhe pastaj ti abortosh te tere.Kjo eshte idiotesi.Edhe e rrezikshme biles.

afer detit Maska e Simpatikja
    Anëtarësuar
    13-09-2003
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    93
    Citim Postuar më parë nga Dorontina
    A asht aborti vrasje ???
    Per shum kend asht vrasje ?

PO nese nji i dashur te len shtazen e qe te thot se ke me mu ?
    kush asht vra ne ket rast ?

kush do ta vuj pasojen me hjek ate qe "ai" qe gjykon e mbolli !(mashkulli)

e vetmja asht femna qe vendos , gjithqysh ajo fajtore nuk asht !

asht shum veshitir te folesh per tjeret vetem ai qe ka brenga ka drejt te flasi e te gjykoi !
    Pershedetje!
    Me duket i drejte medimi qe ke shprehur ne lidhje me kete teme,e perkrah medimin tend

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga gimi3

1.I dashuri sipas teje a eshte per nje dite/nate , sipas teje ska mjete kontraceptive ?! Nese qon dashuri me dike ateher perse nuk perdor mjete kontraceptive?! PRES PERGJIGJE?! , per te ndare pjesen e mbetur te jetes suaj ?!
    Nuk ka asnje kontraxeptiv, ASNJE, qe te garanton 100% qe nuk mbetesh shtatzene. Ti mund te perdoresh dhe prezervative dhe pila kunder shtatzanise ne te njejten kohe si cift, e prape te mbetesh me barre. Kjo pika qe ngre ti eshte komplet e pa-vlere.

Eshte vra nje dashuri e cila sishte e sinqerte ! Tash sipas teje edhe femiun tend duhet ta abortosh ( vrasesh ) ?! Po sikur ta mbaje ate femiun , ka raste kur kan marre femiun nen perkujdesje , femiu i cili eshte marur nen perkujdesje ka treguar , talent , eshte bere i / e zgjuar , thjesht ne te ardhmen e afert ndoshta ta mundeson ty qe femiu ne fjale te perkujdeset per ty ne moshen e pleqerise?!

Ti nga pas kompjuterit ne rrehatin e shtepise tende mund te flasesh me shume besim per te keqijat e abortit, por ti i nderuar nuk je ai qe do e rritesh femijen, qe do shkaterrosh jeten tende per ate te tij. Nuk ka njeri fare te drejte ti thote dikujt tjeter se cfare te beje me jeten e tij. Ty nuk te pelqen aborti mos aborto. Se cfare do bejne te tjeret nuk eshte puna jote. Njeriun nuk e ben rrahja e zemres apo gjaku ne deje, se ato i ka dhe pilivesa, njeriun e ben njeri llogjika e mendimi. Foshnja ne bark nuk ka asnje nga keto, ai eshte thjesht zgjatim i nenes, ashtu si cdo pjese tjeter e trupit te saj, dhe eshte e drejta e saj se cfare do beje me ate kalama. Jane mendimet si keto tuajat qe e rrisin varferine dhe mundimet ne bote. Nuk mund te bihet nje njeri ne jete nese ti vete nuk je i pergatitur per jeten. Nuk mund te bihet femija ne jete me shpresen se "do rregullohemi". Po nuk pate nje plan, nje pare menjane, nje rruge te qarte se si do e rritesh kete femije, nuk ke pse bie dike ne kete bote. Nuk do besh ti kalama qe te vuaje po kaq sa ke vuajt ti ne kete bote. Femija yt duhet te rritet me mire se ty, duhet te kete nje shkollim te sakte, te kete mundesite qe te zhvilloje 100% te talenteve te tij, te kete mundesite ti beje te gjitha aktivitetet qe e zhvillojne si person.... ti si prind nuk mundesh kurre ti japesh atij te gjitha mundesite per te realizuar 100% potencialin e tij, nese ti nuk ke planifikuar per kete femije.
    Flisni me mend jo me pasion, mendime te tilla rritin vuajtjet e botes, bini ne jete kalamane pa plane e prisni ti rrisni bota, apo ti rrisni si qen me nje kothere buke.

Ne kosove sipas statistikave te dala nga lufta mbi 20.000 deri ne 40.000 FEMRA JANE DHUNUAR nga Serbet !!!
    Une vet jam nga Kosova , por gjithashtu sjam ndalur duke lexuar rreth kesaj dukurie !!!
    Shumica e femrave e dine shume mire nga kush jane DHUNUAR por cfare bene?!
    SHUMICA NGA ATO FEMRA TE DHUNUARA I MBAJTEN FEMIJET E TYRE , I RRISIN SOT E 8 VJET PAS LUFTE ?!
    KUSH KA ME SHUME TE DREJTE NE KETE RAST :
    TI ME ATE DASHNORIN TEND?
    APO KETO FEMRA TE DHUNUARA NGA SERBET
    Do flasim apo do pjerdhim? 40,000 femra?? Po ti pse nuk the 400,000 te na frikesoje tamam. Sidoqofte, ti dhe cdokush tjeter si ty (qe shkruan me shkronja te medha si per te na frikesuar) duhet ta kuptoje se: NUK KE TI ASNJE TE DREJTE TI FUTESH HUNDET NE PUNET E TJETRIT. Keto femrat Kosovare kane po aq te drejte ta mbajne kalamanin sa kane ato qe e abortojne ate kalaman. Per ty e per mua aborti apo jo-aborti, eshte aq pa rendesi sa nese i preu apo jo ajo leshin e sqetullave. Personalisht, mua me duket idioteske te sjellesh nje jete 1) femijen e dikujt qe ti ka shqyer llapat e pickës me dhune 2) nje femije kur ti nuk ke as idene minimale se si do e rritesh. Megjithate une nuk ua fus me dhune ne gryke mendimin tim ketyre femrave te cekta.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar Maska e Rakel
    Anëtarësuar
    31-01-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    15
    Aborti eshte vrasje dhe mekuptimin e plote te fjales , o zot imadh jam tmerruar nga fotot e mesiperme, eshte jo vetem vrasje, mekat por dhe krimi shume i rende, ste ka faje asnjehere femija nese ti si nene ngele shtatezane pa deshiren tende, merrje masa, dhe as mos tju shkoje nder mend ta quani abortin si dicka normale ne disa raste ,jo eshte krim kaq di te them une.
    Sinqeriteti i dikujt vlen me shume se nje justifikim i rastit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-09-2002
    Vendndodhja
    Myslym Shyri
    Postime
    644
    Jam pro-abortit sepse c'do njeri ka arsyet dhe hallet e veta.

N3ra5htarja Maska e rina_
    Anëtarësuar
    17-10-2006
    Vendndodhja
    Diku....
    Postime
    450
    Aborti eshte vrasje.....sepse nuk e ke krijuar ty ate femije qe tia maresh shpirtin pa lindur...

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    ABORTI eshte vrasje ose me sakte nje krim i shemtuar!
    asnje dhoj argumenti nuk ka qe te justifikosh vrasjen e nje foshnjeje ne krijim!
    te thuash qe arsyet ekonomike detyrojne te besh nje krim te tille nuk eshte argument!perderisa shteti ka institucionet perkatse per rritjen dhe edukimin e asaj kadegorije!gjithashtu dhe shtatzanit apo lindjet e pavullnetshme jashte martesore nuk jan justifikim per abortin,meqense ka rruge dhe menyra te tjera per tu rritur ata femi!!keshtu qe femija ne barkun e semes eshte nje nga krijesat me te pa fajshme qe ZOTI ka krijuar!prandaj njeriu nuk ka te drejte ti abortoje apo ndryshe ti vrase ato krijesa te pa fajshme qe ZOTI i ka krijuar per ti siellur ne jete!!perndryshe krimi dhe kriminelet qe jane pro abortit, nuk jane ndryshe atyre qe vrasin naten dhe qajne diten!

Faqja 4 prej 23 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  2. Me te kerkuarit ne Shqiperi
    Nga iliria e para në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 03-02-2006, 00:46
  3. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  4. Haradinaj nuk do të shkojë në KS të OKB-së
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •