Close
Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 142
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    Ja u kam thene nje here: mos ngaterroni Osmanet me Myslimanet
    QAFIR BEJ !

Osmanet jane muslimane. Dhe mos e thuaj tjeter here se zbulon shume mangesi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Citim Postuar mė parė nga gjergj_kastriot
    Ju lutem forumisteve, sidomos atyre qe dine turqishten t'i therrasin mendjes e te kujtohen se c'do me thene "FERMAN".

FERMAN=DEKRET QEVERITAR

Ju beni autogol. Duke nxjerre disa fermane te nxjerrur ne nje periudhe kohore 3-400 vjecare qe lejojne rikonstruksionin e disa kishave, ju doni te thoni qe Perandoria Osmane ka qene tolerante?

Me nje fjale, duhej nje dekret qeveritar per te rindertuar nje kishe te rrenuar. Nje dekret qeveritar per te mbrojtur nje Naum te cilit i shkaterrohej ullishtja.

Nje qeveri qe kujdesesh per Azine e Vogel, Ballkanin, nje pjese te lindjes se mesme dhe te veriut te Afrikes duhet te gjente kohen te merrej me nje kishe te humbur ne Shqiperi apo me nje Naum qe hante dhunen e beut te vet.

E kuptoni qe keto jane perjashtimet qe konfirmojne rregullin?

E sa here duhej shkruar nje ferman per gjithe katrahurat qe ndodhnin ne tokat e pafundme te perandorise? Jua them une shpejt e shpejt. Sa here qe lyhej mire rrota. Keshtu funksiononte perandoria otomane. Dhe ai korrupsion ia hengri edhe koken.
    Korrupsionin maje per vete. TI Gjergjo e di mire korrupsionin sidomos kur Venediku ta caktoi shumen per koken tende.

Perandoria osmane keshtu ka funksionuar per ata qe nuk e dinin dhe nuk e dine cfare do te thote model administrimi. PEr kete ka qene edhe modeli administrativ per shume shtete te mevonshme. LUFTE NDAJ INJORANCES.

Citim Postuar mė parė nga Rejjan
    QAFIR BEJ !

Osmanet jane muslimane. Dhe mos e thuaj tjeter here se zbulon shume mangesi.

Osmanet pergjithesisht jane myslimane, por jo te gjithe myslimanet jane Osmane.

Perandoria Osmane ka qene perandori e dominuar nga Islami, por jo te gjithe njerezit e asaj perandorie kane qene myslimane. Psh. Shqiperia, dhe pse pjese e perandorise Osmane nuk ka qene teresisht myslimane.
    Ignore List: Snow~Drop

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Citim Postuar mė parė nga mitjuk
    Te trego vet se sa te evoluar dhe te perparuar jan varferi dhe vdekje kujtojne se behen xhihad po futen noj dinamit byces se vet dhe te vrasin 50 vet njeheresh ku ka fe qe e thot kete .
    Po si thua ti fe shte kjo e jotja qe thon duhet te marr une vajzen e dajes apo te tezes se me mir un se nji tjeter ēai thua ti kesaj martese , kjo eshte ne gjithsi nga ana e muslimanve kete se mohon dot ti as kush tjeter se jan fakte te perditeshme , pra kjo eshte feja jote ;
    dhe per sa i perket dashuris qe thua ti une nuk dashurohem ne as nje fe une kam fen time se jam njeri dhe besoi te zoti nuk besoj as hoxhes as priftit se qe te dy jan lind e rrit si une dhe ti
    pa shiko ti ti qe je lind e rrit dhe iken ben nje shkoll per islamizmin dhe del Hoxh si thua ti sa i denj je ti per islamizmin. dhe mos harro se kam shoke qe jan shku ne shkoll per kete qe te them he thon qe luft kunder katolikeve ti vrasim dhe tu hupim faren ku do qe jane ,

ja pra kjo fe po mesohet nga feja juaj sot ne ekzistencen tende qe thua ti
    Padije e plastifikuar me injorance fetare dhe si kornize gabimin drejtshkrimor.
    Po si te te shpjegoj une ti te drejten bashkeshortore qe ne traditen judaike e deri ne islam, nje personi qe nuk ma merr mendja se ka arritur te jape provimin e tetevjecares ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Citim Postuar mė parė nga Shpata
    Osmanet pergjithesisht jane myslimane, por jo te gjithe myslimanet jane Osmane.

Perandoria Osmane ka qene perandori e dominuar nga Islami, por jo te gjithe njerezit e asaj perandorie kane qene myslimane. Psh. Shqiperia, dhe pse pjese e perandorise Osmane nuk ka qene teresisht myslimane.

Po i dashur por ne po flasim per model qeverisjeje. Pastaj jo muslimanet ne perandorine osmane gjithmone kane perbere minorancen dhe si te tille nuk kane qene faktore percaktues.

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anėtarėsuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900
    A ka pergjigje per pytjen time nese si vjen keq kujt se sa e vertet eshte ajo qe thash une ,dhe a eshte normale kjo ne shekullin XXI ju kerkoj falje per kemnguljen time por isha i detyrua na personi qe mu kunder vu pak me poshte

Rrespekte gjithve nga une
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga mitjuk
    A ka pergjigje per pytjen time nese si vjen keq kujt se sa e vertet eshte ajo qe thash une ,dhe a eshte normale kjo ne shekullin XXI ju kerkoj falje per kemnguljen time por isha i detyrua na personi qe mu kunder vu pak me poshte

Rrespekte gjithve nga une

Pergjigja eshte . Ia ke futur kot ,dhe ata qe e bejne kete ,e bejne nga tradita e atij populli qe i takojne e jo nga islami.
    Per keto pyete dhe per keto tu pergjigja.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alko71 : 13-06-2006 mė 05:27

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar mė parė nga alko71
    nuk lejohet martesa me djale daje ose tezeje apo vajze daje ose tezeje ne islam
    Arabet nuk qenkan muslimane? Gadi gjysa e martesave jane mes kushurinjve.
    P.sh. Egjypti 42,3%.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga shkodra13
    Arabet nuk qenkan muslimane? Gadi gjysa e martesave jane mes kushurinjve.
    P.sh. Egjypti 42,3%.

Prandaj qenkan aq te bukur ata? LOL Ftyra e shemtuar nuk mund te pretendoje per nje shoqeri 'me te drejte', sic pretendojne keta te jete shoqeria nen shariah.

In God I trust Maska e fjollat
    Anėtarėsuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes sė hitlerit
    Postime
    1,085
    Eshte e bere e modes nga myslimanet te genjejne pa iu bere syri terr. Duke nisur nga perkthimi i vertete i fjales Islam, te cilen ato e trumpetojne sikur do te thote 'paqe', kur ne te vertete do te thote 'nenshtrim'.
    Ti Qafir me cfare do ti argumentosh keto brockulla qe i shkruan?
    Je njohes i mire i gjuhes arabe ti?

Ne arsenalin e rrenave sy per sy eshte edhe akuza 'rracist!' qe u behet njerezve qe kritikojne myslimanet per 'koke-trashesi' dhe 'perulesi perfide para imameve me korrespondence'. Qe kur qenka bere 'rrace' Myslimani?
    Po kjo brockull nga te mbiu? Do na thuash dic rreth kesaj?

Shqiptaret nuk duhet ta marrin kete diskutim si sulm kunder qenies myslimane te tyre.
    aaaaa po, tash e rregullove punen, thua ti mos ta marrim personalisht sharjen e muslimaneve dhe interpretimin e fjales islam...

Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  2. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38
  3. Deri ku shkon rracizmi dhe patriotizmi yne?
    Nga gabriel nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-02-2004, 07:32
  4. Rracizmi
    Nga Zani nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-12-2002, 15:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •