Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Pse e Degjeneroni Diskutimin

Mbase e kam gabim.
    Por me duket se shumica e temave ne forumet fetare fillojne nga dikush me nje titull, me nje hyrje, vazhdojne me pak argumenta per ca kohe dhe pastaj degjenerojne ne sharje, fyerje, denigrime dhe kercenime.

Pse duhet qe t'a degjeneroni diskutimin ne kete nivel.

Si mendoni ju.

A ka mundesi qe tema te arrije qellimin per te cilen eshte hapur pa u degjeneruar?

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    1)Sepse; tek nje pjes e mire e antarve ka zene me teper vend ureitja se sa respekti.
    2)Injoranca tek disa,dhe percarja e qellimshme tek disa te tjere.

i larguar Maska e glaukus 001
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    581
    Kontradiktorja qendron ne faktin se ndersa forumet fetare duhet te jene model tolerance dhe bashkeshkruajtje paqesore, ketu ndonjehere ndizen gjakrat me keq se ne forumet e luftes.

Hipokrizi, harrese, dashuri e ngurte me fene perkatese apo gjaknxehtesi shqiptare ?!?

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Bashkohem me mendimet e mesiperme. Dhe me vjen teper keq..

Me pak fjale harrojme qellimin dhe i hapim rruge egoizmit. Kjo vjen sepse nuk ndjejme pergjegjsi per vlerat qe mund te disponojme.

Meqe u hap kjo teme, ka ndonje propozim??

huggos

P.S. Kujdes se mos bejme edhe ne te njejten gje me reagimet tona... !!
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

Duke shperndare TRAKTE Maska e DEBATIKU
    Anėtarėsuar
    12-08-2002
    Vendndodhja
    po ju ku jetoni?
    Postime
    221
    Edhe une kam te njejtin mendim pse te perfundojne temat keshtu??? Shume here nuk kam shkruajtur ose nuk e lexoj fare kete pjese te forumit vetem e vetem nga niveli kua arrijne temat sepse nuk kam deshire te zihem por te bisedoj.Kam vene re dhe dicka tjeter bejne nje pyetje hapin nje teme dhe pastaj kur kethen pergjigje te hidhen ne gryke sikur ke ndonje faj PO a kerkon pergjigje o NJERI apo do te te themi po ke shume te drejte kete e them per te gjithe.
    me respekt dashuri DEBATIKU
    You can waste a whole lifetime
    trying to be
    what you thing is expected of you
    but you'll never be free.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Tė dashurit e mi!

Ėshtė e vėrtetė se shqiptari shpesh herė reagon me gjaknxehtėsi. Gati mund tė themi se i ėshtė bėrė shenjė dalluese (mos tė them sėmundje). Kjo pėr arsye tė shumta. Disa i dini edhe vet. Nuk jam psikolog prandaj edhe nuk dėshiroj tė bėj analiza
    Ju lutem, kini kujdes: nė kėtė forum ka persona tė shkėlqyeshėm. S'dėshiroj ta pėrsėris kėtė fjalė edhe njė herė. Sidomos kohėve tė fundit kam vėrejtė shkrime tė mrekullueshme. Ēka domethėnė kjo "e mrekullueshme"? Domethėnė se janė tė matura, jo tendencioze, me argumente dhe me kulturė. Me njė fjalė: lėnė vend pėr bisedė, lėnė vend pėr tjetrin - ashtu si e kėrkon njė bisedė mes shqiptarėve.
    Pėr fat tė keq ka edhe tė tillė qė tė gjitha i dijnė, dhe gjėrat janė devinitivisht tė caktuara sa qė as topi si luan.
    Mos ta zgjas, pa nevojė.
    Ju qė mendoni se vetė e mbani tolerancėn, mos harroni: ju jeni "tharmi", prandaj: mos u dėshpėroni, jepni shembull vet siē keni dhėnė deri mė tani! Mos tė presim prej tjetrit qė tė sillet siē presim ne. Jo! Thuaj vetit: s'dėshiroj tė sillem si ai! Sot dėshiroj t'i shėrbej bashkimit. Sot dua tė bėj diēka tė mirė: dėshiroj ta dėgjoj tjetrin dhe t'i lė vend qė tė shprehet! Kjo ėshtė tolerancė, tė dashurit e mi! "Pa flijim jeta s'ka kuptim." Ose duhet tė flijojmė diēka ose s'ka kurrfarė pėrparimi as pėrmirėsimi as asgjė. Mos tė jetojmė nė iluzione! Gjėrat e vlefshme kėrkojnė flijim. Bashkimi dhe afrimi i shqiptarėve vjen vetėm nėpėrmjet atyre qė flijojnė diēka, qoftė edhe fyerjen, ofendimin, apo fjalėn e keqe.
    Kėtu nė kėtė forum, tė dashurit e mi, kemi shembuj tė shkėlqyeshėm qė dijnė ta ruajnė gjakftohtėsinė, dijnė tė durojnė (pa fjalė), por kėtė dijnė ta ēmojnė edhe tė tjerėt. Mos mendoni se flijimi i juaj nuk vėrehet - edhe si bile.
    Nėse mendon se tė nevojitet njė bisedė vėllazėrore nė gjithė tollovinė qė has, drejtoju njė diskutuesi te i cili e di se do tė kuptoj dhe tė respekton. Kjo do tė jep kurajo se nuk je i vetmuar. Pėrnjėmend, ju qė jeni pėr mirėkuptim dhe sė paku keni dėshirė tė jepni njė kontribut sado tė vogėl pėr afrimin e shqiptarėve, dijeni se keni admiruesit tuaj.

Prandaj edhe njėherė: Jepni kontributin tuaj. Le tė ju kujtohet ēka domethėnė njė dritė sado e vogėl nė errėsirėn e natės.

Me dashuri!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shpresmiri : 25-10-2002 mė 19:28
    IHS

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Perse nxehen dhe nuk diskutojne?

Ne kete forum ka plot diskutante te cilet japi diskutime teper te vlefshme dhe inkurajuese. Gjithashtu ka dhe diskutime qe kane per qellim denigrimin dhe tendencen e keqe. Regullli qe mendoj se eshte i vlefshem per te gjithe ketu ne kete forum eshte: cdo njeri mund te jape pergjgijen e vet, por pa ofenduar personin, besimin si dhe te drejten e diskutimit. Po keshtu e rendeshishme eshte ti permbahet temes, dhe nese nuk eshte ne gjendje per pjesmarje , te heshte.
    Veshtiresia me e madhe e ofendimeve vjen kryesisht nga besimtaret myslimane. Nese atyre nuk ju thua, ke te drejte, shume shpejt do te digjosh prej tyre nje fjlaor rugaceri pot kercenim dhe shpeshhere te pallogjikshem.
    Konkretisht para tyre solla nje pyetje, e cila ne qender te saj nuk kishte asnje tendence per tu kacafytur. Une ashtu sic kam pyetur shume myslimane te tjere , ju bera edhe ketu ne kete forum kete pyetje , duke kerkuar nese dikush mund te me jepte pergjigje. Pyejta ishte: A do te kishit deshire qe te shkonit e te jetonit pikerisht tek ato vende ku prektikohet ligji i islamit, dhe perse ju ne vend te saj kini zgjedhur vajtjen tuaj ne Perendim?
    Besimtaret myslimane te irrituar dhe te xhindosur , me s'diten se cfare nxoren nga goja, me nje fjalor pislliku , thuajse ke pyetur kafsahet dhe jo njerezit. Perse duhet te nxehemi para nje pyejteje apo nje mendimi te dikujt? Une per vete do ta falanderoja nje njeri i cili do te me bente nje pyejte te tille, spse ne fundt te fundit ,te ftoi qe te perzgjedhesh pikerisht vandin ku jetojne besimtaret dhe vellezerit e tu, te te njetit besim.
    Ja pra se biseda eshte pamundur me ata njerez te cilet ne vend te mirsjelljes kane lufte, sepse mendojen se ne kete menyre do ta mundin bashkbiseduesin .
    Te gjitha keto jane nje shenje se, ne kete forum nje pjese eshte jo e denje qe te jete anetare e ketij forumi shqiptar.
    Gjeja tjeter qe me shqeteson eshte fakti se , sapo fillon nje diskutim midis besimeve , myslimanet menjehere te hidhen tek ceshtja kombetare. Kesaj i thone, te te pyesin si e ke emrin, dhe te pergjigjesh: jam minator. Pra kodra pas bregut, i themi ne nga anet tona.
    Si i krishter qe jam, gjithmone jam perjekur ta permbaj veten time, sepse nepermejt sjelles i krishteri duhet te deshmoje gjithmon Krishtin. Sjellja eshte nje prej gjerave qe tregon besimin dhe Zotin ne te cilin ti beson. Megjithate duhet thene se ka patur raste kur edhe une e kam renduar , por gjgithsei jam kthyer dhe kam keruar te falur.
    Deshmuesi

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Besimi apo mosbesimi ne zot eshte nje bindje e njeriut ,dhe per ate per te cilen njeri eshte i bindur eshte normale te mos degjoje ate cfare thone te tjeret.Kjo ben qe mendimet te shprehen me arrogance e cila pastaj sjell me vete gjithe te tjerat.
    ...niente che amassi di piu'...

Tema tė Ngjashme

1. Skuadrat e huaja dhe patriotifozlliku i shqiptarėve
    Nga Hyllien nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 14-06-2008, 08:40
  2. Disa e kundėrshtonin atė
    Nga Diabolis nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-03-2005, 21:01
  3. Mbi Familjen Homoseksuale
    Nga Bekim Ismaili nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 26-03-2004, 18:46
  4. AKSH hedh ne ere Gjykaten e Qytetit te Struges
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2003, 08:11
  5. Kurani, Historia dhe Shkrimet Hebraike.
    Nga berat96 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 27-05-2002, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •