Close
Faqja 17 prej 23 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 222
    1123581321 Maska e DjJ
    Anëtarësuar
    06-06-2006
    Postime
    58
    Per tu kthyer tek tema
    Nje njeri kujdesej per nje femije jetim. dhe te semure.
    Nje dite njeriu shihte femijen me dhembsuri dhe me vete mendon.
    "O Zot si nuk bere dicka per kete femije?"
    Papritur nje pergjigje vjen
    "Bera si nuk bera: Te bera ty.

Zoti asnjehere nuk i harron roberit e vet. Pasi ai i ka krijuar dhe i do ato.
    E kam thene edhe nje here Zoti edhe vuajtjet tona i kthen ne shperblim dhe meshire per ne.
    Pastaj sic ishte edhe shembulli me siper
    Nganjehere ndihma e Zotit ka ardhur por ne nuk e kemi vene re.
    Pastaj ne nuk e dime se cila eshte e mira dhe cila eshte e keqja per ne.
    Kurse Zoti e di. Ai eshte krijuesi yne.
    Dhe ndodh qe nganjehere e mira qe na duket ne ne realitet te jete e keqe ndersa e keqja qe na duket ne ne realitet te jete e mire.

Ishte nje mbret i cili mbante kudo me vete keshilltarin e tij pasi ishte shume i zgjuar.
    Nje dite gjate nje aktiviteti mbfretit i keputet gishti. Kur mbretit po i dhimte keshilltari i tha "Hajt se me per hajer (me falni per shkodranishten)"
    Mbreti nevrikoset dhe urdheron qe keshilltarin ta fusin ne burg. Kur e kapin rojet perseri keshilltari thote per vete "Me per hajer" Atehere mbreti inatoset dhre urdheron ti heqin edhe nje vekt ushqim"
    ...
    Pas disa kohesh mbreti del te shetise. kete here vetem. pa dashje kalon kufirin e mbreterise se vet dhe e kapin.
    denimi per te huajt ne mbreterine fqinje ishte me vdekje.
    prandaj marrin ta ekzekutojne.
    Sa duke e varur verejne gishtin e keputur. nje ligj tjeter i mbreterise ishte se nuk i denoni njerezit e gjymtuar prandaj e lirojne. (pra mbretit i doli me per hajer gishti i keputur)
    Kthehet ne mbreteri dhe e therret keshilltarin dhe ia jep te gjitha pozitat e meperparme.
    Nje dite mbreti e pyet keshilltarin.
    Mire se mua me doli me per hajr qe keputa gishtin po ti ku e pate hajrin qe fole. per ate fjale une te futa ne burg e te hoqa edhe nje vakt ushqim.
    Dhe keshilltari i thote.
    Po madheri por sikur une te mos isha ne burg do te isha me ty kur kalove kufirin dhe meqe une jam shendosh e mire mua do me varnin. prandaj edhe mua me doli me per hajr.
    Kush ka mend e kupton vete.
    Me falni se u zgjata
    p.s. Vertet historite mund te jene te shpikura nga dikush por mesazhi i tyre eshte absolutisht i vertete dhe shembuj te tille ne jete ka mjaft.
    Harroi dheu se ishte dhe`

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    e ke lexu nicen ti? apo thjesht e kundershton ngaqe e kundershton hoxha?
    se ne radhe te pare sma merr mendja ta kesh lexu...ne radhe te dyte edhe sikur ta kesh lexu ti ske kapacitet me kuptu forma komunikimi qe nuk jan urdhra direkte...dhe ne radhe te trete edhe njohurine e keni si prostitute....nuk esht njohuri e paster qe vjen si pasoje e kuriozitetit tuj personal dhe etjes per dije po esht njohuri negative qe i vje era e kalbur propagande, qe sherben per te kundershtu jo per te ndertu dhe qe e ka origjinen te impotentet me te medhenj te njerezimit (lideret fetare)

kurse ju qe jeni papagaj dhe thjesht perseritni ato qe degjoni duhet ti beni qelizave te trurit holokaust me vullnetin tuj qe te largoheni nga delja e te ktheheni prap ne dicka qe i ngjan njeriut

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    ju e pysni hoxhen "kur ata (ateistet/kaurret/kristianet/budistet/hinduistet/materialistet/kinezet/perendimoret) thone keshtu...ne si duhet ti pergjigjemi? si duhet ti kundershtojme?"

ky esht motivimi juaj i ulet per cdo gje qe diskutoni. "si mund ti kundershtojme?"

un e di si funksionon, se kam qen ne xhami 100 here, kam fol me 100 hoxha dhe kam degju te njejten muzike te perseritur 100 here

uleshim ne shesh e vinte hoxha (as hoxhe nuk ishte, tip zevendes hoxhe...e kishte fitu ket rang meqe kishte lexu kuranin nga fillimi deri ne fund) dhe fillonte ti binte fyllit me ca anektoda dhe analogji feminore/naive qe imagjinoj se kan funksionu vetem para 500 vjetesh. ky dukej qe ne drite te syrit qe ishte si kukull me kurdisje...shife ne sy dhe dukej qe thjesht perseriste fjal te vdekura te cilave mundohej ti jepte i hije njerezore...gje qe e bente me monstruoze...si loje me kurdisje qe nuk e di se pse po leviz ngaqe hala nuk e ka pa celesin qe ka ne shpine.
    kti smund ti beje i pytje, se cdo pytjeje i pergjigjej me te njejten pergjigje dhe kur i beje i pytje jasht ati boshtit te cilit rrotullohej u dallonte irritimi ne syte e tij dhe pamundsia per te kundershtu, kshq kthehej edhe iher te te paret e tij dhe i pyste "si mund ti kundershtojm, si mund te dalim si profetet e njerezimit duke i kundershtu deri ne fund?"

kaq me mjafton me formu opinion per fene e organizuar

Allahu te shikon kudo.... Maska e i fundit
    Anëtarësuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244
    Citim Postuar më parë nga hi, ryder
    ju e pysni hoxhen "kur ata (ateistet/kaurret/kristianet/budistet/hinduistet/materialistet/kinezet/perendimoret) thone keshtu...ne si duhet ti pergjigjemi? si duhet ti kundershtojme?"

ky esht motivimi juaj i ulet per cdo gje qe diskutoni. "si mund ti kundershtojme?"
    O ryder po nga i merr keto ide mo aman,sa here te kam thene qe jo cdo gje qe mund te besh ti e bejne dhe te tjeret....
    Pastaj dhe sikur te pyetet hoxha per ate qe din qte keqe ka njer ketu,kushdo qe eshte i ditur per dicka dhe une a ti nuk e dime,nqs duhet te mesojme duhet te pyesim me te diturit...
    Apo me mire tia fusim kot si puna e cave ketej,qe vetem te llapin po ska problem se si e bejne.

un e di si funksionon, se kam qen ne xhami 100 here, kam fol me 100 hoxha dhe kam degju te njejten muzike te perseritur 100 here

uleshim ne shesh e vinte hoxha (as hoxhe nuk ishte, tip zevendes hoxhe...e kishte fitu ket rang meqe kishte lexu kuranin nga fillimi deri ne fund) dhe fillonte ti binte fyllit me ca anektoda dhe analogji feminore/naive qe imagjinoj se kan funksionu vetem para 500 vjetesh. ky dukej qe ne drite te syrit qe ishte si kukull me kurdisje...shife ne sy dhe dukej qe thjesht perseriste fjal te vdekura te cilave mundohej ti jepte i hije njerezore...gje qe e bente me monstruoze...si loje me kurdisje qe nuk e di se pse po leviz ngaqe hala nuk e ka pa celesin qe ka ne shpine.
    Ore qe ti nuk dinke asgje kjo ska dyshim ne fjalet e tua,porse me vjen keq se pse nuk po meson se si te diskutosh porse vetem mundohesh te hedhesh poshte mendimet e te tjereve,une nuk mund te te paragjykoj ne sinqeritetin tend,porse dhe sikur te kete ndodhur ajo qe thua me siper sdo te thote qe Zoti nuk egziston apo ka te meat etj etj,ky njeri me sa mundesi ka pasur eshte munduar te te shpjegoje dicka me menyren e tij,pastaj ti nese je i interesuar mer dobite ne cdo situat te jetes tende,dhe mos shif te metat e tjereve e harron se te tuat jane me tonelata. Kuranin e lexon cdo njeri deri ne fund po nuk do te thote qe eshte hoxhe,kjo nuk eshte dhe A e hoxhes.

kaq me mjafton me formu opinion per fene e organizuar
    Une te them qe jo,nuk te mjafton biles aspak,sepse ti nuk ke njohur asgje nga feja,mbase ke njohur nje person qe pretendon per hoxhe po nuk ishte qe e the vete,dhe kaq,dukesh se sa shkurt u bie gjerave,nje ,dy, konkluzioni....
    Nuk eshte kaq e thjeshte te marsh nje vendim djali,e di qe keshtu je mesuar porse duhet te ndryshosh,eh te evulosh ne ide dhe mendime si dhe ne menyren e te debatuarit e te te konceptuarit te gjerave.
    me mire vone sesa kurre....

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    un besoj qe universi esht perfekt kshq si rrjedhoje edhe njeriu esht perfekt...je dakort ti? kaq me mjafton per te hedh poshte cdo koncept feje te organizuar

edhe mos mcaj shum k'arin me kshu shprehjesh si "sa her te kam then" ose "duhet te ndryshosh" ose "sjan te gjith si ti" se thjesht je tu tentu me mbulu injorancen dhe e kamuflon ket me 1 ton miredashjeje e mirsjelljeje fallco...mbeso grup skam nevoje as per mirdashjen as per mirsjellen tende kshq sillu mir e duaja te miren vetes ne radhe te pare, vlerso faktin qe je njeri e mos u kreno me faktin qe je dele pastaj hajde me ndihmo mu

Il padrino Maska e DEN_Bossi
    Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    Citim Postuar më parë nga DjJ
    Per tu kthyer tek tema
    Nje njeri kujdesej per nje femije jetim. dhe te semure.
    Nje dite njeriu shihte femijen me dhembsuri dhe me vete mendon.
    "O Zot si nuk bere dicka per kete femije?"
    Papritur nje pergjigje vjen
    "Bera si nuk bera: Te bera ty.

Zoti asnjehere nuk i harron roberit e vet. Pasi ai i ka krijuar dhe i do ato.
    E kam thene edhe nje here Zoti edhe vuajtjet tona i kthen ne shperblim dhe meshire per ne.
    Pastaj sic ishte edhe shembulli me siper
    Nganjehere ndihma e Zotit ka ardhur por ne nuk e kemi vene re.
    Pastaj ne nuk e dime se cila eshte e mira dhe cila eshte e keqja per ne.
    Kurse Zoti e di. Ai eshte krijuesi yne.
    Dhe ndodh qe nganjehere e mira qe na duket ne ne realitet te jete e keqe ndersa e keqja qe na duket ne ne realitet te jete e mire.

Ishte nje mbret i cili mbante kudo me vete keshilltarin e tij pasi ishte shume i zgjuar.
    Nje dite gjate nje aktiviteti mbfretit i keputet gishti. Kur mbretit po i dhimte keshilltari i tha "Hajt se me per hajer (me falni per shkodranishten)"
    Mbreti nevrikoset dhe urdheron qe keshilltarin ta fusin ne burg. Kur e kapin rojet perseri keshilltari thote per vete "Me per hajer" Atehere mbreti inatoset dhre urdheron ti heqin edhe nje vekt ushqim"
    ...
    Pas disa kohesh mbreti del te shetise. kete here vetem. pa dashje kalon kufirin e mbreterise se vet dhe e kapin.
    denimi per te huajt ne mbreterine fqinje ishte me vdekje.
    prandaj marrin ta ekzekutojne.
    Sa duke e varur verejne gishtin e keputur. nje ligj tjeter i mbreterise ishte se nuk i denoni njerezit e gjymtuar prandaj e lirojne. (pra mbretit i doli me per hajer gishti i keputur)
    Kthehet ne mbreteri dhe e therret keshilltarin dhe ia jep te gjitha pozitat e meperparme.
    Nje dite mbreti e pyet keshilltarin.
    Mire se mua me doli me per hajr qe keputa gishtin po ti ku e pate hajrin qe fole. per ate fjale une te futa ne burg e te hoqa edhe nje vakt ushqim.
    Dhe keshilltari i thote.
    Po madheri por sikur une te mos isha ne burg do te isha me ty kur kalove kufirin dhe meqe une jam shendosh e mire mua do me varnin. prandaj edhe mua me doli me per hajr.
    Kush ka mend e kupton vete.
    Me falni se u zgjata
    p.s. Vertet historite mund te jene te shpikura nga dikush por mesazhi i tyre eshte absolutisht i vertete dhe shembuj te tille ne jete ka mjaft.

je i madh naqe, s't'ka kush. po mos shkruj kaq gjat se e lodh veten kot se kto ; " tak tak tak...........hyr" , me rrah murin jane
    Ndryshuar për herë të fundit nga DEN_Bossi : 14-09-2006 më 11:28

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Citim Postuar më parë nga DjJ
    Zoti vdiq
    (Nice)

Nice vdiq
    (Zoti)

Je ende heret te kuptosh Friedrich Nietzschen, sepse po te kishe vertet aq tru do analizoje edhe faktin perse egziston Zoti.
    Zoti eshte krijese e shoqatave sekrete si Templaret apo Kryq-rozet per te udhehequr nje turme nje specie, vete zoti meson kunder natyren pasi ai meson meshiren, antimoralin, aq me teper ai meson antivleren.
    Mallkuar qofte ai qe ha nje vakt buke me nje prift, prifti duhet syrgjynosur ne shkretetirat me te thella, sepse meson kunder natyren.

Dito.

Allahu te shikon kudo.... Maska e i fundit
    Anëtarësuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244
    un besoj qe universi esht perfekt kshq si rrjedhoje edhe njeriu esht perfekt...je dakort ti? kaq me mjafton per te hedh poshte cdo koncept feje te organizuar

edhe mos mcaj shum k'arin me kshu shprehjesh si "sa her te kam then" ose "duhet te ndryshosh" ose "sjan te gjith si ti" se thjesht je tu tentu me mbulu injorancen dhe e kamuflon ket me 1 ton miredashjeje e mirsjelljeje fallco...mbeso grup skam nevoje as per mirdashjen as per mirsjellen tende kshq sillu mir e duaja te miren vetes ne radhe te pare, vlerso faktin qe je njeri e mos u kreno me faktin qe je dele pastaj hajde me ndihmo mu
    Ok univcersi eshte perfekt deri diku,porse kush e beri perfekt? Nga si qysh ?

BOOOOOBOOO me ke fliskam une.... Mire daje vazhdo bjeri ti se i bie bukur....
    me mire vone sesa kurre....

Il padrino Maska e DEN_Bossi
    Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    Citim Postuar më parë nga Dito
    Je ende heret te kuptosh Friedrich Nietzschen, sepse po te kishe vertet aq tru do analizoje edhe faktin perse egziston Zoti.
    Zoti eshte krijese e shoqatave sekrete si Templaret apo Kryq-rozet per te udhehequr nje turme nje specie, vete zoti meson kunder natyren pasi ai meson meshiren, antimoralin, aq me teper ai meson antivleren.
    Mallkuar qofte ai qe ha nje vakt buke me nje prift, prifti duhet syrgjynosur ne shkretetirat me te thella, sepse meson kunder natyren.
    Dito.
    E para
    Per mendimin tim Nice ka qene nje produkt i kohes kur ka jetuar, thjesht ka qene nje udherrefyes ideologjik dhe psikologjik per filozofine komunsite dhe naziste qe e pasuan. Per mua, edhe pse nga aspekti si i llogjikon gjerat duket i drejte, ai nuk eshte as me pak e as me shume se darvini, marksi hegeli..........me shoke.
    Ishte thjesht nje moderator filozofik i kohes dhe assesi nuk ja vlen ti merret per baze fjala e tije sot.

E dyta
    Zoti ka ekzistuar shume kohe para se templerat te kishin lindur, shume kohe para se te ekzistonte prifti apo kisha, dhe ishte po ky ZOT qe ne besojme sot, me te gjitha vetite dhe cilesite qe ne , njerezit, ja dedikojme vetem Atije edhe sot.
    Po ashtu jam kundra edhe faktit se natyralizmi apo paganizmi ka ekzistuar para besimit ne monoteizem, sepse per kete ska asnje fakt, thjesht hamendesi.
    Kam idene se kohet e fundit ke pa filmin "Kodi i Da Vincit", prandej flet kdhtu

Ps.Po sa te mire i kemi keta moderatore mo xhanem, pa pa paaaaaa sa te kujdeshem jane, mire qe fshijne mesazhet e flliqura, po fshine edhe mesazhet e rregullta qe te jene 1me 1 dhe mos ti mesin hatri askujt. I pacim sa malet

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Citim Postuar më parë nga i fundit
    Ok univcersi eshte perfekt deri diku,porse kush e beri perfekt? Nga si qysh ?

BOOOOOBOOO me ke fliskam une.... Mire daje vazhdo bjeri ti se i bie bukur....

ai qe pyt "pse" "si" e "qysh" dmth nuk beson te perfektja. kur dicka esht perfekte ska nevoje per shpjegime, perfektja ndjehet nuk shpjegohet

Faqja 17 prej 23 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •