Close
Faqja 15 prej 20 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 195

Tema: Shpetimi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Astrit.

Zoti te bekofte per shkrimet dhe vargjet qe ti ke sjelle.
    Eshte heretike dhe antibiblike qe te shpallesh nje shpetim te pasigurt dhe te pa shprese. Pali kete fakt e quan mjerim.
    Fjala dhe premtimi me i madh i Jezusit ne lidhje me moshumbjen e besimtarit te shpetuar, eshte e deshmuar nga vete goja e Jezusit tek Gjon 5.:24.
    Vetem nepermejt ketij vargu ne kutpojme shume gjera te merekullueshme. Jezusi thote:
    " Me te vertete me te vertete po ju them juve , se ai qe DIGJON fjalen time, dhe i BESON Atij, (Atit Perendi) qe me ka derguar, ka JETE te PERJETSHME dhe ne GJYQ NUK VJEN, por SHKOI prej VDEKJES ne JETE."
    Pyejta ime eshte : A ndjek e gjithe bibla te njejten llogjike deri ne fund? Tek Apokalipsi 20, na tregohet se do te kete dy ringjallje, ku ne ringjalljen e pare do te jene: te zgjedhurit, te shpetuarit, bijte e Perendise. Pjese te kesaj ringjallje do te jene edhe te gjithe ata te shpetuar qe aktualisht jetojne , dhe se bashku me te ringjallurit e pare do te bashkohen dhe do te REMBEHEN prej engjejve dhe do ti dalin perpara Zotit ne AJER (lartesi) 1Selanik:4:13-17. Pra kjo eshte heqja e kishes nga bota, dhe lum ata qe jane pjese e ringjalljes se pare Zbul:20:6.
    Pra deri ketu ende nuk ka filluar GJYQI i PERENDISE. Prandaj nuk e di se ku e gjen Klodi diten ne te cilen do te gjykohen Besimtaret e shpetuar. Ky fak korespondon ne te njejten llogjike me deshmine e Jezusit tek Gjon:5:24.
    Ku jezusi thote se Ai qe beson tek une , ka kalur nga vdekja ne jete dhe nuk vjen ne gjyq. Pra ne te krishteret e shpetuar ne Zotin , e kemi kaluar Gjykimin dhe kemi dale te pafajshem , me ane te Krishtit. Atehere per cilin gjyq e ka fjalen Klodi??!!
    Por ne cilin momnet do te behet GJYQI i PERENDISE, dhe cilet jane at qe do te gjykohen ne kete gjyq? A do te kete ndonje besimtar te shpetuar Kristian qe do te gjykohet ne diten e Gjyqit te madh?
    Sipas Klodit i bije qe te mos kete ringjallje te pare, sespe te gjithe do te gjykohen , si te sheptuarit edhe te pashpetuarit. Ai eshte kaq i verber sa te vjen cudi se si vazhdon ende te diskutoje Budallaekun e tij, i cili nuk eshte as orthodhoks. Ai nuk kupton as shembelltyrene Jezusit qe tha: Pajtohuni me kundershtarin tuaj rruges per ne gjykate, se po vajtet ne gjyq, ai do tju nxjere fajtor , dhe keshtu do te te fute ne burg. Kundershtari i njeriut nen mekat eshte Perendia, pra pajtimi rruges per ne gjykate do te thote: te pranosh Krishtin , si vemtmja mundesi me ane te te cilit njeriu vjen ne paqe me Perendine. RRuga per ne gjykate , eshte koha deri sa te vije Krishtit per te mare kishen e tij. Nese ndokush gjate kesaj kohe, nuk pranon Krishtin, ai do te dale perpara gjykatorres, dhe Krishti thote se cdo kush qe shkon ne gjyq eshte vecse fajtor. Pra nese e shohim ne nje kendveshtrim te gjere dhe ne lidhej me deshmine e KRishtit tek Gjon.5:24:, dalim ploteisht ne konkluzionin se, ai qe eshte "pajtuar rruges per ne gjykate me kundershtarin e tij" Ka erdhur ne paqe dhe nuk ka se perse te shkoje ne gjyq, pasi kundershtari i tj tashme e ka falur. a nuk thote JEzusi te njejten gje edhe tek Gjon5:24.?
    A nuk thote Jezusi se tashme ai qe beson tek une ka kalura nga vdekja ne jete, dhe nuk vjen ne gjyq? E kush eshte ky Klodi qe deshmiene e Jezusit e kthen ne te kundert, duke then se te gjithe do te shkojne ne gjyq, dhe atje do te duket se, kush ka bere vepra te mire per shpetim do te shpetohet, dhe ai qe ka bere vepra jo te mira per shpetim nuk do te shpetohet? Ke eshte e udhes qe te digjojme deshmine e KRishtit, apo budallallekun e Klodit Vep.4:19? Por le ta shohim deri ne fund kete deshmi te Jezusit.
    Tek apokalipsi20 na jepet momenti i gjyqit, si dhe kush do te gjykohet. Atje do te gjykohen vetem ata qe jane pjese e ringjalljes se dyte, ti cilet nuk jane pjese e LIBRIT te JETES, sepse ne LIBRIN E JETES jane vetem emrat e atyre qe kane shpetuar. Pali na vjen ne ndihme ne kete moment ku thote se , ne( (shnjetoret, te sheptuarit, bijte e Perendise), do te gjykojme engjejt dhe boten 1Korinth:6:2-3. E si mund te gjykojme boten , kur vete ne , (sipas Klodit) jemi ne bangon e te akuzuarit).?!?!?!? Absurditet dhe mediokritet biblik, si dhe mesim antibilik .
    Por si do te jete gjyqi ndaj atyre qe nuk pranuan JEzusin si shpetimtar. Ky gjyq do te jete ne saje te VEPRAVE qe njerezit kane kryerer ( Zbules:20:13.), dhe qe ne fund gjithsecili do te dale fajtor, para Perendise. Ne gjyq nuk do te kete asnje qe te shpetohet , apo te dale i drejte Zbules:20:15. Gjykimi do te behet ne baze te LIBRAVE dhe jo ne baze te LIBRIT TE JETES. Ne LIBRINE JETES jane te shenuar te gjitha ato emra, te cilat jane shkrojtur me Gjakun e Krishtit ne Kryq, dmth, emrat e te sheptuarve.
    Ketu pra del qarte se, Gjyqi do te behet pasi Kisha e Krishtit te jete hequr prej botes Ky perfundim ka te njejeten llogjike me thenine e Krishtit tek Gjon:5:24. Vete Krishti deshmon se, Besimtari i shpetuar nuk vjen ne gjyq. Pyejta eshte: Perse nuk vjen? Se pari: sepse ai e ka paguar borxhin qe i kishte Perendise, me ane te JEzusit ne kryq, dhe se dyti, gjyqi do te behet pasi ai te jete ngjityr ne qiej se bashku me Krishtin. A ka me qarte se kaq te nderuar kristiane?
    NE te krishteret kemi kaq kohe qe sjellim shkrime ku flitet qarte dhe ne menyre fondamentale ne lidhej me besimin, shpetimin kalimin nga vdekja ne jete, si dhe mos gjykimin ne ditene fundit te atyre qe jane shpetuar me ane te Krishtit. Por Klodi thote jo. Por ai nuk eshte duke kundershtuar, Deshmuesin Astirtin apo te Krishtierin, ai eshte duke kundershtuar Fjalen e Perendise, vete deshmine e Krishtit, me ane te te cilit kemi sigurine e pa tundur.
    Ajo qe duhet te bejme te dashur te KRishtere, eshte : te lutemi per gjithsecilin qe djalli te mos na mashtroje dhe te mos na perdore kunder fjales se Perendise. Gjerat ndodhin nga padija, dhe per kete ekziston mundesia e faljes, por kur ne e kundershtojme dirkert mesimin e Perendise, ne e kemi kaluar cakun e faljes. Perendai flet edhe me anen e e besimtareve nen deshmine e Fryemes.
    Une kurre nuk e ndjej veten te mundur, pasi ne te krishteret e mundem boten dhe ate qe eshte ne bote , me ane te Krishtit qe na Forcon, dhe qe na mban.
    Zoti ju bekofte dhe e digjofte thirjen tuaj ne diten e fatkeqesise.
    Deshmeusi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 12-12-2002 mė 20:48

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    O Xhaxhi Deshmuesi, po tashti mos me detyro te te therras bebe!

Ti permend me nje "shenjteri" karakteristike shume here emrin tim ne shkrimin tend. Nuk me mbetet hatri qe e permend, por perse nuk citohesh, ashtu sikur bej une me ty? Dmth, per te gjitha gjerat qe me "akuzon", perse nuk citohesh konkretisht, ku e si kam thene?

Pra kjo eshte Shenja e Inferioritetit tend. Dihet qe njerezia nuk do te te rri nga mbrapa te lexoje shkaperndarjet e mendimeve te tua te pashkolla, keshtu qe nje propagande fjale shume, trullos. Kaq gje e ke mesuar shume mire ligesisht.

Por vazhdojme pak me xhavahiret e tua. Se pari, temen mos e ngaterro. Nuk po flitet per gjykimin, si, sa edhe kur do behet, me ke!

Perse nuk perqendroheni JU (ti me Astritin) tek vargjet e sjella nga une? Deri tashti sa e sa GAFA ke keputur, per te cilat ti verberisht anashkalon? Te gjitha i ke te cituara!

Keshtu qe te pakten NJEREZOHU, se mire qe tek te krishteret nuk hyn.

1) - postuar me pare nga Deshmuesi:
    Eshte heretike edhe antibiblike qe te shpallesh nje shpetim te pasigurte edhe te pashprese. Pali kete fakt e quan mjerim.

Deshmues, kjo lloj fjalesh e pacituar e me keqinterpretim brenda, eshte nje HISTERI personale, te cilen ti e sjell, kam krijuar bindjen, jo sepse deshiron te Deshmosh te Verteten, por sepse cinikisht, mendja jote nuk mundet te kete gabuar, keshtu qe do perdoret cdo cmendje per ta mbrojtur ate.

Sidoqofte, ti jo vetem nuk citohesh se ku edhe ne c'menyre flasim ne per "pasigurine" e Shpetimit, edhe se ku Pali kete lloj "pasigurie" e quan mjerim?

A nuk kam sjelle une vargjet e Palit mbi kete "pasiguri"?

Dmth ne kete pike je INFERIOR!

2) - postuar me pare nga Deshmues:
    Fjala edhe premtimi me i madh i Jezusit ne lidhje me moshumbjen e besimtarit te shpetuar, eshte deshmuar nga vete goja e Jezusit tek Gjon 5:24 "Me te vertete, me te vertete po ju them juve, se ai qe DEGJON fjalen time, edhe i BESON Atij, (Atit Perendi) qe me ka derguar, ka JETE te PERJETESHME edhe ne GJYGJ NUK VJEN, por SHKOI prej VDEKJES ne JETE."
    Pyetja ime eshte: A ndjek e gjithe Bibla te njejten logjike deri ne fund?

Pergjigje Klod - Tashti vargu i Joanit 5:24 ka keto fjale kyce:

a) Degjimi ndaj Fjales se Krishtit.

b) Besimi ndaj Atit, qe ka derguar Birin.

c) Jeta e Perjeteshme qe merr si rezultat, dmth shpetimi, shperblimi, kurora

d) Kalimi prej Vdekjes ne Jete.

Ti marrim me rradhe, megjithese une them se ne tashme e kemi diskutuar edhe sqaruar me qindra here keto koncepte.

a) Degjimi. Ky eshte bindja qe ne i bejme Fjales se Krishtit, edhe jo vetem degjimi me veshe. Po cfare thote Krishti per kete lloj degjimi, apo Bindje ne Ungjill? A e quan ai ate nje moment, apo nje proces?

Joani 14:15 "nese me DONI, ZBATONI urdherimet e mia"

Joani 14:21 "kush ka urdherimet e mia edhe i ZBATON, eshte ai qe me DO, edhe kush me do mua, Ati im do ta doje, edhe une do ta dua edhe do ti deftehem atij"

Joani 14:23 "Jesui iu pergjigj edhe tha: Nese dikush me DO, do ta ZBATOJE Fjalen time......"

Joani 14:24 "Kush NUK me DO, nuk i zbaton Fjalet e mia....."

Sic e shihni, po flitet per tregues Bindjeje, Besimi, Degjimi...qe eshte ZBATIMI i urdheresave te Zotit. Keto na gjykojne nese ne e duam apo jo Zotin!
    Po kete panorame na jep edhe i gjithe kapitulli vijues, 15, sidoqofte une po ndalem ne disa vargje:

Joani 15:14 "Ju jeni miqte e mi, nese BENI gjerat qe une ju URDHEROJ."

Sic e shihni te gjitha fjalite jane ne kushtore, dmth qe te merret premtimi duhet plotesuar kushti. Pra qe ne te quhemi se e degjuam, besuam Fjalet e krishtit, kjo gje do te tregohet nga Zbatimi i Fjales se tij, i cili zbatim, nuk mund te mbaroje perderisa ne jemi ende gjalle, keshtu qe eshte nje PROCES, ne fund te cilit do te gjykohet, vleresohet.

c) Jeta e Perjeteshme qe permendet aty, ka te beje me faktin se ne qe ne hapin e pare qe besojme, behemi pjesetare te Jetes se Perjetshme, qe eshte vete Krishti, por kjo po ashtu eshte ne nje proces Zbatimi edhe plotesimi deri ne fund, sic e tregojne edhe kushtet, qe ne qe besuam, e duam Zotin NESE ZBATOJME POROSITE e Tij. Per te cilat Shen Pavli sic e kam cituar ne shkrimet e meparshme, kurr nuk e konsideroi sikur ti kishte plotesuar gjate jetes tokesore, por e pati edhe shprehu garancine e plotesimit vetem ne Fund te jetes se tij, kur i profetizoi Timotheut per martirizimin e tij.

Ai qe ia fillon rruges se Krishtere edhe QENDRON ne te besnikerisht per te gjithe jeten, per kete nuk ka gjykim, edhe pse do kaloje ne gjygj. Ashtu sikur nuk do kete vdekje, edhe pse do vdese. Pra fakti qe thote se Nuk Vjen ne Gjygj, nuk ka te beje se nuk do kete gjygj, por sepse Gjygji nuk e cek ate, se prek, se cenon, sepse ia ka bere ne kete jete gjygjin vetes, edhe e ka garantuar Perjetesine. Ashtu pra sic e thashe, se po ne kete varg, ne fund, nuk po mohehet se te krisheteret nuk do vdesin, por se edhe pse do vdesin (fizikisht) do jene te gjalle me Zotin.

Te mohosh me kete varg berjen e gjygjit ndaj te krishtereve, eshte sikur te mohosh se te krishteret do vdesin, qe eshte nje budallallek spontan i pakontrolluar prej njerezve jo kompetente si Deshmuesi ps.

Keshtu qe i gjithe shpjegimi-fantastiko shkencor i tipit Zhylvern i Deshmuesit mbi gjykimin bie poshte.

A nuk ia kam permende me pare vargun e Pjetrit qe thote: "se ja ora po afron, edhe nese gjygji i Perendise fillon nga shtepia e tij, si do te jete ai mbi fajtoret?"

Qe gjykimi i te gjithe botes, predikohet nga krishterimi ortodoks, kjo gje shihet qe ne Besoren e nicese, te vitit 325.

Prandaj, kur Deshmuesi me akuzon se une po them dicka qe nuk eshte as ortodokse, nuk ben gje tjeter vecse i shton edhe nje pike me shume INFERIORITETIT te tij tipik te theksuar ne PADITURI.

Une nuk po zgjatem me temen e Gjykimit, por po them se Deshmuesi ka keputur Fikcione fantastke personale, qe nuk jane besuar nga krishterimi., edhe aq sa kam dhene me iper mjaftojne mendoj per sqarim per kete nenteme.

Pra protestante........ku jane pergjigjet per vargjet qe une kam sjelle?

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Shpetimi vazhdim!

Le te vazhdojme me tutje me planin e Perendise mbi shpetimin.

Puna e Kryepriftit Jezu Krisht

Hebrenjte 6:19-20 konkludon me nje pershkrim te shpreses sone tek Krishti :

“Kjo shpresė qė ne kemi ėshtė si njė spirancė e sigurt dhe e patundur, dhe qė hyn deri nė brendėsinė e velit, ku ka hyrė Krishti, si pararendės pėr ne, pasi u bė kryeprift nė amshim sipas rendit tė Melkisedekut.”

Si Kryeprifti yne, Jezusi sherben si nje spirance e shpirtrave tane, dhe na mban pergjithmone te mos largohemi prej Zotit.Si nje besimtar maredhenia jone me Krishtin eshte nje spirance e jona me Zotin.Ne kemi sigurine sepse ajo eshte "brenda velit".Vendi shume i shenjte i judenjve ne tempull ishte i ndare nga veli prej vendit te shenjte.Brenda vendit shume te shenjte ishte arka e beselidhjes, e cila perfaqesonte lavdine e Zotit. Vetem nje here ne vit, mund te hynte ne shenjtoren e shenjtores kryeprifti i Izraelit per te bere shlyerjen e mekateve te popullit, dhe jo pa gjak.Por ne Beselidhjen e re, Krishti beri shlyerjen njehere per gjithmone per te gjithe njerezit me sakrificen e Tij ne kryq.Njehere Krishti hyri ne shenjtoren e shenjtores qiellore, Ai nuk doli me prej saj, sic benin kryeprifterinjte e judenjve.Por "Ai u ul ne te djathten e Madherise ne vendet e larta."(hebrenjve 1:3) Dhe Jezusi qendron atje pergjithmone si nje Roje e shpitrave tane.Nje siguri e tille eshte e pakrahasueshme.Jo vetem qe shpirtrat tane jane lidhur me nje spirance te sigurte me pathyeshmerine, hyjnine qiellore, por Shpetimtari yne, Zoti Jezu Krisht, qendron Roje per ta gjithashtu.
    Si mund te pershkruhet siguria e krishtere ndryshe pervecse e perjetshme?Me te vertete ne mund ti besojme shpirtrat tane tek Zoti dhe tek Shpetimtari qe Ai caktoi.

Ndersa Krishti ishte ne toke duke pritur qe te vinte koha e duhur e punes se Tij si Kryeprift, Ai u lut per dishepujt e tij, duke thene :

Tani unė nuk jam mė nė botė, por ata janė nė botė, dhe unė po vij te ti. O Atė i shenjtė, i ruaj ata nė emrin tėnd, ata qė mė ke dhėnė, qė tė jenė njė sikurse ne!(Gjoni 17:11)

Jezusi e shtriu lutjen e Tij per mbrojtje edhe pas apostujve per ne, qe do te vinim ne besim tek Krishti nepermjet mesimit te apostujve (Gjoni 17:20).Perderisa Shpetimtari yne lutej gjithmone ne harmoni perfekte me vullnetin e Atit, ne mund te jemi te sigurte se ruajtja e shpetimit tone e sigurte eshte vullneti i Zotit.
    Ne, pra jemi te siguruar nga dekreti sovran i Atit dhe ne vazhdim nga besnikeria e vazhdueshme e Kryepriftit tone te madh- Zotit Jezu Krisht.Prandaj edhe apostulli Jude lavderon Ate qe eshte ne gjendje te na ruaje nga cdo rrezim dhe te na nxjerre para lavdise se Tij te paqortueshem dhe me gezim(Juda 24)

Vula e Frymes

Fjala e thjeshte e Zotit rreth sigurise tone duhet te ishte e mjaftushme per ne, por ne hirshmerine e Tij, Ai e ben pemtimin e Tij edhe me te sigurte-nese kjo eshte e mundur-duke na dhene neve pajisjen e Tij speciale te garancise. Tek efesianet 1:13-14, Pali na thote se ne jemi te vulosur tek Krishti "me Frymen e Shenjte te premtimit, i cili eshte kapari i trashegimise tone, per shpengimin e plote te zoterimit te blere, per levdim te lavdise se Tij." Zoti po garanton premtimin e Tij me vulen e Tij dhe me kaparin e Tij.Kjo eshte e njellojt me pasazhin tek Hebrenjte 6, ne te cilin Zoti dha premtin e Tij te bekimit dhe e konfirmon ate me nje betim per te gjithe ata qe shpresen e kane tek Krishti.

Per shkak se ne nuk e marrim direkt dhe menjehere plotesimin e premtimeve te Zotit, kur ne besojme per here te pare-derisa ajo eshte ruajtur ne qiejt per ju sipas 1 Pjetrit 1:4- ne mund te tundohemi te dyshojme per shpetimin tone dhe te habitemi per bekimet e fundit qe jane thene se e shoqerojne ate.Vepra e shpetimit ne jetet tona eshte akoma jo e plote - ne akoma presim shpengimin e trupit tone (Romakeve 8:23) :
    Dhe jo vetėm kaq, por edhe ne vetė qė kemi frytet e para tė Frymės, vajtojmė nė veten tonė, duke pritur flakėt birėrimin, shpengimin e trupit tonė, shpengim i cili do te ndodhe kur Krishti te kthehet per ne. Per shkak se ne akoma nuk e kemi marre ne zoterim te plote trashegimine tone, ne mund te dyshojme per realitetin e saj dhe per madheshtine e saj.

Per te siguruar premtimet e Tij, Zoti na vulos ne me prezencen e Personit te Trete te Trinise.Ne marrim mbushjen me Frymen e Shenjte ne momentin e shpetimit, Sepse tė gjithė ne jemi pagėzuar nė njė Frym tė vetėm nė tė njėjtin trup- trupin ose kishen e Krishtit (1 Korintasve 12:13). Ne fakt, nė qoftė se ndokush nuk ka Frymėn e Krishtit, ai nuk i pėrket atij.(Romakeve 8:9). E pabesueshme, trupi i cdo te Krishteri te vertete eshte tashme nje tempull i Frymes se Shenjte (1 Korintasve 6:19)
    Kur nje person behet i krishter, Fryma e Shenjte ze vend ne jeten e tij. Ai rri brenda nesh per te na fuqizuar ne, per te na pajisur per sherbim dhe funksion nepermjet dhuntive qe Ai na jep. Fryma e Shenjte eshte Ngushelluesi dhe Avokati yne, Ai na mbron dhe na inkurajon. Ai gjithashtu na siguron ne per trashegimine tone ne Jezu Krishtin : Vetė Fryma i dėshmon frymės sonė se ne jemi bij tė Perėndisė. Dhe nėse jemi bij, jemi dhe trashėgimtarė, trashėgimtarė tė Perėndisė dhe bashkėtrashėgimtarė tė Krishtit, (Romans 8:16-17). Fryma e Shenjte eshte siguria jone, garancia speciale e Zotit. Ai na eshte dhene per ne si nje kapar i trashegimise tone (ef. 1:14).
    Si besimtar, ne kemi Frymen e Shenjte si nje kapar hyjnor i trashegimise tone, instalimi i pare i Zoti i garancise se Tij qe plotesimi i premtive te Tij nje dite do te jete plotesisht i permbushur.Ne jemi te sigurte me nje siguri absolute qe vetem Zoti mund ta beje.

Dekreti sovran i Atit, puna ndermjetesuese e Kryepriftit Jezu Krisht, dhe vula e Frymes se Shenjte - te gjithe ata punojne se bashku ne menyre te mrekullueshme duke na dhen nje shpetim te sigurte.Te jesh i sigurte per shpetimin tone nuk do te thote krenari arrogante. Siguria eshte besim, besim ne premtimet e Perendise. Amen!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Mbi pergjigjet e vargjeve!

Klodi!
    Ne te kemi dhene pergjigje per thuajse te gjitha vargjet qe ti ke sjelle, por ti nuk i ke pranuar ato, ose i ke interpretuar si ke dashur vete, dhe i ke kundershtuar me pike e me presje.Megjithate une po te pergjigjem perseri per nje nga ato vargje perseri, edhe pse e di se per ty nuk ka shume rendesi pergjigja jone, por une e ndjej si nje thirrje qe duhet ta bej.
    Pasazhi eshte nga Hebrenjte 6:4-6

Sepse ata qė janė ndriēuar njė herė, e shijuan dhuntinė qiellore dhe u bėnė pjestarė tė Frymės sė Shenjtė, dhe shijuan fjalėn e mirė tė Perėndisė dhe mrrekullitė e jetės sė ardhshme, dhe po u rrėzuan, ėshtė e pamundur t'i sjellėsh pėrsėri nė pendim, sepse ata, pėr vete tė tyre, e kryqėzojnė pėrsėri Birin e Perėndisė dhe e poshtėrojnė.

Eshte inkurajuese te dish se cfare Zoti ben me nje zemer te penduar, por duhet te na ngrihen qimet e kokes perpjete duke ditur se cfare Ai do te beje me nje mekatar qe s'pendohet. Ne vecanti ata qe e dine te verteten e hirit shpetues te Perendise ne Jezu Krishtin- qe mbase kane pare ate te ndryshoje jetet e shume miqve te tyre ose pjestareve te familjeve te tyre- por kush kthehet prapa dhe largohet nga pranimi i plote i eshte dhene paralajmerimi me i ashper qe mund te jepet.Mohimi i vazhdueshem i Krishtit do te beje qe ky person te arrije ne nje pike ku nuk ka me kthim prapa shpirterisht, te humbase pergjithmone mundesine e shpetimit.Kjo eshte cfare ndodh gjithmone me nje njeri te pavendosur.Ai perfundimisht ndjek zemren e keqe te pabese dhe i kthen kurrizin pergjithmone Perendise se gjalle.
    Ashtu si nje thike, e verteta mprihet nga perdorimi, qe per te verteten behet nepermjet pranimit dhe bindjes.Nje e vertete qe eshte degjuar, por nuk eshte pranuar dhe ndjekur behet monotone dhe pa kuptim.Sa me shume ta mohojme ate, aq me shume imunitet ndaj saj fitojme ne.Duke mos pranuar ungjillin kur ai ishte akoma nje lajm, atyre qe u eshte adresuar ne kete pasazh tek libri i Hebrenjve kane filluar qe te behen indiferente ndaj tij dhe te behen shpirterisht inerte, mohues dhe te ngurte.Per shkak te mosperdorimit te njohurive te tyre mbi ungjillin, ata tani nuk mund te marrin vendimin e drejte mbi te.
    Personave qe u adresohet ketu kane patur pese avantazhe te medha per shkak te shoqerise se tyre me kishen : Ata ishin ndricuar, kishin shijuar dhuntine qiellore te Krishtit, u ben pjestare te Frymes se Shenjte, shijuan Fjalen e Perendise, dhe mrekullite e jetes se ardhshme.Por ne gjithe keto gjera nuk ka asnje reference per shpetimin e tyre.Ne fakt asnje term qe eshte perdorur ketu, eshte perdorur ne vende te tjera te Testamentit te Ri ku flitet mbi shpetimin.

Ndricimi per te cilin flitet ketu ka te beje me perceptimin intelektual te se vertetes shpirterore. Do te thote qe te jesh i ndergjegjshem menderisht mbi dicka, te jesh i mesuar, informuar. Nuk ka asgje ne lidhje me pergjegjesine - te pranosh ose te mohosh, besosh ose mosbesosh.Shijimi ose pjesmarrja tregon dicka te ngjashme. E verteta nuk ishte mbajtur fort, ose jetuar, vetem ekzaminuar.
    Keta persona ne menyre te mrekullueshme ishin bekuar nga ndricimi i Zotit, nga shoqerimi me Frymen e Shenjte, dhe nga shijimi i dhuntive qiellore, Fjales se Tij dhe fuqise se Tij.Megjithate ata ende nuk besonin.Me pas vjen paralajmerimi i frikshem per ata qe kane perjetuar te gjitha keto :dhe po u rrezuan, eshte e pamundur ti sjellesh perseri ne pendim, sepse ata, per vete te tyre, e kryqezojne perseri Birin e Perendise dhe e poshterojne.(vargu 6)
    Per shkak se disa besojne se ky paralajmerim u drejtohet te Krishtereve, ata mendojne se ky varg meson se shpetimi mund te humbase (ne kete rast Klodi dhe Matrixi). Por ne qofte se ky interpretim eshte i vertete, sidoqofte, pasazhi meson gjithashtu, qe ne se e humbet njehere shpetimin, ai nuk mund te rifitohet ne asnje menyre me, nuk ka me para e mbrapa, brenda dhe jashte hirit- je i humbur pergjithmone.Por ky pasazh nuk u drejtohet te Krishtereve, por eshte nje mundesi per te marre shpetimin, dhe jo qe shpetimi humbet.
    Jane jobesimtaret ata qe jane ne rrezik te humbasin shpetimin-ne kuptimin te humbasin mundesine perfundimisht per ta marre ate.Njehere ata e degjojne dhe shohin te verteten e ungjillit, ata kane vetem dy mundesi: ose te shkojne me vetedije te plote tek Zoti nepermjet besimit tek Krishti, ose te largohen nga Ai dhe te humbasin pergjithmone.Fundi i frikshem i ketij rreziku nuk duhet minimizuar.Njerezit qe jane ekspozuar ndaj ungjillit mund ta imunizojne veten e tyre ndaj se vertetes.Sa me shume ti rezistojne asaj, ne menyre te bute ose te dhunshme, aq me shume imunitet fitojne ato ndaj saj.Sistemi i tyre shpirteror behet gjithnje e me shume i papergjegjshem dhe pandjenje.Shpresa e tyre e vetme eshte te hedhin gjithshka ata kane dhe te marrin Krishtin pa vonese-ndryshe ata do te ngurtesohen, shpesh pa e kuptuar ate, qe shpresa e tyre ka humbur pergjithmone.Kur njerezit mohojn Krishtin ne majen e eksperinces se tyre te njohurise dhe bindjes, ata nuk do ta pranojne Ate as edhe ne nje nivel me te ulet.Keshtu shpetimi i tyre eshte i pamundur.
    Pasazhi yne tek Hebrenjte mbyllet me nje illustrim te gjalle :

Sepse toka, qė pi shiun, i cili bie shpesh mbi tė dhe prodhon barėra tė dobishme pėr ata qė e punojnė, merr bekim nga Perėndia; kurse, po tė prodhojė ferra e murriza, shahet edhe afėr mallkimit dhe fundi i vet ėshtė pėr t'u djegur.

Te gjithe ata qe e degjojne ungjillin jane si toka.Ashtu si shiu, mesazhi i ungjillit bie tek degjuesit e tij.Pasi fara e ungjillit eshte mbjelle, vjen celja dhe rritja.Disa nga prodhimet jane te mira dhe produktive, por disa nga ato jane fallso, jo te vertete, jo produktive.Ndersa gjithshka qe rritet vjen prej se njejtes fare dhe cel nga e njejta toke dhe i njejti uje, disa behen ferra, murriza dhe te padobishme.Ato kane mohuar jeten e afruar dhe fundi i saj eshte vetem djegia.

Uroj qe me lexuesit e ketij mesazhi te mos ndodhe e njejta gje, por te kapen fort pas shpreses qe na u vu perpara.Sot thote Bibla ne qofte se e degjoni zerin e Tij mos e ngurtesoni zemren, por bejeni diten tuaj te shpetimit.
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Eh more Klodi..

Qellimi im nuk ka te beje me ofendimin apo me te treguarit e kultures apo edukates time. Ta kam deshmuar me mijer here se une jam vetem nje PLEH, sepse vetem keshtu lartesohet emri i Krishtit tek une. Nuk do te kisha dshire qe te tregoja aftesaite e mija nejrezore, sepse nuk sjellin asnje dobi per mua, por te siguroj se ..
    Klodi, ju keni nje HIDHERIM ne zemeren tuaj, qe ne cdo cast deshmohet nga goja juaj. Edukata e te krishterit udhehiqet nga butesia , vetkontrolli dhe dashuria per te afermine tij.
    Une nuk e kam as ne natyre as ne edukaten time familjare qe te sillem HARBUT, dhe GOJESHQYER me kedo, qofte dhe armiku im.
    Ti mendon gjithmone se ke sjelle pergjigje.
    NEse dote shohes te gjitha shkrimet qe ti ke postuar ne lidhje me Shpetimin, te siguroj se ne te gjithe shkrimet e tua , ti kundershton vetveten. Kjo tregon dobesine tende ne besim.
    Ti nuk meriton diskutim, pasi je cipeplasur
    Deshmeusi

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Deshmues je shume i papjekur, edhe me e keqja eshte se papjekuria jote fsheh nje hipokrizi edhe egoizem te pashoq, te cilen e ben akoma me te rrezikshme mosha ku jeni edhe injoranca kokeforte negative qe zoteron.

Je shume inferior, si njeri, se tek te krishteret per mua nuk hyn fare. Sa e sa here te kam cituar, te kam sjelle vargje? I pakarakter, fallco ne fjale, i siperfaqshem.

Ti vetem zhdukesh...ose do ta kalosh nje diskutim ne nje paseriozitet kalamanjsh.

Edhe persa i perket kundershtimeve te mia, perse nuk e ke BURRERINE, ose GRARERINE qe te citohesh ku edhe si?

DESHMUES I MASHTRIMIT!

(une do te isha shume i kenaqur mos te kisha ndonje diskutim te perbashket me ty, edhe kete ta kam shprehur, por natyra jote mistrece nuk gjen dot ndryshe kuptim)

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Astritit!

postuar me pare nga Astriti:
    Klodi! Ne te kemi dhene pergjigje per thuajse te gjitha vargjet qe ti ke sjelle, por ti nuk i ke pranuar ato, ose i ke interpretuar si ke dashur vete, edhe i ke kundershtuar me pike e presje.

pergjigje nga Klod - Ore Astrit, une te njoh si nje ty, edhe jo si shume, prandaj edhe fjla "ne" sikur nuk ka vend.
    Mos do te thuash pergjigjet e Deshmuesit jane edhe te tuat? Me ato pergjigje vjen edhe ti?

Se pari, nuk eshte e vertete, qe Deshmuesi i ka marre te gjitha vargjet e mia.

Se dyti, edhe ato qe i ka marre, edhe eshte perpjekur tu pergjigjet, ka keputur BUDALLALLEQE. Une nuk do hap gjygj ne forum, qe te behen te dukshme Budallalleqet e tij. Edhe eshte detyra juaj ti shihni shkarjet tuaja mendore.

Te sjellesh nje pergjigje, nuk do te thote se je pergjigjur patjeter. Besoj se kaq e kupton nga jeta? Ps te te vije ty nje Deshmues i Jehovait edhe te te sjelle pergjigje, do ta quaje ti te tille?

Tashti ti je perpjekur personalisht te pergjigjesh vetem per nje varg deri me tash ne mos gaboj....edhe ke gabuar.

Por le te shohim cfare ndodh me poshte:

Hebrejte 6:4-6
    "Sepse ata qe jane ndricuar nje here, e shijuan dhunetine qiellore edhe u bene pjestare te Frynes se Shenjteruar, edhe shijuan Fjalen e mire te Perendise edhe mrekullite e jetes se ardhshme, edhe po u rrezuan eshte e pamundur ti sjellesh perseri ne pendim, sepse ata per vetetet e tyre, e kryqezojne perseri Birin e Perendise edhe e poshterojne.

Le te shohim pak pergjigjen e Astritit:
    1) -
    Eshte inkurajuese te dish se cfare Zoti ben me nje zemer te penduar, por duhet te ngrihen qimet e kokes perpjete duke ditur se cfare Ai do beje me nje mekatar qe s'pendohet
    2) -
    Ne vacanti ata qe e dine te verteten e hirit shpetues te Perendise ne Jezu Krishtin - qe mbase kane pare ate te ndryshoje jetet e shume miqve te tyre, ose pjestareve te familjeve te tyre - por kush kthehet prapa edhe largihet nga pranimi i plote i eshte dhene paralajmerimi me i ashper qe mund te jepet. Mohimi i vazhdueshem i Krishtit do te beje qe ky person te arrije ne nje pike ku nuk ka me kthim prapa shpirterisht, te humbase pergjithmone mundesine e shpetimit. Kjo eshte ajo qe ndodh gjithmone me nje njeri te pavendosur. Ai perfundimisht ndjek zemren e keqe te pabese edhe i kthen kurrizin pergjithmone Perendise se gjalle.

Pergjigje-analize Klod
    - Tashti eshte pak e habitshme te shohesh se si nje varg kaq i qarte ne te shprehur, te humbase ne nje koment kaq te pashpjeguar edhe abstrakt per tematiken tone.

Ajo qe neve na intereson ne Debatin tone, nuk eshte Etika, por Soteriologjia, dmth po flasim jo per moralin por per anen teologjike te shpetimit.

Si e tille le te shohim pak se kujt i drejtohet vargu, edhe kujt thote autori qe ti ke perkthyer se i drejtohet.

Vargu i Hebrenjve na jep keto fjale kyce per personin qe po ben fjale:
    a) ata qe u NDRICUAN NJE HERE

b) (ata) qe e SHIJUAN DHUNETINE qiellore

c) (ata) qe u bene PJESETARE te FRYMES se SHENJTE

d) (ata) qe SHIJUAN FLALEN e mire te Perendise edhe mrekullite e Jetes se ardhshme

Te tillet po U RREZUAN, eshte e pamundur ti sjellesh perseri ne pendim.

Krahasim me citimin tend: Citimi yt nr.1 edhe nr.2 po anashkalojne pikerisht thelbin e ketyre fjaleve kyc, pasi ato po flasin per nje person qe NJEH HIRIN shpetues te Perendise nepermjet personave te tjere, si te afermit apo miqte edhe jo se ata E NJOHIN PERSONALISHT HIRIN!!!!!!!!!

Kjo lloj tendence Astrit, eshte Mashtrim me Ligesi, pasi sic i kam nxjere fjalet kyc te vargut, po deshmohet QARTESISHT qe personat qe RREZOHEN, kane qene me pare Pjestare te Frymes se Shenjte, shijuan (ata vete) dhunetine qiellore, shijuan (ata vete) mrekullite e jetes se ardhshme. . Keshtu qe keta qartesisht jane ata qe i takojne te krishtereve vete, edhe jo atyre qe jane prane te krishtereve, qe shohin nga jashte te mirat.

Po te kishin qene te jashtem, jo te shpetuar, ata nuk do te quheshin Pjestare te Frymes se Shenjte, te ndricuar........edhe per me teper nuk do thuhej per ta se "Rrezohen", se nuk do kish kuptim te rrezohej nje qe nuk eshte Ngritur ne Krishtin me pare.

Si mund te thuhet per nje qe theritet PJESTAR i Frymes se Shenjte, se ky nuk ka patur Frymen e Shenjte?

Kjo eshte djallezia me e madhe, blasfemi...per te mbrojte nje herezi

perbuzje e shkrimeve hyjnore per te mbrojtur qejfet tuaja te paditura!

Shihni tashti se ku kulmizohet pjesa:

"......sepse ata, per vetet e tyre, e kryqezojne perseri Birin e Perendise edhe e poshterojne."

Vdekja e te krishterit ne Krishtin me ane te pagezimit, quhet ndryshe edhe Kryqezimi i tij bashke me Krishtin......KY ESHTE I KRISHTERI..........edhe vetem te tillit mund ti thuhet se "kryqezon PERSERI Krishtin." Ndryshe fjala KRYQEZON PERSERI nuk do kish kuptim.

Besoj se eshte e qarte, kerkohet vetem nje zemer e paster per te pranuar te verteten.

Si ka mundesi qe njerez te tille te vetequhen te shpetuar edhe te blasfemojne shkrimin ne keto lloj-lloj formash?

Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Nje pyetje Klodit!

Po te kishin qene te jashtem, jo te shpetuar, ata nuk do te quheshin Pjestare te Frymes se Shenjte, te ndricuar........edhe per me teper nuk do thuhej per ta se "Rrezohen", se nuk do kish kuptim te rrezohej nje qe nuk eshte Ngritur ne Krishtin me pare.
    Para se te vazhdoj me tutje debatin mbi kete pasazh do te doja te dija prej teje se cilet quhen te shpetuar sipas teje, dhe kur fillon e quhet nje person per here te pare i shpetuar ?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shume bukur!

Mua me duket se une e kam thene fare qarte kete lloj pergjigje, edhe se ka qene prej jush e PAQARTE se kush eshte ai qe i takon te shpetuarve.

Sidoqofte:

I shpetuar (qe ka hyre ne proces te shpetimit) eshte KUSHDO qe pasi ka besuar ne Krishtin si Zot edhe Shpetimtar, eshte bere pjese e Trupit te Zotit, Kishes, me ane te pagezimit.

Vetem te pagezuarve qe kane pranuar Krishtin me te gjitha te vertetat qe Kisha, Trupi i Tij meson, per te cilet Pavli tek Romaket thote se vdiqen bashke me Krishtin (ne pagezim, dmth u kryqezuan bashke me te per mekatin edhe denimin) mund tu drejtohet shpreja ne vargune e hebrejve "Kryqezuan perseri Krishtin", dmth gje e pamundur se ata e morren tashme ate falje qe merret vetem NJE HERE, edhe nuk ka me flijim tjeter per ta.....dmth qe Flijimin e kane marre. Po te ishin vezhguesa te jashtem, Astrit, nuk do ishin nga ata qe e kryqezojne SERISH Krishtin, edhe nga ata qe e kane marre nje here Faljen e mekatave.

Por edhe shprehjet ........te ndricuar, pjestare te Frymes se Shenjte, shijues te te mirave qiellore, edhe mrekullive te jetes se ardheshme......

...te gjitha keto flasin QARTESISHT per ata qe jane besimtare, e KURRSESI per jobesimtare!

Faqja 15 prej 20 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  2. Bota po kthehet drejt Islamit
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 07-12-2008, 18:47
  3. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  4. Besimi, Veprat dhe Shpetimi.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 13-08-2003, 20:34
  5. Beratasit dhe ēifutėt
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •