Jeta me ka mesura te behem me e forete dhe me e pavarur
Jeta me ka mesura te behem me e forete dhe me e pavarur
Meso te kaluaren per te mos gabuar, jeto castin per te mos u penduar dhe nderto te ardhmen per tu trasheguar.
All rights reserved
Po nqs jeni aq hajdute pa moral me kujtoni![]()
Kur jam rrethuar nga njerëz të vegjël s'ndjej madhështi, por mjerim! M.Roçi
si te jetoj deri ne vdekje
Esht mir te besosh tek njeriu po akoma me mir esht mos te besosh.
Quando ti metti a saltare di gioia bada che qualcuno non ti tolga la terra sotto i piedi.
Jeta është në vazhdim.
Me pak fjale. Te besh 1 vit burrg eshte njesoj sikur te besh 4 vjet shkoll.
Jeto sikur do te vdesesh neser, dhe meso sikur do te jetosh gjithmon
qe jo te gjthe njerezit jane ashtu sic paraqiten.
-Jeta është privilegji që i është dhuruar njerëzimit.
- Jeta artin e saj na mëson në mënyrë të vazhdueshme.
- Shumë njerëz jetën e kërkojnë jashtë vetes. Kurrë s' do ta gjejnë, ngase jeta është brenda nesh, brenda kokës sonë.
- Jeta më ka mësuar që në mesin e ujqërve të mos jem qengj asnjëherë...
- Jetën duhet dashuruar thellë dhe pa asnjë kusht, sepse brenda saj është lumturia.
-Jeta është një dhe e pandarë. Ajo është sall e mirë. Ajo na ofron gjithçka. Rrethi shoqëror, koha dhe hapësira mund të na fusin në labirinthe. Jeta jo, sepse ajo pakufishëm është e mirë...
- Jeta na mëson të dashurojmë thellë, na mëson se si të ikim prej asaj pjesës që quhet EGO E SËMURË...
- Diogjeni që ishte i varfër materialisht, aq i varfër sa jetonte në një kacë, por ishte aq i pasur shpirtërisht sa lumturinë nuk mund t'ia merrnin dot. Kur Aleksandri u takua me të u mrekullua dhe pati thënë më vonë :"Po të mos isha Aleksandër do të doja të jem Diogjen.
-Jeta është pakrahasimisht e bukur...
- Jeta është dualiste dhe mbase vetëm kështu ka kuptim. Dualizmi është thellësia
dhe bukuria e saj. Ekziston Dita, Nata, Lufta, Paqja, Jeta, Vdekja. Në këtë larmi është bukuria dhe thellësia e saj. Po, pikërisht kështu është. Ekziston Nata që ta duam Ditën, ekziston lufta që ta duam Paqen, ekziston vdekja që ta duam Jetën...
Ata që nuk ballafaqohen me këtë dualitet nuk e kanë kuptuar artin e jetës...
- Personazhi i filozofit të madh Osho ishte kapur për mjë degë, por dega po thehej dhe ai do të binte në greminë. Vetëm një çast para se të binte në greminë ai pa një dredhëz. E mori dhe e hëngri. "Sa e ëmbël qenka!", tha. Pra jeta duhet jetuar deri në sekonden e fundit. Ai erifi nuk deshi të binte në greminë pa e ngrën dredhzën.
-Jeta është libër që e ka njëfar kodi. Ata që nuk dijnë ta lexojnë, përfshihen nga errësira e pesimizmit.
- Kush mundohet ta zgjedh jetën pa halle, ka zgjedhur monotoninë. Sepse tham pak më lart jeta është e bukur me larminë e saj.
- Dashuro pa kusht, ndihmo pa kushte, jetën do ta kesh gjithmonë plot.
- Nuk ka mrekulli më të madhe se JETA në PLANET, sepse ne njerëzit jemi krijuesit e çdogjëje...
- Jeta, ah Jeta, sesa është e rëndësishme na e kujton më së miri vdekja...
ne radhe te pare pershendetje te gjitve! per sa i perket mesimit nga jeta po shtoj dhe une dicka!! ne jete kam mesuar te kem durim te madh, e vetmja gje qe me me ka sherbyer me shum, nga nje mik e kam keshill para se te bej ndonje skandal qe do sjell pasoja te renda si te qellosh dike ose ta ofendosh rend ne nje mosmarveshje e siper, me ka keshilluar qe te kem durim sa te numeroj deri ne 100 !! pra pa arritur tek 20 gjaku ftofet dhe une qetsohempra me ka ndihmuar shum kam mesuar te qeshi megjithse me plot probleme !te luaj rolin si i pa ditur per shum gjera megjithese i di shum mir, te jem i heshturte.
Ndryshuar për herë të fundit nga Bajram Curri : 20-08-2007 më 12:20
Jeta eshte nje rruge me kthesa fillon ne maternitet mbaron ne varreza!![]()
S'eshte nevoja te shtohet me!![]()
Krijoni Kontakt