Postuar mė parė nga
Xhuxh Xhumaku
Kjo ka te beje me demografine, more i vetequajtur vlonjat, me perkatesine e individit ne nej grup te caktuar e hapesire te caktuar. Nga ana tjeter, ti per inat te vjehrres, shkon e fle me mullixhine.
Edhe une jam familiar para se jam tiranas, dhe kur qeveria me merr taksa me shume se une mendoj qe s'eshte e drejte, une duhet te shpall mevetesine, dhe ēfare te bej? ti bashkohem Durresit, apo Vlores, apo Athines, pse jo Melburnit?
Apo mos duhet te ndajem nga familja thjesht per kushte ekonomike? Apo duhet te pergezoj, falenderoj dhe ta mbaj me afer ate pjesetar familje se ai (ajo) sjell para trafiku droge, njerezish apo armesh? apo do te ishte ti dakort qe gruaja ose motra jote te mbante shtepine me te gjitha te mirat duke prostituar ne trotuare, kudo qofte, ne daē ne Vlore, Tirane, Athine, Rome, a Zurih? Me tej: a do te kishe qejf ti te kesh komshinj te atille? Akoma me tej: do te kishe qejf te ishe ne nje lagje, qytet a fshat te atille?
Kaq poshte e keni denigruar veten? Nuk ka vlera fare per ju nderi, pastertia, drejtesia, fisnikeria, besnikeria, drejtesia, dashuria?
Krijoni Kontakt