Se bera gabim, mėnor-i=mysafir dhe mėnori-a=ubrih,bujtore,azilPostuar mė parė nga Qerim
Se bera gabim, mėnor-i=mysafir dhe mėnori-a=ubrih,bujtore,azilPostuar mė parė nga Qerim
Ndoshta me vonese , por une e kam kuptuar keshtu dhe besoj qe eshte drejte..Postuar mė parė nga Gunnar
Ardita lindi nje femije sepse ma mer mendja qe foshnja sa te ket lind nuk ka emer apo ?
Plumbi qe nuk vret, t'bon ma t'fort /
Manare - shqerre qe te rri pas.
M'u bere manare. M'u ngjite e nuk me shqitesh.
hajt edhe nje here ndoshta jep dokush pahiri ndonje pergjegjie ...Postuar mė parė nga Centaurus
[[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]
pershendetje -
Keshtu e mendoj kuptimin e emrit
Per-ku-ulje ku eshte gju dhe ulje eshte e kuptueshme ne kete menyr e parashof dmth.. e kesaj fjale.
Perkulje edhe gjunjezim kan nje dallim sado pak te vogel ketu eshte edhe fjala nenshtrim per tu krahazuar me fjalen gjunjezim .
Ketu ka mundesi qe jan te peraferta keto dy fjal por perkulje ka kuptimin edhe te nderimit per shembull ndaj mbretit.
. pershendetje
pershendetje dhe faleminderit XhGashi
me falni qe po dal nga tema pak, por a eshte e mundur qe Herkules do te thot besimtari i eres apo ai qe i per-kulet Eres (Heres) ?
flm
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Centaurus : 28-04-2007 mė 14:12
[[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]
pershendetje -
ndoshta mundimi im per emrin e me parshem ishte i qelluar une vetem dhash mendimin nga kendi im ,ishte vetem supozim i imi .
per emrin Herkules nuk mund te them se ka perkthim te till sepse ky emer si e ke shkruar me lart eshte Greqisht te YLLIRET emrohej me emrin HERAKLI edhe kjo prej Greqishter se adoptuar sepse HERA eshte THANA ANNA HANA DI-ANA
kurse prapa shtesa leu eshte lind pra ka lind diten e HENE .HERA-k LEU
Ky do te ishte mendimi im per ket emer
pershendetje
pershendetje
-Hana- Hena A-THENA
Hana Sel-ena , Sol- una So-lune ne lune-di- dite e haneku mbet so humbi mbet vetem l shkoj me hanen .
e kisha nje koment por te komentosh per ket emer te tjera gjuhve nuk me perket mua ,por keto gjuhet e ballkanit jan si sallata e grier e perzier tej mase .
Emrin Apollos lexo nga e djathta vetem tri shkronjat e para na del emri soll jan te marrura nga emri Pellazg per Diellin por edhe emri qe vie pas Diellit eshte i pervetsuar dhe ndryshuar prej hane ne ena apo l-una .te i pari shof dy emra te i dyti interpretim te shtuar te shkronjes L.
Ky eshte nje mendim i imi.
pershendetje
naten e mire gjum te embel
pershendetje-
Pra fillojm nga numri 1 - germa - A
Do te mundohem te marr disa emra me kuptim pra njeherit do ti paraqes edhe
figurativisht.
Figura eshte vet forma ,shtati i njeriut .
Kete argumentim figurativ e bej per te pas ju me te leht kuptimin njeherit ja kam
borxh disa lexuesve per shpjegim pra nesse e shifni ju qe nuk eshte ashtu mundeni te sygjeroni te diskutoni por vetem me argumentime qe ja vlejn te diskutohen .,
[IMG][/IMG]
Per figuren me lart qe kam vizatuar kerkoj falje se ndoshta nuk kam mundur te vizatoj si duhet ,por me duket se eshte e kuptueshme .
Shiqoni se kush i percakton anet e trupit pra eshte dielli dhe hana e ne veēanti hana ANA krahet e hapur paraqesin anet . edhe te qelsi i faraonve jan 4 shkronja Anch ekzistton nje ngjajshmeri por ende nuk mund te them diē,mos te largohem nga ēellimi i figures .
emri i shenjes se + eshte i diellit i cili percakton anen e diatht ne ket rast te shtati i njeriut edhe faktikisht krahu i diatht percakton polin e jugut .
ndersa Hana apo ne pamje shkronja C apo minusi percakton anen e majt .
koka percakton anen e perendimit
kembet me pjesen nen kerthiz sidomos te gjinia femrore paraqesin anen e lindjes .
Per figuren e kokes anash kam paraqitur tre rrath nje koka dy qafa-fyti dhe zemra gjithashtu aty shifen kjart mendet(truri madh dhe i vogel) hunda goja guha gurmazi zemra dhe mushkrit e bardha .
Nuk i kam vizatuar te gjitha ashtu qe njeherit do te shkruaj vetem per hunden.
Pra vet forma e hundes paraqet numrin nje gjithashtu germen L dhe kendin alfa.
emri HU j-KU j HUNI - KUNJI HUNDA-KANDI PYKA - KONI etj etj .
Thyerja - kandi eshte i perafert me kendin 52 shkall gjithashtu gjatsia e hundes eshte perafersisht 5+2 duke lllogariturpik nisjen nen vetulla deri te fundi mbi buz,forma eshte e njejt me shkronjen L te alfabetit Pellazg te lemnosit , pra te tema e thirrorit O kam cek per gojen per dhembet dhe gjuhen se ēka paraqesin.
zemra qe paraqitet me ngjyr te kalter paraqet token dheun .
qafa paraqet satunin veq pritova tja vizatoj nje shall e te bej tamam Shqiptar.
jam munduar diq te ju zberthej por spo di sa kam arrit ju le me shendet
e te mira .
pershendetje
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 08-05-2007 mė 08:44
Krijoni Kontakt