Per vete s'kam filluar asigjoooooooooooooo lol. Desha te shkoja diku tjeter per Vit te Ri, se gjithmon ne Chicago. M'duket se do mblidhemi te gjith ne Detroit. Opppppppppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Per vete s'kam filluar asigjoooooooooooooo lol. Desha te shkoja diku tjeter per Vit te Ri, se gjithmon ne Chicago. M'duket se do mblidhemi te gjith ne Detroit. Opppppppppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
une dua qe te te kaloj merzia ty sa me shpejt te jete e mundurPostuar më parë nga alnosa
sa per mua jam vertet katastrofe tani
mu me kaloj sme kaloj nuk eshte problem .
po me vjen keq per ty qe kaq i trishtuar ne kete fund viti .
pse valle ????
te kam thene mos te degjoj me katastrofe lerja ketij viti ato te keqe ,harroi te gjitha dhe merru nje cik me dhuratat ,dil argetohu se iken jeta sa mbyll e hap syte ....
bye ....
Po flisja me nje shoqe ne Shqiperi dhe po me thoshte pak a shume qe sikur s'eshte ne terezi tani, dhe s'i behet per asgje.
Une, e kunderta, fillon dhjetori dhe vihem menjehere ne "December mood", dmth
"Jingle bells" etc .
Ndoshta eshte femija tek une. Ndoshta eshte fakti qe si femije (nen sistemin komunist) nuk festonim dot Krishtlindjen, bile dhe pema vete, kishte emrin e gabuar "pema e vitit te ri" lol. Meqe ra fjala te pema, dimrin e pare qe vajta ne Shqiperi pasi erdha ne US, i bleva dekorimet qe ketu, dhe hoqa te zite e ullirit neper aeroporte se i mbaja me merak se mos me thyeshin lol.
Kuptohet, festonim Vitin e Ri (ah sa me ka marre malli ta festoj ne shtepi ne Vlore.) Heren e pare ne US ne daten 31 pa familjen, isha ne pune, dhe oren 6 ketu ne NY, qe eshte 12 ne Shqiperi, vajta ne banjo dhe kam qare nja gjysem ore.
Nejse, mjaft me ngasherima.
Sic thashe, ne Dhjetor menjehere shpirterisht "futem" ne atmosferen e festave. Ndoshta euforia duket artificiale per disa, megjithate, i kam mesuar vetes qe e kemi vete ne dore te kontrollojme ndjenjat tona. Ndersa ka plot arsye ne bote, ne realitet te jesh i/e deshperuar, merzitur, hidheruar, eshte veshtire (per shume) te gjejne arsye te ndihen te gezuar.
Per mua, festat e fundvitit perfaqesojne shprese, deshiren, urimet per dite me te bukura (edhe pse ndoshta s'vijne.)
Ndaj kete muaj, edhe pse "Home Alone 1&2" (s'me pelqen 3-shi lol) i kam pare 100 here, perseri i shijoj jashte mase kur i shoh. Edhe mallengjehem "nje cike" nga fundi. (E njejta gje kur shifja "Nentori i dyte" ne Shqiperi kur isha femije. Qe e jepnin vit per vit, e prape cdo vit, qaja: "I ngeli ne balte karroca Ismail Qemalit, o ba" loool.
S'po zbrazem me, se lashe kokren e namit .
Ne fund, do thosha qe kartat e kredit e kane ndier shume ardhjen e festave loool.
Lioness sedi a je ne New York po nga avatari me kujtove qe ne nje emision te Topi thuhej qe te kalosh Krishtlindjet ne rruget e New York eshte nje nder 101 gjerat qe duhen bere para se vdesesh..Fiksim e kam ti kaloj njeher kto festat ne nje vend qe i feston masivisht e me shum atmosfere..
Ca si heret, po gjithsesi un po e bej urimin per festa sa me bukura e nje vit te ri me te mbare se ai qe lame pas!
Inner beauty takes some finding, but it lasts forever..
Ne NY jam marsi, jo ne qytet dmth, po shoqe nga fshati . (Jetoj nje ore larg nga NYC.)Postuar më parë nga marsela
Persa i perket NYC ne Krishtlindje, vertete eshte gje e rralle. Kam qene ne Paris, dhe ne Firence ne te njejten periudhe, por nuk krahasohet atmosfera. Pervec pemes se famshme ne Rockfeller Center, zbukurimet neper vitrina jane shume te bukura.
Para disa ditesh pash nje emision pikerisht per kete gje. Nuk e dija qe kompanite punesojne firma te posacme qe merren me kete pune, pra zbukurimet e dritareve apo vitrinave. Dhe sidomos ne kompanite e medha, eshte nje lloj "konkurimi" se kush i ben me te bukura se tjetra (kuptohet, eshte nje lloj reklamimi per te terhequr sa me shume bleres.) Nje nga artistet qe u intervistuan tha qe pasi mbaron me projektet per kete vit, fillon menjehere te mendoje per ide per vitin tjeter.
S'eshte asnjehere heret per urime.Ca si heret, po gjithsesi un po e bej urimin per festa sa me bukura e nje vit te ri me te mbare se ai qe lame pas!
Te njejtat urime dhe per ty .
Atmosfera e festave te fundvitit ka filluar te ndjehet. edhe 20 dite na ndajne nga festa e pare dhe pas saj, 7 dite me pas eshte kurorezimi i ketij viti dhe kalimi ne vitin e ri. Mezi po presim te vijne keto festa, so se nuk kemi patur te tjera, por keto i japin nje gjalleri me te madhe atmosferes. Dhuratat akoma nuk i kam blere por i kam menduar dhe blerja eshte vetem ceshjte kohe.
Nuk po e jap urimin qe tani pasi nje gje te tille do e bej kur te afrohet dhe ne kohen e duhur.
Lukas
Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni
pershendetje dhe se nuk te pata faji mos me quaj fajtore .ok .
peace ...[/QUOTE]
Te te quaj fajtore?!Po per c'fare?!Ti nuk me ke bere asgje!
Mos krijo te tilla aludime sepse nuk kam asnje gje me ty.......te pershendes dhe te uroj ti kalosh sa me bukur festat e fundvitit
Perdite kontrolloj llogarine e bankes , se mos i kam mbaruar ...(lol)
Where does a thought go when it's forgotten?
mos harro se... si tha ai miku jon.. jan cmen mileti tha.. o burra me ble e me ble.. a thue se nuk shkojn ma paret mbas festave te vitit te ri..
Korason..
po ta knoj kangen..
ja na erdhi viti ri..
sa..
plot..
hë.. vazhdoje ti..
po kam filluar ta ndjeje sepse me vjen edhe fundi i semestrit ne fakultet dhe duhet te pergatitem per ne provim
” UNË JAM MIRË KUR ASHT MIRË SHQYPNIA! ”
Pse Kusi, provimet per ty feste jane a? ( )Postuar më parë nga KuSi
Edhe une kam filluar te ndjej aromen e festave te fundvitit, sepse cdo kund ne qytet kane filluar zbukurimet, televizionet kane programe me te pasura artistikisht, po ashtu ka edhe oferta te ndryshme nga agjencite e udhetimeve per kalimin e vitit te ri neper vende piktoreske boterore....
Pra viti i ri po vjen, por...
My silence doesn't mean I am gone!
Kam filluar ta ndieje ? Oj cte ndiere se !!
Te lene keto ketej mos ta ndiesh .. Ncuq ncuq ....
Nejse ky vit , x-mas eshte shume special per mua. Dhe do ta festoje deri ne Max .
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Pinko pse ca do besh per x mas mre.
LooL dje ka ra i cik bore ktu ne michigan edhe i ka dhene i cik atmosfere festash vendit + edhe zbukurimet me drita neper peme. + shopping papapa duke lesh lesht.
Michi eshte sekret . lol
Ne fakt dhe ketej nga ne , vetem bora i mungon x-mas ket vit. Shpresoj te bjeri ne 24 . Dhe cdo gje eshte purrfect pastaj ...
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Gagagagaga shpresoj te plotesohet deshirra. Po kujdes se po na bo naj te pabome per x-mas se qenke e eksitume shum.
Vitin e ri kam menduar ta festoj ne menyren me origjinale te mundshme.
Do te pres nje dege dellinje dhe do ta sajoj si nje bredh te bukur....per poca zbukurimi nuk ka nevoje pasi ka ato frutat e veta te quajtura gollogunga....per
shirita zbukurimi kam menduar te vendos ato tumanet e gjyshes pasi jane shumengjyreshe...per drita zbukurimi eshte e kote qe ti harxhoj leket pasi ne me teper s'kemi drita se sa kemi.....por ne vend te tyre do te vendos disa qirinj te vjeter te cilet i ka sajuar gjyshi me dhjam derri.....mbasi te mbaroje viti i ri,gollogungat do ti zjej dhe do ti bej raki ndersa pemen do ta perdor per dru zjarri pasi metrokupi i lendes djegese drusore ka shkuar shume shtrenjte
PO TI PSE NUK THUA QE KY VIT QENKA NGA ME ROMANTIKET PER ZOTERIN TENDE ...
PA DRITA ??
QIRINJ PREJ DHJAMI ??
GOLLOGUNGAT (qe nuk e kam iden cfar jane )???
si mendoni ju andej aaaa skeni piken e imazhit te bukurise ,na fusni friken ,se kur kam qene dhe une atje gjithmone keto festa jane festuar kendshem ,gezimi dhe hareja ndjeheshin dhe disa dit pas mbarimit te vitit te ri ..edhe ketu ku jam nice i festojme por te nesermen na pret puna keshtuqe detyrohemi qe muziken dhe gezimin ta nderpresim me shpejt se ju ne shqiperi .prandaj gezojuni te mires ,jo kaq menefrego ....
secili e mendon vet festimin flas kot ...
te gjith ti kalojme gezuar ....
Ndryshuar për herë të fundit nga alnosa : 06-12-2006 më 22:15
Kjo eshte lufta jone e dashur Alnosa.....perpiqemi te bejme te kendshme ate qe eshte e pakendshme pra perpiqemi qe keto probleme qe kemi,ti shfrytezojme per te perfituar dicka pozitive si pershembull;jo te qahemi nga mungesa e dritave por ta shfrytezojme kete mungese per te perfituar dicka te bukur si'c eshte romanticiteti qe te ofron drita e qirijve apo era e kendshme e dhjamit qe shkrin
apo aroma e atyre gollogungave(frutave te shkurres se dellinjes) e shume ane te tjera pozitive qe jane pjese e ketyre pasojave negative te cilat ty e shume te tjere ju larguan nga Shqiperia......ashtu si'c e the edhe vete me siper,secili e feston sipas menyres dhe mundesive qe i ofrohen......une keto mundesi kam....
ti ndoshta mund te kesh me teper......rendesi ka qe te dy perpiqemi te kenaqemi
kush me shume e kush me pak,sipas mundesive.
Krijoni Kontakt