Close
Duke shfaqur rezultatin 1 deri 13 prej 13
  1. #1
    Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    503
    Faleminderit
    0
    Falenderuar 1 herė nė 1 postim

    Pyetje Per Ekspertet e Ligjit Amerikan...

    Drastic times call for drastic measures (thote nje shprehje amerikane )

    Kisha disa pyetje ne lidhje me ligjet e emigranteve ne USA dhe po patet ndonje pergjigje, do me ndihmonit (dhe sikur sa per kuriozitet).

    1) Nese nje person eshte Greencard holder (ka status greencard), sa kohe pas marrjes se Greencard mund te aplikoje per pasaporte?

    2) Po ky person, pas sa kohe mund ta marre pasaporten (dmth te ulet per interviste?

    3) A varet kohezgjatja e procesit nga shteti ku aplikon personi? Nese po, cilat shtete e kane kohen me te shkurter?

    4) E zeme se nje person me green card martohet me dike qe eshte me vize ne USA dhe eshte po ne USA, sa kohe i duhet ketij qe te marre numrin social dhe sa kohe qe te marre green-card?

    5) Do te ndryshonte koha e marrjes se green card nese partneri do kishte US citizenship?
    If I Only Could....

  2. #2
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Mosha
    36
    Postime
    1,474
    Faleminderit
    0
    8 falenderime nė 8 postime
    Citim Postuar mė parė nga BRADYKININ
    Drastic times call for drastic measures (thote nje shprehje amerikane )

    Kisha disa pyetje ne lidhje me ligjet e emigranteve ne USA dhe po patet ndonje pergjigje, do me ndihmonit (dhe sikur sa per kuriozitet).

    1) Nese nje person eshte Greencard holder (ka status greencard), sa kohe pas marrjes se Greencard mund te aplikoje per pasaporte?

    2) Po ky person, pas sa kohe mund ta marre pasaporten (dmth te ulet per interviste?

    3) A varet kohezgjatja e procesit nga shteti ku aplikon personi? Nese po, cilat shtete e kane kohen me te shkurter?

    4) E zeme se nje person me green card martohet me dike qe eshte me vize ne USA dhe eshte po ne USA, sa kohe i duhet ketij qe te marre numrin social dhe sa kohe qe te marre green-card?

    5) Do te ndryshonte koha e marrjes se green card nese partneri do kishte US citizenship?
    1. Duhet te jesh pese vjet me statusin "permanent resident" (greencard qe thua ti) qe te aplikosh qe te behesh qytetar amerikan.

    2. Procesi me duket se zgjat 6 muaj.

    3. Jo. Shiko se ne cilen zyre te emigrimit behet aplikimi per banuesit e NY.

    4. Varet ca vize ka.

    5. Po. Merret shume shpejt brenda 3-4 muajve.

  3. #3
    Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    503
    Faleminderit
    0
    Falenderuar 1 herė nė 1 postim
    Citim Postuar mė parė nga i_pakapshem
    1. Duhet te jesh pese vjet me statusin "permanent resident" (greencard qe thua ti) qe te aplikosh qe te behesh qytetar amerikan.

    2. Procesi me duket se zgjat 6 muaj.

    3. Jo. Shiko se ne cilen zyre te emigrimit behet aplikimi per banuesit e NY.

    4. Varet ca vize ka.

    5. Po. Merret shume shpejt brenda 3-4 muajve.
    Hej i pakapshmi, thnx per pergjigjet lal.

    Ti thua qe pasi eshte marre green card, merr vec 6 muaj te marresh pasaporten, apo jo?

    E njejte eshte per te gjithe apo vec AZILANTET POLITIKE e kane keshtu? Sepse me kane thene se psh. e zeme se nje azilant e ka fituar azilin politik ne 2000, atehere green card duhet t'i kishte ardhur me 2005 dhe qe nga ardhja e green card, 6 muaj me pas mund te marre pasaporten. Tamam????
    If I Only Could....

  4. #4
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    29-09-2004
    Mosha
    36
    Postime
    1,474
    Faleminderit
    0
    8 falenderime nė 8 postime
    Citim Postuar mė parė nga BRADYKININ
    Hej i pakapshmi, thnx per pergjigjet lal.

    Ti thua qe pasi eshte marre green card, merr vec 6 muaj te marresh pasaporten, apo jo?

    E njejte eshte per te gjithe apo vec AZILANTET POLITIKE e kane keshtu? Sepse me kane thene se psh. e zeme se nje azilant e ka fituar azilin politik ne 2000, atehere green card duhet t'i kishte ardhur me 2005 dhe qe nga ardhja e green card, 6 muaj me pas mund te marre pasaporten. Tamam????
    Jo. Mbasi merr green carden ose behesh permanent resident, duhet te jesh permanent resident per pese vjet dhe pastaj mund te aplikosh. Ska rendesi se ca statusi ke pasur perpara. Cdo njeri qe eshte permanent resident duhet te presi pese vjet para se te aplikoj qe te behet qytetar amerikan. Mbasi kane kaluar pese vjet, procesi i aplikimit per qytetari merr gjashte muaj.

  5. #5
    Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anėtarėsuar
    29-12-2005
    Postime
    1,284
    Faleminderit
    0
    7 falenderime nė 7 postime
    Do tė jemi qytetar dhe do tė kemi shtetėsi tė dreqit e tė birit , por shqiptar asnjėher.Mė thuani se po!,gėnjeni,dhe kėte e bėni pa turp,se turpi ėshtė varrosur kahere e kjo vlenė edhe pėr mua.

  6. #6
    Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    503
    Faleminderit
    0
    Falenderuar 1 herė nė 1 postim
    Ca je tu thone, or ti daje? Ca po trego ti, se e do atdheun me shume se ne te tjeret?

    Ne po flasim per ligjet e vendit ku jetojme. Po pate ndihme per te dhene ndaj temes; bujrum. Nese jo, atehere me mire hesht.

    Flmd.
    If I Only Could....

  7. #7
    Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,752
    Faleminderit
    0
    5 falenderime nė 5 postime
    Bruna nqs martohesh me nje citizen, pas tre vjetesh dhe bashkeshorti behet
    citizen. Ne fillim merr permanent resident status, dhe atehere mas tre vjetesh
    aplikon per pashaporte.
    Ndersa kur vjen me green card atehere mbas 4 e 9 muajsh pikerisht duhet
    te cohet aplikimi. Nqs se partneri eshte me green card vetem atehere mund
    te aplikosh per travel document ose dicka e tille qe njifesh legjitimisht ne
    USA, po ama te vonon e drejta e green cardes.
    Ose kur partneri eshte azilant dhe ka fitu dokumentat ne gjygj, mundet me te
    shtu ty ne aplikim nqs ti ske ndonje deportation etj etj te atij lloji. Dhe mundesh
    me marre prape travel document. Po ama qe te behesh me shku ne Shqiperi
    dhe me tu njofte letrat duhet qe partnerit mi ardhe green carda sesban.
    Dhe kur je me azil ajo vonon ca vite te mira.

  8. #8
    100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Mosha
    37
    Postime
    4,276
    Faleminderit
    123
    72 falenderime nė 64 postime
    Citim Postuar mė parė nga BRADYKININ
    Drastic times call for drastic measures (thote nje shprehje amerikane )

    Kisha disa pyetje ne lidhje me ligjet e emigranteve ne USA dhe po patet ndonje pergjigje, do me ndihmonit (dhe sikur sa per kuriozitet).

    1) Nese nje person eshte Greencard holder (ka status greencard), sa kohe pas marrjes se Greencard mund te aplikoje per pasaporte?

    2) Po ky person, pas sa kohe mund ta marre pasaporten (dmth te ulet per interviste?

    3) A varet kohezgjatja e procesit nga shteti ku aplikon personi? Nese po, cilat shtete e kane kohen me te shkurter?

    4) E zeme se nje person me green card martohet me dike qe eshte me vize ne USA dhe eshte po ne USA, sa kohe i duhet ketij qe te marre numrin social dhe sa kohe qe te marre green-card?

    5) Do te ndryshonte koha e marrjes se green card nese partneri do kishte US citizenship?
    1) a) nese personi qe ka marre green card e ka marre ne baze te llotarise i duhen 4 vjet e 9 muaj para se te aplikoj per pasaporte. nga 4 vjet e 9 muaj personi duhet te kete te pakten 2 vjet e 6 muaj te kete jetuar ne amerik.

    b) nese personi me green card e ka marre green card nga bashkshort i/a qe ka qene shtetas amerikane ateher i duhen vetem 3 vjet para se te aplikoj per pasaporte.

    2) per te marre pasaporten dmth daten e interviste maximum eshte 12 muaj por ndodh edhe brenda 9 muaj. ne fillim ben intervisten, nese kalon intervisten zgjat 1-2 muaj edhe ben betimin ku dorezon greencard edhe merr certifikaten. pasi ke marre certifikaten aplikon per pasaporte. me duket kushton rreth $80 edhe aplikimin e ben ne poste. procesi per pasaporten te vij ne shtepi zgjat rreth 4 jave.

    3) procesi varet shtetet qe kane me pak emigrant natyrisht qe procesi eshte me i shkurter se ka me pak aplikime. si thashe me siper min. eshte 6 muaj maximum eshte 12 muaj.

    4) nese martohesh me dike qe ka green card do besh bashkim familjare edhe do presesh. bashkimi familjare me green card zgjat deri ne 7 vjet dmth eshte shume procesi i gjat. arsya qe shume njerez bejne bashkim me green card eshte se kur behen citizen dosja kalon direkt ne proces dmth merret si priority.

    5) nese partneri do te kishte us citizenship procesi i greencard ka diference rreth 6 vjet. dmth ata qe bejne bashkim familjare me green card pasi behen shtetas e kalojne direkt dosjen per bashkim familjar me us citizen. zakonisht nese e ke bashkshortin jashte amerikes eshte me mire ta besh bashkimin familjar si e fejuar sepse zgjat me pak dmth shkurtohet procesi me 3 muaj. nese bashkshort in/en e ke ne usa ateher e ben bashkimin familjare si e martuar.

    besoj se do te ndihjmone keto info.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga loneeagle : 19-03-2006 mė 19:19
    I LOVE GOD

    j&g

  9. #9
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-07-2011
    Postime
    113
    Faleminderit
    0
    2 falenderime nė 2 postime
    Po te iki me nje kurs gjuhe 4 mujor ne USA, e marr dot green card brenda kesaj kohe?

  10. #10
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-05-2013
    Postime
    14
    Faleminderit
    0
    0 falenderime nė 0 postime

    Pėr: Pyetje Per Ekspertet e Ligjit Amerikan...

    po nese martohem me nje shtetase Amerikane... sa kohe duhet te qendrojme te martuar per te fituar green card-en a mund te ndahem perseri nga ajo?
    dhe sa kohe zghate periudha e green card-es help please....

  11. #11
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-01-2011
    Postime
    2,454
    Faleminderit
    1
    29 falenderime nė 26 postime

    Pėr: Pyetje Per Ekspertet e Ligjit Amerikan...

    Citim Postuar mė parė nga loneeagle Lexo Postimin
    1) a) nese personi qe ka marre green card e ka marre ne baze te llotarise i duhen 4 vjet e 9 muaj para se te aplikoj per pasaporte. nga 4 vjet e 9 muaj personi duhet te kete te pakten 2 vjet e 6 muaj te kete jetuar ne amerik.

    b
    duhet te kesh jetuar 5 vjet ne amerike jo 2 vjet e 6 muaj

  12. #12
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2014
    Postime
    3
    Faleminderit
    0
    0 falenderime nė 0 postime

    Pyetje per ekspertet amerikan te ligjit

    ka mundesi njeri te me thote? nese nje person vjen ne amerike me martese me nje nenshtetas amerikan. pas sa kohe qe hyn ne amerike i vjen gren carti? dhe e dyta pyetje eshte...
    pasi merr gren cardin nese nuk shkon mir me partnerin/partneren dhe vendos te ndahet, eshte e vertete qe amerikani/a mund tja anulloje ose tja heqe gren cardin? dhe nese po cfar duhet te bej per te mos e humbur grencard?
    nuk mund te ndahet pasi te marre gren card dhe ta rinovoje me contrate pune a ku ta dij un????
    faleminderit dhe shpresoj qe dikush te me pergjigjet duke pasur informacjon te sakte.

  13. #13
    .
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    2,012
    Faleminderit
    0
    64 falenderime nė 55 postime

    Pėr: Pyetje per ekspertet amerikan te ligjit

    Mbasi hyn ne Amerike, zakonisht green card vjen per dy jave - 1 muaj. Per martesat green card jepet me kusht per dy vjet dhe 90 dite para perfundimit te 2-vjetorit duhet te aplikosh/aplikoni per te marre permanent green card.

    Ndersa per ndarjen/divorcin perpara se te mbushesh dy vjetorin e hyrjes ne amerike (ose qe te heqesh green card me kusht (conditional green card)) ka disa procedura dhe rreziku i deportimit eshte i madh. Duhet te marresh avokat patjeter se s'e ben dot vete.

    Per me shume lexo ketu: https://www.uscis.gov/green-card/after-green-card-granted/conditional-permanent-residence/remove-conditions-permanent-residence-based-marriage.

Tema tė Ngjashme

  1. Kėshtu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 17:52
  2. Projekti amerikan pėr Lindjen e Mesme tė Madhe
    Nga ORIONI nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 26-01-2005, 10:20
  3. Leter e hapur e diaspores drejtuar Departamentit te Shtetit Amerikan
    Nga shoku_sar nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 02-06-2004, 07:42
  4. Interviste e rradhes e Kadarese per "Korrieri"
    Nga Eni nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-06-2002, 19:25

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

  • Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •