Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 124
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Vertet nuh..

Verte nuh ke te drejte kur thua : A e velereson popullin tone si te mencyr?
    Nuk ka gje se sa vepra te mencurise kemi, rendeis ka qe ne e pernojme vete se jemi te mencur packa se cfare mendojen te tjeret per ne. "levdome goje se te cava".
    ehhhh ..........
    Kjo mendje eshte nder shqiptaret qe thone: Enveri e elktrfioi vendin, Enveri beri hekurudha e tjer, si Enveri nuk ka e tjera...
    Vazhdo Nuh se e ke mire, se bashku me ate 2030-te. Hani buke neper Itali e gjetke ne Perendim , dhe na tregonin ilsamin qe andej. Por kur ju tregojen vendin islam ikni me te katra.
    Nese vazhdo simbas asaj qe ke ne koke ske se si te flasesh ndryshe. dhe beni cbeni na tregoni mesjeten, sepse koha qe jetojme ska rendesi, rendesi ka ajo qe ka ikur, tani qe kudo leverijne terroristat skagje, ju vazhdoni me mesjieten.. Epo te thuash per Feren qe eshte peme , ja vetem ju e thoni ..
    Nese ju flisni ,ju digjoni.
    deshmeusi

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Jimmy

nuk me pelqen te ofendoje askend, as ty jo. Masa te trasha i konsiderova masat e shek. VI, mbase edhe ato nuk ishin te trasha se u detyruan; ate qe e arrin dhuna per disa vjet, propagandimi PAQESOR nuk e arrin me shekuj. Thash per masat e trasha si aludim drejt njerit qe Kuranin e quajti shkence, tjetri burim ii shkencave. Mijera libra shkencore jane shkruar para Kurani, qe nga Egjypti, Greqia antike dhe Roma...Nuk i dua genjeshtrat siperfaqesore....

Pervesione prej Zoti nuk vijne, por ka disa gjera qe i mvishen Zoti kur eshte ne pyetje Muhameti.

Nuhe
    me ke thene se po ofendoj kombin shqiptar. Jo, Nuhe kombi shqiptar nuk ofendohet nese e meson te verteten per Muhametin. Kombi duhet ta dije te verteten, ti mendon se eshte me mire e verteta te heshtet! Kombi shqiptar ofendohet ne ndjenja kombetare, kete te vertete qe une e tregoj e tregoj nga dashuria ndaj kombit, jo nga urrrejtja!
    Ofendim ka qene kur kombi u detyrua shpirterisht t“i bashkangjitet orientit dhe te shkeputet nga kontineti i vet. Kjo shkeputje shpirterore solli deri te coptimi i tokave tona dhe mosbrengosjen e Evropes ndaj neve, seps ena konsideronin turq e me bishta!
    Te tille nuk na paten konsideruar ne kohen e Skenderbeut, por ne fillimt te shekulllit XX.
    Muse e verteta eshte shume e qarte, e kote eshte perpjekja per ta fshehur se shihet shume qarte!

Pse ti Nuhe nuk je parimor? PSe ti nuk konsideron ofendim konvertimin me dhune dhe pushtimin 500 vjecar, por ofendim e konsideron nese flitet e kunderta e asaj qe deshiruan turqit dhe sulltan Murati e Mehmeti ? A nuk e sheh veten se nje ne te njejten vije me ata ??? Pse Nuhe ? Pse nuk je ne nje vije me Skenderbeun per shembull, me Nene Terezen, Buzukun, Bardhin, Bogdanin, Matrengen, MArin Barletin etj. Pse Nuhe ? PSe e konsideron ofendim nese i kthehesh rrenjeve tua, dhe pse eshte krenari nese mbetesh ashtu sic deshironte Sulltan Murati, pra nese respekton amanetin e tij ??? ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 29-10-2002 mė 14:54

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    albano, a i lexon mire shkrimet e mia?

Nje gje ta them une, me endra te se kaluares nuk ndertohet ardhmeria. Nene tereza nuk ka perse te vendohet ne kete diskutim, vetemse eshte nobeliste e paqes?, ajo punen per ate shperblimin qe e mori e ka kryer tjeterkund, PERSE te me interesoj ajo mua?, se ishte me origjine shqiptare?, cka ka punuar ajo per ceshtjen tone kombetare?, jam kurioz ta dij NJE pune te saj. Nga ana tjeter botra islame njeh edhe PUNETORE per ceshtjen islame, te interesojn ata shqiptare qe kane fame ne boten islame?, pse mendon se mua me intereson nje perzon qe ka fame ne boten e krishtere?

Sa per skenderbeun nuk ka nevoje te diskutojm, se pari duhet qellimet e tij te kthjellohen, e pastaj te zhvillojm biseden. Nese nje njeri ka luftuar me shqiptare, kunder shqiptareve, e per shqiptare, e per tjere, dalin per nje njeri KRITIK sic jam une, shume pyetje. Te themi keshtu shoku alban, nga ana ime ekziston e njejta skeptik si nga ana jote ne lidhje me profetin. Cka mendon, a kam te drejte te parashtroj nje pyetje te tille.

Sa per figurat tjera qe i permende, dhe sidomos barleti, jane JORELEVANTE, per mua si musliman nuk kane rrendesi te vecant, pasiqe shumica kane qene kunder interesave te muslimaneve, te muslimaneve shqiptare!!!, se ne trojet shqiptare ka jetuar, punuar, ndertuar, e shkateruar SHQIPTARI. Besoj se do te besh nje hap te madh ne zhvillimin tend MENDORE kur do te pranosh se islami eshte shpalle per tere njerezine, dhe nese mendon se tek shqiptaret nuk duhet te jete prezent, atehere ka ardhur koha qe ta mbjellim ne mesin tone, si mendon, shoku alban?, duhet krejt njerezit shpetuar, apo, islami eshte shpetimtari, islami ju don, islami ju bekoft?

Shiptarhane, mos mundohuni ti hini perendimit ne bith duke shitur gjakun shqiptare, si thot populli, "i keq e i kuq, i yti eshte".

Per nje ardhmeri te mire duhet puna jone e jo respekti i perendimit, dhe me se paku do te kemi respekt, nese nuk punojm. Ngadale shiptarhane po ze vend thenja ne perditshmerine perendimore, nese nje pune nuk shkon ne rregull ose behet gabim "si ne shqiperi", ja kemi mare vendin rusit, se deri tash thuheshi "si ne rusi".

Albano, punon si ne "shqiperi" more jahu.

Flm
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Musa Per NENe Terezen:
    "....ajo punen per ate shperblimin qe e mori e ka kryer tjeterkund, PERSE te me interesoj ajo mua?"

PSe te me interesoj mua Muhameti, kur ka punuar per arabet ! Muse mungesa e parimeve e sjell njeriun ne kete gjendje!

Musa per Humanistet shqiptare: Bogdanin, Buzukun, Bardhin, Matrengen dghe Barletin:

"Sa per figurat tjera qe i permende, dhe sidomos barleti, jane JORELEVANTE, per mua si musliman nuk kane rrendesi te vecant, pasiqe shumica kane qene kunder interesave te muslimaneve, te muslimaneve shqiptare!!!,"

Gabim,Nuhe, gabon shume eshe ate qellimisht. Keta kane luftuar per te mebtur shqiptare si emer i gjalle. Keta kane luftuar turkun te cilin ti e konsideron clirimitar shpiteror te shqiptareve. Keta kane qene kunder islamit, por jo kunder shqiptareve. Ne kete pike Kadare puqet me humanistet tane qe ky vazhdon luften e tyre.

Musa dhe perparimi:

"Besoj se do te besh nje hap te madh ne zhvillimin tend MENDORE kur do te pranosh se islami eshte shpalle per tere
    njerezine,"

Nuhe, ne kete planete jane nja 200 sekte dhe religjione dhe cdo njera thot se ka ardhe per njerzimin. Dhe nja 6 miliar banore ne kete planete jane shperndare ne per keto sekte dhe religjione. Kete Zoti e din, apo ti mendon se nuk e din, dhe nuk ka fuqi ta ndryshoje gjendjen dhe per ta ndryshura i nevojitet shpata MUHAMETIT dhe prerja e kokave!!!
    Nuhe Islami ka arritur deri ku ka ngadhnjyer shpata. Aty ku eshte ndalur shpata dhe prerja e kokave, aty eshte ndalur edhe islami. Kjo eshte e verteta! Dhe me tragjikja eshte se prerjet e kokave jane bere ne emer te Zotit. Sipas muslimaneve vetem ata kane fe, te tjeret jane te pa fe" Ungläubige ". Cdo fe thot se ehset e mire, mirepo asnjera nuk ka qendrim armiqesor ndaj feve tjera sic ka islami. Kjo ka ndikuar qe t“i polarizoj qytetrimet dhe t“i beje shkencetaret islamik genjeshtar se kudo para kamerave genjejne dhe fshehin te verteten qe u meson kurani duke thene se nuk jan ete verteta. Dhe ti e din mire s ene Kruan ka mesime per vrasje e krishtereve dhe te pafeve...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    [QUOTE]Postuar mė parė nga Shėn Albani
    shen albani:
    ------------
    Norēa.li pohon:
    "Nese ti je i sigurte se Muhammedi qenka martuar, gjegjesisht paska pasur marredhenie seksi me Ajshen qe nga mosha e saj 6 (gjashte) vjecare, atehere mund te them me ndergjegje te paster se edhe ai ka qene pedofil.
    Jo une nuk e besoj se nje gje e tille i eshte lejuar dikujt nga Zoti te martohet me foshnje. Prej nga i ke ti keto te dhena nuk e di."

Une THEM:
    "Dhe ti beson se kete ia ka ljeuar Zoti, e une te them se Zoti nuk eshte pervers! Une nuk besoj ; SEPSE BESOJ NE MENCURINE ABSOLUTE TE Zotit! Dhe nuk dua ta ofendoje Zotin dhe ta konsideroj perkrahes te pedofilizmit"
    -----------
    Norēa.li:
    -----------
    albani, une te thash nje here. Nese e ka bere... edhe eshte ashtu sic kam thene. Ne disa shkrime tua kam hasur se ti i beson shume historise. Sidomos asaj pjese te historise e cila te pelqen ty. Kur tregon ti per kete rast, njeriu e fiton pershtypjen se ti qenke qene i pranishem kur Muhammedi e kishte martuar Ajshen dhe ti, sic me duket mua, ua paske mbajtur kandilin gjat marredhenieve te tyre seksuale. Ose, varianti i dyte, ne rolin e voayerit, paske shikuar per vrime te celesit. Ndryshe nuk mund ta kuptoj une kete se si mund ta marresh nje gje te tille si 100% te vertete. Une ne dicka te tille nuk besoj. Ka gjasa qe kjo te ket ndodhur apo te ket ndodhur para se t'i kete mbushur te dyzetat... Mirepo, une nuk i besoj historise 100%. As historise se popullit shqiptar e as historise se arabise e as asaj perendimore.

Nese qellimi yt eshte dicka tjeter, ajo eshte pune per ty. Nese ti e lidh kete histori me te verteten dhe e ve ne kontekst me Zotin, ne kete rast do te mund te thoja se ti je duke e kerkuar te verteten ne veze. Pra kerkon qime ne veze. Ti je duke me bindur se me te vertete paske gjetur jo qime por edhe lesh ne to. Une nuk mund te te ndaloj ne misionin tend pervec te te uroj sukses ne te ardhmen se besa te ardhme te mire paske zgjedhur. Madje edhe me bindje se po i ndihmoeke dikujt.

-----------
    shen albani
    -----------

Te lutem me trego a te duhen faktet akoma per kete martese, apo si eshte shpjegimi yt lidhur me Ajshen dhe Muhametin! Me intereson se si e sheh ti kete, sepse ketu shihet serioziteti yt dhe...

TE VERTETEN E DUA SA EDHE ZOTIN. TE LIGEN DHE PERVERSEN E URREJ EDHE KUR VJEN NGA ZOTI VET!
    -----------
    Norēa.li:
    -----------
    Une te tregova per "faktet" dhe "te vertetat" tua pak me lart. Per kete arsye, pasi qe ti vet nuk je serioz as une nuk e shoh te nevojshme te mirrem aq seriozisht me ty. Kete thenien tende te fundit, me shkronja te medha une do ta ktheja keshtu:
    ZOTI ESHTE E VERTETA. E LIGA DHE PERVERZJA NUK VJEN KURRE NGA ZOTI POR NGA NE NJEREZIT. NGA ZOTI VJEN VETEMSE E MIRA.

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    shoku alban, ketu e perfundoj diskutimin pasiqe ju nuk jeni ne gjendje te beni dallime, dhe kjo tregon nje mungese njohurishe relevante dhe me kete e helmon nje diskutim te sjellshem. Per polemike une nuk kam nevoje dhe me se paku kohe.

Flm
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Se pari feja islame eshte nje fe apo besim si te gjitha fete apo besimet e tjera dhe si e tille duhet respektuar por ne asnje menye nuk duhen respektuar ata persona qe nga "dashuria" shume e madhe qe kane per islamin arrijne deri ne ekstrem dhe arrij ne perfundim se disa nga keta persona vitet e fundit kane filluar dhe po shfaqen dhe ne hapsiren mbareshqiptare ne Ballkan.Ne fakt asnjehere nuk me ka pelqyer fanatizmi fetar dhe dhe eshte per tu falenderuar toleranca shqiptare ne kete drejtim pra me pak fjale harmonia fetare midis shqiptareve.MBI TE GJITHA JEMI SHQIPTARE PASTAJ JEMI BESIMTARE!

Sa per Kadarene eshte me se e njohur qe eshte nje shkrimtar i madh dhe i njohur dhe veprat e tij jane perkthyer ne shume gjuhe te huaja..Tani nese ka disa injorante mesjetare ne kete forum qe arrijne jo vetem ta kritikojne por edhe ta poshterojne me epitete te ndryshme kjo eshte nje gje negative.Per mua si shqiptar me shume rendesi ka Kadareja qe me punen dhe vepren e tij punon per Shqiperine se sa feja islame qe ne fund te fundit eshte dicka e huaj per popullin dhe kulturen shqiptare.Iku koha e shpates apo e forces ka ardh koha e dialogut dhe e fjales prandaj ju fanatike mesjetare zgjohuni se koha e injorances po perendon nese nuk ka perenduar akoma..gjithe te mirat..

RROFTE KADAREJA NDERI I KOMBIT SHQIPTAR!

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Kadareja ka bere per kombin shqiptar ato qe sot pak shqiptar bejne per kombin e vet.Kur ndodhi lufta ne Kosove, Kadareja me shkrimet dhe intervistat e tij ne mediat perndimore dha nje ndihmese te cmuar.Gjithashtu eshte nje shkrimtar i njohur ne shume vende te botes dhe kjo eshte nder per kombin tone.Mua me vjen keq qe veprat e Kadarese i lexojne te huajt e jo shqiptaret dhe me tragjikja eshte se nje pjese e ketyre te fundit arrijne deri atje sa jo vetem ta kritikojne por edhe ta poshterojne me lloj lloj fyerjesh.
    Persa i perket asaj se si ishte Shqiperia ose me mire hapsira shqiptare (se Shqiperi nuk kishte atehere) para se te vinin turqit apo Vatikani une mund te them se ishte shume me mire se sa eshte sot dhe shume me mire se sa ishte me pas pushtimit.Pushtimet vetem shkaterrime i sollen Shqiperise nder shekuj.Sa per kulturen shqiptare ose me mire ate me te lashten ilire shko dhe lexo pak per arkeologjine dhe do shofesh se ata paganet ne kohet te vet ishin shume me te kulturuar se musulmani i sotem.Ata paganet illire kishin teatro kishin shkolla etj dhe kishin arrit ne nivel kulturor shume me te larte se evropianet e sotem te cilet ne ate kohe jetonin neper pyjet e Anglise apo te Gjermanise.Po nga ti dini ju shqiptare keto gjera ne nje kohe qe ju i shitet te gjitha statujat,zbulimet arkeologjike dhe ikonat me vlere tek italianet apo evropianet ne pergjithesi dhe shkaterruat muzete shqiptare?Si mund te kritikoni ju shqiptare Kadarene ne nje kohe qe ju luftonit dhe gabiteshit midis jush ne 1997 dhe Kadareja perpiqej qe te tregonte per Shqiperine emrin dhe cilesite me te mira?Prandaj o shqiptare i lini menjane fanatizmat,sharjet dhe fyerjet per figurat shqiptare se kjo me pare se sa tju sjelli dem atyre, me pare ju sjell dem juve.Duhet ti lini menjane simpatine dhe dashurine per ish pushtuesit tuaj qe kur erdhen theren stergjysherit tuaj ,shkaterruan dhe dogjen vendin tuaj.Mesoni sadopak nga historia qe te jeni ne gjendje te ndertoni sa me mire te ardhmen!

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    ?????

"Persa i perket asaj se si ishte Shqiperia ose me mire hapsira shqiptare (se Shqiperi nuk kishte atehere) para se te vinin turqit apo Vatikani une mund te them se ishte shume me mire se sa eshte sot dhe shume me mire se sa ishte me pas pushtimit"

Ahaa?, sa i sigurt je?, ke jetuar ne ate kohe?, shenimet mbi balkanin mesjetare jane per teje te mjaftueshem te dalesh ne kete perfundim?

A e din cka, ata se paku na tregojn ne cfare shkalle ish paria e arsimuar SHQIPFOLESE, te cilet ne rastin e konvertimit te nje shqiptari ne fene islame mendonin se ai shqiptare eshte bere TURK, do me thene se e ka nderuar KOMBIN (islami ne ate kohe ekzistonte me vec qe 800 vjet, per 800 vjet SHQIPFOLESIT ose me mire, vazallet e car dushanit, apo te vatikanit, nuk kishin haber mbi islamin), dhe nga shenimet e atyre figurave analfabete (zakonisht prifterijt) na del se shqiposlavia mesjetare paska qene me e mire se shqiperia etnike e shekullit 21?

Shiptarhane, nuk do te ish per mua cudi, qe perzona me mendime te tilla si ju zoteri, do te sakatonin tentimet per nje bashkim kombetare. Shume fat ne riinstalimin e mesjetes ne trojet shqiptare, da vam bog pomozhe, aj zdravo i prijatno.

Flm
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Norce,

e din ti se AJSHA KA MBETUR e veje ne moshen 18 vjecare ?

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 06-10-2011, 14:03
  3. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  4. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  5. Historia fetare pėrmes historisė dramatike (nga Ismail Kadare)
    Nga macia_blu nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 13-01-2004, 12:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •