e paska pasur kalamnin te trashe lol, pa kalamajte ne pergjithsi nga 0 deri ne 5 thithin cdo gje, me shqip me anglisht.Postuar më parë nga Leila
e paska pasur kalamnin te trashe lol, pa kalamajte ne pergjithsi nga 0 deri ne 5 thithin cdo gje, me shqip me anglisht.Postuar më parë nga Leila
Nuk eshte kalamani more, eshte shoqja... viti 1989, ne nje shkolle fillore ne New Jersey. lol
Ku ta thithte Anglishten ajo kur ishte e rrethuar me Shqipo?
Kaka biins... lol.
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
O Leila, po pse mi shqiptaret ku e 'thithen' italishten? Nga televizori.Postuar më parë nga Leila
Sado shqipe te kene rreth e rrotull, prape eshte e pamundur qe goca 6 vjec mos dinte anglisht. Nejse jo se genjen ti, do kete qene e trashe vertete.![]()
well me kujtua kur erdha ne Amerik, dhe isha ne klasen ESL, dhe nje dite mesuesja po na tregonte disa figura qe ne ti thoshnin si quheshin ne anglisht...dhe mire e pyet kete djalin Indjan dhe ky ja kthen ne gjuhen e tij, "jo jo " i thot ajo "si quhet ne anglisht" ai prap ne gjuhen e tij...dhe mire i tregon nje tjeter piktur, ai prap...o zot kam qeshur me lote
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 17-07-2006 më 14:06
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
U bene Shqipot bilingual qe 5 vjec vetem duke pare TV? OK.
Italishtja ka qene mode e gjimnazisteve gjate viteve '90 -- fillonin ne klase te 5-te e ne klase te 9-te u dergonin nj-tj kartolina Italisht ose Anglisht (lol... eh c'kohera).
Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 17-07-2006 më 14:07
trendafila manushaqe
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Me tv eshte e lehte moj lejla. Xhaxhai im e ka mesuar greqishten me libra vetem, qe eshte gjuhe shume here me e rende se italishtja.Postuar më parë nga Leila
ok well keto gjuhe si pshm italisht dhe greqisht seshte kaq e rend per ti mesuar...po keto gjuhe te tjera si pshm hungarisht si i behet![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 17-07-2006 më 14:54
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Me duket o ju ka marre malli per mua juve e po me beni te postoj me shume ose... c'tju thom..s'ka si shpjegohet ndryshe qe te zgjatet muhabeti keshtu, e per cfare? per kaka biins? lol (S'e them dot kete te fundit pa qeshur me ze.) S'po e zgjat. Le t'ju marre malli pak me shume. Kaka biins (kjo ka per t'u bere ekuivalenti i shpehjes "lol" per mua).
trendafila manushaqe
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Nqs doni te shikoni nje shqipo/shqipe qe flet shume gjuhe dhe njekohesisht nuk flet asnje prej tyre, shikoni tv-te shqiptare. Kishte gallate te madhe te shikoje se si i perdornin fjalet e huaja...dhe sa gabim i shqiptonin.
Me te fortat ishin me perkthimet e filmave.
Ndryshuar për herë të fundit nga BOKE : 17-07-2006 më 15:29
Ne Fillim Gjuha Shqipe Te Tjerat Vijn Nga Pas
Krijoni Kontakt