Per mendimin tim nuk eshte e nevojshme te filozofohet shume dhe gjithashtu nuk duhet ēdo PSE te pasoje me nje PSE.Postuar mė parė nga Sokoli
Perse duhet t'i japim kuptim jetes ne kete bote?
Kur diskutojme per lumturine si dhe jeten ne kete bote dhe kuptimin e saj une mendoj qe eshte me rendesi ta kemi te qarte ne veten tone se si e perceptojme ekzistencen. Ku eshte piknisja dhe caku? A fillon gjithēka kur lindim si dhe a perfundon gjithcka kur vdesim?
Nese une e limitoj ekzistencen ne mrendesine e ketyre dyjave atehere edhe mund te tentoj te definoj lumturine dhe jeten ne kuader te asaj qe eshte mbrenda ketyre dyjave, por nese une me lindje nuk kuptoj fillimin dhe me vdekje nuk kuptoj fundin atehere detyrimishte lumturine dhe kuptimin e jetes do i analizoje nga tjeter kendveshtrim. Tani neve ketu futemi ne boten e besimit apo metafizikes siē e quajn disa ku jo vetem ajo qe eshte reale (e perceptuar nga 5 shqisat tona) por edhe ajo qe e besojme dhe qe eshte vetem ne imagjinaten tone (psh. jeta mbas vdekjes) ndikon ne gjendjen tone shpirterore, pra lumturine (ose merzine).
Krijoni Kontakt