Une shoku im per fat te keq nuk e kam degjuar por e kam provuarPostuar mė parė nga YaSmiN
Une shoku im per fat te keq nuk e kam degjuar por e kam provuarPostuar mė parė nga YaSmiN
Edhe dicka tjeter.Kur luhej ndeshja SHQIPERI-GREQI(ne vitin 2002 me duket)(fituam 2-0) isha ne nje kafenio ne Athine (ne kukaq)dhe kur bente ndonje rast greqia ngrieshin V.I.dhe therisnin nga gezimi.Kush e njeh Athinen mund tia them saktesisht vendinPostuar mė parė nga YaSmiN
Shqiperia Eshte E Shqipetareve Dhe Jo E Atyre Qe Thone Jane Epirote:
Do desha te te pergjigjesha ne gjeresi komenteve te tua, po kur pashe ne fund firmen tuaj e kuptova se nuk ja vlente.......Postuar mė parė nga J@mes_Douglas
I vetmi koment qe do beja ishte rreth ndenjes se inferioritetit qe permende... Ne si vlonjat, me 2000 vjet histori nga prapa, nuk kemi pse te jemi inferiore ndaj tiranseve apo tiranes, qe deri ne kongresin e lushnjes ishte thjeshte nje fshat. Une mahnitem me kulturen e Parisit, Vienes,impresionohem me gradacelat e NY, Hong Kongut, por jo me rruget me pluhur dhe pallatet lara lara te Tiranes..
Arsyeja qe une sulmoj tiransit dhe tiranen eshte se ata jane bere qendra e burakrocise dhe hajdutllekut. Edhe pse Tirana ka pasur kushtet e nevojshme dhe fondet monetare per tu zhvilluar, Tirana ne 15 vjetet e fundit me shume ka ecur prapa se para. Thjesht dil nje xhiro ne Tirane dhe ballafaqohesh me portretet e dhimbshme tepershkruara ne hollesi nga Guardian etj etj. Tirana perfaqson prapambetjen, korrupsionin, regresionin ekonomik dhe intelektual. Vlora dhe vlonjatet jane kunder ketyre dukurive dhe kerkojne te marrin ne duart e tyre fatet e se ardhmes.
Tirana nuk me te veproj si katalizator ekonomik sepse vete Tirana nuk ka as Turizm [pervec xhamise e cila me shume i tremb sesa afron turistat], as industri [vetem nqs do te quash si industri dy fabrika sallami dhe qumeshti], as tregeti [tregu fshatar dhe supermarket jane shume pak]. Per me teper Tirana nuk ka forcen intelektuale te drejtoj qytetet e tjera [referohu historise].
NQS do te shikosh ndryshimin midis tiranes dhe jugut te shqiperise referoju dy artikujve te cilat pershkruajne mbresat dhe mendimet e te huajve mbi Tiranen dhe jugun...
Artikull i NY Times mbi Jugun: http://travel.nytimes.com/2006/12/10.../10budget.html
Artikull i Guardian mbi Shqiperine [Tiranen] http://www.timesonline.co.uk/article...1185_1,00.html
Ne si vlonjat kerkojme te ndahemi nga Tirana burokrate, te adminstrojme fondet tona dhe te zhvillojme ate qe na ka dhene natyra: turizmin.
ti qenke si njeri nga Spilleja Kavajes qe dilte ke kati peste i spitalit psikiatrik ne Elbasan dhe berrtiste spilleja republikNuk ma mer mendja se Vlonjatet i perfaqeson ti dhe as gjinushi.
Kujdes nga shkjau
Kujdes nga greku
Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
AT GJERGJ FISHTA
kot qe e zgjat o vella ca e ca jane trapa nuk marin veshPostuar mė parė nga skampin
mir qe po na gerricin ...... te ashtuquajturit vorri piluret po dali edhe ca mendjendritur si puna ketij psikos qe do pavaresine e ka.raburunit.
Kujdes nga shkjau
Kujdes nga greku
Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
AT GJERGJ FISHTA
mos ju pergjigj se ju jep vlere.me pak fjale V... KPostuar mė parė nga skampin
kodoshman, e ke mbledh mendjen mbrapsht - ti nuk je vlonjat, por je i seres se grekofoneve te qelbur per te mbuluar paudhesite qe ju more lanet beni nga Himara nashi.
Fole ti per Tiranen (perpara duhet te lash gojen)
Nuk ke asnje arsye, as edhe kellqe ti mor zuzar te sulmosh Tiranen, po deshe provoje ...Arsyeja qe une sulmoj tiransit dhe tiranen eshte se ata jane bere qendra e burakrocise dhe hajdutllekut
Ne Tirane do te kete burokraci per sa kohe qe ajo te jete kryeqyeteti i Shqiperise - je edhe grek e nuk e di fjalen kraci.
Neqoftese ne ate mender Greqine tende, ne Vlore apo kudo tjeter ne kete bote nuk ka hajdutllek, ahere ec e zer ne goje Tiranen.
lexoje pak me mire ti historinePostuar mė parė nga Ektoras
po te shkosh ne googel kerko epiri
dhe lexo cfar shkruhet
jeshét prčmč ne aliarčm
jeshčm more jeshčm
po drita skeshčm
Krijoni Kontakt