Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 36
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Vazhdimi

Ēfarė ke gjetur tek filozofia myslimane qė nuk ke mundur ta gjesh nė filozofinė ateiste, atė kristiane apo tė ndonjė sekti?
    Druaj se do tė lėndoja ndonjėrin po tė flisja. Shiko, do tė tundohesha pėr tė folur nėse do besoja se fjalėt e mija kėtu do tė ndihmonin ndonjė njeri tė bėnte zgjedhjen time. Por unė nuk besoj tek kontakti im personal i mediave. Kush ka qejf, le tė mė pyesė personalisht.

E ke gjetur kuptimin e jetės tėnde?
    Si thua t'i?

Cilėt janė udhėheqėsit e tu shpirtėrorė?
    Shtohen pėrditė. Njė ditė u bė njė plak nga Kavaja i cili kishte qortuar njė shitėse qė po vriste miza nė banak. Gjynah i tha ky, gjynah. Po ta mbash pastėr dyqanin, nuk do tė jesh e detyruar tė vrasėsh kaq gjallesa.

Cila ėshtė motoja e jetės tėnde?
    E ke edhe nė Bibėl. E ka thėnė edhe Muhamedi. Buda, Konfuciusi. Mos i bėj tjetrit atė qė nuk do tė doje tė ta bėnte.

Si e pėrballon dhimbjen dhe vuajtjet me anė tė filozofisė tėnde?
    Pėrmend Zotin. Kurani thotė “Vėrtet pėrmendja e Allahut i qetėson zemrat.”. Funksionon. Kur themi pėrmend, pėrmendem pėr Zotin; kemi parasysh edhe mendtė, jo thjesht fjalėn.

Rapsod: Besoj se kjo do te ishte pergjigja qe kerkon kjo teme
    me respekt Rapsod-i
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Une nuk besoj tek Zoti per te cilin ju flisni dhe as ne ndonje qenie tjeter hyjnore dhe jo sepse nuk dua te besoj diku, por sepse deri me sot te gjitha "perendite" dhe "idhujt" qe njerezimi ka krijuar me duken si qeniet me kapricioze, matrapaze, tekanjoze dhe mizore nga te gjitha. Mjafton te shohesh boten ku jetojme dhe do bindesh pak a shume per kete.
    Nuk mund te them nese ndjehem me mire apo me keq se ata qe besojne por megjithate nuk qahem megjithese do te me pelqente qe zoti te ishte ashtu sic e mendoj une nje qenie te persosur.
    Per mua nuk ekzistojne pasoja afatgjata te besimit apo mosbesimit, pasi nje njeri si puna ime mund te gjeje nje zot dhe te behet besimtar i flakte ose mund te ndodhe dhe e kunderta, pasojat i takojne momentit kur ne po diskutojme. Ju mund te ndjeheni te ngushelluar dhe te mbrojtur (nuk eshte gje e keqe), une ndjehem shume realist, megjithese realiteti nuk eshte gjithmone ashtu sic e duam. E di qe neser do te vdes dhe nuk do shoh me diell, dite dhe nate, prandaj mundohem ta jetoj kete jete ne menyren qe une e shoh me te arsyeshme dhe qe me ben te ndjehem sa me i kenaqur, ndoshta dhe te bej ndonje gje per te ndihmuar dike me aq sa mundem dhe kaq.

Nejse se po behemi shume melankolike

Pershendetje, S.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 19-06-2003 mė 15:57

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    pergjigja per ty eshte e thjeshte
    ajeti kuranit "Do tiu vije udhezim prej Meje"ALLAHUT" (pra profet e liber shpallje) e kush i permbahet udhezimit Tim ai as ka per te humbur as ka per te deshtuar ekush ja kthen shpinen udhezimit tim ai ka per te pasur jete te veshtire e ne diten e gjykimit do ta ringjallim te verber" kur te thote njeriu o Zot pse me ringjalle te verber i thuhet ti me harrove ne ate bote edhe une te harroj ty sot . pra ne muslimanet nuk jemi si murgjit qe rrine gjithe diten ne kishe por edhe si ateistet qe sbesojne por ne feja eshte fe e mesatares pra edhe falemi edhe punojme por duhet te dish qe besimi nuk eshte dicka qe varet ne qafe apo relike qe e mban ne ndonje vend ai eshte bindje me Zemer dhe deshmim me punet e tuaja per ate qe beson qofte me goje ose me gjymtyre.pra njeriu ka nevoje si nga ana trupore edhe nga ana shpirterore nga ana trupore per uje buke gjume nga ana shpirterore per besim falje pse thojne njerzit me ka vajtur shpirti ne maje te hundes mu merzit shpirti sepse ato nuk e ushqejne ate me te vetmin ushqim besim dhe pune te mira ti ndoshta duhet ta kesh ndiereqe kur njeriu ben nje pune te mire ndihet mire psh kur i jep ndonje lek ndonjerit ndihet mire kurse kur vjedh vret ndihet keq kjo tregon qe shpirti ndikohet nga veprat e njeriut madje edhe macja kur e vjedh ushqimin e ha fshehtas kur ia jep ti e ha aty para teje.pra si perfundim te zgjedhjes tende te ushqyerit ose jo te shpirtit tend me besim e falje dhe trupit tend me nevojat e tij do te arrish n eperfundimin si studenti i cili meson mire per provim edhe kur i vjen dita per provim e pret me deshire ose pa merak kurse kur nuk meson sdo qe ti afrohet ajo dite por ajo dite eshte caktuar ndoshta e ke provuar kete me provimit ndonjehere imagjinoje pak tani veten ne momentin qe njeriut do ti vi vdekja ose do te dali para Zotit te tij si do te jet varet nga besimi dhe punet e tij.shpresoj te lexosh me shume per fene islame se ke per te marre pergjigje per cdo pyetje.

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Rapsod
    ... Se ajo intervista me Hatibin duhet te kishte ca pyetje me teper..Ja te bej nja dy une:
    Sa eshte perqindja e diteve te jetes se tij kur Ervini nuk ka vene alkool ne goje?
    Cfare lloj droge i ka shpetuar deri tani pa perdorur?Sa here i ka shpetuar overdozes?
    ...niente che amassi di piu'...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    Brisbane Australi
    Postime
    32
    une per vete besoj tek Zoti dhe ndehem mire. te mirat qe ka besimi tek zoti eshte se je nje njeri me llogjike, njeri familjar dhe njeri qe mundohesh te jetosh me ate qe te ehste vene perpara. nuk don ti besh keq njeriut dhe e keqja kur beson tek zoti eshte se tregohesh i sinqerte me njerzit qe jeton afer dhe kur ato te bejne ndonje te keqe thuaj sado besimtare te jene njerzit nganjehere e kalojne kufiring sepse nuk duhesh te jesh dhe budalla. kete nuk e them pse beson tek zoti por e them se Zoti na dha mendjen te mendojme perpara se te flasim dhe zemren te ndjejme dashuri dhe per njerzit qe na urrejne. si dhe cdo gje tjeter besimi fanatik te con ne cmenduri dhe mos besimi fare eshte nje lloj jete qe njeres te tille vuajne shume shpirterisht dhe nuk gjejne dot rrugedalje nga problemet.
    AP

i/e regjistruar Maska e Skerdi Sika
    Anėtarėsuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    Afeida: ajo ėshtė me rėndėsi, qė ti tė ndjehesh mirė. Nė njė botė ku gjithēka ėshtė relative, pse tė ēash kokėn se a ėshtė e vėrtetė apo jo ajo qė tė bėn tė ndjehesh mirė?

Tjerėve: unė nuk e di nė ka Zot a jo. Unė pėr vete (veni re formulimin, ė) nuk konsideroj qė dikush ka arritur ta dėshmojė ekzistencėn e Zotit tė monoteistėve. Por, me sa di unė, askush nuk ka arritur ta dėshmojė 4ēipėrisht as tė kundėrtėn; dora nė zemėr, indikacione ka sa tė duash, por indikacionet dėshmi finale nuk janė.

Sinqeriteti i kėtij pranimi, pra qė nuk di, mė bėn *mua* tė ndjehem mirė. Plus ajo qė ndjehem *ekstra mirė* kur shoh qė qenkam mė i fortė shpirtėrisht se plot tė tjerė, tė cilėt paskan nevojė psikologjike ta kenė patjetėr njėfarė spjegimi - qoftė edhe tė padėshmuar - pėr t'u ndjerė mirė.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    skerdi
    te uroj te ndihesh perhere mire.
    te besosh ne sot nuk eshte nje nevoje psikologjike.
    zotin,kush beson,e ndjen brenda ne zemer.
    une e di qe zoti eksiston.
    nuk kam nevoje te me tregojne apo te me deshmoj njeri qe eksiston.
    kush beson nuk ka nevoje per prova.
    gjithe te mirat
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Anėtarėsuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    Hmm... pėrgjegje interesante kjo e Lecit... s'iu dashkan provat pėr diēka qė e beson... hmm... vallė e mbanė ay kėtė qasje me konsekuencė edhe nė lėmi tjera, psh nė raporte me shokė, femra, gjėra tjera; apo e ka tė rezervuar enkas pėr idenė e Zotit?

Shpresoj te kjo e fundit. Autizmi ėshtė sharmant vetėm nė doza tė vogla.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Skerdi
    ruaje ironine e filosofise tende per gjera me te rendesishme.
    une respektoj ateismin tend.
    thojne qe edhe budallalleku shume here eshte relativ.
    shpresoj edhe une tek kjo e fundit.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Anėtarėsuar
    01-10-2003
    Postime
    172
    Leci nuk jam ateist. Askush s'e ka dėshmuar 4ēipėrisht as mosekzistencėn e Zotit. (Sikur e sheh, pra, unė jam njėsoj parimor pėr tė dy drejtimet.)

Veten e quaj agnostik. Pra: nuk e di, e s'besoj qė mund ta di ndonjėherė, pėrgjegjen nė pyetjen se a ekziston njė Zot.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-08-2006, 16:53
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •