Close
Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 93
    Postuar mė parė nga Sokoli

Perse duhet t'i japim kuptim jetes ne kete bote?
    Per mendimin tim nuk eshte e nevojshme te filozofohet shume dhe gjithashtu nuk duhet ēdo PSE te pasoje me nje PSE.

Kur diskutojme per lumturine si dhe jeten ne kete bote dhe kuptimin e saj une mendoj qe eshte me rendesi ta kemi te qarte ne veten tone se si e perceptojme ekzistencen. Ku eshte piknisja dhe caku? A fillon gjithēka kur lindim si dhe a perfundon gjithcka kur vdesim?

Nese une e limitoj ekzistencen ne mrendesine e ketyre dyjave atehere edhe mund te tentoj te definoj lumturine dhe jeten ne kuader te asaj qe eshte mbrenda ketyre dyjave, por nese une me lindje nuk kuptoj fillimin dhe me vdekje nuk kuptoj fundin atehere detyrimishte lumturine dhe kuptimin e jetes do i analizoje nga tjeter kendveshtrim. Tani neve ketu futemi ne boten e besimit apo metafizikes siē e quajn disa ku jo vetem ajo qe eshte reale (e perceptuar nga 5 shqisat tona) por edhe ajo qe e besojme dhe qe eshte vetem ne imagjinaten tone (psh. jeta mbas vdekjes) ndikon ne gjendjen tone shpirterore, pra lumturine (ose merzine).

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Vertet lumturia eshte e kunderta e merzise?
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Une them vete fjala e tregon kete; LUMTURI = LUME, pra pergjigja eshte e thjeshte; S'jemi te lumtur ngaqe s'banojme prane lumit. Shkoni pyesni ata te cilet banojne prane lumit, ata jane te lumtur, tashti me thene te drejten jo te gjithe, disa do te qahen nga qerate e shtrenjta te banesave (prane lumit ato jane tmeresisht te shtrenjta) duke harruar QE LUMTURIA (dmth, jetesa buze lumit) E KA NJE ĒMIM.
    Mos! ē'po me shohin syte me duket e GJETA; ne s'jemi te lumtur >ngaqe NUK DUAM TE PAGUAJME ĒMIMIN PER TE <.
    Te gjithe ata qe paguajne ēmimin qe ajo kerkon (psh, te gjithe ata qe japin jeten per nje ideal) ATA JANE ME TE VERTETE TE LUMTUR, ME BESONI!

i/e regjistruar Maska e nimf
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    ehu mund te jesh i lumtur edhe pa i dhene kuptim jetes. lumturia vjen ne doza te vogla, qe shume nga parafolesit i kane permendur. pi nje cigare lumturohesh, mbush barkun me fasule lumturohesh, 5 sec. lexim emaili nga dikushi lumturohesh, shef gjysem henen lumturohesh. edhe kaq eshte dita, nje cigare, fasule, emaili, hena =lumturia. kur kerkoj me shume se kaq nuk jam me e lumtur.
    tani ornament c'mimi i lumturise time te sotshme ishte: $4 cigaret + $1.5 fasulet = $5.5 (internetin e kam falas.)
    sa zgjat lumturia? sa nje orgazem, sa nje shkrim ne forum, sa nje buzeqeshje. mjafton te mesosh te kapesh momentin.
    perse duhet te jem e lumtur? sepse kur jam e lumtur ku di gje une sikur jam me e lumtur/e kenaqur. kur je i lumtur ti sokol nuk ndien asgje? asgje qe te te motivoje te jesh i lumtur perseri?

Perse nuk jemi te lumtur?
    Sepse lumturia eshte dicka e krijuar vetem per perrallat (they lived "happily, ever after). Lumturia eshte dicka qe kerkojme, dicka fantastike, ndjenja me e bukur, por ka shume ane "te keqia" :
    -lumturia nuk zgjat me shume se nje cast i vetem,
    -lumturia eshte e pakrahasueshme me gje tjeter,
    -lumturia eshte e pazevendesueshme,
    -lumturia eshte dehese,
    -kur jemi te lumtur nuk eshte e thene qe edhe njerezit e dashur qe na rrethojne te jene te lumtur, prandaj nuk arrijme ta shijojme.
    Kur do jemi ndonjehere te lumtur? Nuk e di! Por ju uroj qe castet e lumturise t'i shijoni me gjate!

OBEN OHNE Maska e MISTRECE22
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    211
    ....ne nuk jemi te lumtur sepse nuk mundemi ose nuk dime te shijojme momentin.......
    :brire
    PARTY KA GJITHMONE TE DREJTE!

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Kush tha qe nuk dime Mistrece ? !
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

OBEN OHNE Maska e MISTRECE22
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    211
    po sec ka qene nje filozof moj puhiza. ti mbase di me shume se ai keshtu qe na i shpojego ti, pse duhet te jete e kunderta e asaj qe thote ai.

njeriu, nga vete natyra, ka ambicjen qe te shikoje gjithmone e me lart. sapo ai ngjit nje shkalle, qellim ky i ndjekur prej kohesh, duke menduar se po arriti kete, i arriti te gjitha dhe lumturia i hap krahet, zbulon shume shpejt shkallen tjeter dhe dhe per kete, mendon se ky eshte kulmi i lumturise. mbas kesaj shkalle vjen nje tjeter e keshtu me rradhe.
    pafundesi shkallesh, pafundesi kerkesash, pafundesi qellimesh.
    njeriu tenton gjithmone per me te miren. por kush eshte me e mira?????
    me e mira=lumturia
    kush eshte me e mira?
    kush eshte lumturia?

megjithse e formuluar me fjalet e mia, kjo qe shkruajta tani eshte e pare me syrin e nje filozofi, te cilit fatkeqsisht nuk ja mbaj mend emrin.

te pakten keshtu e interpretoj une shprehjen e tij te mesiperme ne lidhje me lumturine.
    :brire
    PARTY KA GJITHMONE TE DREJTE!

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Pa lumturi jeta e njeriut do te ishte boshe....

Nuska....
    Lumturia sigurisht qe zgjat edhe me teper se nje moment i vetem....

Lumturia prefeksionohet kur mesojme qe ta ndajme ate me te tjeret....
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Pyetje....
    Mos valle ndoshta ngaterrojme gezimin me lumturine......

A mendoni se ka ndonje ndryshim midis tyre?
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

Faqja 6 prej 10 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptarėt, popull jo i lumtur!
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 06-05-2010, 17:51
  2. Pink: Jam biseksuale dhe e lumtur
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Muzika botėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 18:22
  3. Si ta besh te Lumtur Partnerin( Femren, Mashkullin)
    Nga Roi nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 00:49
  4. Lumturia
    Nga nitROSHI nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •