Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 71
    Perjashtuar Maska e Dragut
    Anėtarėsuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Pėrtej Gramozit, gati pėr luftė
    Postime
    535
    Citim Postuar mė parė nga Dito

Sipas Serbeve kufiri i Metohise shtrihet deri ne shkumbin, dakort deri ketu, po ja mbathim per ne jug!
    Ej mik kjo eshte nje gjelle qe zjen prej vitesh, te gjithe thone qe e kane bere (greke, serbe) por asnjeri se ha.
    Sa per sllavet, pretendimet e tyre nuk mund te ngrihen vetem nga dhurime tokash qe u beheshin nga perandore bizante (metohi do te thote prone kishtare).
    Te gjithe e dine se cfare ishin sllavet kur erdhen dhe ku ishin paraardhesit tane.
    Kurse per greket... per cfare grekerish po flasim, po flasim per kulturat mikene, kretese apo per fiset dore, akeje, eole apo jone, sepse vete propaganda shoviniste ben nje dallim te madh midis tyre. Ata jane te zhytur ne padije.
    Pra mos u shqeteso, ne jemi te vjeter dhe jemi aq sa na kane zili me gjermane e italiane, ata te rraces se paster e te papaster, e jo me te krahasohemi me nje popull primitiv si sllavet e nje tjeter popull si greket qe jeton fale simpatise perendimore per guret e historite mijera vjecare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dragut : 26-08-2006 mė 12:11

KOMANDANTI Maska e SOPRANO
    Anėtarėsuar
    09-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    53
    mund te thuash se pellezgen jan te ardhur,por nuk mund te thuash se Shqiptaret jan te ardhur...

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar mė parė nga alibaba
    Qe kemi prejardhje ilire dhe jemi vendas kjo dihet por sa mund te jemi te paster?

Kete gjeta ne Wikipedia:

Green Eyes

Green eyes are rarer than brown, hazel, blue and gray eyes. Green eyes are most often found in people of Celtic, Germanic, and Slavic descent.

Tue pase parasysh se nje pjese e mire e shqipetareve kane sy te gjelber del se ne jemi perzier ne mase te madhe me kelte gjermane apo/edhe sllave.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_color
    Une sdi pse i perdorni kete link wikipedia...ku cdo idiot mundet me shkru ...ketu cdo njeri mundet me shkru...rishikoni pak per shqiptaret dhe Iliret (dhe Skenderbeun)....e shihni qe eshte shkruar nga dora e shkaut dhe grekut.....kurse shqiptaret flejne...

Green Eye...nuk eshte e vertete qe eshte sllavike...nuk perputhet nga asnje antropolog ....ngjyra e kaltert eshte dominuese te sllavet e jo e Gjelbert...

Ngjyre te gjelbert kane pas edhe Iliret...dhe dihet jane populli me i vjeter sesa ajo e Celtikeve ne Evrope...dhe nuk ka asnje fakt.

Dhe Shqiptaret nuk i kane syte te gjelbert si puna e Celtikeve por Ngjyre te Gjelbert mbyllte ose te kafte...(ashtu sic i kane percaktu edhe Iliret)

Tekefundit nuk percaktoje vetem syte racen por edhe shume tipare tjera qe kane rendesi me te madhe

i/e regjistruar Maska e PRI-LTN
    Anėtarėsuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    671
    Citim Postuar mė parė nga alibaba
    Qe kemi prejardhje ilire dhe jemi vendas kjo dihet por sa mund te jemi te paster?

Kete gjeta ne Wikipedia:

Green Eyes

Green eyes are rarer than brown, hazel, blue and gray eyes. Green eyes are most often found in people of Celtic, Germanic, and Slavic descent.

Tue pase parasysh se nje pjese e mire e shqipetareve kane sy te gjelber del se ne jemi perzier ne mase te madhe me kelte gjermane apo/edhe sllave.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eye_color
    Edhe sikur wikipedia te kete te drejte, nga e nxorre ti qe nje pjese e mire e shqiptareve i paska syte e gjelbert? Ne s'po bejme dot rregjistrimin e popullsise e ti na ditke dhe syte e shqiptareve. Edhe une shqiptar jam e ne Shqiperi banoj, por sy te gjelber shuume rralle shikoj.
    (se doli dhe me rime )

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Une nuk thashe qe e besoj ate qe solla nga wikipedia, thjesht e solla ketu per ta debatuar.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Shumica e shqiparve kane ngjyre gjerlbet/kafte...(jo gjelbert e qelur)...teke fundit syte nuk percaktojne racen...se krejt shtetet e botes (Italia, Gjermania, Franca etj) i kane gjithe llojet e ngjyrave...

Une nuk thashe qe e besoj ate qe solla nga wikipedia, thjesht e solla ketu per ta debatuar.
    une kisha thon me debatu per ceshtjen e wikepedise qe po e shkruajne ultranacionalistet serb e grek (sigurisht pa fakte) per ceshtjen shqiptare.....dhe dihet qe shume enciklopedi boterore (qe jane hapur 2 vitet e fundit) po bazohen tek Wikepedia......dhe sigurisht shume te huaj kur lexojne per Shqiptaret dhe Iliret krijojne konfuz per neve

E kisha mendje moti kohe me hap nje teme per kete ceshtje

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Eshte e vertete qe wikipedia influencohet shume nga ato qarqe, por fajin kemi ne qe nuk shkruajme nuk i dalim vetes zot.
    Une personalisht nuk njoh anglishten aq sa te marr persiper te shkruaj ne ate faqe per ndryshe do te ishte knaqesi e imja te ti kundershtoja ato propaganda
    Megjithate ka edhe faqe aty ketu qe jane reale, por ne pergjithesi ka pak shkrime per neve ne krahasim me tema tjera.

seksi dhe i rrezikshem Maska e qerosi
    Anėtarėsuar
    15-03-2004
    Vendndodhja
    dhome e guzhine
    Postime
    232
    ti figjure qe na hape temen, i ke majt pak me hater grekt e sllavt uduke u dhan si shume kredi. E ke diskriminu turqit( qe na vune themren per 500 vjet e romaket)
    Tash pytjen bane prap, forlmuloje dhe nji here ene thuj......A jemi romak, a jemi grek, a jemi sllav, a jemi turq??????
    Bahhhh......!!!!!!!??????????
    per vete jam ne diaspore, e surrat si te shqiptarit nuk kam pa askun(te tane ne e njohim njani-tjetrin, ne me sy mbyllur), gjuhen si ne se ka kerkush, lene ma karakterin shumengjyresh........apa-pa-pa.....askerkund si te tonin.........tash historianet jane lodh me na gjet sojin tone ane mbane botes por s'po e gjejne dot, kjo, sepse po kerkojne ne siperfaqe.......per menimin tim ne jemi njerez shpellash, ose te nentokes........vazhdo njihere kerkimin andej, kushedi e gjen pergjigjen qe kerkon o trim.
    amanet mos u fyni se per talla e kam!
    Ergo cogito, ergo sum!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Isha me pushime ne nje ishull Grek me beri pershtypje qe atje dinin shqip shume mire sepse ishin arvanitas(shqiptar te ikur shpejt nga shqiperia edhe jetuan ne Greqi).Kjo do te thot se une spara kam lidhje te mire me historine qe Greket kane edhe shume tradita tona edhe shume gjera qe ngjajne me jeten tone Shqiptare.Gjithsesi ka shume vende ne Greqi qe flasin shqip edhe dine shume mire shqip.Ndoshta ndihmova pak me kete.

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anėtarėsuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Pėrtej Gramozit, gati pėr luftė
    Postime
    535
    A mund t'iu sugjeroj nje liber per kete ceshtje "Raca shqiptare" (Jakov Milaj) dhe nese doni te thelloheni me teper ja prap "Cfare thote arkeologjia per popujt indoevropiane" (Pedro Boch-Gimpera). Une personalisht i kam lexuar te dy dhe tek te dy librat do te gjeni hollesi mbi racen tone qe shkojne me teper se nje ngjyre te syve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dragut : 27-08-2006 mė 17:37

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  4. Forumi Mysliman: Presidenti Moisiu ka fyer ndjenjat tona
    Nga Davius nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 88
    Postimi i Fundit: 30-11-2005, 16:53
  5. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •