Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    student Maska e besi27
    Anėtarėsuar
    24-11-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    25

Cool Protestantet ne Shqiperi

Pershendetje, sipas VUSH- it (Vlazeria Ungjillore Shqiptare) ne Shqiperi ka rreth 20 000 protestante ndersa jashte Shqiperise nuk e di. Shpresoj tju kem ndihmuar...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    pershendejte une jam ni besimtar ne jezu krishtin jam nga prishtina jan dikun 4 apo bashksia edhe njo u qel me 20 shtator per shiptar veq po ka mjaft ne bashksit tjera protestante veq edi se po ka mjaft te interesum qe deshirojn te din me teper per biblen edhe per protestan veq edhe ne malishev ka mjaft oki kaloni mir

i/e regjistruar Maska e asopaj
    Anėtarėsuar
    15-07-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    55

Jeta e jo numri!

Pershendetje te gjitheve.
    Une nuk e di se sa eshte nr.i ungjillorve ne Kosove e ne Shqiperi. Jo se nuk mund ta di por nuk mendoj se eshte edhe aq me rendesi!
    Me rendesi eshte se kisha eshte ne rritje, pamvarsisht pengesave te dukeshme nga faktoret e tjer e sidomos nga ana myslimane, katolike...
    Sot pothuajse ne cdo qytet te Kosoves ka nje e me shume kisha. kjo eshte nje mrekulli duke krahasuar Kosoven e para pak viteve ku ka qen e veshtire te gjesh besimtar ungjillor. Lavdi Zotit per kete.

Dikush pyeti se a ka besimtar ungjillor ketu, e dikush tjeter tha se ka qe jan te dukeshem por ka edhe qe nuk jane. Kjo eshte e veret, por nuk ka ndonje problem, gjerat po shkojn drejt dukjes dhe forcimit te besimtarve per deshmin e besimit te tyre.

Ju pershendes dhe uroj kohe te mira, e bekimet e Zotit.

asopaj
    "Burri nuk matet nga xhepat" I.Stavro

kristiani Maska e krishterprizren
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250

Smile

Citim Postuar mė parė nga Cappuccino Lexo Postimin
    Ka dikush informata per numrin e protestanteve nder shqiptare, numrin e kishave protestante dhe lokacionet se ku ndodhen ato??

Paraprakisht ju falenderoj

ka mjaft sa te duash ne shqiperi dhe ne kosove por nuk eshte me rendesi numri sepse ne bibel askund nuk shkruan se duhet te dominoj numri me rendesi eshte qe ne te gjithe te shpallim lajmin e mire nder shqipetare , kjo eshte detyra jone , ndersa sa i perket kosoves me se shumti kisha protestante edhe besimtare ka ne Gjakove

por ne kosove mund te themi se jan afersisht te regjistruar 6 000 anetare por nuk jan shifrat e sakta
    por mos te harrojme se ne vitin 1974 kan qene vetem 2 besimtare

ndersa ne shqiperi para disa viteve kan qene te regjistruar rreth 40 000 anetare
    por mos te harrojme se ne shqiperi gjat komunizmit nuk kishte as nje besimtare apo te themi ne vitin 1991 deri sa u liruan njerzit qe te besojne

por nuk do te thote se te gjithe keta jan te shpetuar por qe kan pranuar Jezus Krishtin ne jeten e tyre
    (djalli mundohet me se shumti te mashtroj te shpetuarit )

kthehuni shpetohuni eshte per te miren e juaj
    rruga qe te qone ne parajse eshte e ngushte por e thjeshte - neper te cilen kalojne pak njerez

rruga qe te qon ne ferr eshte rruge shume e gjere me e gjere se nje autostrade dhe neper te cilen kalojne shum njerez
    Zoti ėshtė dashuri

kristiani Maska e krishterprizren
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250

Smile

Citim Postuar mė parė nga asopaj Lexo Postimin
    Pershendetje te gjitheve.
    Une nuk e di se sa eshte nr.i ungjillorve ne Kosove e ne Shqiperi. Jo se nuk mund ta di por nuk mendoj se eshte edhe aq me rendesi!
    Me rendesi eshte se kisha eshte ne rritje, pamvarsisht pengesave te dukeshme nga faktoret e tjer e sidomos nga ana myslimane, katolike...
    Sot pothuajse ne cdo qytet te Kosoves ka nje e me shume kisha. kjo eshte nje mrekulli duke krahasuar Kosoven e para pak viteve ku ka qen e veshtire te gjesh besimtar ungjillor. Lavdi Zotit per kete.

Dikush pyeti se a ka besimtar ungjillor ketu, e dikush tjeter tha se ka qe jan te dukeshem por ka edhe qe nuk jane. Kjo eshte e veret, por nuk ka ndonje problem, gjerat po shkojn drejt dukjes dhe forcimit te besimtarve per deshmin e besimit te tyre.

Ju pershendes dhe uroj kohe te mira, e bekimet e Zotit.

asopaj
    mos te harrojme se brenda nje muaji ne kosove , une sa njoh njerez qe me kan treguar disa besimtare qe une njof , kan pranuar Jezus Krishtin ne jeten e tyre rreth 30 besimtare
    Lutuni per keta besimtare te rinje
    Lavdi zotit qe kisha rritet
    amen
    Zoti ėshtė dashuri

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anėtarėsuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    une po shoh disa lloj emertimesh ketu per besimtare, ne protestante, ungjillore, etj.

a mund te na thote kush se ku qendron ndryshimi midis besimtarit te krishtere, protestantit, ungjillorit?

mund te shkoj me tutje: ne kalvinista, luterane, episkopalista, metodista, baptista ... a ka ketu ne forum te ketille ...

edhe me tutje: ka edhe sekte, si Deshmitaret e Jehoves, Mormon ... nuk e di a keni ndeshur, sepse ne disa diskutime kam pare edhe opinione te atilla ...

Paqe e besim te Jezu Krishti!

i/e regjistruar Maska e Spy Agent
    Anėtarėsuar
    08-01-2008
    Postime
    36

Cool Numri eshte i panjohur.

Numeri i besimtareve protestant ne shqiperi eshte rritur shume vitet e fundit pokeshtu eshte rritur ndjeshem dhe numri i rrymave protestante dhe kjo gje sado inkurajuse qe te duket eshte nje disavantazh per vet besimtaret protestante se sipas mendimit tim nje rritje e shpejte e numrit ka humbje te cilesise ne besim, ndaj dhe shpesh vihet re se ne kishat protestante nje pjese e konsiderueshme e njerezve qe marin pjese jane po aq te shperqendruar sa nuk e dine se per se jane mbledhur dhe se ke adhurojne. Kjo ndodh se vet protestantet duke ritur lehtesine ne besim dhe tolerancen kane krijuar nje numer te madh besimtaresh qe jane dembele ne studim dhe jo korrekte ne takime dhe jo shume te qendrushem ne besim.

Me kete dua te dal qe protestantet sado qe kane nje numer shume te madh besimtaresh duhet ti reduktosh ndjeshem pasi jo te gjithe jane.

Po keshtu ndodh dhe me fete e tjera por arsyet jane krejt te ndryshme dhe problemi eshte se vet shqiptaret duke ardhur nga nje e kaluar pagane vazhdojne te jene te shperqendruar ne besimin e tyre duke u hedhur sa nga nje rryme ne nje tjeter kjo lidhur dhe me pertacine per te lexuar dhe studjuar.

Si perfundim te gjesh numerin eshte aq e veshtire sa dhe nje plak kishe nuk do e gjente sa anetare ka ne ngarkim.

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile Ky informacion nuk eshte 100 % i sakte

Mund te kete rreth 70 kisha Protestante, Ungjillore, Baptiste, Pentakostale quaji si te duash dmth rreth 70 kisha Protestante vetem ne Tirane.
    Pastaj di qe ka afersisht rreth:
    10 kisha ne Berat, 10 ne lushnje, 10 ne Korce, 8 ne Pogradec, 8 ne Durres, 6 ne Shkoder, 6 Ne Fier, 6 Ne Sarande, 5 ne Lezhe ka edhe ne cdo qytet tjeter te Shqiperise por me me pak kisha qe tani smund te shkruaj te gjitha me emer, por Jam plotesisht i sigurt qe keto kisha vazhdojne te egzistojne sepse kam qene i ftuar ne shume prej tyre dhe ua di vendin madje nje pjese te kishave u njoh edhe Pastoret ndac me emer ndac me fytyre.
    Keshtu qe afersisht mund te jene diku me pak se 200 kisha Protestante gjithsej ne Republiken e Shqiperise, Tirana normalisht qe ka me shume. Ndersa besimtare nuk e di por mbase ka diku aty tek rreth 20000 besimtare informacion qe edhe une nuk jam i sigurte Pasi numri i besimtareve ne disa kisha shkon tek 100 ose ne disa kisha me shume se 100 dhe ne disa te tjera shkon ne me pak se 100 si psh 50, 40 ,70, etj.
    Shpresoj qe ky informacion te kete ndihmuar.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Betim
    Anėtarėsuar
    13-08-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    34
    Vetem ne Gjilan jan 3 kisha "Ringjallja" "Dyert e Hapura" dhe " Qendra Qiriazi" vetem prej kishes time(Ringjallja) qe eshte bije e kishes "Basshkesia Ungjillore e Mesis BUM"ne Prishtine jan pagezuar 25 vet 2008 dhe nuk jam i sigurt afro 20 ne ket vit. Eshte e vertet qe ne Kosove Kisha po rritet me te madhe, mos u merrni me numra se edhe une dhe te gjithe protestantet ne Kosove hym ne Perqindjen e Myslimaneve hahah .
    Lavdi Zotit

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulė Hotla (1875-1947), Njė Jetė Pėr Shqipėrinė
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  5. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •