Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 38
    Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Me fal cila bibloteke mbyllej ne ora 12 ???? Une kam pas ngrohur karrigen ne Bibloteken Kombetare deri ne oret e vona te mbasdites.
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344

Thumbs up

Citim Postuar më parë nga Dolceamara
    si fillim duhet te them qe nuk jam konviktore. jam nga Dr., keshtu qe s'mund ti kaloj ne konvikt ato ore, apo te shkoj ne shtepi.
    P.sh sot ishte e enjte. kisha 2oret e para 8-10 kimi organike, ndonese eshte lexion, duhet te shkoj sepse gjate lexionit Zysha zgjidh ushtrime, pyet, dhe ve mungesa. pas ketyre 2oreve kisha 5ore pushim, dmth filloja mesimin ne oren 15, shkova 2ore ne biblioteke. biblioteka mbyllet ne oren 12. me mbeteshin dhe 3ore!!! c'duhej te beja?! ishte shuuuume ftohte e binte shuuuume shi!!! alternativa e vetme mbetej kafja!dmth isha e detyruar te rrija 3ore ne kafe, dhe pas ketyre 3oreve te shkoja perseri ne mesim. ne laborator, ku do beja dhe 4ore te tjera!! mesimin e mbarova ne oren 19! ne kete ore u nisa nga Tirana per ne Durres!!! tani kam 30min qe kam ardhur ne shtepi, ora eshte 20e30........mendoni se kam nerva e forca per te mesuar per neser???? JO!..dhe kur mendoj qe neser kam perseri 4ore pushim......
    e lexova me vemendje kete shkrimin tend ,dhe pash se disa nga ato qe thua ti nuk jane te drejta .megjithse nuk jam studente ne shqiperi po mbaj nje lidhje te vecant me shoqerin time qe punojne ne tiran dhe kan qene dhe ato studente si ty ,dhe pak a shume jam e informuar ne disa gjera .
    ne radhe te pare eshte deshira jote qe ti nuk preferon te behesh konviktore po preferon te shkosh ne shtepi dhe kjo eshte gjeja kryesore qe ty ste le te kesh kohen e duhur per te studiuar .vertet ke te drejte qe je e lodhur dhe nuk mundesh te studiosh po per 4 vjet njeriu e ben diten nate per te gjetur mundesin e studimit.dhe sa per bibliotekat shyqyr zotin librat lejohen edhe ne shtepi dhe gjeja me e mire qe tani ne shqiperi jane vene ne pordorim & kompjuteri .kurse per oret pushimet e oreve te jap te drejte , kjo eshte mosrespektimi i punes se dekaneve apo petagogeve .po oret boshe kan qene problem i pashmangshem edhe me pare biles shume vite me pare.,ne kohet kur kane mbaruar prinderit tane ,megjithse ne rrethana te ndryshme .

e di qe ne universitet shqiptare ka hyre korrupsioni ,po ai qe meson vertet nuk ka petagog qe mund tia haj noten ,kete e kam nga nje ndodhi e shoqes time qe tani eshte zevend petagoge .jemi rritur bashke .ishte vajz qe verte ishte e lindur per formula dhe as nje peni nuk ka dhene per provimet po i ka marre vete me zotesin e saj dhe me nota te shkelqyera .
    prandaj o njerez kush ka vullnet per te mesuar nuk ja ha asnjeri noten ...

ju uroj te gjithe studenteve suksese kudo qe jane ..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    Alnosa je gabim. Ti nuk je dakord me zgjedhjen personale te asaj por je dakord ne thelb me problemet qe shtro Dolceamara. Pse kjo te rri konviktore? Durrsi eshte 20 min larg pse te paguaj apo haj kjo ndoshta ska hall.
    Por une se kuptoj pse mire ska profesora te bejne mesim ne cdo ore po bibloteka pse mos te rri hapur? Sikur biboteka atje ka pale sa staff ene duhet para e modhe.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga vagabondo_nyc
    Alnosa je gabim. Ti nuk je dakord me zgjedhjen personale te asaj por je dakord ne thelb me problemet qe shtro Dolceamara. Pse kjo te rri konviktore? Durrsi eshte 20 min larg pse te paguaj apo haj kjo ndoshta ska hall.
    Por une se kuptoj pse mire ska profesora te bejne mesim ne cdo ore po bibloteka pse mos te rri hapur? Sikur biboteka atje ka pale sa staff ene duhet para e modhe.
    sa per pse rri ajo konviktore eshte zgjedhja e saj .,po une e thash kete per arsyen se ajo eshte qar se nuk ka kohe per te mesuar

pse ska profesora ????
    profesora ska per shkak te fondeve .
    nje petagog ne shqiperi paguhet 300 mije leke ne muaj ,dhe kete e di me siguri .
    pse ketij petagogu i duhet te punoj ne universitet ,kur nje shkooll private i jep 2 fishin e pageses ?
    dhe kjo eshte gjeja kryesore qe studentet e shkelqyer pasi marrin dipllomen shtegtojne per te gjetur vendin ku vertet ju njihet dituria dhe sgjuarsia .dhe bibliotekat nuk e di qe vertet mbyllen shpejt .se vjet kur isha ne shqiperi ne TIRAN BIBLIOTEKA MBYLLEJ NE ORET E VONA TE NATES .SE DI PER NE DURRES.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alnosa : 02-11-2006 më 20:34

i/e regjistruar Maska e macipaci
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Postime
    98
    Citim Postuar më parë nga ,une studioj ne vit te II tek shkencat per biologji dhe te enjten psh kam 5ore pushim, ndersa te hene, te marte dhe te premte nga 3ore bosh!!!........1ore, 2..dhe mund te shtyhen ne kafe por kaq shume jooo!!
    pastaj deshirat dhe nervat per te studiuar shkojne ne minimumet me absolute!
    dhe kur vjen sezoni heqim te zite e ullirit duke mesuar dite nate!!!
    po ju a keni ndonje shqetesim ne fakultetin tuaj? jeni turni i I apo II???

"dolceamara" ju pershendet dhe ju puth te gjithve me radhe!!
    bye[/FONT
    [/B][/SIZE][/COLOR]
    Degjo pak, problemi i ngarkeses dhe punes eshte kudo..nuk eshte problem shqipetar, mua qe nuk ndodhem ne shqiperi gjat kohes se studimeve te tjera pas atyre te shqiperis, me eshte dashur te ngihesha ne mengjes te shkoja ne pune (mundesia e vetme e finacimit te vetes dhe shkolles) perfundoja punen ne 3,30 merja trenin ne 4 qe te isha ne 5 ne fakultet dhe ne 9,30 te mbremjes merja treni qe te isha ne shtepi ne 11 te nates e prap i njejti avaz te neserme ora 9 .00 e mengjezit per pune 3 e gjysma per shkolle e 11 e nates per shtepi... deshira nuk ka pse ulet, po dhe po u ule...ke mundesira te tjera per te aritur aty ku do??? Nuk eshte e lehte rruga e te nxenit...po me siguri me e mira, per tu nder mire...
    Ndryshuar për herë të fundit nga macipaci : 02-11-2006 më 20:31

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga macipaci
    Degjo pak, problemi i ngarkeses dhe punes eshte kudo..nuk eshte problem shqipetar, mua qe nuk ndodhem ne shqiperi gjat kohes se studimeve te tjera pas atyre te shqiperis, me eshte dashur te ngihesha ne mengjes te shkoja ne pune (mundesia e vetme e finacimit te vetes dhe shkolles) perfundoja punen ne 3,30 merja trenin ne 4 qe te isha ne 5 ne fakultet dhe ne 9,30 te mbremjes merja treni qe te isha ne shtepi ne 11 te nates e prap i njejti avaz te neserme ora 9 .00 e mengjezit per pune 3 e gjysma per shkolle e 11 e nates per shtepi... deshira nuk ka pse ulet, po dhe po u ule...ke mundesira te tjera per te aritur aty ku do??? Nuk eshte e lehte rruga e te nxenit...po me siguri me e mira, per tu nder mire...
    JAM ME TY ME KETE QE KE THENE .
    njeriu po pati vullnetin ka cdo gje .e gjen mundesin edhe per te mesuar .
    te gjithe <<VUAJME >> ketu ku jemi .ngrihemi qe pa gdhire mire .,se kemi dhe ne disa detyrime ndaj vetes tone .shkojme ne shkolle dhe pas shkolle na pret turni i punes qe ti lehtesojme sa do pak edhe familjet qe nuk na jane kursyer asnjeher kur eshte fjala per DITURI .
    prinderit tane nuk kan pas lapsa per te shkruajtur ,dhe prape kane gjetur mundesin duke keputur pendet e pules .,duke u dje gur ne tymin e kandilave .
    kurse taniqe jane kushtet nuk ekziston ma vullneti .

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    E vetmja zgjidhje qe mund te te jap eshte.. Shif orarin.. dhe koordino oret qe nuk ke mesim, shfrytezoi per te lexuar pasi ti vje shume vone ne shpi. Te imagjinoj te kalosh kete orar gjithmone, ste ngelet kohe per te lexuar ne shpi. Nese ti ke 4 apo 5 ore pushimi shko ke Biblioteka kombetare dhe mso ca ke per te nesermen.. Me mire merr me vete dy libra me shume se te harxhosh kohen e cmuar qe ke ne kafe.. Spo them te mos dalesh me shoqerine, por aman dhe msimet kane rendesine e tyre. Dega qe ke ti eshte me ndryshe dhe me e veshtire se Ekonomiku psh. apo se Letersia etj, te duhet me shume pune dhe mund per te msuar.. vecanerisht termat shkencore..

Perpiqu te menaxhosh kohen tende.. kjo eshte keshilla ime..

Zemrushja
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Il padrino Maska e DEN_Bossi
    Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    Citim Postuar më parë nga Zemrushja
    E vetmja zgjidhje qe mund te te jap eshte.. Shif orarin.. dhe koordino oret qe nuk ke mesim, shfrytezoi per te lexuar pasi ti vje shume vone ne shpi. Te imagjinoj te kalosh kete orar gjithmone, ste ngelet kohe per te lexuar ne shpi. Nese ti ke 4 apo 5 ore pushimi shko ke Biblioteka kombetare dhe mso ca ke per te nesermen.. Me mire merr me vete dy libra me shume se te harxhosh kohen e cmuar qe ke ne kafe.. Spo them te mos dalesh me shoqerine, por aman dhe msimet kane rendesine e tyre. Dega qe ke ti eshte me ndryshe dhe me e veshtire se Ekonomiku psh. apo se Letersia etj, te duhet me shume pune dhe mund per te msuar.. vecanerisht termat shkencore..

Perpiqu te menaxhosh kohen tende.. kjo eshte keshilla ime..

Zemrushja
    une e kam gjet zgjidhjen - kuptohet , pasi e kam pare orarin - nja 3 - 4 kafe ne dite nuk te bejne dem besoj

DuRrEsAk&MoDeRaToR Maska e Bledari
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Durres - Shqiperi
    Postime
    2,071
    Citim Postuar më parë nga Dolceamara
    si fillim duhet te them qe nuk jam konviktore. jam nga Dr., keshtu qe s'mund ti kaloj ne konvikt ato ore, apo te shkoj ne shtepi.
    P.sh sot ishte e enjte. kisha 2oret e para 8-10 kimi organike, ndonese eshte lexion, duhet te shkoj sepse gjate lexionit Zysha zgjidh ushtrime, pyet, dhe ve mungesa. pas ketyre 2oreve kisha 5ore pushim, dmth filloja mesimin ne oren 15, shkova 2ore ne biblioteke. biblioteka mbyllet ne oren 12. me mbeteshin dhe 3ore!!! c'duhej te beja?! ishte shuuuume ftohte e binte shuuuume shi!!! alternativa e vetme mbetej kafja!dmth isha e detyruar te rrija 3ore ne kafe, dhe pas ketyre 3oreve te shkoja perseri ne mesim. ne laborator, ku do beja dhe 4ore te tjera!! mesimin e mbarova ne oren 19! ne kete ore u nisa nga Tirana per ne Durres!!! tani kam 30min qe kam ardhur ne shtepi, ora eshte 20e30........mendoni se kam nerva e forca per te mesuar per neser???? JO!..dhe kur mendoj qe neser kam perseri 4ore pushim......
    Pershendetje patriote.
    Ne fillim doja te uroja mireseardhjen ne forum me qe qenke rregjistruar tani ka pak dhe me behet qefi njekohesisht qe i ndan kto shqetesime, mendime me ne anetaret e forumishqiptar.

Tani sa per temen, ehhhh mendoj qe ke shume te drejte pasi Universiteti ne Durres u hap kete vit dhe per Durresaket e tjer qe e kane filluar Universitetin me perpara dhe e kane filluar ne Tirane e di qe ka shume lodhje dhe shume sakrifice pasi shoh shoqerine qe kam qe iken ne mengjes zgjohen ne oren 05:00 te mengjesit dhe kapin trenin e ores 05:30 a te ores 06:00 per te kapur mesimin ne orar dhe vine vone ne darket ne oren 17:00 perse vetem per keto orar shkeputje qe ka.
    Nuk te vej faj ke shume te drejte por nga nje ane "mendoj" qe dhe profesoret nuk kane cte bejne pasi dihet qe ne tirane ka nje fluks shum te fuqishem studentesh dhe qe ti bejne oraret tamam dhe te marin mesim te gjith nxenesit "mendoj" qe e kane bere kete per menaxhim me te mire "sipas atyre qe e kane per llogaritur kete orar"
    Kshu qe mos u merzit patriote pasi ne fund kur te mbarosh shkollen dhe qe te maresh ate dipllome mendoj qe vitet qe ke vuajtur dhe je lodhur duke mesuar dhe duke bere rrugen perdit mendoj qe gjithcka harrohet kur mer ate dipllome ne dore.

Te pershendes kalofsh mire.

Bledari

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Citim Postuar më parë nga DEN_Bossi
    une e kam gjet zgjidhjen - kuptohet , pasi e kam pare orarin - nja 3 - 4 kafe ne dite nuk te bejne dem besoj

Une nuk thashe qe mos dale fare goca ne kafe.. Por dhe 4 apo 5 ore ne nje kafe nuk shtyhen besoj
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Si mund të ulet ndikimi grek në shqipëri ?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 14-08-2011, 17:46
  3. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  4. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •