Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    i/e larguar Maska e Studenti-Te
    Anėtarėsuar
    09-09-2002
    Vendndodhja
    Ne pluhur
    Postime
    215

A je i/e sinqertė?

Kjo ėshtė pyetje nė tė cilėn tė gjithė pozitivisht dhe shpejt do tė pėrgjigjemi, sepse tė gjithė ne pėr vetveten parashtrojmė se jemi tė sinqertė dhe se nuk gėnjejmė. Ndonjėri do tė pranojė njė a dy gėnjeshtra tė vogla, por tė gjithė konsiderohemi jashtėzakonisht precizė dhe tė sinqertė dhe se denjėsisht e flasim tė vėrtetėn.
    Pėrveē kėsaj, tė lejojmė qė sė bashku ta vėshtrojmė kėtė pohim evident, dhe sė shpejti do tė konstatojmė se si sinqeriteti ėshtė send mjaft i rrallė dhe se njeri plotėsisht i sinqertė thuajse nuk ekziston.
    Ėshtė evidente se shumica prej nesh e mashtrojmė vetveten kur supozojmė se jemi tė sinqertė. Sepse, ne, madje edhe para se ta kemi hapur gojėn, fillojmė tė gėnjejmė nga ēasti i zgjimit nė mėngjes. Me fjalė tjera, nganjėherė edhe vetė mėnyra e tė krehurit tė cilėn e kemi zgjedhur bėhet gėnjeshtėr; plaku i cili, qė tė duket mė i ri, i lėshon flokėt si tinejxher - gėnjen; gėnjen edhe plaka e cila i ngjyros flokėt e saj qė tė duket mė e re.
    E kur dikush e ēel gojėn dhe thotė: “Mirėmėngjesi!”, ai kėtė e thotė nga shprehia dhe tradita. Kėtė ia thotė edhe atij qė ia do tė mirėn edhe atij qė s'ia do tė mirėn. Prandaj, edhe kėtu gėnjen, sepse me fjalė ia ka dėshiruar mirėmėngjesin edhe njeriut ndaj tė cilit ėshtė i disponuar armiqėsisht. Gėnjeshtra, vėrtet, ka shumė!
    Ne, vėrtet, gėnjejmė edhe kur hamė, sepse hamė edhe kur jemi tė ngirė.
    Ku ėshtė, pra, sinqeriteti?
    Kur do tė pasojė ai ēasti i vlefshėm kur do ta themi tė vėrtetėn dhe kur vetėm ajo do tė vijė nė shprehje?

me respket StudenTi

i/e regjistruar Maska e Angel_4_U
    Anėtarėsuar
    13-10-2002
    Vendndodhja
    :)
    Postime
    39
    wowwwwww shume i ashper me fjalet e tua ti studenti, fjale me kuptim por pak te tepruara persa i perket pyetjes nese jemi apo sjemi te sinqerte.
    Pergjigjja qe kam per ty lal qe asnjeri nuk eshte perfekt.
    Cdo njeri mundohet te nxjere me te miren e vetvetes dhe ajo ka rendesi sepse aq kane mundesi, keshtuqe njerezit nuk duhet ti kritikosh nga paraqitja dhe nga petkat qe veshin ose maskat qe vejne ato jane siguri dhe pasiguri e jo genjeshter dhe e vertet.
    Edhe eshte e drejte qe te gjithe njerezit genjejne ndonjehere ne jete, por ajo nuk i ben te keqij ajo tregon qe jane njerez dhe si cdo njeri te gjithe bejme gabime.
    Varet se per cfare arsye genjen njeriu sepse ka shume raste qe te thuash 1 genjeshter eshte per te miren e dikujt, nje shprehje thote " ajo qe se din nuk ka se si te vras" atehere perpara e te gjykosh ashper gjithe njerezimin edhe ti krahasosh me kafshet mundohu ti kuptosh.
    Mos u bej egoist te gjykosh te tjeret por tregohu njeri i zgjuar edhe mbaj nje horizont te hapur persa i perket vlerave te jetes.
    njeriu me kafshen nuk krahasohet asnjehere
    une i dua kafshet dhe i adhuroi shume ka raste qe i dua me shume sesa disa njerez por kur behen krahasime te tilla sikur ska lezet.
    kafshet kane nje bote te tyren kane gjyhe te vecante qe ne nuk arrijme ti kuptojme, atehere kur perdor krahasime duhet te jesh i sigurte qe eshte me vend e jo vetem te jete me spec.
    Nje gjuhe qe ti se kupton mund te kete cdo gje mund te kete edhe mashtrime edhe genjeshtra si ne gjuhen njerezore, keshtuqe te lutem mos na ofendo

me respekt angel

****** Maska e london_girl_02
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    182
    Angel_4_U hallall yllo
    studenti te pat ra gje ne koke apo si ishte pune qe i perzive te gjith njerzit ne nje kazan lale
    se ne fakt edhe ata qe jane te keqi fare ose genjejne cdo here kane arsye te behen ne ate menyre sepse jeta e tyre nuk eshte ashu si mendonje tjeret po duhet ti kuptosh ndjenjat e tjerve pastaj te folesh realitetin .
    thank you

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    c'kemi studenti?
    po te te thoshte njeri qe eshte i sinqerte do ta besoja ti?
    ...niente che amassi di piu'...

MODERATOR Maska e Letersia 76
    Anėtarėsuar
    23-06-2002
    Vendndodhja
    OXFORD ENGLAND
    Postime
    731
    Degjoni ketu une jam shume i snqete dhe kete sinqeritet e demostroj kudo ne jeten e perditshme ...
    Nje pershendetje dua te bej ketu per
    Angel 4 u dhe london girl 02 se jane te dyja vajza te sinqerta dhe kam shume respekt per to..
    faliminderit ...
    Prį, mallkue njaj bir Shqyptari,
    Qi ketė gjuhė tė Perendķs,
    Trashigim, qi na la i Pari,
    Trashigim s'i a lźn ai fmķs;
    Edhč atij i u thaftė, po, goja,
    Qi e perbuzė ketė gjuhė hyjnore;
    Qi n'gjuhė t'huej, kśr s'āsht nevoja,
    Flet e t'veten lźn mbas dore.

AT Gjergj Fishta

OBEN OHNE Maska e MISTRECE22
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    211
    .... mgjths. per mendimin tim ka "filozofuar" shume, nuk me duken pa vend fare fjalet e studentit........

asnjeri nuk eshte aq i sinqerte, qe ti pranoje vetes se gjithe jeta e tij eshte pershkruar nga sinqeriteti.

natyrisht qe dhe une e quaj veten time te sinqerte, duke e pare ne nje fushe te gjere por ne aspektet qe kishte permendur studenti me lart, shoh ca gjera te verteta.....
    :brire
    PARTY KA GJITHMONE TE DREJTE!

****** Maska e london_girl_02
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    182
    letersia faleminderit shum la
    edhe un kam shum respekt per ty.besoj se dhe ekushoja ime ka te njejtin mendim si un te dum shum.

Anėtarėsuar
    13-10-2002
    Vendndodhja
    Postime
    39
    Faleminderit shume letersia per pershendetjen lal
    je shume i mire dhe kam shume respekt edhe pse ndonjehere na haron fare dhe nuk na shkruan. hahahahhahahaha

Megjithate une doja ti pergjigjesha pak Mistreces 22
    tema e studentit eshte nje tem lal qe nuk ka perfundim eshte njesoi sikur te mundohesh te gjesh perfundimin e "psehes" qe se ka arrit ta gjej dot njeri.
    Por ama ajo qe nuk me pelqeu tek gjykimi i studentit eshte qe ai ngateron sjelljen e njerezve me ate te shprehjes te vertetes apo genjeshtres.
    ti mendon qe ai ka te drejte por ama gjykimi eshte i gabuar sipas mendimit tim studenti beson shume ne vete kur arrin ate konkluzion.
    Sepse une nese i them dikujt mirmengjes nuk e bej sa per sy e faqe e bej sepse kam respekt ndaj atij personi edhe ne dite te sotme asnje njeri nuk duhet te ndihet i obliguar ti flasi nje njeriu qe ai nuk ka respekt ose e konsideron armik.
    Edhe ajo ska lidhje fare me faktin nese une jam e sinqert apo jo ka thjesht te bej me kulturen dhe edukaten time si person.
    Prandai mendoi qe studenti beson shume ne vete edhe 1 keshille ty studenti " asnjehere mos u ndiej i obliguar ti besh gjerat sa per sy e faqe lal bej vetem nese ti beson edhe nese ti ndihesh mire kur i ben" sepse ne ate menyre ti nuk po mashtron njeri i vetmi person qe po mashtron eshte vetja jote.
    Edhe Mistrece me thuaj a je dakord me ate qe ka thene studenti si perfundim " me shume i njof njerezit me shume i dua kafshet" ?

pershedetje nga angel per te gjithe ata qe lexojne kete teme
    ne vecanti per ty studenti qe e ke hapur.

Anėtarėsuar
    13-10-2002
    Vendndodhja
    Postime
    39
    Pershendes edhe kushon shume je si rrush London_girl edhe te gjithe miqte e mi dua edhe te pershendes poetin 20 flm lal shume per mendimet

love angel

MODERATOR Maska e Letersia 76
    Anėtarėsuar
    23-06-2002
    Vendndodhja
    OXFORD ENGLAND
    Postime
    731
    wow e di se kush nuk na ka shkruar moj angel 4 U
    anyway kalofsh mire.....
    Prį, mallkue njaj bir Shqyptari,
    Qi ketė gjuhė tė Perendķs,
    Trashigim, qi na la i Pari,
    Trashigim s'i a lźn ai fmķs;
    Edhč atij i u thaftė, po, goja,
    Qi e perbuzė ketė gjuhė hyjnore;
    Qi n'gjuhė t'huej, kśr s'āsht nevoja,
    Flet e t'veten lźn mbas dore.

AT Gjergj Fishta

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nese jeni te sinqerte me sqaroni keto vargje Biblike.
    Nga Gostivari_usa nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 16-05-2009, 10:45
  2. Politik e sinqerte a po loje politike
    Nga eri3000 nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 12-11-2008, 16:40
  3. Kur do te vi koha qe ti te pendohesh ?
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-07-2004, 17:43
  4. Ne duhet tė jemi tė sinqertė
    Nga CUFO nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 19-05-2004, 07:59
  5. SHKUPJANI i sinqertė me tė gjithė...
    Nga Shkupjani nė forumin Prezantoni veten nė forum
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 09-01-2004, 00:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •