Per apelin ndaj vajzave bie dakord, per sa kohe qe ai apel i behet besimtareve te vet, perndryshe, cdo interference fetare me laicitetin e shtetit nuk eshte e rregullt.
Per apelin ndaj vajzave bie dakord, per sa kohe qe ai apel i behet besimtareve te vet, perndryshe, cdo interference fetare me laicitetin e shtetit nuk eshte e rregullt.
Per cfare nderhyrje flet(mundohu te flasesh shqip kur mundesh te dhjefsha fjalet qe perdor, meqe e nise me te dhjere punen)? Dmth Papa nuk duhet te nderhyje ne projektligjet per martes homoseksualesh, dhe aq me teper ti duhet te ishe e para te hapje tema kundra nderhyrjes se Patriarkeve Serbe e Greke direkt ne politikat e shtetit.
Siduket u acarove qe erdhi nga komuniteti katolik lajmi per rrezik nga jashte e jo nga komunitetet e tjera, ie. ai Orthodhoks psh qe e ka mendjen te presi delegacionet greke qe vijne ne shqiperi apo te na sjelle Papajana ne Korce "per ti mesuar femijeve" .... lere se spo e them, apo myftijte e ndryshem qe e kane mendjen tek Israeli dhe lindja e Mesme, a thu ti nuk jetojne ne shqiperi por ne Arabi.
Hipokrite.
Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 20-04-2006 më 14:33
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Mesa di une, pervec Frances nuk ka shtet tjeter laik ne Europen Perendimore. Sidomos ne Gjermani nuk ka ndarje te kishes nga shteti, akoma dhe sot dhe kesaj dite nje perqindje e ulet e taksave eshte per arsye "fetare" apo me sakte per mirembajtjen e kishave, monumentave te tjere fetare etj.Postuar më parë nga shkodra13
Mesoi pak histori Lunestes se siduket paska mbetur ne klase. As historine propagande nuk eshte ne gjendje te mbllaciti, imagjino te bej kerkime e lidhje vete.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Cyclo, me ngadale dhe ti, mos e merr me kaq vrull. Sipas kushtetutes Gjermania nuk eshte laike, por nje vend ku prostitucioni eshte legal nuk mund te quhet te pakten nga mesimet teologjike nje vend fetar.
Sa per legalizimin/ilegalizimin e prostitucionit, eshte ber nje sherr i madh para disa kohesh, dmth ishte nje teme, lol.
Jam dakort me Labeatin dhe shkodra13, kur thone se ka te drejte arkipeshkopi te paralajmeroj besimtaret, apo dhe jo-besimtaret per kete ceshtje. Ne zonat e thella malore, apo rurale ne pergjithesi ekziston jo vetem mungesa e informacionit, por dhe me kryesisht varferia qe te dyja se bashku krijojne viktima te tilla.
Po ca varferie thoni, e gjithe Shqiperia e varfer eshte, sipas kesaj duhet te dalin te gjitha ne rruge....jo mor vlla jo, i gjithe problemi eshte edukata e dobet e familjes, keshtuqe mos e vrisni mendjen kot se ato qe kan per te ikur do ikin...
Mesimet teologjike lerja atyre qe dine ti perdredhin fjalet si te duan, doktorrave me i fjale. Atehere vjen perseri tek ajo qe thashe une siper, qe Europa mos na bej shume p0rdhe kundra muslimaneve duke qene se te gjitha gjerat i ka ne nje menyre "as mish as peshk" dhe e perdredh fjalen si ti teket. Kur i duhet te tregohet e Krishtere tregohet e tille dhe cdo gje paraqitet si konflikt fetar, kur i duhet liberale paraqet anen tjeter te cunguar te faqes dhe del qe eshte e lire. Keto te dyja jane shume kontradiktore, sepse nuk mund te qendrojne njekohesisht ne te njejten kohe pasi kemi Turqine qe ka vite qe kerkon te hyje dhe nuk lejohet. E un nuk shoh aresye ekonomike pasi si fuqi ekonomike Turqia fut ne rrenje kubike Grekun qe esht fut kahmoti, por shof vetem arseye fetare.Postuar më parë nga Lioness
Un e di shume mire se si eshte Gjermania, dhe e di fort mire qe aresyeja e vetme qe Italia nuk eshte bere si Spanja, Anglia me unionet e se fundmi Gjermania me prostitucionin eshte sepse selia e shenjte ndodhet atje dhe ka nje ndikim shume te madh ne politikat e vendit.
Lioness,Postuar më parë nga Lioness
nuk e njof legjislacionin gjerman, por nuk ka se si te mos jete kisha e ndame prej shtetit edhe aty. Nji perqindje e taksave shkon per nevojat e komuniteteve edhe ne vendet tjera europiane, por jane taksapaguesit qe e cilesojne destinacionin e kesaj perqindje takse. Kisha katolike asht e ndame me shtetin ne te gjitha vendet.
Krijoni Kontakt