malukat= gje e shpifur/shemtuar
si puna pilkės lool j/k
P.S. Juve te Po(g)radecit nuk keni dialekt tuajin, e keni te huazuar kryesisht nga Korca dhe zonat verdalleapo keni ndonje fjale qe e keni vec juve?
malukat= gje e shpifur/shemtuar
si puna pilkės lool j/k
P.S. Juve te Po(g)radecit nuk keni dialekt tuajin, e keni te huazuar kryesisht nga Korca dhe zonat verdalleapo keni ndonje fjale qe e keni vec juve?
aplloshka = papuce
bocke = perparese (mesalle)
Diikush, keto i ke te Pogradecit, puro
kokodash = therrime (Gjirokaster)
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Kte fjalen "gjende" keta korcaret e perdorin aq shume sa na u be shprehi dhe neve qe jemi me poshte ,nga jugu.
Kokodashi - fjale gjirokastrite do jete ,ska sa si te jete ndryshe sepse gjirokastritet dallohen cikper kopraci.Pastaj dhe xhaxhi Veri (ftuu) thoshte "therrimet qe ngelin ,bejini kokodashe dhe hajini"
Malukat -kam pershtypjen se eshte llaf turk ,dmth i mbrapsht ,pa prokopi ,ne nga jugu e perdorim ca.
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway
Bocke noshta eshte fjala perparese qe perdoret ne Pogradec. Po e theksume pak me ndryshe perdoet dhe ne Mat nga plakat " boke,bokshe" qe do te thote perparese. Pranaj tham hiqja ate "puron" se po i del tymPostuar mė parė nga Manulaki
Tata- baba
Ija- mama
ime - tani
elbasani
U ba c'u ba line ma![]()
ĒAM 24 KARAT
Papari- PėrvėlakPostuar mė parė nga Baby^Doll
ĒAM 24 KARAT
Shpresoj tė mos jem duke i nxjerrė pėr herė tė dytė kėto fjalė, sepse shoh qė tema paska shume postime dhe fatkeqėsisht nuk kam kohe t'i kontrolloj.
Nga Elbasani:
mėzaj - thėrras dikė
lash/e - biond\e
beleg\e - fyerje jo banale, por e rėndė, baraz me "Budalla"
magazą - depo ku mbahen gjėrat e vjetra
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga njeriu2006 : 20-07-2006 mė 06:03
Telyn - gjalpe ( Shqiperia e Mesme)
nga Jugu
coqe - cante
pullar - keric gomari
qifqi - qofte
luare - luge e madhe prej druri