Close
Faqja 13 prej 17 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 164
    Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Edhe nje pyetje per genesis !

Si mendon, Himariotet jane te ardhur apo vendas. Dhe nese jane vendas dhe grek, pjesa tjeter e pellgut aty qe flasin shqip dhe jane shume here me shume se 2000 banore qe ka himara jane te ardhur apo grek te kthyer ne shqiptar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-04-2004
    Postime
    22
    Ore tanhauser.Po ti e di shume mire se te kujt jane tokat e dropullit ore. Apo kujtoni se i keni marre me ligjin 7501 juve dhe tani jane tuajat perfundimisht. Pse u genjen mendja kaq shume ore. Apo harruat si po u ikte mendja deri para 7 vjetesh kur ish bejleret gjirokastrite po merrnin tokat e tyre ne dropull. Po ti e di shume mire more qyqar qe dropullitet jane te ardhur mbas 1900 ne dropull pse mundohesh te hiqesh si vendali i "lashte". Ik e pyet nje here sa dropullita jane nga patra e nga zonat e follorines te ardhur ne vitet 20 e 30.

i/e regjistruar Maska e G....
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Vendndodhja
    Torino IT
    Postime
    68
    Nje pytje kisha o te nderuar forumista (minoritare)

Po SKRAPARI kujt i perket, te ashtequajturit vorioepir apo pjeses tjeter te Shqiperise?

Me falni per injorancen por tani kam filluar te kem edhe une nje krize identiteti
    sepse me gjithe keto pretendimet ketu se jugu eshte apo ka qene 80% grek, po filloj te pyes veten

NA RUJT ZOTI NGA MENDE E KOKES SE KOKERR GRURI ESHTE

Une jam dakort qe minoritare greke ka ne shqiperi por mund te them me plot gojen qe ka me shume ROME e rraca te tjera ne vendin tone

Nqs minoritaret duan te jetojne brenda territorit Shqipetar, ku mendohet se kane jetuar nder shekuj, atehere duhet te pranojne sovranitetin e shtetit shqipetar dhe te flasin e te shkruajne gjuhen shqipe si gjuhe te pare ne vend

Nqs duan te jetojne si Greke, Rome apo te tjere dhe te formojne Shtet brenda shtetit apo bashkim, atehere une jam i mendimit qe ata ti trajtojme si i kane trajtuar grekerit camet e Camerise

Me gjithe respektin per te drejtat dhe lirite e njeriut
    une jam i mendimit per ti denuar me nje ligj te vecante te gjithe ata qe shfryjne dhe komplotojne kunder shtetit dhe vullnetit te shumices qe me ligj eshte e mbrojtur jo vetem ne vendin tone por edhe ne tribute me te prapambetura te njerezimit

PRA MALLKUE AI BIJ SHQIPTARI
    QI KET GJUHE TE PERENDISE
    TRASHEGIM SI NA LA I PARI
    TRASHEGIM SIA LEN FMIJES
    ME MIRE NJE VEZE SOT
    SE NJE PULE NESER

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Ne radhe te pare, nga momenti qe shteti shqiptar njeh zona minoritare eshte i detyruar sipas ligjeve nderkombetare qe te ruaje edhe rendin demografik. E kunderta e kesaj quhet gjenocid. Politike 'keshtu me do qejfi' nuk u perdor as nga diktatura per statutin e minoritetit (pervec krahines se Himares), ska pse te perdoret ne demokraci.
    Shteti shqiptar njeh nje minoritet grek prej 3% dhe jo zona minoritare sic deshironi ju. E keqja eshte se politika grek dhe shteti grek ben nje zhurme kaq te madhe per kete minoritet sikur ky minoritet te ishte jo 3% por 30% ! Imagjino me te vertete te ishit 30 % do ta kishit permbysur me kohe shtetin shqiptar ne nje kohe qe shteti shqiptar ka nje minoritet 35 - 40 % me Maqedoni dhe nuk perdor nje politike te tille pretendimesh.

Pra minoriteti grek ne Shqiperi eshte nje minoritet qe perkufizohet ne disa fshatera dhe eshte i paperfillshem per nga gjuha statistikore. Ne fakt ne kete moment po bejme shume zhurme per asgje.

Gjithashtu eshte fakt qe ky minoritet eshte pa te ardhme pasi te rinjte emigruan ne Greqi e si zor te kthehem mbrapa, rasti me i mire rrethi i Janines me fshatrat e tij te braktisur.

Qe te mos e gjej veten te perjashtuar, per te njejten teme (Himaren) te rekomandoj te lexosh postimin tim (me fakte nga AQSH) ne temen per shkollen. Ose meso te pakten se historia e Himares, eshte shumeshekullore, nuk fillon me 1946 (te te kujtoj se me 1946 iu hoq statusi i minoritetit). Pse para ketij viti Himara gezonte te drejtat e minoritetit (me shkolla greke etj)?
    Po pra eshte shekullore, nuk fillon as me 1946, as me Spiro Milon e as me Kozma Etolianin, pra po tu referohemi shekujve do shohim dhe si dhe sa dhe se kur u greqizuan" tre fshatrat greqishtfolese...

Ne Thrake nuk ka minoritet kombetar por fetar. Dhe nga sa di une ata qe shtohen jane myslymanet.
    NESE te ka mbet sadopak seriozitet atehere shprehu me sakte. Une kam studente nga Thraka dhe flasin turqisht dhe ndihen turq ti me thua jane minoritet fetar!

Ke vajtur ndonjehere ne Himare? Mos flasim per ndonje krahine tjeter? Se mesa pash une ne Gusht kete pasterti qe po me thua e prishnin disa greke...
    Vetem disa greqishtfoles pe ti? Po shqiptare nuk ndeshe?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tani_26 : 01-02-2007 mė 11:16
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar mė parė nga SKORPIONSKING
    firmosni peticionin !!! kush e ndjen veten shqiptar dhe qe po kupton helenizimin e shqiperise te firmosi peticionin .
    Nuk helenizohet Shqiperia jo, Shqiperia nuk e helenizua per 2500 vjet me radhe e jo tani, thjesht greket po perpiqen te perfitojne nga pozita e dobet ekonomiko - politike e Shqiperise dhe kjo eshte dicka e perkoheshme dhe per pasoje te perkoheshme jane dhe enderrat per helenizimin e Shqiperise, se shpejti Kosova do behet shtet dhe ne Maqedoni pozita e shqiptareve eshte permiresuar dhe per pasoje Shqiperia eshte nje lojtar i ri me peshe ne arenen Ballkanike, kujdes te bejne lojtaret e vjeter qe po humbasin peshen e tyre!

Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,113
    Citim Postuar mė parė nga Trimi81
    Nuk e kuptoj pse harxhoni kohen me ca grekofon te qelbur ketu?!! Ne vend te mendojme si te marrim Camerine rrime e merremi me "minoritetin" grek ne Shqiperi
    Se ke kuptuar qe loja me nje minoritet 3% behet per te ballancuar Ceshtjen Came?

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Shteti shqiptar njeh nje minoritet grek prej 3% dhe jo zona minoritare sic deshironi ju. E keqja eshte se politika grek dhe shteti grek ben nje zhurme kaq te madhe per kete minoritet sikur ky minoritet te ishte jo 3% por 30% ! Imagjino me te vertete te ishit 30 % do ta kishit permbysur me kohe shtetin shqiptar ne nje kohe qe shteti shqiptar ka nje minoritet 35 - 40 % me Maqedoni dhe nuk perdor nje politike te tille pretendimesh.
    Shteti njeh zona minoritare dhe keshtu shprehet dhe ne letra zyrtare. Dhe ne kete menyre njeh dhe garanton edhe rendin demografik. Sa eshte me te vertete minoriteti do ta dime me siguri ne nje regjistrim ku do perfshihet edhe kombesia. Se dyti, Maqedonia eshte nje krahine greke dhe nuk ka minoritet shqiptar. Ne qofte se e ke fjalen per shtetin e IRJM-se dua te te kujtoj se populsia shqiptare nuk eshte minoritet por eshte kombesi shtetformuese, keshtu qe paralelizmi nuk eshte i sakte.

Po pra eshte shekullore, nuk fillon as me 1946, as me Spiro Milon e as me Kozma Etolianin, pra po tu referohemi shekujve do shohim dhe si dhe sa dhe se kur u greqizuan" tre fshatrat greqishtfolese...
    Kur te duash.

NESE te ka mbet sadopak seriozitet atehere shprehu me sakte. Une kam studente nga Thraka dhe flasin turqisht dhe ndihen turq ti me thua jane minoritet fetar!
    Me sakte nuk ka ku te veje. Detyrimet e Greqise burojne nga konventa dhe konferenca nderkombetare, perkatesisht nga konferenca e Llozanes ku Greqia njeh nje minoritet fetar (dhe jo kombetar) ne Thraken Perendimore. Vetepercaktimi eshte nje e drejte personale dhe c'do njeri mund te shprehet si te doje. Kjo ama nuk detyron shtetin grek qe te njohi nje minoritet kombetar.

Vetem disa greqishtfoles pe ti? Po shqiptare nuk ndeshe?
    Posi, por shumica me dilte e ardhur nga Bolena, Golemi, madje dhe nga Picari.

Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Vetepercaktimi eshte nje e drejte personale dhe c'do njeri mund te shprehet si te doje. Kjo ama nuk detyron shtetin grek qe te njohi nje minoritet kombetar.
    Atehere pse duhet ta detyroje shtetin Shqiptar qe te njohi nje minoritet kombetar sic pretendojne himariotet. Kjo me kujton fjalen e urte popullore :

Beni si them une po mos beni si bej une.

Me vjen keq por re me kembet e tua!

Perjashtuar Maska e Trimi81
    Anėtarėsuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    Mbi Toke
    Postime
    65
    Greqia eshte nga ato pak vende ne bote qe investon per luften dhe jo per paqen. Te njejten gje po ben edhe me ceshtjen e "minoritetit" grek ne Shqiperi. E verteta e hidhur eshte se kjo nuk eshte vetem nje politike e shtetit Grek por e cdo qelize sado e vogel greke qe egziston ne kete bote. Nese lufte duan, lufte do te kene por do ta pesojne si ajo lufta ne Azine e vogel dhe qe u hodhen te gjithe ne det nga Qemal Ataturku.

i/e regjistruar Maska e G....
    Anėtarėsuar
    05-12-2006
    Vendndodhja
    Torino IT
    Postime
    68
    Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Shteti njeh zona minoritare dhe keshtu shprehet dhe ne letra zyrtare. Dhe ne kete menyre njeh dhe garanton edhe rendin demografik. Sa eshte me te vertete minoriteti do ta dime me siguri ne nje regjistrim ku do perfshihet edhe kombesia. Se dyti, Maqedonia eshte nje krahine greke dhe nuk ka minoritet shqiptar. Ne qofte se e ke fjalen per shtetin e IRJM-se dua te te kujtoj se populsia shqiptare nuk eshte minoritet por eshte kombesi shtetformuese, keshtu qe paralelizmi nuk eshte i sakte.

Me sakte nuk ka ku te veje. Detyrimet e Greqise burojne nga konventa dhe konferenca nderkombetare, perkatesisht nga konferenca e Llozanes ku Greqia njeh nje minoritet fetar (dhe jo kombetar) ne Thraken Perendimore. Vetepercaktimi eshte nje e drejte personale dhe c'do njeri mund te shprehet si te doje. Kjo ama nuk detyron shtetin grek qe te njohi nje minoritet kombetar.
    .
    Or ti lumiku
    ku e mer informacionin ti se nuk po e mar vesh.........

E morem vesh qe interesat e tua bien ndesh me interesat e shume Shqipetareve
    minoritare dhe shume te tjereve qe jetojne brenda territorit TONE
    prandaj po te keshilloj te shkosh ti mbushesh mendjen
    atdhetareve te tu (greke apo antishqipetare) se ketu ne kete forum nuk ka njeri ti haje keto pallavra

nqs ti je per barazi ben mire ti keshillosh informacionet ne menyre te drejte dhe jo te njeanshme sikurse bejne lobistet greke kudo qe ndodhen

mos i fshi dhembet nen buze po shprehu ne menyre te drejtperdrejte per idealet qe te kane fryre koken ooooo palikari
    ME MIRE NJE VEZE SOT
    SE NJE PULE NESER

Faqja 13 prej 17 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Minoriteti grek nė Himarė falėnderon kryeministrin Berisha
    Nga lushnjar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 24-02-2007, 11:56
  2. Nikolas Geixh, vizita nė Himarė dhe fshatrat minoritare
    Nga forum126 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 17-08-2006, 22:36
  3. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  4. Historia e Himarės Shqiptare
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 22-12-2004, 19:54
  5. Himare: Votimet perfundojne, arrestimet fillojne
    Nga dodoni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 25-11-2003, 03:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •