Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 93
    Gramatika eshte filozofi me vete e mos e nenvleftesoni:
    Postuar me pare nga lulja_e_dimrit:
    ... dhe Sokoli e vazhdoi ate qe une e neglizhova me pyetjen:

PERSE DUHET TE JEMI TE LUMTUR?

a.t.h pse valle e kerkojme kaq shume lumturine?
    kur nuk ka rendesi as kohezgjatja e lumturise, kur egzistenca e te qenerit te lumtur shpeshhere nuk eshte ne doren tone, kur vete lumturia varet nga lumturia......
    Une pyetja ishte PERSE DUHET TE JEM I LUMTUR, Jo : "Perse njerezit kane tendenca te kerkojne lumturine".

Perse, o lule, Perse?
    • Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.

• Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetė.

Lule e vockel dimerore, nuk ke perse te ndalesh, pasi nuk ka kenaqsi me te madhe per mua (per sa i perket forumit) se sa kur ndajme, rrahim e rindajme mendimet se bashku ketu ne forum. Fakti qe une po theksoj pyetjen time do te thote te njejten gje, por fatkeqsisht nuk jemi kuptuar.
    Fjala "Perse" padyshim qe kerkon dicka, Arsyen.

Perse duhet te jesh i lumtur (xhanem)?

Per te ja dhene kuptimin jetes ne kete bote.

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Keto ceshtjet e metafizikes na e cakordojne nje cike mendjen... na e bejne corap...sa mesojme nje gje...na del nje tjeter...e keshtu me radhe...ngjit e ngjit...e ngjit e zbrit..e ngjit e ngjit...
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Perse duhet te jemi te lumtur.........

Njeriu eshte krijuar per te qene i lumtur. Te them te drejten eshte nje pyetje qe shume prej nesh nuk ia kane bere vetes, per arsyen e thjeshte se qellimi qe fshihet pas gjithckaje qe bejme (ne menyre shabllone) eshte fitimi i lumturise......

Dmth nje njeri psh shkon ne shkolle, fiton nje pune, njxerr para, i shpenezon ato, krijon nje mirqenie, pra jeton. Ne se te gjith ketyre qe permenda do t'ju shtonim nje pse, shumica prej nesh do te dilnin ne nje perfundim te perbashket. Qellimi qe i ben keto eshte qe te jetoje dhe te gjeje kete kenaqesi shpirterore, dmth lumturine.

Nuk eshte e veshtire qe te arrijme ne nje perfundim. Mjaft t'i hedhesh nje sy realitetit perreth.
    Nese sheh vetem nje edicion lajmesh do te shikosh me shume, lote, dhune, vrasje, ankthe, probleme....etj etj
    Ku eshte lumturia ketu....ndoshta mungon, ndoshta keta njerez, kerkuan qe ta gjenin kete lumturi, por jo ne menyren e duhur, ndoshta keta njerez e kane humbur ate....
    Pra mendimi im eshte se lumturia nevojitet me domosdo qe nje njeri te funksionoje ne menyrer te perkryer si si shpirterisht, ashtu edhe fizikisht.
    Dhe nese dikush do te pyeste veten qe perse te mos t'i kishim te gjitha keto(qe thame me lat) , atehre pergjigja do te dilte shume e thjeshte; qe te jetonim me bukur, qe te ishim me te lumtur.
    E megjithate, kaq shume mundime, kaq shume njohuri, kaq shume shkence, kaq shume filozofi, kaq shume te mira materiale, e megjithate lumturia duket se eshte kaq paradoksale......

Por shume bukur e kane shprehur disa me lart se lumturia nuk ka te beje me anen materiale, por me anen shpirterore (frymore)
    Nuk e di sesa prej nesh jemi dakord por sido qe te jete, kjo e fundit duket qe te jete nje fakt...
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-09-2002
    Vendndodhja
    prishtine
    Postime
    2
    x
    hahhahahha

Postuar mė parė nga Imer
    Perse duhet te jesh i lumtur (xhanem)?

Per te ja dhene kuptimin jetes ne kete bote.

Perse duhet t'i japim kuptim jetes ne kete bote?

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Si t'i japim kuptim, si te mos i japim kuptim jetes, ( ose me sakte, si ta jetojme, si te mos e jetojme ate) jeta vete e ka nje kuptim dhe shume te dukshem madje: te percoje perjetesisht ate qenie qe quhet njeri, pjese e te cilies vazhdimesi e ndiejne veten te gjithe.
    Cfare kuptimi duhet ti jap une jetes time ? Nuk jam lodhur ndonjehere me te tilla pyetje sepse kam pritur rezultatin, pastaj i kam ngritur pyetjet.
    Cfare kuptimi duhet t'i jap une jetes time ne kete bote? - Perfeksionin qe do me coje te bota tjeter, te ajo e mistershmja dhe e aq perfolura.
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Vaj

Per ato dite e nete,
    qe i hargjova,
    duke e kerkuar kuptimin e kuptimit.

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptarėt, popull jo i lumtur!
    Nga Davius nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 06-05-2010, 17:51
  2. Pink: Jam biseksuale dhe e lumtur
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Muzika botėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 18:22
  3. Si ta besh te Lumtur Partnerin( Femren, Mashkullin)
    Nga Roi nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 00:49
  4. Lumturia
    Nga nitROSHI nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •