Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Jezusi thote se, Djali plangprishes ndoqi rrugen e meshires dhe te dashurise qe Ati kishte per birin e tij. Pikerisht ketu Jezusi kerkon te na tregoje se, e vetmja rruge e njeriut per tu kthyer tek Perendia, eshte ajo permes meshires dhe dashurise se Perendise. Ky eshte thelbi i gjithe besimit te krishtere. Te gjitha besimet fetare ne bote, nuk e njohin dhe nuk e pranojne kete rruge shpetimi, prandaj dhe mbeshteten ne veprat e tyre, te cilat simbas llogjikes se tyre i quajne te mira. Pra ketu shohim se pervec krishterizmit, asjne lloj tjeter feje, nuk mund te deshmoje hapur dhe qarte rrugen e vetme per shpetim.

Ndersa flisja, vereja se myslimani dic deshironte te thoshte, dhe natyrisht qe e ftova te fliste hapur mendimin e tij. Ai me tha: E kam shume te veshtire qe te bej nje krahasim apo lidhje mdis besimit te krishtere dhe besimit tone ne islam. Shpesh here kam digjuar qe te flitet per besimin e krishtere dhe ate mysliamn, se jane pothuajse te njejte me disa ndryshime , por tani shoh dhe pranoj se, krishterizmi nuk ka asnje lidhje dhe ngjashmeri me islamin. Ketu nuk dua te them se besimi im eshte i pavlere, por arrij ne perfundimin se, me keto gjera qe po digjoj rreth besimit ne Krishtin, vertet shoh se nuk ka asgje te perbashket me islamin.

Atehere une nderhyra dhe i thashe: Besimin e krishtere, nga te gjitha llojet besimevet te tjera, e ndan Krishti. Pra qe te njohesh rrugen per shpetim dhe te marresh shpetimin, duhet te pranosh dhe besosh plotesisht tek Krishti. Ai eshte i Verteti dhe i perjetshme. Ai eshte Rruga, e Verteta dhe Jeta, dhe askush nuk mund te vije tek Ati Perendi, pervecse me ane te tij.

Teksa i deshmova keto fjale te Krishtit, myslimani me tha: Ketu jam pak konfuz dhe jo i qarte. Pra do te deshiroja te me shpjegoje se: perse vetem besa ne Krisht, eshte shpetimi dhe jeta e perjetshme ne Perendine?
    Ateher i thashe: Me digjo me vemendje, dhe do te perpiqem te ti zbuloj gjerat, gjithmone duke u nisur nga shembelltyra e djalit plangprishes.

Ju me te drejte pyesni dhe thoni: perse vetem Krishti te jep shpetimin dhe jeten e perjetshme?

Pak me perpara te thashe se, djali plangprishes perzgjodhi te ece ne rrugen e meshires dhe dashurise qe Ati i tij kishte per birin. Pra ai asnjehere nuk mendoi dhe nuk u mbeshtet ne aftesite e veta, si nje mjet per te shpetuar nga situata vdekjeprurese ne te cilen ndodhej. Jezusi thote se, djali planggprishes u mbeshtet totalisht ne dashurine e Atit te tij. Pra e vetmja rruge ku ai u mbeshtet dhe fitoi, ishte mbeshtetja jo ne veten dhe aftesite e tij, por tek Ati i tij i dashur.

Cfare ndodhi me pas?

Djali shkoi tek Ati i tij dhe rrefeu para Atit te tij MEKATIN, dhe jo vetem kaq. Ai pranoi se ishte i KEQ, se kishte MEKATUAR para Qiellit dhe para Atit te tij, si dhe pranonte plotesisht se ishte i PAFTE dhe i DOBET per te qene BIRI i Atit. Pra ketu kemi nje ndergjegjesim dhe njohje te pozites ne te cilen kishte rene biri. Pikerisht ketu fillon dhe rruga drejt shpetimit. Te gjitha fete pranojne se njeriu eshte mekatar, por ato nuk shpjegojne se si njeriu arin te njohe mekatin. Jezusi permes kesaj shembelltyre na tregon plotesisht se si biri arriti te njohe mekatin sepse jetoi ne mekat, por jo vetem kaq. Ai e pranoi faktin e te qenit mekatar para atit te tij, prej ku mori dhe faljen. Pra falja e Perendise tek ne, vjen permes asaj cka ne deshmojme para Atit tone qiellor. Por ketu kam nje pyetje te vogel: A ka mundesi njeriu te komunikoje me Perendine ? Dhe myslimani menjehere tha: Po. Mjafton te ulesh para Zotit dhe ti lutsh, dhe ai te digjon. Ne ne islam lutjen e kemi disahere ne dite, si dhe plot regulla te tjera fetare, te cilat duhet ti beje cdo mysliman.

Pyetja ime kete radhe eshte me thelbesore: A ka njeriu komunikim me Zotin Perendi, ne menyre qe Zoti ta digjoje dhe ta ndihmoje ate? Ketu fillon njohuria ndaj Perendise. Bilbla profetike na deshmon se, midis njeriut dhe Perendise ka nje "Humnere", e cila eshte e pakalueshme prej njeriun, por jo prej Perendise. Kjo "humnere" ndarese para njeriut erdhi qysh ne Eden, kur ai mekatoi duke mos ju bindur urdherit dhe fjales se Zotit. Pra me kete dua te te them se, ulu sa te duash dhe lutu sa te duash, "Humnera" te pengon te vish ne mardhenie dhe komunikim me Perendine. Pra problemi per njeriun eshte "humnera" , e cila thebesisht eshte MEKATI. Detyra qe shtrohet para njerut eshte: te "THYEJE HUMNEREN".

Tani pyes: Mendon se ka ndonje fuqi apo aftesi njerezore, me ane te se ciles njeriu mund te fitoje ndaj kesaj "HUMNERE"? Fjala e Perendise ne biblen profetike na deshmon se, cdo orvatje njerzore per te mundur "Erresiren" dmth "HUMNEREN", eshte vecse nje deshtim dhe zhginjim. Ateher nga mbetet te vije kjo ndihme? Pikerisht detyra per ta zgjidhur kete problem te njeriut, i mbetet Perendise, pasi Ai eshte Krijuesi i cili kujdeset me nje kujdesje prinderore ndaj krijeses se tij. Ishte Ati ai qe zgjidhi problemin ne te cilen ndodhej biri i tij plangprishes. Dhe kjo zgjidhje prej tij erdhi permes meshires dhe dashurise qe ai kishte per birin.

Ketu mendoj se kemi hyre ne thelbin e gjithe bisedes sone, dhe dua te me digjosh me vemendje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 12-05-2006 mė 10:16

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Tani do te flas per VEPREN shpetuese qe Perendia beri per njeriun. Pergjate gjithe bisedes tone shpesh here te kam deshmuar se, Perendia i Vertete ku ne te krishteret besojme eshte Perendia i meshirshem dhe i mbushur me plot dashuri. Ishte pikerisht kjo Dashuri, permes se ciles Zoti Perendi ofroi tek njeriu shpetimin prej mekatit dhe vdekjes. Tak ungjilli pas Gjonit marim kete deshmi: Sepse Perendia aq shume e deshi boten, sa qe dha Brini te tij te vetemlindur, qe kushdo qe beson tek ai te mos humbase por te kete jete te perejtshme. Kjo eshte nje deshmi e plote permes se ciles Zoti Perendi na deshmon ate cka Ai beri per ne, si dhe ku duhet te besoje kushdo qe kerkon ta shpetoje jeten e vet.

Teksa i deshmova kete gje myslimanit, pashe se ai dicka deshte te thoshte. Dhe menjehere nderhyri dhe tha: Ne kete deshmi shoh se, te gjitha llojet e besimeve te tjera behen te pavlefshme. Pra edhe besimi im ne islam del i pavlefshem. Kete e them sepse ti thua se, vetem me ane te Krishtit njeriu mund te mare shpetimin. Atehere une ju pyes: Te gjithe mysliamanet qe besojne ne Allah, jane te pashpetuar, sepse ne nuk besojme se Krishti eshte i vetmi qe te shpeton?

Atehere une i thashe: Pak me perepara te thashes se, Besimin e krishtere, eshte pikerisht Krishti Ai i cili e ndan nga te gjitha llojet e besimeve. Tani ti i nderuar mysliamn, ben nje pyejte e cila per mendimin tim eshte me thelbesorja qe ti ke bere deri me tash. Mendoj se nuk do te ishe dakort qe une te te thoja nje po apo nje jo. Pergjigja ime duhet te jete e mbeshtetur ne te VERTETEN. Pra kete pergjigje mos e prit asnjeher nga njeriu. Nuk eshte detyra ime qe te gjykoj fete dhe besimet sot ne bote. Detyra ime si i krishtere qe jam eshte, te te shpall te VERTETEN, dhe natyrisht Ai do te te jape deshmine dhe pergjigjen e vertete. Ne nje situate te tille u ndodh edhe Ponci Pilat. Kur JEzusi i deshmoi dhe i tha:.." kush eshte per te VERTETEN e digjon zerin tim". Dhe Pilati pyeti: "Kush eshte e VERTETA"? PRa dhe ti i nderuar mysliman nese kerkon te dish se kush eshte Shpetimitari i VERTET i njeriut, Digjo zerin( qe do te thote mesazhin dhe fjalen ) e Krishtit. Asnjehere mos kerko qe kete pergjigje kaq te rendesishem te jetes tende, ta maresh prej njeriut. Une pikerisht po te shpall Jezusin e Nazaretit, Birin e vetmelindur te Perendise, si dhe Vepren shpetuese qe ai beri per njeriun, tani je ti ai qe e beson, e pranon apo e mohon. Detyra ime mbaron atje ku ti ballafaqohesh me Krishtin. Ti je i LIRE te perzgjedhesh: Krishtin apo Mamonane, Jezusin apo boten. Ky eshte i njejti moment kur Adami u vu para perzgjedhjes se tij ne kopshtin e Edenit. Ai ishte i lire te perzgjidhte duke zbatuar urdheresen e Perendise, apo mashtrimin e djallit, nga ky rezultat varej e gjithe e ardhmja e NJERIUT. Tani me lejo te vazhdoj me poshte, dhe pasi une te te kem deshmuar plotesisht Krishtin, ti bej perzgjedhjen tende.

Deri me tash kemi dale ne perfundimin se, njeriu eshte nje qenie e pafuqishme nen mekat dhe denim te mekatit, dhe ky denim eshte vdekja e perjetshme. Pra perfundimisht themi se, njeriu eshte i pafte te permbushe DREJTESINE e Perendise. Kete paftesi dhe dobesi te njeriut per te permbushur DREJTESINE e Perendise, e shohim pikerisht te konstatuar permes Ligjit te Perendise dhe kjo eshte: paftesia e tij, per te mbajtur te pashkelur ligjin e Perendise. Per kete Pali tek letra drejtuar Romakeve midis te tjerash thote: me pelqen Ligji i Perendise dhe gjej kenaqesi ne te, simbas njeriut te brendshem, por shoh se ne gjymtyret e mia ( qenien njerzore mekatare) lufton nje ligj tjeter, i cili eshte kunder ligjit te mendjes sime, i cili me ben skllav te mekatit. Pra Pali tregon prerazi se, ligji i mekatit ka FUQI mbi njeriun e dobet mekatar. Edhe pse ne menyre te pergjithshme ne e pranojme dhe na pelqen Ligji i shenjnte i Perendise, aktualisht ne na mungon FUQIA ose potenciali, per te permbushur dhe zbatuar kete ligj te Perendise. Dhe ja cili eshte konkluzioni perfundimatar i njeriut, perballe Ligjit te Perendise. Pali thote: O njeri i mjere qe jam, kush do te me SHPETOJE nga ky trup i vdekshem?

Nuk e di i nderuar mysliman, nese ti del ne nje konkluzion te tille. Por tani po vij ne peyetjen me te rendesishme te te gjithe ketij diskutimi: a ka nje rrugedalje nga kjo gjendje mekatare ne te cilen ndodhet aktualisht qenia njerezore? Vertet kemi arritur te njohim thelbesisht poziten njerzore ne mardhenie me Perndine, duke njohur shkakun dhe pasojen. Kami arritur te njohim fajtorin e kesaj gjendje ne te cilen ndodhet njeriu, dhe kjo eshte per shkak te asaj cka ai vete perzgjodhi dhe beri ne kopshtin e Edenit. Po keshtu njohim perfundimisht se njeriu eshte i ndare perjetisht prej Perendise, duke shkuar ne vdekje te perjetshme. Por a ka nje rrugedalje, qe te mund ta nxjere njeriun nga kjo gjendje vdekatare? A mundet vete njeriu te realizoje nje fitore te tille? Keto jane dy pyetejt e mija, te cilat une ne menyre te natyrshme i shtroj para teje, i nderuar mysliman.

Je se si mu pergjigj ai: Une pranoj ne menyre te qarte se, gjate bisedes tende, arrita te njoh shume gjera, te cilat me pare nuk i njihnja. Arrita te njoh kush eshte njeriu si dhe renia e tij nen mekat dhe denim te tij qe eshte vdekja e perejtshme. Po keshtu arrita te njoh dobesine dhe paftesine e njeriut, i cili per asnje cast nuk eshte ne gjendje te permbushe ligjin dhe drejtesine e Perendise. Pra perfundimisht pranoj se njeriu nuk mund te veteclirohet nga gjendja mekatare ne te cilen ai ndodhet. Kete fakt e shoh te ilustruar permes shembelltyres se djalit plangprishes, ku djali gjeti shpetim, prej gjendjes ne te cilen ai e kishte futur vetveten, jo permes fuqive dhe aftesive te tij, por gjeti shpetim duke u mbeshtetur plotesisht ne DSHURINEdhe HIRIN qe Ati kishte per birin e tij te humbur. Tani vertet dua te mesoj dhe te di, se, cila eshte rruga per shpetim.

Atehere une i thashe: me lejo te ta deshmoj kete fakt, dhe ti me pas ne menyre te lire perzgjidh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 16-05-2006 mė 14:46

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Vella Deshmues te pershendes,

Ne lidhje me kete pjese do doja te dija dicka me shume ne lidhje me keto dy ceshtje:

1-) Adami mekatoi dhe ajo qe dime ne eshte se ky mekat i trashegua tek ne. Pra e thene ndryshe, ne te gjithe mekatuam me Adamin. Ne trashegojme nje natyre te rene. Pra, a jemi ne te lire te zgjedhim, kur natyra jone eshte e rene?

2-) A eshte shpetimi rezultat i zgjedhjes sone te lire per te pranuar Krishtin, apo ne shpetojme si rezultat i te qenit te paracaktuar per shpetim, dhe nje moment te caktuar ne e pranojme Krishtin si rezultat i ketij paracaktimi?

Faleminderit ne avance

Te pershendes vella Matrix.

Po nderpres per nje moment shkrimin duke u perpjekur te te jap pergjigje rreth pyetjeve te tua.

Se pari duhet te kemi dicka parasysh, e cila eshte mjaft thelbesore. Pikerisht duhet te dijme te dallojme nje dukuri specifike, qe ekziston midis Adamit( njeriut te si fillimi i krijeses ne Eden) dhe njeriut te mepasem, dmth te lindur si pasardhje e tij. Cila eshte kjo specifike qe ne duhet ta kemi parasysh. Adami i pare tokesor ne Eden, ishte pikerisht FILLIMI nga i cili do te ridhte e gjithe krijesa njerezore. Kjo nuk duhet kuptuar sikur, Perendia ate e krijoi ne nje menyre te vecante, dhe ne te tjereve ne nje menyre tjeter. Bibla ne menyre te qarte na tregon se GJITHSHKA u krijua ne gjashte dite, dhe me pas Perendia pushoi nga veprat e tij. Te gjitha qeniet e gjalla, u krijuan se bashku me faren per shumim. Pra kjo me shpie ne perfundimin se, e gjithe raca njerezore ishte "brenda" fares se Adamit. Si ta kuptojme kete? Po te jap nje shembull: Mer nje molle dhe ndaje ne kater pjese, dhe ne zemer te saj do te gjesh rreth 6 kokra farash. Pra ne jemi ne gjendje ti numurojme keto fara, por nuk e dime se sa FRUTA ato mbajne BRENDA vetes se tyre. Ky pra eshte regulli i shumimit. Prandja dhe Perendia i tha Adamit : Shumojeni token dhe mbusheni ate. Perse ja tha Perendia kete: Kete ja tha sepse brenda Adamit ishte dhe "FARA"e cila mbante ne brendesi RACEN njerezore, e cila do te vinte ne ekzistence simbas regullit qe Perendia kishte vendosur.

Tani lete vijme tek pyetja: Cfare VECANTESI kishte Adami, duke e krahasuar me nje njeri te zakonshem sot? Jo se ne sot jemi te ndryshem nga ai. Apsolutisht ne jemi te njete ne te gjitha parametrat e krijeses NJERI, qe do te thote ADAM. Por ndryshmi i cdo pasardhje te Adamit me Adamin eshte se, Adami kishte PERGJEGJESINE per mbare krijesen qe do te RIDHTE permes tij. Pra vetem ai kishte mundesine dhe pergjegjesine per te vendosur ne liri te plote, rreth te ardhmes se gjithe races njerezore. Perse? Sepse Ai ishte FILLIMI i krijeses. Mbase Adami nuk e dinte kete fakt, por ne sot e kemi mjaft te qarte, sepse shohim se ne saje te tij ne TRASHGUAM DOBESINE per te mekatuar. Ashtu sic trasheguam portretin e tij fizik, po keshtu trasheguam dhe shpritin e vdekur para Perendise. Kjo do te thote: nese ti mbjell nje molle te eger, natyrisht qe te gjitha FRUTAT qe do te vijne prej kesaj peme, do te kene te njejtin portret fizik dhe natyre te eger.

Cfare ndodhi me Adamin dhe Even ne Eden? Ne liri te plote, ata perzgjodhen te mos i binden urdherit te Perendise. Nuk po ndalem te analizoj nese ishte nje vendim i mire apo i keq, pasi ky fakt u konstatua me pas. Po keshtu nuk mundem te di se perse ata zgjodhen mosbinjden dhe jo bindjen ndaj Perendise. Ne si te krishtere i gjykojme gjerat ashtu si Perendia na i paraqet ne bibel. Perendia nuk na jep asnje mundesi, ku ne te shohim dhe te gjejme arsyen e perzgjedhjes se Adamit dhe Eves ne Eden. Por cfare ndodhi? Pikerisht meqense Adami ishte kryeja e krijeses tokesore, natyrisht qe e gjithe krijesa do te vinte ne te njejten natyre te tij. Ky eshte regulli qe Perendia vendosi ne lidhje me krijimin dhe me pas shumimin. Pali na jep nje zbulese te qarte kur thote: Ashtu sic eshte Adami tokesor, keshtu do te jene dhe tokesoret. Perse Pali del ne kete perfundim? Pikerisht sepse ai di rregullin e krijimit qe Perendia vendosi per shumimin e gjithe qenieve te gjalla. Po keshtu Plai thote: ashtu sic eshte Adami qiellor (dmth Krishti), te tille do te jene edhe qielloret. Perse? Sepse ata DOLEN prej Krishtit, permes lindjes prej se lartmi. Regulli eshte: ashtu sic eshte natyra e FARRES, e tille do te jete dhe natyra FRUTIT.

Tani vijme ne pjesa e dyte e pyetejs tende, qe ka te beje me perzgjedhjen tone te lire. Fakti qe duhet te kemi parasysh eshte ky: Ashti si Adami, po keshtu edhe cdo njeri ne bote, ka nje perzgjedhje te lire dhe te pavarur nga askush. Qe do te thote: vullnet i lire per te menduar dhe vepruar ashtu sic ai deshiron. Ketu duhet te them dicka qe eshte shume e rendesishme. NE nga Adami trasheguam portertin Fizik dhe dobesine shpirterore, qe do te thote te vdekur per Perendine. Por persa i perket lirise dhe vullnetit tone, ai eshte i lire. Kjo do te thote: qe cdo kush eshte i lire te pranoje Perendine, ose ta mohoje ate. Edhe Adami kishte te njejetn liri vullneti. Ai mund ti bindej urdherit te Perendise, si dhe mund te mosi bindej ketij urdheri. Pra ne jemi te njejte em Adamin ne te gjitha parametrat e krijimit.

Perzgjedhja jone nuk eshte e kushtezuar brenda perzgjedhejs se keqe qe Adami beri. Nese do ta shohim ne kete kend veshtrimi, atehere ne nuk kemi nje perzgjedhje te lire, por kemi nje perzgjeddje te kufizuar brenda perzgjeddjes se keqe te Adamit. Nuk e di se sa ti vella MAtrix me kupton. Por le e shohim faktin. Sot ne bote ka njerez qe kane perzgjedhur Krishtin si te vetmin Shpetimtiar te jetes se tyre, po keshtu ka dhe njerez qe nuk e pranojne ate si te tille. Cfare tregon ky fakt? Ky fakt tregon se, liria e perzgjedhjes eshte e plote tek cdo njeri. Tani: se si dikush pranon Krishtin dhe dikush jo, une mendoj se ky eshte nje mister te cilin e di vetem Krijuesi. Prandaj Ai dhe vetem Ai, di te PARACAKTOJE DREJT dhe pa GABUAR se, cilet jane ata qe DO te perzgjedhin BIRIN. Prandja dhe i THIRI, edhe i DREJTESOI edhe i SHENJTEROI ne te VERTETEN.

Zoti ju bekofte. Mirepres prej te gjithve, cdo pyetje qe na nderton ne Krishtin Jezus.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 16-05-2006 mė 14:48

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    I dashur vėlla Dėshmues.

Mė bėhet qejfi qė Perėndia tė pėrdor nė kėtė mėnyrė tė mrrekullueshme. Ėshtė detyra jonė qė tė tregojmė nė botėn qė nuk ka njohur ende, dashurinė e Krishtit. Mė gėzon fakti qė njė njeri ka dėshirė tė dėgjojė pėr Krishtin. Perėndia tė bekoftė dhe tė dhėntė kurajo.

Matrix.

Besoj se me tė vėrtetė vullneti ka qenė i lirė dhe ėshtė i lirė. Edhe pse skllevėr tė mėkatit, njerėzit janė tė lirė tė zgjedhin tė jenė me Perėndinė ose pa Perėndinė. Dikur edhe ne ishim tė tillė dhe u vumė pėrpara njė zgjedhjeje tė tillė. Lavdi Perėndisė qė na hapi sytė dhe njohėm tė vėrtetėn. Vetė Krishtin.

Perėndia ju bekoftė.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Te dashur motra dhe vellezer. Ju pershendes nga thellesia e zemres, me nje puthje te shenjte. Krishti ju bekofte. Ju faleminderit per kurajimin qe me ben Matrix dhe Peniel. Vertet ndjehem i kenaqur kur shoh qe tek ne ka dashuri, paqe dhe harmoni ne Krishtin JEzus.

Ne lidhje me pyetjet e vella Matrix, me duhet te shtoj dhe nje fakt tjeter qe mendoj se eshte teper i rendesishem. Denimi i njeriut mekatar nuk eshte nje denim te cilin ne e marim per shkak te mosbindjes se Adamit dhe Eves ne kopshtin e Edenit. Pra pasardhja e Adamit nuk mer denimin per faj te Adamit. JA si me tha njehere nje njeri, me te cilin po diskutoja rreth mekatit, pages se mekatit dhe vdekjes se perjetshme. Ai me tha:

" Dua te di konkretisht se, cfare pergjegjesie kam une ne lidhje me mosbindjen e Adamit dhe Eves ne
    kopshtin e Edenit? Une personalsiht si person nuk e kam kryer nje gje te tille, atehere, perse une duhet te ndeshkohem per shkak te Adamit? "

Nese mbeshtetmi ne arsyetimin llogjik, mendoj se cdo kush ka te drejte te beje keto pyetje. Por cila eshte pergjigja e drejte, qe nje i krishtere duhet te jape, ne lidhje me pyetjet e mesiperme? Mbeshtetja jone fondamentale per te dhene nje pergjigje sa me te qarte dhe te drejte, natyrisht qe eshte ne zbulesen qe Fryma e Shenjte na jep ne fjalen profetike te bibles. Prej Adamit ne si pasardhes te tij trasheguam natyren e tij te rene , qofte ate fizike, po keshtu edhe shpriterore te vdekur. Po keshtu ne lidhje me perzgjedhjen, ashtu sic e thashe edhe ne shkrimin e mesiperm, ashtu si Adami, qe ishte i lire te perzgjidhte ne vullnet te tij, po keshtu dhe pasardhja e tij, eshte e lire te perzgjedhe ne vullnetin e vet. Pra kjo pike mendoj se eshte shume e qarte. Por le te vijme tek pyetjet e mikut tim dhe ti formulojme ato keshtu: A duhet une personalisht te vuaj ndeshkimin e Adamit, pasi perzgjedhjen e gabuar ne Eden e beri Adami dhe jo une personalisht?

Une deshmoj duke u mbeshtetur ne fjalen profetike se, askush nuk mund te vuaje dhe te ndeshkohet per mekatet e tjetrit. Ndeshkimi i Perendise mbeshtetet ne gjykimin e Tij te drejte, dhe behet ne baze te VEPRAVE tona. Fjala profetike ne bibel na deshmon se, ne diten e fundit Perendia do ta gjykoje boten me drejtesi. Cfare kuptojme me kete fakt? Perendia nuk thote, do ta gjykoj boten per shkak te mosbindjes se Adamit. Gjykimi nga veprat do te thote: Cafere ti personalisht ke kryer, ne perzgjedhje dhe liri te plote, pergjate jetes mbi dhe. Tani vijme para faktit me madhor qe bila ne deshmon. Kush ecen ne mekat, natyrisht qe do te kryeje veprat e mekatit, te cilat meritojne pagen e mekatit qe eshte vdekja e perjetshme ne liqen te zjarrit. Pra ky njeri, ne menyre te lire dhe te vullnetshme ka perzgjedhur qendrimin e tij nen mekat. Dikush mund te thote: ceshte ai njeri, i cili me deshiren e vet perzgjedh te qendroje nen mekat? Le ta shohim se si Jezusi na e zbulon kete fakt ne ungjillin pas Gjonit. Gjon:16:8-11:

JEzusi thote se, kur Fryma e Shenjte te vije mbi kishen e Tij, do ta qortoje boten per MEKAT, per DREJTESI dhe per GJYKIM."

Ne vargun e 9-te JEzusi na jep zbulesen me fondamentale, ku cdo nejri duhet ti kushtoje vemendje, pasi goja e Zotit ka folur. Shiko si thote Zoti Jezus:

Fryma do ta qortoje boten "per mekat, sepse NUK BESOJ NE MUA".

MOSBESIMI tek Krishti, eshte MEKATI qe e con njeriun ne vdekje te perjetshme. Te gjithe ata qe nuk BESOJNE Krishtin, kane MEAKTAUR para Perendise, duke REFUZUAR SHPETIMIN i cili u dha FALAS per shkak te HIRIT, MESHIRES dhe DASHURISE qe Perendia kishte per njeriun. Pikerisht per kete fakt Perendia na ka dhene nje perzgjedhje dhe vullnet te lire, ku ne ti kemi te GJITHA mundesite per te shpetuar veten tone nga vdekja e perjetshme.

Por cfare do te thote te besosh ne Krisht?

Te besosh ne Krisht nuk do te thote, te justifikosh fajin e Adamit. Te besosh ne Krisht do te thote, Te clirohesh perfundimisht nga BARRA dhe PASOJA e MEKATIT, pasi VETEM Krishti ishte Ai, i cili e MBAJTI dhe e PAGOI BORXHIN tone ne kryqin e Tij. Tani cfare mbetet per njeriun? Eshte pikerisht njeriu, ai i cili do te vendose per fatin e jetes se tij. Jezusi deshmon dhe thote se, ASKUSH, ASKUSH, ASKUSH nuk eshte i perjashtuar nga kjo MIRESI e Perendise. Kush nuk beson Krishtin, fatkeqesisht, ne LIRI te PLOTE ka PERZGJEDHUR mekatin, dhe natyrisht qe ne fund ne diten e gjyqit, do ti duhet te PAGUAJE deri me nje pagen e mekatit , me vdekje te perjetshme. Ndersa kush perzgjedh ( ne liri te plote) Krishtin dhe beson me besen e Perendise ne te, ka mare jeten e perjetshme. MEAKTI nuk ka fuqi ne te, per faktin se ate e pagoi JEzusi ne kryq. Pra BORXHI i tij eshte i lare me ane te Krishtit. Fundi i ketij njeriu eshte jeta e perjetshme ne mbreteri te Perendie.

Jezusi na e jep shume qarte kete fakt tek shembellesa e borxhliut dhe huadhenesit. Si dhe tek shembellesa e atij qe shkonte ne gjyq me kundershtarin e tij. Tek kjo e fundit Jezusi thote. Bini ne paqe me kundergjyqesin tuaj, para se te vini ne dyert e gjykates. Sepse nese nuk ke bere paqe me te, ai do te te dorezoje tek gjykatesi, dhe gjykatesi pasi te kete gjykuar punet tuaja te keqija do tju hedhe ne burg. Pra JEzusi tregon se, SOT ESHTE DITA, ku ne duhet te vijme ne PAQE me PERENDINE, pasi neser, kur ne te jemi para gjykatores se Perendsie, cdo gje ka mare fund.

Nuk e di se sa ndihme mund te kene sjelle tek ju i dashur vella MAtrix si dhe te gjithe vellezerve te tjere, keto shkrime te mijat. Uroj qe Zoti te na hape zemren dhe mendjen tone, ne menyre qe te njohim, te kuptojme, te pranojme dhe te bejme fjalen e tij, simbas vullnetit te Tij.

Krishti ju bekofte me paqe dhe dashuri.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 17-05-2006 mė 12:34

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Tani le te vazhdoj biseden time me myslimanin.

Vertet biseda kishte mare nje rruge teper interesante, dhe ajo qe me bente me optimist qe te vazhdoja biseden, ishte fakti se, myslimani nuk po tentonte ta kthente ne konfilkt biseden time. Me ka rene rasti te flas dhe me shume myslimane te tjere, por ne shume raste perfundimi ka qene konflikti dhe azgje me teper.

Tani ti i nderuar mysliman kerkon te dish rrugen per shpetim, dhe une po te them se RRUGA e VETME dhe e VERTETE per Shpetim te njeriut nga mekati dhe vdekja, eshte vetem Krishti. E di qe nuk je plotesisht dakort per kete qe te thashe, por do te te jap nje argumentim te plote rreth Krishtit. Po keshtu do te kerkoj nga ty, qe te mbash parasysh te gjitha perfundimet ku ne kemi arritur, ne lidhje me poziten e rene te njeriut para Perendise, si dhe paftesine dhe dobesine e tij mekatare per te mbajtur te pashkelur ligjin e Perendise. Pasi myslimani beri nje aprovim me koke, une vazhdova me tej biseden.

Natyrisht qe ti dhe shume njerez, cuditen kur nje i krishter deshmon dhe thote se, Rruga e vetme per shpetim te njeriut nga mekati dhe vdekja eshte vetem Jezus Krishti. Tek ungjilli pas Gjonit marim kete deshmi te then nga vete Zoti yne Jezus, i cili tha:

Une jam RRUGA, e VERTETA, dhe JETA. Askush nuk mund te vije tek Ati pervecse nepermjet meje.

Kete deshmi ta thashe dhe pak me siper, por nuk te deshmova faktin se, perse vetem JEzusi dhe vetem Ai eshte rruga per shpetimin e njeriut nga mekati dhe vdekja? Qe te te jap nje deshmi sa me te qarte, natyirisht qe se pari duhet te shikojme se kush eshte JEzus Krishti dhe cili ishte misoini i tij mbi dhe.

Jezus Krishti i Nazaretit.

Per Krishtin eshte parathene nga Perendia qysh ne kopshtin e Edenit, kur ende kombet nuk kishin erdhur ne ekzistence. Pikerisht libir i zanafilles ka vlera te vecanta per vete faktin se, atje gjejme gjimone fillimin e jetes mbi dhe. Kur gjerat njihen prej fillimit, natyrisht qe fundi eshte me i qarte, prandaj bibla mbetet i vetmi liber, qe per autor ka vetem Zotin Perendi. Ja se cfare na zbulon Perendia tek libri i zanafilles:3:15.

Pasi njeriu, i mashtruar prej satanit e theu urdherin e Perendise, Perendia ju drejtua satanit me keto fjale:
    " Une do te shtije armiqesi midis teje dhe GRUAS, midis fares sate dhe FARES se saj, Fara e saj do te shtype koken tende, dhe ti do te plagosesh thembren e Fares se saj".

Ketu ka disa pyetje, te cilat natyrisht qe duan vemendjen dhe pergjigjen e duhur, dhe ato jane:

#Kush eshte gruaja?

#Kush eshte Fara e gruas?

#Kush eshte fara e satanit?

#Cfare kuptim kane fjalet: fara e gruas do te shtype koken e satanit?

#Po keshtu dhe fjalet: satani do te plagose thembren e Fares se gruas?

Mendoj se eshte ende heret te te jap pergjigje per keto pyetje. Ajo qe duhet ta mbajme gjithmone ne qender te vemendjes eshte fakti se, keto fjale Perendia i ka thene ne Eden, kur ende ne bote nuk kishte kombe, besime dhe religjione te ndryshme fetare. Pra une duke u nisur nga kjo deshmi e Zotit Perendi, do te filloj dhe te te shtjelloj se, si kjo deshmi e Perendise gjen plotesisht zbatim ne Krishtin e Perendise. Ateher le te filloj se pari me pyetjen: Kush eshte Jezus Krishti i ?Nazaretit.

Mendoj se nuk ka njeri sot ne bote, qe te mos e kete digjuar emrin e Jezus Krishtit. Po keshtu nuk ka njeri qe te mos kete digjuar mbi menyren se si Ai lindi, si dhe vepren qe ai beri ne kryq, duke vdekur dhe u ringjallur te treten dite nga vdekja. Myslimani ketu beri nje nderhyrje dhe tha: Ne pranojme menyren e lindjes, por nuk pranojme vdekjen dhe ringjalljen e tij. Ateher une i thashe: e di qe kurani flet ne menyre te mjegullt per Krishin, pasi Krishti nuk eshte aspak pjese e ketij libir. Por une do tju sqaroj ne menyre te plote dhe te argumentuar se kush eshte JEzus Krishti? Perse ai lindi ne ate menyre? Perse ai shkoi ne kryq dhe vdiq,? Si dhe perse Ai u ringjall te treten dite? Pra deshmija qe une po te sjell nuk bazohet vetem ne fjale ashtu si kurani, por bazohet edhe ne veprat e Perendsie se gjalle ne te cilin besojne te krishteret.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 22-05-2006 mė 11:38

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    La ta nisim se pari me pyetjen: Kush eshte Jezus Krishti?

Nese deshmija rreth Personit te Jezus Krishtit, do te ishte vetem nga cka ajo shkruhet dhe thuhet per te, mendoj se do te kishim te benim me nje deshmi gjysmake dhe teper te dyshuar. Deshmiaj rreth Jezusit mbeshtetet nga cka Perendia ka parathene per te, permes gojes profetike, si dhe nga permbushja qe JEzusi me jeten e vet i beri te gjitha profecive, Shkrimit dhe Ligjit te Perendise. Jezusi ju tha judenjve se, shume profete te reme kane dale por ju mos i besoni ata. Tani natyrshem rjedh pyetja: Nga do ti dallojme profetet nese ata vijne nga Perendia apo jo? Vete Jezusi i meson te krishteret duke ju thene: ata do ti dalloni nga FRUTAT, sepse Ferrat, nuk mund te japin rrush. Por gjithsesi rreth ketij fakti do te ndalem me poshte. Tani po sjell per ty mysliman i nderuar nje rezyme te plote te Personit te JEzus Krishtit.

Jo pa qellim pak me siper te dhashe nje deshmi prej fjales se Perendise, thene ne kopshtin e Edenit, ku Perendia i tha satanit se, Perendia do te shtjere armiqesi midis Gruas dhe satanit; se do te shtjere armiqesi midsi Farres se Gruas dhe fares se satanit; se Fara e Gruas do te shtype koken e satianit, si dhe satani do te plagose thembren e Fares se gruas.

Kjo deshmi e Perendise eshte thene pikerisht ne Eden, kur akoma kombet dhe e gjithe raca njerezore nuk kishte erdhur ne ekzistence. Tani mbetet VERTETIMI i kesaj fjale profetike te Perendise, parathene qysh ne krijimin e botes. Nese keto jane fjale te Perendise se vertete, natyrisht qe ato do te gjejne dhe ZBATIMIN e tyre, ne koherat qe do te vijne me pas. Le ta shohim se sa mrekullisht kjo deshmi e Perendise, gjeti zgjidhjen mijera vjet me pas, kur kombet dhe mbare njerzimi edhi ne ekzitence dhe mbushi boten.

Fillimi i jetes ne toke, fillon me nje krim. Njeri prej dy bijve te Adamit vret vellane e tij. Ky fakt deshmon ne menyre fondamentale, rrugen e vdekshme drejt humbjes se perjtshme, te cilen NJERIU ne menyre te lire e kishte perzgjedhur ne kopshtin e Edenit. Pra fillimi i kesaj rruge te vdekshme, percaktonte fare qarte rrugen e humbejs ne te cilen do te ecte e gjithe raca njerzore. Pra shohim se filloi te vertetohet gjithshka qe Perndia i tha Adamit ne eden

Por cfare beri Zoti Perendi per krijesen e tij te dashur, te cilin e krijoi ne nje imazh me veten e tij? Mos valle Perendia priti qe njeriu te vetclirohej permes fuqive te tij? Pikerisht Perendia duke njohur DOBESINE e NJERIUT, si dhe fuqine e atij(satanit) qe e mposhti njeriun permes mashtrimit, Perendia dha nje RRUGE per SHPETIM. Perendia na e jep kete rruge shpetimi, menjehere sapo njeriu ra nen mekat, kur ende kombet nuk kishin mbushur dheun. Pra Zoti Perendia deshmon dhe thote se, midis GRUAS dhe Fares se saj, si dhe Satanit e Farres se tij do te kete ARMIQESI te perjetshme. Po keshtu Fara e Gruas, do te shtype koken e satanit, dhe ai do ti plagose thembren e Fares se gruas. Pra nese hyjme ne thelb te kesaj profecie qe vete Zoti paratha ne Eden, shohim se lufta do te jete mdis Satanit dhe Fares se Gruas, e cila do te finalizohet me FITOREN e Fares se Gruas ndaj Satanit.

Kush eshte Fara e Gruas, dhe cili eshte misioni i Tij?

Ne te gjithe shkrimin profetik te Perendise ne bibel, ne shohim se si ne menyre te perkryer, Perendia eshte duke permbushur PREMTIMIN e Tij, dhene ne kopshtin e Edenit. Ai permes gojes profetike, parathote ne nje zbulese te plote rreth Gruas, rreth Farres se saj, si dhe VEPREN qe Fara e Gruas do te kryente, ku i gjithe qellimi ishte: SHPETIMI I NJERIUT nga MEKATI dhe VDEKJA.

Perendia per te zbatuar dhe mbajtur premtimin qe beri ne Eden, perzgjodhi nje "pjese" prej races njerzore, dhe ky eshte kombi i Izraelit. I gjithe qellimi i Perendise ishte qe, prej ketij kombi te vinte GRUAJA dhe FARRA e saj, prej te cilit do te vinte dhe SHPETIMI i NJERIUT. Ketu duhet te kemi dicka parasysh, e cila eshte teper thelbesore. Meqense Perendia perzgjodhi kete komb per te realizuar planin mbi shpetimin e NJERIUT, natyrisht qe i gjithe plani i Tij do ti zbulohej vetem ketij kombi, dhe asnje kombi tjeter. Prandaj dhe themi se, profetet e vertet te Perendise i perkasin vetem kombit te Izraelit dhe asnje kombi tjeter. Ketu pashe se myslimani reagoi dhe tha:

Po profeti Muhamet a nuk eshte nje profet? Atehere une i thashe: Une nuk kam aspak te drejte qe te gjykoj mbi kete gje, por them se, vertetesia e profetit nuk varet nga deshmite tona, por varet nga deshija qe jep Perendia. Nese ju e mbani per profet, kjo eshte e drejta juaj, por nuk kini aspak te drejte qe tja u IMPONONI te tjereve si nje fakt te vertete. Nese sheh te gjithe radhen e profeteve ne fjalen profetike te Perendise ne bibel, deshmohet qarte se, te gjithe porfetet i perkasin vetem kombit te Izraelit. Po keshtu sheh se ne te gjitha profecite e tyre ka nje thelb te vertete, dhe ky thelb eshte pikerisht Krishti. Te gjithe ne qender te profecise se tyre kane Krishtin, duke parathene per te ne nje menyre te plote mbi ardhjen e Tij, rreth Personit te tij, misionit te tij, Vepres shpetuese ku vdekja dhe ringjallja jane ne qender te profecive, po keshtu permbushjes se te gjitha profecive qe u bene per te, si dhe permbushjes se shkrimit dhe Ligjit te Perendise. Pra per ne te krishteret ky fakt tregon se, te gjithe ata profete, te cilet nuk kane ne qender te tyre Krishtin dhe vepren e tij shpetuese, nuk jane profete te Perendise Jehovah. Nuk jemi ne ata qe i shpallim porfetet e Zotit para botes, eshte pikerisht Perendia, Ai i cili ka vendosur fjalen e Tij ne goje te tyre, duke i shpallur dhe deshmuar botes te VERTETEN, dhe e VERTETA eshte Kirshit, pasi ai tha Une jam rruga e verteta dhe jeta. Tani varet se sa ti e beson kete deshmi te tij. Une pikerisht jam duke te deshmuar dhe vertetuar kete deshmi te Krishtit, e cila u paratha prej gojes profetike, prej shkrimit dhe ligjit te Perendise.

Le te shohim per nje moment se cfare deshmon Perendia permes gojes se profetit Isaia, i cili thote:
    " ...vete Zoti do tju jape nje shenje: E virgjera ( GRUAJA) do te mbetet me bare dhe do te linde nje femije ( fara e gruas), te cilin do ta quaje: ZOTI SHPETON ( perkth. heb. EMANUEL)".
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 22-05-2006 mė 11:41

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Nje sqarim:Ne shkrimin tim te me siperm ka nje lapsus. Fjala "Emanuel" do te thote: "Zoti me ne".

Le te ndalemi tek profecia e profeti Isaia.

Ne kete profeci te thene prej profetit Isaia, Zoti shpalos para popullit te tij te perzgjedhur, te gjithe planin e tij per shpetim. Nese sheh te gjitha profecite ne bibel, ato ne thelb te tyre permbajne deshmine qe Perendia beri ne Eden, sapo njeriu ra ne mekat.
    Tani le te hyjme pak me ne thelb te kesaj profecie, e cila u tha prej profetit Isaia.
    Profeti thote se, e "Virgjera" do te linde nje femije dhe do ta quaje "'Zoti me ne" ( Emanuel)".
    Cfare kerkon Zoti ti tregoje dhe zbuloje popullit te tij permes kesaj profecie?
    Sapo deshmova kete fakt, myslimani nderhyri dhe tha: Edhe ne ne kuran flasim per kete fakt, dmeth te lindjes se Jezusit pa baba.
    Pasi e digjove me vemendje ne te gjitha referencat qe ai me dha, nderhyra dhe i thashe: Une e kam lexuar kuranin me plot vemendje dhe pranoj se ai paraprihet nga llogjika dhe arsyetimi njerzor. Kjo eshte nje nga pikat baze ku dhe ju myslimanet perpiqeni te deshmoni. Por fakti eshte se, kjo menyre arsyetimi qe ju mesoni dhe merni prej kuranit, nuk eshte e njejte me te kuptuarit dhe njohurine e fjales profetike ne bibel. Kjo menyre qe ju perdorni ju con gjithmoen GABIM ne lidhje memsazhin dhe zbulesen e fjales biblike. Psh le te ndalemi per nje cast tek profecia e Isaise, mbi lindjen dhe ardhejn e "Emanulit".
    Nese sheh ne kuran rreth deshmise qe kurani jep ne lidhje me JEzusin, atje ka vetem disa vargje, te cilat ne thelb nuk permbajne aspak te verteten. Kurani thote se JEzusi lindi pa baba njerezor, por nuk vazhdon me tej te shpjegoje arsyen se perse Ai duhej te lindej ne kete menyre. Pikerisht E VERTETA ka dhe VERTETESINE.
    Bibla na jep nje zbulese te kompletuar rreth lindjes se JEzusit, si dhe arsyes se perse ai lindi jo prej mardhenies martesore njerezore.
    I nderuar mysliman, me lejo tju bej nje pyetje: Si e shpjegon kurani dhe doktrina islamike, arsyen se perse Jezusi duhej te lindej ne kete menyre?
    Mysliami me tha: Kjo eshte nje mrekulli e Allahut dhe ne e besojme. Bile kurani thote se, Jezusi fliste dhe jepte mesime qysh kur ai ishte ne djep.
    Ateher i thashe: Te flasesh kaq per Jezusin, the me pas te pretendosh se kurani na tregon mbi Jezusin e vertete, mendoj se kjo eshte nje absurditet. Une i nderuar mysliman, dua tju jap nje zbulese te plote rreth Personit Jezus Krisht, ne menyre qe ju te jeni ne gjendje te njihin dhe te pranoni ( ose jo) te VERTETEN. Me ndiq me vemendje
    Nese bibla do te na deshmonte rreth lindjes se JEzusit, dhe te mos na zbulonte ARSYEN se perse Jezusi duhej te lindej ne kete menyre, me te vertet do te ishte dicka e dyshuar dhe jo e vertete.
    Bibla ne thelb te vet ka fjalen dhe zbulesen e Zotit, por njeriu e ka te veshtire dhe te pamundur te mare mesazhin dhe zbulesen e saj, nese ai i afrohet me arsyen dhe llogjiken e tij. Menyra per te njohur dhe kuptuar Perendine Jehovah dhe fjalen e tij, eshte vetem BESA ne Krisht. E di qe do te me kundershtosh dhe kjo vjen per faktin se, ti dhe te gjithe myslimanet e kosniderojne biblen nje liber si kurani. Ketu dua tju them se, nuk kam qellim te gjykoj mbi kuranin, pasi nuk eshte puna ime. Qellimi im eshte te te shpall te VERTETEN, Jezusin e Nazaretit.
    Tani le te ndalemi tek profecia e profeti Isaia, dhe permes zbulese biblike te shohim se perse Jezusi duhej te lindej ne kete menyre.
    Une te kam deshmuar shume gjera qe kane te bejne me Njeriun, poziten e tij te rene ne mekat, si dhe dobesine e tij per te njohur dhe erdhur ne paqe me Perendine. Pra keto fakte duhet ti kesh parasysh, pasi nese ti nuk e pranon kete gje, ateher do ta kesh te pamundur te kuptosh arsyen se perse JEzusi lindi ne kete menyre.
    Bibla nuk na tregon dhe nuk na meson aspak se, lindja e Jezusit ishte thjesht nje mrekulli e Perendise, permes se ciles Zoti deshte te tregonte fuqine e Tij. Perkundrazi bibla na deshmon duke na zbuluar arsyen se perse JEzusi duhej te lindej ne kete menyre. Me siper te deshmova nje fakt, te cilin duhet ta kesh parasysh. Te deshmova se e gjithe pasardhja e Edamit dhe Eves, nuk eshte gje tjeter vecse mekatare dhe e vdekshme ne perjetesi. Pra ky fakt deshmon pafuqesine e njeriut per tu cliruar nga meakti, si dhe pamundesine e tij per te erdhur tek Perendia. Qe ta kesh me te qarte te kuptuarit e ketij fakti, le te vijeme perseri tek shembulli qe te thashe pak me perpara, dmth tek "PEMA e EGER". Ky shembull na deshmon katercipersiht dhe na tegon se, te gjitha FRUTAt e kesaj "Peme" si dhe FARRAT e tyre, ne thelb te tyre kane natyren e " Eger". Pra asnjehere nuk mund te mendojme se, nje dite nje prej ketyre frytave do te kete nje natyre te ndryshme me ate te Pemes. E njejta gje ndodh dhe me gjithe racen njerezore. Bibla deshmon dhe thote se, e gjithe pasardhja e Adamit do te trashegoje te njejten natyre te ADAMit, pasi ai ishte "PEMA" e pare, prej nga rodhi e GJITHE raca njerezore. Mendoj se eshte absurde te mendosh se nje dite do te linde nje parsardhes i Adamit, dhe ne thelb te natyres se tij te mos kete mekatin, dmth te jete i pamekatshem. Ti i nderuar mysliman e pranove vete pak me pare se, nuk ka njeri te pamekatshem mbi dhe. Ky eshte nje fakt fare i lehte qe cdo kush prej nesh mund ta vertetoje shume lehte. Nese njerzit kane nje dicka te NJEJTE ne thelb te tyre, pikerisht kjo eshte NATYRA e tyre MEKATARE. Tani le te vijme tek nje deshmi, qe per besimin e Krishtere eshte fondamentale. Permes zbulese se fjales profetike, Perendia na deshmon se, NJERIU duhet te CLIROHET nga MEAKTI, ne menyre qe ai te vije ne PAQE me Krijuesin si dhe te hyje ne JETE te perjetshme. Tani pyetja eshte A mundet njeriu te veteclirohet dhe te FITOJE JETEN e PERJETSHME? Me pak fjale kjo do te thote: A mundet pasardhja e Adamit te jete i pamekatshme? NEse e lidhim me shembullin pak me siper, pyetja anallogjike eshte: A mundet prej PEMES se EGER, qofte edhe nje FRYT i vetem, te mund te kete nje natyre krejt te ndryshme me ate te PEMES se EGER? Qe kjo te ndodhe krej prej AFTESISE se PEMES se EGER, kjo eshte e pamundur, por: a ka nje rruge per te ndryshuar natyren e EGER ne te BUTE?Natyrish qe eshte nje rruge per tja arritur ketij qellimi, por nuk ajo vjen prej AFTESISE se Pemes. Qe ne te mund te marim "FRUTA me natyre te BUTE" prej nje Peme me natyre te EGER, kjo behet e mundur vetem prej SHARTIMIT te saj, me ane te nje BISKU, i cili ne thelb te tij ka natyre te BUTE. Pra per tja arritur kete qellimi tek PEMA e EGER, duhet nje nderhyrje nga JASHTE. Pikerisht qe NJERIU te mund te DALE nga gjendja e tij mekatare, dhe te vije ne paqe me Perendine, natyrisht qe nuk mund ta prese dhe ta kerkoje kete ne brendesi te vetes se tij, e cila ne thelb eshte vecse mekat. Nje peme e eger, kurre nuk mund te shartohet nje me bisk te eger. Te gjitha besimet fetare deri me sot, pikerisht nuk bejne gje tjeter, vecse mesojne se, brenda njeriut ka aftesi per te arritur vetclirim nga mekati. Kjo eshte nje rruge e gabuar e cila te con ne perfundim te gabuar.
    Fjala profetike ne bibel na meson se, e vetemja rruge per te ndryshuar natyren mekatare dhe per tu cliruar perfundimisht njeriu prej mekatit, eshte NDERHYRJA nga JASHTE tij. Ai ka nevoje per nje "BISK" me natyre jomekatare, qe te mudn te mund NDRYSHOJE perfudnimisht natyren e tij mekatare.
    Kush eshte "BISKU"?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Tani i nderuar mysliman, perpara se ti pergjigjem pyetjes se mesiperme, dua tju pyes nese ke arritur te maresh nje mesazh te qarte rreth gjithe kesaj bisede qe ne po zhvillojme se bashku?
    Myslimani tha: Te them te drejten eshte hera e pare qe une arrij te njoh me nga afer besimin e krishtere. Kjo nuk do te thote se une po perjashtoj besimin tim, por ajo qe me shqeteson gjithmone e me teper eshte fakti se, mdis bresimit te krishter dhe atij ne islam, ka nje ndryshim teper themelor. Psh ne lidhje me mekatin: doktrina e kerishtere jep nje zberthim te qarte te mekatit, ceshte meakti si dhe pasojen e tij. Ne ne islam quajme gjynahe cdo gje te keqe qe ben njeriu, dhe vetem Allahu ja fal ato gjithmone nese ai ben vepra te mira per Allahun. Tani nga menyra se si ti e shpjegove mekatin, del dicka me thelbesore si psh. Ceshte mekati? Ti e shpjegove simbas doktrines dhe mesimit bibik, se mekat do te thote SHKELJE e Ligjit te Perendise. Te them te drejten, eshte hera e pare qe une digjoj kete fakt mbi mekatin. Por kjo nuk mbaron ketu, ajo qe me ben te mendohem akoma edhe me teper ne lidhje me mekatin, eshte fakti se ne duhet te dime ceshte LIGJI i Perendise, ne menyre qe te njohim mekatin. Me kujtohet kur the se, permes Ligjit njeriu arriti te njohe mekatin. Kete fakt ne kuran nuk e gjen. Tjeter gje ku une akoma dhe me teper jem nderdyshas, eshte ceshtja e shpetimit. Ju jeni ne linje te kunder me kuranin, pasi ju deshmoni se njeriu nuk mund te shpetohet permes veprave te mira qe ai ben, kur ne ne islam e kemi kusht vepren e mire, pasi vetem keshtu myslimani do ta fitoje shpetimin prej Allahut. Po keshtu ju thoni se njeriu mer shpetimin pre Perendise jo per shkak te veprave te mira qe ai ben, per e mer ate prer shkak te Hirit dhe meshires plot dashuri qe Perendia ka per njeriun. Tjetra gje qe mua me ben te mendohem, eshte ceshtja e Edenit. Ju me deshmuat vertet nje gje te pajohur me pare, duke me thene se, e gjithe raca njerezore pa perjashtim eshte nen mekat dhe e paafte per tu vetclruar prej mekatit. Pra une pasi te digjoj dhe pergjigjen e peyetes se mesiperme, dua tju beje akoma dhe nje pyetje, e cila ne fakt eshte nje paqartesi per mua. Kjo ka te beje me JEzusin, ku ju thoni se Ai eshte Biri i Perendise, ne kohen qe kurani thote se, Perendia nuk eshte njeri dhe nuk ka femije.
    Pasi une e digjova me vemendje, dhe ndjeva se ai po vihej ne mendime te thella dhe para nje pergjegjesie per vete jeten e tij, i thashe: I nderuar myslima, ne te gjithe beseden time te kam parashtruar te gjitha gjerat me fakte te verteta. Tani le te shohim se cila eshte pergjigjea e pyetjes qe une te bera pak me perpara ku pyetja eshte: Kush eshte "Bisku", permes te cilit njeriu mund te ndryshoje natyren e tij mekatare, ne nje natyre te shejnte?
    Me perpara te thashe se, njeriu e ka te pamundur qe te ndryshoje natyren e tij te rene ne mekat, dhe kete ta argumentofve dhe permes shembullit te pemes se eger dhe te bute.
    Kush eshte " Bisku" ?
    Shiko se cfare thote preofeti Isaia:
    "Ate dite FILIZI i Zotit do te jete plot SHKELQIM dhe LAVDI ...."
    Pra profeti deshmon dhe thote se, ky FILIZ vjen nga Zot, dhe ka per qellim FRUTIN e RI dhe te SHENJTE. Kjo do te thote se, kete "BISK" e dergoi Perendia per te "SHARTUAR" njeriun mekatar, duke e kthyer ate ne nje njeri me natyre te SHEJTE dmth te DREJTE. Perendia , thote fjala profetike ne bible, e RRETHPREU zemren tone, duke VENDOSUR "BISKUN" e DREJTESISE Zotin Krisht, pasi vetem prej ketij "SHARTIMI ne mund te marim DREJTESINE dhe SHENJTERINE, duke u CLIRUAR perfundimisht prej mekatit.
    Misioni dhe sherbesa e Jezus Krishtit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Natyrisht qe jam i vemendshem ndaj cdo pyetje qe ju beni, qofshi te krishtere apo mysliimane. Sa per kujtese ju them se ne kete shkrim, te gjithe ata qe duan te marin pjese, duhet te dine se te krishteret po flasin rreth beses se tyre. Pra ju miq myslimane mund te keni mendime te ndryshme, por nuk mund te na gjykoni dhe te na kundershtoni rreth beses dhe Jezusit ku ne besojme.
    Ndiqni me vemendje biseden time me myslimanin, dhe une ju pyes: A kam thene drejt ato qe kurani thote per Jezusin? Ju mbase mendoni se une nuk e njoh kurani, por ju siguroj se e njoh shume here me teper se ju, dhe ato qe une deshmoj, jane te mbeshtetura plotesisht ne kuran.
    Do te deshiroja qe ta ndiqnit me vemendje te gjithe biseden time me mikun tim mysliman, dhe ateher do te kuptoni shume gjera si: perse Jezusi ieshte Zot e Perendi; perse Ai eshte dhe Bir i njeriut dhe Biri i vetmelindur i Perendise; perse Jezusi LINDi dhe nuk u krijua si te gjitha krijesat njerzore; perse Jezusi duhej te lindej nga e virgjera dhe jo nga bashkimi martesor; si dhe te tjera pyejte.
    Shihemi ne shkrimin tjeter.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Pėrgjigje: 70
    Postimi i Fundit: 27-04-2009, 15:33
  3. Kujt i thonė kėta Vehabi?
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 07-06-2006, 06:01
  4. Identiteti Myslimani Shqiptarėve Si Vetėdije Nacionale
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2006, 06:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •