Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 56
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-03-2006
    Postime
    37

Stomaku tepër i ndjeshëm

Kam probleme me tretjen e ushqimit, dhe shpesh here kam perzjerje ne stomak (e keni parasysh kur na ze makina se cfare lloj ndjesi eshte?) e pra, shume shpesh per te mos thene gati cdo dite kam kete lloj ndjesie. jam vizituar shume here (kam bere dhe sonden) dhe doktoret me thone qe nuk kam gje, cdo shqetesim eshte emocional. A mund te thoni dicka qe ndoshta keni lexuar nga literatura te ndryshme se cduhet te bej (ose me sakte c'te ha) per te pasur nje stokmak me te shendetshem se ky i imi

PS: Une kam nje oreks te hatashem dhe trup te mire. Pra, stomaku nuk me ndikon te organizmi im.

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Meqe jemi tek stomaku.

Nje miku im ka gelltitur para 2 ditesh uren e dhembeve padashje ne gjume. A mund t'i sjelle gje shqetesime kjo gje per stomakun apo zorret?

Nese ka ndonje pergjigje nga doktoret e forumit???
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    Citim Postuar më parë nga blertan
    Kam probleme me tretjen e ushqimit, dhe shpesh here kam perzjerje ne stomak (e keni parasysh kur na ze makina se cfare lloj ndjesi eshte?) e pra, shume shpesh per te mos thene gati cdo dite kam kete lloj ndjesie. jam vizituar shume here (kam bere dhe sonden) dhe doktoret me thone qe nuk kam gje, cdo shqetesim eshte emocional. A mund te thoni dicka qe ndoshta keni lexuar nga literatura te ndryshme se cduhet te bej (ose me sakte c'te ha) per te pasur nje stokmak me te shendetshem se ky i imi

PS: Une kam nje oreks te hatashem dhe trup te mire. Pra, stomaku nuk me ndikon te organizmi im.
    Nuk je shum i sakt ne ate qe thua dhe ate qe kerkon por po mundohem ti them nja dy gjona

1-Tretsi me i mire ne natyre eshte uji dhe nje uje i mir ndihmon shum tretjen dhe anasjelltas pra ne radhe te pare duhet te gjesh me mjekun tend cfar lloj uji te pish me kripra minerale apo pa kripra kjo varet nga gjendja e veshkes dhe organeve te tjera qe duhet ti kontrolloj mjeku.

Une per vete pi uje te markes Ferrarrele sipas keshilles se mjekut per disa probleme me kripen e potasit,

ndersa gruaja ime duhet te pije ate pa kripra minerale pasi ben shpejt rere apo gurza ne veshke dmth edhe uji eshte i rendesishem per stomakun
    dhe nuk duhet te pihet asnjeher i ftohte apo ne akull.

Biles ne rast te helmimit te lehte nga ushqimi rekomandohet te pish shum uje te ngrohte gje qe ben lavazhin e stomakut dhe tretjen e helmeve.

2- Nese ke probleme sentimentale apo te tjera mundohu qe ti evitosh duke i marrre problemet si kalimtare dhe te zgjidhshme e jo sikur te kane rene hallet e botes ne koke pasi kjo ndikun ne bllokim e tretjes se ushqimit.

3- Mos beje asnjeher dush mbas ngrenies por ler te kalojne te pakten 2 ore.

4- Ushimet mundohu ti hash ngadal dhe gjithmon te ngrohta ushqimet e ftohta dhe te forta kerkojne shum energji per tu tretur dhe te japin menjeher gjendje gjumi

Nuk e di sa do te vlejne megjithse nuk jam doktor me pelqen te ushqehem mir pak dhe sakt

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-03-2006
    Postime
    37
    Keto keshilla me kane dhene edhe me perpara dhe une pothuajse i ndjek me perpikemeri, por ndjesia e te perzjerjes nuk me hiqet

satyr Maska e Gunnar
    Anëtarësuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    Une kam vuajtur nga te njejtat shqetesime te stomakut vetem se une nuk kam patur as oreks dhe as nuk mund te haja. per rrjedhoje kam qene shume i dobet. Njesoj si edhe ty edhe mua mjeket me thonin te njejten gje; qe shkaktari i shqetesimeve te mija ishte stresi (me kete me benin me te vertete me stres )

Nejse kam vuajtur shume vite nga keto shqetesime deri kur nje person tjeter qe kishte te njejtat shqetesime me tha te ekzaminohesha per Helico Bacter Pillori dhe te merrja nje kure per te. Fatkeqesiht ne Shqiperi nuk behej ekzaminimi i kesaj megjithese eshte nje ekzaminim teper i thjeshte (megjithese me duket se keto kohet e fundit kane filluar ta bejne ne nje klinike private). Nga ekzaminimi dola pozitiv dhe pasi bera nje kure per rreth nja 1-1.5 muaj verjta permiresime te ndjeshme pozitive. Qe atehere nuk kam patur me probleme dhe jam bere llupes bile
    Sa per keto Helicobakteret, jane baktere qe ndodhen ne stomakun e cdo njeriu por kur niveli eshte shume ilarte fillojnedhe shkaktojne porbleme. Mesa mbaj mend para nje viti nje shkencetar australian mori Nobel ne shendetesi per zbulimin dhe kerkimet e bera mbi kete lloj bakteri. Nga ekzaminimi i tij doli qe ne nje pjese te rasteve te shqetesimeve te stomakut qe perkufizoheshin si rezultat stresi nga mjeket arsyeja e vertete ishte ky bakter.

shpresoj te te kem ndihmuar dhe jam i gatshem edhe per me teper informacion nese do te te nevojitet, pasi e di (fatkeqesisht shume mire) cdo te thote te kesh patur shqetesime nga stomaku
    To look life in the face....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-03-2006
    Postime
    37
    me me le goje hapur me keto qe the!!!!!!! edhe mua ne fakt me eshte dashur ti mbush mendjen vetes se nuk jam aq e stresuar sa cme thone mjeket- une jam natyre sh. e qeshur dhe pozitive (duke lene modestine menjane)

po cfare mund te me sugjerosh ndonej gje praktike per te luftuar kete bakter???? une jetoj ne TR. dhe me kete problem kam gati 15 vjet, me pak fjale sikur te mundja ta kisha ne dore do ta grisja stomakun tim ))
    PS: gjate kohes qe kam keto shqetesime behem edhe nervoze...a kane lidhje me njera tjetren?

pema
    Anëtarësuar
    07-02-2006
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    28
    pershendetje blertan, nuk di te te vleresoj se je f apo m sepse ka pak ndryshim, nqs jeni f eshte mire te beni nje dozim te ormoneve femerore ( eshte me thjeshte te shkoni e te flisni me nje gjinekollog) aqe me shume nqs keni akne, e dyta ishte mire te benit nje analize te funksionit te veshkave, po te shkruaj pak me te pergjithshmen sepse nuk e di ku ndodheni dhe sa mundesi keni te beni keto analiza, sidoqofte nqs mund te jem i vlefshem me bej te ditur

pema
    Anëtarësuar
    07-02-2006
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    28
    xhuxhumaku, sot eshte data 08/03/06 nqs ai miku yt nuk ka patur probleme deri sot eshte shume e mundur qe nuk ka probleme ( problemet varen nga dimensionet dhe nga tipi i ures) nqs eshte ne itali thoji te haje polenta, nqs ndodhet ne shqip thoji te haje qull misri do isha i lumtur te dija se si vajti puna , ciao

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-03-2006
    Postime
    37
    jam femer dhe jam shume e bukur nuk kam pucrra ne fytyre por besoj se jam pak si shume leshatore edhe pse jam bjonde dhe floket nuk i kam shume-shume te trashe

pema
    Anëtarësuar
    07-02-2006
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    28
    blertan nqs merr pillolen, duhet te shikosh se ndoshta eshte ai shkaku, nuk e di sa je i interesuar per problemin , mqs merrem me mjeksi u perpoqa te te ndihmoj nqs e kishe sa per te shkruar ndonje gje interesante atehere nuk di si tete ndihmoj, aah nuk me intereson shume se je e bukur apo jo, jam i martuar. ciao

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 04-05-2009, 12:11
  2. Sa të ndjeshëm janë meshkujt
    Nga xixe xixellonja në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 219
    Postimi i Fundit: 12-11-2006, 15:12
  3. Përmirësohet ndjeshëm furnizimi me energji elektrike në vend
    Nga Darius në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 01-02-2006, 00:54
  4. Ulet ndjeshëm zhdoganimi i cigareve
    Nga Blendi në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-07-2002, 23:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •