Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

Kush mund të zgjedhë për emrin e fëmijës?

Besoj se secili nga ne i kemi pyetur prindrit se kush na ka vendosur emrin. Disa nga ne na ka vendosur mami, babi, xhallaret, tezet, dajot, hallat etcetra. A jeni person qe deshironi te gjeni vet emrin e femijes tuaj apo skeni problem nese ja sugjeron dikush tjeter?
    Mua per vete me duket shume e padrejte nese dikush te jep sugjerime pa i kerkuar vet ti....dhe emrin tim do deshiroja ta kishte sugjeruar mamaja apo babaji im...thjesht eshte nje preference personale. Ama ka te aferm qe pelqejn te japin nje sugjerim, dhe mbase emri eshte i bukur por thjesht fakti qe ata e zgjodhen nuk te pelqen ...a do kishin guximin ti thoshnit "jo"? Cfare mendimi keni per kete ceshtje? E keni problem nese dikush ju jep sugjerime, apo se keni problem aspak?
    Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 28-08-2009 më 19:03
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    varet nga tipi Rexhi. Une psh disa gjera kam qef ti bej vete. Vendimet e mia. Emrat jane nje nga ato. E di veten qe behem pishman dhe dua te sigurohem qe i vura emrin qe me pelqen mua dhe jo te tjereve. Sugjerime pres, por ne fund jam une ajo qe do vendos.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    varet nga tipi Rexhi. Une psh disa gjera kam qef ti bej vete. Vendimet e mia. Emrat jane nje nga ato. E di veten qe behem pishman dhe dua te sigurohem qe i vura emrin qe me pelqen mua dhe jo te tjereve. Sugjerime pres, por ne fund jam une ajo qe do vendos.
    keshtu jam dhe un, prandaj dhe kur te afermit e mi kishin femi, nuk i kam sugjeruar aspak per nje emer pasi mendoj gjithemone "po te jet tip qe ska nevoj ti japi dikush tjeter nje sugjerim te tille...dhe po do ide, mund te kerkoj vete"

ama kur nje i aferm ta sugjeron, dhe nuk eshte nga ana e familjes tende, te vjen pak me rend ti thuash jo lool, sidomos nese burri jot e pelqen emrin gjitheashtu, ty te duket ok, por prap deshiroje te ishe ti apo burri jot personi qe e "gjeti" ate emer...
    Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 28-08-2009 më 18:54

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Sugjerime do pranoja(edhe pse është ende herët ) por siç e ka thënë edhe PINK, vendimin do ta merrja vetë.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Mu Gjyshi ma ka lan emrin e te ndjerit djalit të vet qe vdiq qysh ne femijëri apo vllau i Babit tim dhe at emen ma vuri mu

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga Kronikë Lexo Postimin
    Mu Gjyshi ma ka lan emrin e te ndjerit djalit të vet qe vdiq qysh ne femijëri apo vllau i Babit tim dhe at emen ma vuri mu
    po te ma kishte ven emrin gjyshi (sidomos babai i mamit) qe e dua me gjithe shpirt dhe jam shume afert, nuk do ta kisha problem aspak...vendosjen e emrin per mendimin tim duhet te simbolizoj dike gjitheashtu...dike qe e ke shume per zemer...mua me vjen inat qe mami la allen te me vendosi emrin, sepse ajo kishte nje emer ndermend te me vinte mua, dhe do me pelqen 100% emri qe do me vinte mamaja sesa halla
    Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 28-08-2009 më 19:03

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Ka edhe më keq se sugjerimi, amaneti. Kur ishte mamaja shtatzan me mu, gjyshi ishte shumë i sëmurë dhe la amanet se nqs fmia është djalë, do t'i vini emrin tim, se kështu ishte edhe si punë zakoni, emri trashëgohej. Fati deshi që gjyshi të mos vdiste por ta shtynte edhe 7 vite me atë smundjen e pashërushme që kishte e unë të mos merrja emrin e tij. Emrin tim ma ka vënë halla dhe më pëlqen shumë, mgjth është emër shumë i përhapur.

Jam i mendimit që të afërmit s'duhet të japin fare sugjerime, as edhe një, vetëm nëse ua kërkoni. Më mirë t'ia vini vetëm emrin fëmijëve, siç do të bëj edhe unë, kur ta ndaj mendjen për atë fazë. Ose ose pyet 100 vet e në fund vërja emrin fëmijës si do vet.
    Life's too short to remove USB safely.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Ke te drejte eshte e rendesishme qe emrin ta ve personi me i afert dhe me i dashtun i familjes e jo i familjes se gjerë apo pak me larg...

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Ju lutem te shkruani shqip!!!

Te gjitha postimet ne gjuhe te huaj u fshine!
    Mos harrojme qe ky eshte Forumi Shqiptar!
    Gjithashtu edhe per bisedat personale mej jush perdorni MP!

Flm per mirekuptimin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 29-08-2009 më 09:13
    "Carpe Diem"

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    Besoj se secili nga ne i kemi pyetur prindrit se kush na ka vendosur emrin. Disa nga ne na ka vendosur mami, babi, xhallaret, tezet, dajot, hallat etcetra. A jeni person qe deshironi te gjeni vet emrin e femijes tuaj apo skeni problem nese ja sugjeron dikush tjeter?
    Mua per vete me duket shume e padrejte nese dikush te jep sugjerime pa i kerkuar vet ti....dhe emrin tim do deshiroja ta kishte sugjeruar mamaja apo babaji im...thjesht eshte nje preference personale. Ama ka te aferm qe pelqejn te japin nje sugjerim, dhe mbase emri eshte i bukur por thjesht fakti qe ata e zgjodhen nuk te pelqen ...a do kishin guximin ti thoshnit "jo"? Cfare mendimi keni per kete ceshtje? E keni problem nese dikush ju jep sugjerime, apo se keni problem aspak?
    Që dikush më jep sugjerime nuk e kam problem. Por edhe ta hedh sugjerimin poshtë nuk nguroj.

Personalisht kam qejf që fëmijëve te mi të ua ngjis emrat unë vete dhe gruaja.

Emri mbetet tërë jetën dhe është mirë ta kesh prej prindërve.

Sapër sugjerimet që bëjnë tjerët dhe shtrmbërimit të buzëve kur nuk u pranohen as që e çaj kokën.

Më i vështiri për të hedhur poshtë do ishte nje sugjerim që mund të më bëhet nga nëna apo babai, sugjerimin a atyre nuk kam guxim moral ta hedh poshtë, me të tjerët nuk e kam aq problem. Fundja edhe unë nuk përzihem tek emrat e fëmijëve të tyre.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •