Per tu kthyer tek tema
Nje njeri kujdesej per nje femije jetim. dhe te semure.
Nje dite njeriu shihte femijen me dhembsuri dhe me vete mendon.
"O Zot si nuk bere dicka per kete femije?"
Papritur nje pergjigje vjen
"Bera si nuk bera: Te bera ty.
Zoti asnjehere nuk i harron roberit e vet. Pasi ai i ka krijuar dhe i do ato.
E kam thene edhe nje here Zoti edhe vuajtjet tona i kthen ne shperblim dhe meshire per ne.
Pastaj sic ishte edhe shembulli me siper
Nganjehere ndihma e Zotit ka ardhur por ne nuk e kemi vene re.
Pastaj ne nuk e dime se cila eshte e mira dhe cila eshte e keqja per ne.
Kurse Zoti e di. Ai eshte krijuesi yne.
Dhe ndodh qe nganjehere e mira qe na duket ne ne realitet te jete e keqe ndersa e keqja qe na duket ne ne realitet te jete e mire.
Ishte nje mbret i cili mbante kudo me vete keshilltarin e tij pasi ishte shume i zgjuar.
Nje dite gjate nje aktiviteti mbfretit i keputet gishti. Kur mbretit po i dhimte keshilltari i tha "Hajt se me per hajer (me falni per shkodranishten)"
Mbreti nevrikoset dhe urdheron qe keshilltarin ta fusin ne burg. Kur e kapin rojet perseri keshilltari thote per vete "Me per hajer" Atehere mbreti inatoset dhre urdheron ti heqin edhe nje vekt ushqim"
...
Pas disa kohesh mbreti del te shetise. kete here vetem. pa dashje kalon kufirin e mbreterise se vet dhe e kapin.
denimi per te huajt ne mbreterine fqinje ishte me vdekje.
prandaj marrin ta ekzekutojne.
Sa duke e varur verejne gishtin e keputur. nje ligj tjeter i mbreterise ishte se nuk i denoni njerezit e gjymtuar prandaj e lirojne. (pra mbretit i doli me per hajer gishti i keputur)
Kthehet ne mbreteri dhe e therret keshilltarin dhe ia jep te gjitha pozitat e meperparme.
Nje dite mbreti e pyet keshilltarin.
Mire se mua me doli me per hajr qe keputa gishtin po ti ku e pate hajrin qe fole. per ate fjale une te futa ne burg e te hoqa edhe nje vakt ushqim.
Dhe keshilltari i thote.
Po madheri por sikur une te mos isha ne burg do te isha me ty kur kalove kufirin dhe meqe une jam shendosh e mire mua do me varnin. prandaj edhe mua me doli me per hajr.
Kush ka mend e kupton vete.
Me falni se u zgjata
p.s. Vertet historite mund te jene te shpikura nga dikush por mesazhi i tyre eshte absolutisht i vertete dhe shembuj te tille ne jete ka mjaft.
Krijoni Kontakt