Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    91

Konfigurimi i kompjuterave nė ambjent shkollor

Jam i ri ne forum (por jo ne mosh), jap mesim ne nje shkolle te mesme lenden e informatikes. Meqense kam shume problem instalimet (pasi eshte nje kabinet qe mesojne nxenesit dhe ka shume defekte) du qe te me ndihmoni, si behet instalimi i nje kompjuteri pa e formatuar pra duke perdorur riparimin e programit. mendoj se tema instalimi i XP ka qene mjafte e kuptueshme dhe ne kete menyre do te doja edhe shpjegimin e kesaj teme. Kompjuterat i kam me XP SP2. (Ose kush mund te me ndihmoje me nje program qe ngrin te gjitha programet ne kompjuter, dhe me gjithse behen ndryshime gjate punes, kur rindizet kompjuteri gjithshka eshte si me pare). Ndoshta jo gjiēka e kam shkruajtur sakte, por ne te ardhmen do te permirsoje.
    Ju faleminderit

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anėtarėsuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Persa i perket nje programi qe e do PC si ne fillim kur rindizet pra mos te ruaje asgje perdor "Norton Go Back" eshte i mire per keto pune.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    91
    faleminderit per ndihmen por a shkarkohet free apo duhet ta bleje (lyps dhe krenar )

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar mė parė nga nigji
    Jam i ri ne forum (por jo ne mosh), jap mesim ne nje shkolle te mesme lenden e informatikes. Meqense kam shume problem instalimet (pasi eshte nje kabinet qe mesojne nxenesit dhe ka shume defekte) du qe te me ndihmoni, si behet instalimi i nje kompjuteri pa e formatuar pra duke perdorur riparimin e programit. mendoj se tema instalimi i XP ka qene mjafte e kuptueshme dhe ne kete menyre do te doja edhe shpjegimin e kesaj teme. Kompjuterat i kam me XP SP2. (Ose kush mund te me ndihmoje me nje program qe ngrin te gjitha programet ne kompjuter, dhe me gjithse behen ndryshime gjate punes, kur rindizet kompjuteri gjithshka eshte si me pare). Ndoshta jo gjiēka e kam shkruajtur sakte, por ne te ardhmen do te permirsoje.
    Ju faleminderit
    Programi qe te duhet eshte Deep freeze ose hard drive sheriff.Cfaredo lloj ndryshimesh modifikimesh qe nxenesit bejne ne kompjutera ,me njerin nga keto programe mund ti rikthesh kompjuterat ne konfiguracion sic ishin me pare.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    91
    Pikerisht programi Deep Freeze eshte programi qe me kane keshilluar, po ku mund ta gjeje dhe a sjelle ndonje problem ne hapjen e kompjuterit pasi kam lexuar tek nje shkrim qe ky program kerkon shpesh pasuord. Gjithsesi faleminderit per ndihmen.

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Une te keshilloj te mos perdoresh programe te tilla ne ambiente ku jepet mesim per shkak se dokumentat qe krijohen nga nxenesit nuk mund te ruhen ne kompjuter.

Une sugjeroj te strukturosh rrjetin tend duke instaluar nje domain duke perdorur Windows Server ose nese nuk ke mundesi per kete sistem perdor Samba qe eshte nje implementim falas i teknologjive per domain te Microsoft. Me keto mund te limitosh funksionet e perdoruesve ne kompjuterat e tu dhe te krijosh nje mirembajtje te centralizuar te rrejtit tend.

Zgjidhje me e thjeshte eshte te krijosh perdorues me limitime ne cdo kompjuter pak me gjate por me e thjeshte ne parim. Ku i pengon ketyre perdoruesve te instalojne programe ose te perdorin disa prej tyre.

Per me shume kerko ne faqen e Microsoft ose ne google se si ti krijosh te dy keto mundesi.

Ka dhe nje variant te trete qe ka te beje ne perdorimin e Thin Clients ose startimit te kompjuterave nga nje i vetem. Dmth PC e ndryshme e ngarkojne sistemin operativ nga nje kompjuter tjeter cdo here qe ristartohen por kjo kerkon pak me shume njohuri nga ato me siper dhe do nje kompjuter kryesor te fuqishem.

Zgjidh e merr vete.

P.S. po e them dhe njehere qe deep freeze dhe programe si ky nuk jane te volitshem per ambientin tend, pasi kufizon si perdoruesin edhe administratorin e ketyre kompjuterave.

Pajtohem plotesisht me ty Qoska, se documentet nuk mund te ruhet per shembull nese nxenesi punon ne Acces ateher qdo ore nxenesit duhet te punojn me ate document qe me heret e kan krijuar. Nese kompjuteri eshe i ndar ne diskun C dhe diskun D ateher mundesh me instalu Deep Freeze, vetem diskun C e mbyll dhe qdo gje qe punojne nxenesit munden me i ru ne diksun D.
    Ky eshte mendimi im Pershendteje per te gjithe.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    91
    Faleminderit per pergjigjen ju kuptoj, por eshte me mire per mendimin tim qe nxenesi per procesin mesimor te filloje nga e para se sa te instaloje une kompjuterin disa here.
    Kompjuterat i kame te ndare ne dy disqe dhe mund ta instaloje vetem ne diskun C.
    Per ndryshe do te kerkosha ndihme se si mund te instaloje kompjuterat pa prishur programet qe jane te instaluar pasi duan shume kohe.
    Per ti administruar tek kompjuteri kryesor te gjithe kompjuterat duhet programi qe une se kame dhe se di se cili eshte me i thjeshti per tu perdorur dhe ku shkarkohet.

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Deep freeze te mbaron pune.Perdoret nga administratore rrjetesh ne shkolla ne amerike.Perderisa perdoret nga administratoret,vetkuptohet qe nuk paraqet veshtirsi per tu punuar.Flitet gjithmone qe programi perdoret nga profesioniste qe hane buken me ate pune.Per rastin tend nuk e di sa njohje,eksperience dhe kualifikim ke per te administruar nje rrjet ne shkolle.Ky program te kursen kohe.Pa kete program do te duhet te punosh me cdo kompjuter ne Lan per te anulluar ndryshimet dhe harxhon shume kohe.Studentet mund ti ruajne dokumentat ne flopy disqe ose ti percjellin ne llogari emaili ne yahoo ose hotmail.Nuk me duket ide e mire te ruhen dokumenta te studenteve ne kompjutera,ekziston rreziku i sigurise,Mund te krijohen skripte,skedare te keqij qe mund te demtojne kompjuterin.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    91
    Po te kuptova per rrjetn ne pergjithesi nuk kam aq njohuri, gjithsesi ne qoftese din adrse per ta shkarkuar programin Deep Freeze me shkruaj. jy falenderoje per gjithçka keni shkruajtur.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ekonomia (S.K.ZH.E.S.)
    Nga Gerrard nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 09-04-2007, 22:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •