Close
Faqja 46 prej 51 FillimFillim ... 364445464748 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 451 deri 460 prej 510
    Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

Për: Çfarë ju ka mësuar jeta?

.......qe asnjeher te mos bie ne pozite te ulet,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-09-2013
    Postime
    86

Qe me e vetmuar ndihesh nganjeher ne mesin e disa njerzve se sa kur je vertet vetem!

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Wiola për postimin:

prishtina75 (09-10-2013)

Vetem eshte rehat! Nuk te bie njeri me qafe. Me njerez qe nuk i ke qef rri can koken se nuk do ti ofendosh

Citim Postuar më parë nga Wiola Lexo Postimin
    Qe me e vetmuar ndihesh nganjeher ne mesin e disa njerzve se sa kur je vertet vetem!
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Citim Postuar më parë nga hof Lexo Postimin
    Vetem eshte rehat! Nuk te bie njeri me qafe. Me njerez qe nuk i ke qef rri can koken se nuk do ti ofendosh
    Sa do te mund te rrije ne kete rehati?Po mendoj vetem fare dhe sa e mire eshte kjo rehati nese zgjat shume?

Anyway per kete litarin hyra ketu se mos lodhesh duke e mbajt vetem ti ...:P

Shume mire eshte Ca nga ne jemi me rehat vetem se sa jane te tjeret.

Ok, litarin e beke, po kete e ben dot? :P

Citim Postuar më parë nga zANë Lexo Postimin
    Sa do te mund te rrije ne kete rehati?Po mendoj vetem fare dhe sa e mire eshte kjo rehati nese zgjat shume?

Anyway per kete litarin hyra ketu se mos lodhesh duke e mbajt vetem ti ...:P
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Shume mire eshte Ca nga ne jemi me rehat vetem se sa jane te tjeret.

Ok, litarin e beke, po kete e ben dot? :P
    Eshte mire te jesh rehat,sdo shume mendje
    Po ky lloj rehatllyku te jesh vetem (jo qe seshte e mire...) por a eshte me e mire se sa te jesh i rrethuar me shoqeri?

Me qe jemi dhe te tema cfare na ka mesuar jeta,une mendoj se jeta na ka mesuar se si qenje njerzore jemi te varur nga shoqeria.....dhe po te ishte mire vetem akoma do jetonim neper shpella....

P.S.Elefandet me dhimbsen se nuk harrojn dot (ndonjeher ca gjera me mire te harrohen) keshtu qe me vjen keq ti mundoj edhe me fiskulturen e tepert,me pak fjale lodhe vete,lol....plus qe litari me duket me atraktiv :P

Disa nejrez linden ndryshe nga shumica

Kuptohet qe ka benefica duke u rrethuar me shume njerez, por disa bezdisen nga kontakti i madh me shume njerez. Kete nuk e zgjodhem, dhe po te zgjidhnim do zgjidhnim ndryshe por keshtu eshte

Te lumte per Elefantet LOL Edhe lopen mbajne meri :-)

Eshte mire te jesh rehat,sdo shume mendje
    Po ky lloj rehatllyku te jesh vetem (jo qe seshte e mire...) por a eshte me e mire se sa te jesh i rrethuar me shoqeri?

Me qe jemi dhe te tema cfare na ka mesuar jeta,une mendoj se jeta na ka mesuar se si qenje njerzore jemi te varur nga shoqeria.....dhe po te ishte mire vetem akoma do jetonim neper shpella....

P.S.Elefandet me dhimbsen se nuk harrojn dot (ndonjeher ca gjera me mire te harrohen) keshtu qe me vjen keq ti mundoj edhe me fiskulturen e tepert,me pak fjale lodhe vete,lol....plus qe litari me duket me atraktiv :P

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Disa nejrez linden ndryshe nga shumica

Kuptohet qe ka benefica duke u rrethuar me shume njerez, por disa bezdisen nga kontakti i madh me shume njerez. Kete nuk e zgjodhem, dhe po te zgjidhnim do zgjidhnim ndryshe por keshtu eshte

Te lumte per Elefantet LOL Edhe lopen mbajne meri :-)
    Ndryshe jan dhe antaret e familjes,ndryshe jan edhe shoqerit....me pak fjal ndryshe jemi te gjithe,keshtu qe nuk ka pesh me te madhe fakti i te lindurit ndryshe se sa vendimi qe marrim per te qene ndryshe,vendimi se si do te veprojm,ashtu qe te dallohemi nga te tjeret....e kupton,kjo na takon neve!

Nuk e kuptoj tamam ate qe thua per zgjidhjen....Nese disa bezdisen me pranin e shume njerezve dhe ti kete bezdisje qe duhet ta duroj ai person e justifikon me faktin se kjo i qelloj ati personi?Kjo ishte filozofia jote,apo gabohem?!

Nese eshte kjo,mua me gjen kunder...Ne nuk lindim me harta apo me udherrefyes,keto i krijojm vete,por i krijojn ama vetem ata te cilet perkushtohen shume edhe bejn mund te madh,te tjeret zgjedhin ti perdorin ato harta qe ju qelluan,por kjo si pjes e zgjedhjes se tyre ama,sepse tere jeta jone eshte nje vister vendimesh dhe zgjedhjesh...Edhe vete bota ndryshon vazhdimish,biles me procese te ndryshimeve konstante e te shpejta,pse duhet te pajtohen me ate cfare ju ka qelluar disa njerez?Sepse orvaten te ikin nga pergjegjesia,dhe heqin dore nga mundesit e vete duke ja lene ne dore ate fatit,apo shoqeris apo qeveris e ku di une.

P.S.Duhet te jene xheloze kundrejt Lopes,sepse kjo eshte me produktive ......do qe ta kthej litarin?lol

Ke te drejte se per disa gjera kemi zgjedhje. Por strukturen e trurit nuk e zgjodhem. Ca linden te mencur ne matematike te tjeret jo, ca linden me deshire dhe aftesi per shoqeri te madhe, ca te tjere jo.

Nuk e kuptova mire pyetjen me e zeze.

Ne lindem me harta, dhe me harta te ndryshme. Disa kane harte te mire per matematike, disa per letersi, disa per shoqeri, disa per manipulim... Ne disa raste duhet te pajtohemi me ate qe na ka qelluar se nuk ka mundesi tjeter. Strukturen e trurit nuk e ndryshon dot per shume gjera! Puna eshte se mundimi mundet te sjelli shume pak fruta, edhe mos t'ja vleje barra qerane. per sehmbull po qe se nje aktivitet nuk te pelqen, ti mundet ta besh edhe ta mesosh ca me mire. por kur nuk e pelqen c'fare vlere ka? Ti nuk e pelqjen dot me zor, edhe po qe se nuk ka vlera te tjera pse duhet mesuar?

Po ktheje litarin, lol :

Ndryshe jan dhe antaret e familjes,ndryshe jan edhe shoqerit....me pak fjal ndryshe jemi te gjithe,keshtu qe nuk ka pesh me te madhe fakti i te lindurit ndryshe se sa vendimi qe marrim per te qene ndryshe,vendimi se si do te veprojm,ashtu qe te dallohemi nga te tjeret....e kupton,kjo na takon neve!

Nuk e kuptoj tamam ate qe thua per zgjidhjen....Nese disa bezdisen me pranin e shume njerezve dhe ti kete bezdisje qe duhet ta duroj ai person e justifikon me faktin se kjo i qelloj ati personi?Kjo ishte filozofia jote,apo gabohem?!

Nese eshte kjo,mua me gjen kunder...Ne nuk lindim me harta apo me udherrefyes,keto i krijojm vete,por i krijojn ama vetem ata te cilet perkushtohen shume edhe bejn mund te madh,te tjeret zgjedhin ti perdorin ato harta qe ju qelluan,por kjo si pjes e zgjedhjes se tyre ama,sepse tere jeta jone eshte nje vister vendimesh dhe zgjedhjesh...Edhe vete bota ndryshon vazhdimish,biles me procese te ndryshimeve konstante e te shpejta,pse duhet te pajtohen me ate cfare ju ka qelluar disa njerez?Sepse orvaten te ikin nga pergjegjesia,dhe heqin dore nga mundesit e vete duke ja lene ne dore ate fatit,apo shoqeris apo qeveris e ku di une.

P.S.Duhet te jene xheloze kundrejt Lopes,sepse kjo eshte me produktive ......do qe ta kthej litarin?lol

1.2.3...I
    Anëtarësuar
    10-09-2005
    Postime
    1,967

Ke te drejte se per disa gjera kemi zgjedhje. Por strukturen e trurit nuk e zgjodhem. Ca linden te mencur ne matematike te tjeret jo, ca linden me deshire dhe aftesi per shoqeri te madhe, ca te tjere jo.
    Me siguri strukturen e trurit e ngatrron me madhesin dhe formen e trurin qe eshte ndryshe nga nje indivit te tjetri,sepse perbersit strukturor jan te njejt te te gjithe,kam pershtypjen se thjesht fjalen ngatrron...
    Nese nuk lind me ndonje problem apo semundje mentale,mund te gjesh zgjidhje per secilin qe ty te duket problem,qe dmth matematiken e dinj dhe e mesojn ata te cilet jan te gatshme ti kushtoj kohen dhe kujdesin e duhur.

Ne lindem me harta, dhe me harta te ndryshme. Disa kane harte te mire per matematike, disa per letersi, disa per shoqeri, disa per manipulim... Ne disa raste duhet te pajtohemi me ate qe na ka qelluar se nuk ka mundesi tjeter. Strukturen e trurit nuk e ndryshon dot per shume gjera! :
    Ok,i zgjut lind ose nuk lind,por per keto harta qe thua ti e thash edhe me lart,nese nuk ke ndonje defekt mental asgje nuk eshte e pamundur,keta njerez qe jan ekspert ne matematik apo letersi e me radh,fjala eshte se kan zgjedh te jene te till,ska te beje me ndonje gje natyrore apo gjenetike.Nje matematicien p.sh,mund te jete edhe hidraulik,apo mekanik dhe te rregulloj te gjitha gjerat mekanike,por nuk e ka kohen e duhur ti kushtoj mjeshtris sepse kohen dhe orjentimin ka zgjedh ti ja kushtoj matematikes,besoj me kupton ku e kam.

Puna eshte se mundimi mundet te sjelli shume pak fruta, edhe mos t'ja vleje barra qerane.
    Ky eshte problem tjeter...ose me sakt menyra se si zgjedh ti casesh problemit,dhe me kete menyre spara mund ta zgjedhesh nje problem.Dhe duke menduar keshtu zakonisht heq dore dhe nuk ben asgje per ndrrimin e stilit te jeteses p.sh,por kush e ka fajin?Prap eshte zgjedhja e individit ne kete rast.Nuk do te heq dore nga ajo qe i qelloj,nga frika se cfare i pret me pas,ose nga pertesa me komod ndihen disa kur rrin e ankohen per gjerat qe sju pelqejn se sa te mundohen te ndryshojn.

per sehmbull po qe se nje aktivitet nuk te pelqen, ti mundet ta besh edhe ta mesosh ca me mire. por kur nuk e pelqen c'fare vlere ka? Ti nuk e pelqjen dot me zor, edhe po qe se nuk ka vlera te tjera pse duhet mesuar?
    Do zgjedhesh pra

Nuk te pelqen,zgjedhe te mos e besh.Nuk te pelqen dhe s'ka ndonje vlere.....e kush do te humbiste kohe me nje gje te till?Asnje.Por nese nuk te pelqen dhe kjo gje lidhet dhe ka ndonje vlere me profesionin tend,prap do zgjedhesh vete,ose do e mesosh thjesht per te bilancin qe i duhet profesionit tende,ose do kesh probleme dhe me ato qe pelqen te besh,nese zgjedh te fundit ateher telashet e tua jan pasoj e veprimeve te tua te lira....qe dmth skemi pse ankohemi qe skishim mundesi tjeter...

Po ktheje litarin, lol :
    Ou....Zdu
    Ndryshuar për herë të fundit nga zANë : 09-10-2013 më 16:03

Faqja 46 prej 51 FillimFillim ... 364445464748 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë keni mësuar nga filmat që keni parë gjatë jetës tuaj?
    Nga ^Pretty_Girl^ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 04-03-2024, 07:56
  2. Ç'mendoni mbi akademik Rexhep Qosja?
    Nga kosovar në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 1189
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 17:52
  3. Cfare kemi mesuar prej filmave te frikshem
    Nga Leila në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 01-05-2009, 12:37
  4. Meditime të krishtera
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 135
    Postimi i Fundit: 16-06-2007, 18:36
  5. Justin Dëshmori: Apologjia e parë
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •