Close
Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 124
    i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Norca: THOT nje fjali teper te madhe:
    "Qendro sa me larg perverzave , pedofilave e ngjashem me keto!"

Te shqiptaret nuk ka perversion, perversioni eshte atY ku lejohet martesa me kusherira, per te cilen shkenca ka mendim teper negativ.
    Sa i perket pedofilave ke te drejte dhe mos e harro kurre, kjo keshille duhet respektuar domosdoshmerisht. Muhameti ka martuar Ajshen ne moshen 6 vjecare! Dhe ti beson se kete ia ka ljeuar Zoti, e une te them se Zoti nuk eshte pervers! Une nuk besoj ; SEPSE BESOJ NE MENCURINE ABSOLUTE TE Zotit! Dhe nuk dua ta ofendoje Zotin dhe ta konsideroj perkrahes te pedofilizmit!

Me respekt per zgjimin tend!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    Oslo , Norway
    Postime
    472
    I nderuari Shėn Alban!

Unė respektoj shqetėsimin tuaj lidhur me akuzat e disa klerikėve dhe besimtarėve naiv muslimanė qė i bėhen Kadaresė.
    Mendimi im ėshtė se Kadare nuk akuzohet nga shumica muslimane dhe se paraqitjet e tij pėr kėtė cėshtje (pra se shqiptarėt i takojnė kulturės pėrendimore e jo orientale)pėrcjellet me admirim pėr tė. Kur them "orientale" mendoj edhe pėr islamin dhe krishterizmin lindor-ortodoks.

Pa dashur qė ta zgjas mė shumė, desha vec ta precizoi njė gjė: titulli i temės "Kadare nėn akuzėn e besimtarėve muslimanė" mė duket si shumė pėrgjithėsues. Po tė thuhej Kadare nėn akuzėn e disa klerikėve dhe besimtarėve .......ose dicka mė e pėrafėrt ndoshta do ishte pėrshtatur mė mirė.

Pra desha ta ve theksin vec tek titulli ,pa i hequr asnjė germė komentit tuaj. E ndjej dhe e ndaj shqetėsimin me Ty i nderuar.

Me shumė respekt,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lum lumi : 25-10-2002 mė 19:28

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    I dashur Lum Lumi,

titulli ka qene : A duhej te vritej Kadare, kete titull te ri tani po e shoh, sigurisht ndonje moderator e ka pare me te arsyeshem kete titull, mua nuk me pengon, por edhe ti ke te drejte se prej mijera klerikeve musliman nja dy a tre i kemi pasur edhe patriot, nese shikohet faqte islamike te tyre, titulli i ri mund edhe te arsyetohet. Kam pasur disa biseda me hoxhallare, pa perjashtim e quajne Kadren shka!
    Hoxhallaret nuk e therrasin veten me komb shqiptar, por me komb islam, prandja ne asnje faqe te tyre nuk gjendet historia shqiptare, por ajo arabe. Prandaj edhe punojne kunder interesave tona, sepse mendojne jo shqip, por arabisht.

Shiko pak faqet fetare kroate, serbe, maqedon dhe do te shohish se kishat e tyre me mish e shpirte jane te nagazhuar per interesin kombetare.
    Shiko laviret tona, plot fotografi palestinezesh e afganesh, ama asnje fotografi UCK-je, asnje fotografi te shqiptareve te vrare dhe asnje fjale per historine tone. E ne internet behet propagande e madhe, ndersa kolona jone e peste, mirret me problemi afagan dhe palestinez, eshte kunderamerikane edhe pse problemi shqiptare me keta dezertore pa vetedije kombetare mund te pesoje keq.
    Keta e dijne se demtojne kombin, por nuk u ha palla. Keta kane nostalgji serbojugosllave, sepse ne kohen e tyre shkollat ishin mbyllur, por hoxhallaret trajtoheshin mire se qe nga 1912 kishin propaganduar prapambeturine ne kombin e vet duke marre rroga nga Beogradi!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Vendndodhja
    Oslo , Norway
    Postime
    472
    I dashur Shėn Alban!

Ata hoxhollarė (gjysmėhoxhollarė) qė i ke takuar nuk kanė bėrė medresen nė Prishtinė.
    Unė jam lindur dhe jam rritur nė njė katund nė perendim tė Drenicės dhe po tė bėhej njė propagandė antikombėtare nė xhami nuk do ushtronin detyren gjatė ata. Edhe pse nė Drenicė nuk ka pasė ndonjė koncentrim tė madh tė xhamive.

Dihet se kleri katolik shqiptar kishte klasė intelektuale dhe gjatė historisė kanė dalur emra tė respektuar pėr cėshtje kombėtare bile edhe dėshmorė, mirėpo edhe pėrfaqėsues tė klerit musliman shqiptar kishte tė tillė nė radhet e veta. Me sa mė kujtohet koha e Pajtimeve tė Gjaqėve, pėrfaqėsues tė dy konfeksioneve kanė dhėnė sėbashku ndihmesė kombėtare duke e theksuar anėn kombėtare karshi asaj fetare. Imami i xhamisė sė Brojės, nė oret e para tė kushtrimit heq callmen dhe rrok pushkėn duke iu bashkuar UCK-sė. Nė vitin 1945 mulla Ilazi i Brojės vritet me pushkė nė dorė, krah pėr krah me Marie Shllakun e nacionalistė tjerė, jo pėr fe por pėr vatan. E sa e sa raste tė tjera.

Nuk i jap vetės tė drejtė tė flas pėr pėrfaqėsuesit e fesė islame nė pėrgjithėsi nė trojet shqiptare, se nuk e njoh kėtė cėshtje, por e them me bindje se nė Drenicė mė shumė ėshtė i theksuar PAGANIZMI se sa islami si fe dhe kulturė. Tė vetmen lutje qė e mbaj mend nga fėmijėria ėshtė njė qė mė mėsoi nėna ime nė shqip "n' krah t'djathtė rafsha, n'krah t'djathtė u zgjofsha....". Drenicasit festojnė edhe Bajramin edhe Kėrshendellat (zirja e grurit dhe ngrėnja e arrave dhe ftonjve), ndersa pėr PASHKŹ ka ceremoni pranverore , si: kercnimi i pemve qė nuk bėnin kokrra se "a do besh a po tė pres", etj.

Njoh personalisht Kryetarin e Bashkėsisė Islame tė Kosovės, zotin Rexhep Boja dhe them me bindje se cėshtja kombėtare e preokupon shumė.

Kėto qė i thash, nuk d.m.th se i shpreh pėr tė rrėzuar shqetėsimin Tuaj dhe timin se do ishte anakronike dhe fatale pėr shqipėtarėt si pjesė e patjetėrsueshme e civilizimit europian tė pėrdoret feja si ideologji dhe kulturė qė bie ndesh me kombėtarėn dhe identitetin kulturor europian qė ka populli ynė.
    Pėr mua, ėshtė shqetėsuese kur shoh xhamia me artitekturė lindore qė po mbijnė si kėpurdhat kėto kohėt e fundit, ndėrsa shkollat janė lėnė pas dore. Skenderaj nuk kishte kurrė xhami, e tash godina me fasadė joshqiptare por pakistaneze a jemeneze prek qiellin vec 1000 metra larg nga Kulla e Jasharave.

Edhe unė njoh hoxhallarė tė tipit qė i pėrmende edhe kėtu nė kurbet, bile nė njė rast e pėrmend edhe Kadare, kur njeri nga ata gjatė Krizės sė Gjirit Persik nė pyetjet e njė gazetari norvegjez merr hapur anen e Sadam Huseinit, bile duke u prezentuar si shqiptar.

Źshtė e njohur historikisht se feja fatkeqsisht ėshtė pėrdorur edhe me qėllimi antikombėtare tek ne, por jo vec ajo islame. Fqinjėt grabitqarė kanė pėrdorur fenė si shkop gllaberitės ndaj pronėsisė teritoriale tonėn. Isha para njė jave me disa tė huaj nė Shqipėri, me qellim shetitės. U kisha premtuar njė udhėtim tė sponzoruar nga unė dhe zgjodha Shqipėrinė qė nga Liqeni i Shkodrės e deri nė Ksamil. Njė javė ishte shumė pak pėr tė parė gjithė ato perla tė virgjėra natyre qė Zoti i kish dhuruar Shqipėrisė. Duke ikur nė jug pėrmes Mallakastres nė Gjirokaster dhe duke u kėthyer nga Saranda nepėr bregdetin e kaltėr tė Jonit tė madhėrishėm. Prej Sarande e deri nė Orikum (afėr Vlore)kam parė grafite nė gjuhėn greke nėpėr muret e shtepive dhe rrethojave ku shkarraviteshin fjalė se aty ėshtė Greqi. Policia nė vend se tė mirren me zėrjen e atyre banditėve maltretonin turistet e rastit duke u kėrkuar mito. Jam i bindur se kleri ortodoks ka gisht nė ato punė tė ndyra antikombėtare duke aluduar tėtė bregdetin hapur si tokė helene. Kjo pra nė secilin shtet demokratik apo monarkish apo monist, ta quajmė si tė duam, ka veq njė emėr, cenim tė kushtetutės dhe denohet nė tėrė botėn. Shkelje flagrante e integritetit teritorial.

E zgjata si tepėr ndoshta edhe duke dalur prej teme.

Sulmi kunder Kadaresė, me ngjyrosje fetare, ideologjike apo pėr sherre tė klaneve politike ndėrshqiptare (ashtu edhe tek rasti Qosja) tregojnė njė tė vertetė tė hidhur se dic nuk ėshtė nė rregull me ne dhe rreth nesh. Kadare ėshtė njė institucion nė vete, personalitet qė dėgjohet dhe respektohet nė botė mė shumė se sa vetė institucionet qeverisese. Eshtė e natyrshme qė po tė rrezohen kėto institucione ėshtė me lehtė tė bėhet pazar e tollovi me shqiptarėt. Pra, sulmet ndaj tij nuk janė tė rastėsishme. Ata ėnde ėndėrrojnė qė ta bėjnė Shqipėrinė dhe Kosovėn cikė-cikė. Ulurima e tyre (ujqve tė stepės) nuk ka pushuar.

Po kam dalė nga tema, mė falni!

Me respekt,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lum lumi : 25-10-2002 mė 21:57

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    oooooooooooo
    nuk kuptoj asgje ketu...behem me nerva shume shqetesohesh ketu eshte pak ne kete teme eshte pak edhe te cmendesh.
    Heronjt , nuk jane as katolik as mysliman jane ideali per te cilin jane dhene.
    Artisti cilido (shkrimtar , piktor , muzikant ...etj ) kur behet i madh nuk eshte me as katolik as mysliman ...eshte Artist.
    Vetem shqiptaret i ndajne emrat e medhenje dhe herojte ne fe!
    Pse????
    Qe te jem e sinqerte , pa dashur te shfaq ate qe auhet anti bashkim, po une shqiperine e njoh si te teren katolike packa se numri i myslimaneve duket me i madh. Po ne fund te fund c'eshte numri?
    Deshmitari i pare i Zotit ishte krishti..., katolicizmi feja e pare.te tjeret imitojne ...dhe vene emar te rinj...myslim ortodoks...e ku e di une sa dymije fe jane bere.!
    Me falni nese do te guxoja me e shfaq si krenari te qenit shqiptare (katolike e pandryshueme kurre)!
    Ato qe iu hedhin balte njerezve te medhenje duke abuzuar mbi fete...per mua jane zero me xhufke as nuk ia vlen ti lexosh prap.
    Megjitheate nuk kam qajre pa kalue edhe njehere ketej nga kjo teme!
    Pershedetje te gjitheve.
    ...
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    nje pyetje "Ku eshte shpirti i shqiptarit? Kryesia e forumit kurre nuk flet ne tema te tilla, as nuk nderhyn me dhune apo me dashamiresi.??? Pse? RRine e ruajne bisedat pothuaj intime midis forumeve te romances e ne tema kombetare e shpirt shqiptare toriten e heshtin e nuk duken e nuk japin mend ...apo c'kane per te dhene???
    pse?????????????
    Ne fund te fundit klasa udheheqese presupozon edhe me te mencurin dhe me mbrojtesin e shqiptarizmes , qe per me keq kryethuhet...
    Shqiptare per nje shqiperi te bashkuar"
    Terma...citate .... bomba boshe....
    Cudietem si nuk i pashe nje here supermoderatoret te nderhyjne aty ku duhet.. dhe jo vetem per te mbyllur tema apo per ti fshire fare...por per te thene dicka qe bashkon pra ate "shpirtin e shqiptarit"!!!
    Duket se jam jashte teme...po ne fakt thelle thelle jam mu ne zemer te temes.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    [QUOTE][i]
    shen albani:
    -------------

Postuar mė parė nga Shėn Albani Norca: THOT nje fjali teper te madhe:
    "Qendro sa me larg perverzave , pedofilave e ngjashem me keto!"

Te shqiptaret nuk ka perversion, perversioni eshte atY ku lejohet martesa me kusherira, per te cilen shkenca ka mendim teper negativ.
    ---------
    Norēa.li:
    ---------
    Te shqiptaret nuk ka..., p... eshte aty ku...
    Martesa me kusherira nuk eshte e lejuar me Kur'an. Lejimet e tjera qe behen per kesofare martesash jane kunderkur'anore dhe se bashku me kete edhe kunderislamike. Une nuk kam hasur askund ne Kur'an se martesat e tilla jane te lejuara.

---------
    shen albani:
    ---------

Sa i perket pedofilave ke te drejte dhe mos e harro kurre, kjo keshille duhet respektuar domosdoshmerisht. Muhameti ka martuar Ajshen ne moshen 6 vjecare!
    ----------
    Norēa.li
    ----------
    Nese ti je i sigurte se Muhammedi qenka martuar, gjegjesisht paska pasur marredhenie seksi me Ajshen qe nga mosha e saj 6 (gjashte) vjecare, atehere mund te them me ndergjegje te paster se edhe ai ka qene pedofil.
    ----------
    shen albani:
    ----------
    Dhe ti beson se kete ia ka ljeuar Zoti, e une te them se Zoti nuk eshte pervers! Une nuk besoj ; SEPSE BESOJ NE MENCURINE ABSOLUTE TE Zotit! Dhe nuk dua ta ofendoje Zotin dhe ta konsideroj perkrahes te pedofilizmit!
    ---------
    Norēa.li
    ---------
    Jo une nuk e besoj se nje gje e tille i eshte lejuar dikujt nga Zoti te martohet me foshnje. Prej nga i ke ti keto te dhena nuk e di.
    ---------
    shen albani:
    ---------

Me respekt per zgjimin tend!
    ---------
    Norēa.li
    ---------
    Falemnderit per "komplimentin"!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    [QUOTE][i]Postuar mė parė nga Shėn Albani
    shen albani:
    ---------
    Te kerkoVa nje fakt qe paskam trilluar, nuk e gjete, po te kishe pasur pak edukate do te kishe kerkuar ndjese,kete mundesi ta dhash.

Norca.li:
    ----------
    Fakte se ke trilluar ka sa te duash. Une do te perpiqem ti gjej vetem ne kete shkrese. Nese nuk hasi ne gabim do te kerkoj ndjese.

shen albani:
    -----------
    Ti i dashur e din se ne katundin tend Norēe xhamia nuk mbushet kurre! As ne Presheve, e as ne fshatrat per rreth, si Miratoci, Rahovica, e per malesine te mos flasim...
    ----------
    Norēa.li:
    ----------
    Une nuk e mohoj se ne jemi ne situate te keqe dhe zhvillim te ulet. Kjo nuk ka fare te beje me fene muslimane apo islamin ne pergjithesi. Edhe sikur te mbusheshin ato xhami, mbushja e tyre do te behej per inati te tjetrit e jo per hir te besimit ne Zot.
    ----------
    shen albani:
    ----------
    Ti ke shfrytezuar rastin perseri te ofendosh. Dhe kjo te kenaq, sepse mungesa e kunderargumenteve te tmerron, e ne fakt duhet te provokonte per te hapur alternativa tjera, sepse ti ishe ai qe Kadarese i mohon nje te drejte, por kete ia lejon vetes. Ky fakt do te duhej te alarmonte per gjendjen tende shpirterore dhe arrogancen ne te menduar!
    ---------
    Norēa.li:
    ---------
    Jo sh. albani. Ofendimi te une e ka vendin ne fund te fundit. Dhe nuk shfrytezoj rastin per gjera te tilla e lere me kenaqesine. Kunderargumente kam sa te duash. Sidomos ndaj teje kur i ngaterron gjerat dhe cdo gje te shemtuar e lidh me islamin. Sa per Kadarene, sic pohon ti, nese ai na thot "Hudhuni ne gremine", ne do te duhej te hidheshim permenjehere, apo jo? Gjendja ime shpirterore eshte si kurre me pare kurse arrogancen e perdori vetem kunder arrogantave.
    ---------
    shen albani:
    ---------

UNE PERSERI NUK PO TE OFENDOJE, sepse une e dua shqiptarin dhe shpresoj ne ndergjegjen e tij. Mua islami nuk me pengon si fe, islami nuk eshte fe, kushtetute familjare, menyre jetesore, mua me pengon se ky islam por mirret me propagande te madhe dhe ky islam ka shtypur nenen time dhe tenden.
    ---------
    Norēa.li:
    ---------
    As une se kam zakon te ofendoj dike vend e pa vend. Ja si thua ti: "Mua islami nuk me pengon si fe(potez i mire ne shah), islami nuk eshte fe (ja si e fute veten ne shah-mat pozite)..." Ty nuk te pengon si fe pastaj nuk eshte fe.
    Jo, shen albani, nuk eshte islami qe ka shtypur nenat tona, motrat tona...Eshte keqperdorimi i fese ajo qe ka ndikuar ne keto shemti dhe kjo qe eshte bere dhe vazhdon te behet buk ka lidhje me fene islame.

---------
    shen albani:
    ---------
    ti e pelqen se ti krnohesh kur i sheh femrat te futura ne thes dhe analfabete, shikoje pak fshatintend Norcen dhe numroi femrat e moshes mbi 40 e me trego sa prej tyre kishin ndjekur me shume se kater vite shkolle, e arsyen e din, pro nuk ti nuk e adhuron te verteten , por perrallen.
    ---------
    Norēa.li:
    ---------
    Prej nga po e ditke ti se c'me pelqen mua dhe me cka krenohem? Mua nuk me pelqen e as nuk krenohem me futjen e dikujt ne thes mu sikurse nuk me pelqen veshja e femrave duke ia kaluar edhe veshjes se vet prostitutave. Te verteten e adhuroj gjithnje e perrallat assesi. Ti me siguri i ke ngaterruar gjerat ose i ve ne konstest te njejte veprimet e shemtuara disave qe nuk kane asnje lidhje me islamin sic e kuptoj une me parimet e verteta te islamit.
    ---------
    shen albani:
    ---------

Lexo ne keta faqe shkrimin e Nuhes si musliman dhe shiko edukaten e tij dhe aty lexo pergjigjen time dhe meso se si duhet polemizuar:
    ---------
    Norēa.li:
    ---------
    Te falemnderit per udhezimet apo "udhezimet" e tua.

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Norcali ,

shihet se pak ke lexuar nga Kurani. Tash nuk kam kohe t“i sjelle ajetet, ku lejohet dhe urdherohet martesa me kusherinj. Pyete nje muslima tjeter , te tregon menjehere, te turqit dhe arabet kjo ehste krejt normale, por jo te ne!

Shko ne kete faqe dhe lexo nje pjese nga libri i botuar ne Meke: pjesen tjeter e lexon te Albislami, aty ke edhe cudira tjera, une nuk po i them, per hadithet mos te flasim...mund t“i shikosh vet. Mund t“i besh pyetje edhe hoxhes, sic i ka bere nje femer shqiptare dhe ai thot se martesa ne grupe eshet e lejueshme dhe gruaja nuk ka te drejte te perzihet...Une nuk urrej isla
    min por urrrej besimin e verbet, sepse edhe ata qe i besojne lopes, i besojne sepse nuk mendojne vete:
    Ketu adresa: Grate e Muhametit
    http://www.forumishqiptar.com/showth...0571#post80571

Aty e ek edhe Ajshen 6 vjecare, jo pse e them une, por pse eshte ashtu dhe ky liber quhet : Nektari i xhenetit, tash ka nje titull tjeter me lulishte dicka......
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 27-10-2002 mė 15:12

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Shen Albani
    Une Kur'anin nuk e kam lexuar siperfaqesisht por me te jam duke i kaluar me shume se dhjete muaj duke e studjuar intenzivisht. Bashke me kete edhe e kam perkthyer. Ate qe ta kam thene per martesat ashtu qendron. Kjo martese i eshte lejuar vetemse profetit. Raste te tilla martesash kam pare me per se afermi e jo qe kam degjuar. Pra dy vitesh kam punuar se bashku me qe turke dhe nje djale nga Kashmiri. Rasti i ketij te fundit ka qene me te vertete i keq...

Sa per Hadithet, kam shpjeguar une diku, une jam ende skeptik. Hadithet ne te vertete kan pasur per qellim zberthimin (shpjegimin me te gjere ) e Kur'anit nga ana e profetit Muhammed. Problemi qendron se ne duhet qene te sigurte se kemi te bejme me Hadithe autentike te Muhammedit, meqense ekziston mundesi e madhe qe disa (nuk e di me numer sa prej tyre) i jane mveshur Muhammedit. Per kete arsye Hadithi nuk mund ta ngre kurrnjehere peshen e fjaleve nga Kur'ani.

Sa per martesen me gra:
    Martesa me shume gra, ashtu sic e kam hasur une ne Kur'an, lejohet vetemse me pelqimin e gruas se pare, kur behen dy, dy ghrave te para, kur behen tri...Te gjitha martesat e tjera, pa pelqim, jane ne kundershtim me Kur'anin dhe automatikisht ne kundershtim me islamin.

Krejt arsyetimet e tjera jane pallavra.

Tung!
    klipp&klar

Faqja 5 prej 13 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 06-10-2011, 14:03
  3. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  4. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  5. Historia fetare pėrmes historisė dramatike (nga Ismail Kadare)
    Nga macia_blu nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 13-01-2004, 12:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •