Kam 3 vjet ketu ne Amerike, dhe punoj dhe shkoj ne shkolle ne te njejten kohe.
Dhe une si shume shqiptare te tjere fitova "llotarine e famshme"amerikane . Erdha ketu duke menduar dhe shpresuar se nje e ardhme shume e mire me priste perpara po ja qe s'na qenkesh keshtu.E kam kuptuar shume mire se si eshte jeta amerikane,te mirat dhe te ligat qe ka.Kam levizur dhe ne disa qytete ketu ne US , thjesht per qef me shoqerine.Tani qe jam larg Shqiperise ,ja kuptoj vlerat atij vendi dhe mendoj qe po te punoj dhe perpiqem njelloj si ketu, edhe atje mund te jetoj nje jete normale dhe te kenaqeshme.Te gjithe e dime qe ai vend ka disa probleme ,por cili nga ju mund te me thote se ketu nuk ka. Besoj qe me kalimin e kohes keto probleme ne Shqiperi do te minimizohen.Isha atje vitin qe shkoi dhe me beri pershtypje se po ndertohej nga te katerta anet .Dukej sikur dicka po rilindte.Disa familje qe jetonin prej vitesh ketu ku jam une jane kethyer ne Shqiperi dhe kam degjuar se jane regulluar mire kush me nje pune e kush me ndonje biznes te vogel. Po keshtu kam dhe nje shokun tim te ngushte qe ka 7 vjet qe jeton ketu dhe kur shkoi ne Shqiperi para disa muajsh u interesua per pune dhe gjeti, dhe do te kthehet te jetoj atje se shpejti .Te njejten gje do te bej dhe une me te mbaruar shkollen. Megjithese shume nga ju mund ta kundershtojne kete ide, une jam i mendimit qe s'ka me mire se sa vendi tend me gjithe veshtirsite qe mund te kete. E hapa kete teme thjesht per kuriozitet , do doja te dija nqs edhe te tjere nga ju , e shohin ne te njejtin kendveshtrim si une. Degjoj disa qe thone qe ai vend s'behet .Po perse te mos behet. Une them qe s'eshte ashtu. Kam degjuar qe shume te rinj shqiptare qe kane mbaruar studimet e larta ne Evrope po kethehen ne Shqiperi dhe nje dite jo te larget, keta te rinj do te zvendesojne disa ose nje pjese te mire te politikaneve tane te mykur nga te dyja krahet. Mendoj qe Shqiperia eshte nje vend i mire per te jetuar.
Krijoni Kontakt