Close
Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 108
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga RULE_partizani
    Bani gjk selam alejkum.Duhet ta dish o vllai im mysliman ti edhe un bashk se kur degjojm te tilla citime mund te themi vetem ALLAHU (xheleshan uhu) na ruajt dhe SUBHAN ALLAH....e vetmja gje qe kemi ne dor eshte vetem te shpresojm qe Zoti i madherishem i udhezofte tjeter gje nuk na mbetet.
    mire qe e pranove qe nuk keni ca te thoni tjeter pervec "Allahu na ruajt",
    deri tani keni recituar ato qe thuhen zakonisht mbi fene, asgje bindese.

O bani gjk,
    Po mjaft ore me the i paafte, po ti kujton se di me shume ne çeshtjet e fese meqe ke mesuar ca hadithe dhe se je i bindur ne ate qe thua?

Meqe Zoti na mban sekrete te cilat po te kuptohen te çojne ne "rreshkitje" atehere ky lloj sekreti duhet te jete kompromentues per zotin, a thua te jete nje sekret aq i tmerrshem.
    Dhe me beri pershtypje ajo gjeja e "As detyrim e as vullnet plotesisht i lire" hajde, si nje program , nuk ka vullnet te lire por sjellja e tij ndryshon nga rrethanat.
    Atehere i bie te jemi veç kavje laboratori.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Nje shembull mbi drejtesine e Zotit.

Psikopatet ose skicofrenet e lindur psh nuk kane faj se jane ashtu se ashtu kane lindur, jane te semure. Keta vrasin e presin e terrorizojne viktimat e tyre.
    Ku e kane vendin keta lloj njerezish?
    Te futen ne ferr nuk duket e drejte sepse kishin tru mangut e per kete nuk kishin faj,
    te futen ne parajse po nuk ben se i kane marre jeten njerezve,
    ça do behet me keta?

Me vjen ndermend nje ngjashmeri me dike qe projekton kompjutera.
    nese kompjuteri del i mire e perdor,
    nese del i keq e denon duke e hedhur ne plehra,
    megjithate fajin e ka ai qe i projektoi kompjutarat ,

Mirepo çeshtja me Zotin eshte krejt ndryshe,
    Zoti eshte i plotefuqishem dhe i gjithedijshem,
    pra po te doje i krijon njerezit perfekt dhe nuk ka nevoje te ekzistoje e keqja.

Si perfundim siç e thate ju ato jane punet e Zotit,
    po çe do qe jane pune te cilat na perkasin shume fare.

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    O shqiptar kupto nje her e per gjithmon, nese je qe nuk beson ne ZOT ateher trregom se kret muhabet tjeter eshte, por ti me ke then qe beson ne ZOT dhe per ket arsy ke marr kto pergjegje.

Kuj i thu more ti Zot, a ke mundesi te me trregosh pak me gjersisht ?
    Qaj Zoti yt qe po i thu ti,
    A eshte me i fuqishem se ti ?
    A eshte me i dishem se ti ?
    A eshte me i meshirshem se ti ?
    A eshte me gjykats se ti ?
    A eshte me flas (qe fal mekate) se ti ?
    etj etj ????

Pot berbej ne zotin o Xfiles se nuk ja ke haberin lidhje me FE, ke ndegjuar qe egziston nje parajs e nje ferr, dhe disa gjana tjera i ke msu ne fe, qe ike degjuar neper rrug dhe tash mendon ke mrri at dijeni sa qe ti mposht edhe FET, me ksi pytje te ateistave mos me hajde ne ket tem, ata i permbahen asaj teorije: qe nuk besojn, pa e shiku, pa e ndegju ose pa e prek !!!!

Citim Xfiles: te futen ne parajse po nuk ben se i kane marre jeten njerezve,
    Nuk po bejka a?, qy qy edhe rrolin e zotit den mi lujt tash (: Kjo eshte si mabas llogjikes tende qe vetem 0.7 % (aty pari dika) e perdor kurse ku jon 100% ???

Aj person kur te mirret ne gjykim, nuk pytet per ato te meta qe ja ka len Zoti, por pytet vetem per ato dy fije mend qe i ka pas, sepse Zoti nuk ben PADRREJTSINA qe ta pyt per te metat qe vet zoti ja ka len.
    E nese, as qato dy fije mend si ka pas ateher e din gjykatsi i gjitha botrrave se ku dot jet aj person.

A i din ti ligjet e Zotit qe i ka len Zoti per njerzimin a ? Jo nuk e din.
    Ateher kur nuk e din ligjin se si dot gjykoj Zoti me njerzit si po thua qe nuk eshte ne rregull me hy ne parajs, njeriu kur nuk e din ligjin as nuk mundet me gjyku oo i paaft (i fes). O djal pse more pi shtin hunt kur nuk je i sigurt ne diqka paaa!

Citim: pra po te doje i krijon njerezit perfekt dhe nuk ka nevoje te ekzistoje e keqja.
    Po shum e vertet eshte, qe po te deshte Zoti do ti krijonte te gjith te mir. Po ja qe nuk i krijoj njerzt perfekt, Qfar po thu te bejm tash?
    A ka apo nuk ka nevoj me egzistu e keqja prap ku eshte mendimi yt personal, per medimin tim shiqyr qe egziston e keqja dhe dallohet e mira.

Citim Xfiles: Ku e kane vendin keta lloj njerezish?
    Un nuk e di bre ligjin e zotit, se tu kisha pergjegj pa problem, por vetem aj eshte qe i din ligjet e veta 100% edhe aj gjykon si eshte me se miri dhe me se drrejti.

Xfiles a don te msoj edhe diqka sod per fen islame, po po pa tjeter dot mesoj sepse ke shummm nevoj per mesim, sepse je shum i keqinfermuar per disa gjana lidhje me ket tem.

A e din ti qe edhe muslimani dot shkoj ne ferr ???
    Edhe nese i ka fal pes vakte namaz kret jeten, ka mundesi me shku ne ferr.
    Edhe nese si ka falur kurr pes vakte namaz ka mundesi me shku ne parajs.
    Edhe nese kret jeten ka agjeruar, ka mundesi me shku ne ferr.
    Edhe nese kurr ska agjeruar ka mundesi me shku ne parajs.
    A e din ti se ku eshte dallimi i muslimanit ne ferr me ato te pabesimtarit ?
    Dallimi i Muslimanit eshte qe Muslimani denohet me pak per ato vepra te kqija, dhe mbas denimit qe e ka ber p.sh 1 miljon vjet denim, aj ateher del ne parajs ku ska FUND (1 miljon vite kan fund, e Fundi ska fund.)
    Kurse pa besimtari zdot del KURR ne parajs.
    Ky eshte besimi islam.

Kurse tash edhe aj psykopati, denohet vetem per qato sende qe ka qen i vetdishem, por jo ne ket menyr i vetdishem, p.sh dikush te thot para Zotit, me fal se un skam qen i vetishem per ty o zot, skam qen i informuar! jo jo kjo nuk te vlen as pak, njeri me mend je, me sy dhe me trru, lexo dhe meso eshte ajeti i par i kuranit .
    Fundi fundit dot denohemi edhe per mosdijenin qe spo e mesojm.

Edhe tash per fund : Xfiles, mos pyt shum per rregullat e Zotot sepse je shummmm i vogel ne trru o shoki, kupto, mos ben pytje : pse, pse, pse, pse, sepse kjo PSE,ja jote nuk ka fund KURR, qikjo PSE,ja jote e befason shkencen gjdo sekond.

hajt un po i bjen disa pytje me pse :

Pse i kam dy dur e dy sy, Pse jo ka kater ?
    Pse i kom vetem dy kom, pse jo gjashte, per te mujt me vrapu ma shpet heheh?
    Pse jon peshqit pa kom ? heheh ndoshta sju nevoiten a po hahaha !

More leri kto sende se turp prej vetvetes po me vjen me be ksi pytje me PSE.
    Paramendo te them un, me mir ishte te mos kishim egzistu ose me mir te ishim te gjith te mir, ose te mos kish egzistu fare e mira heheh ose te mos kishte egzistu i ftofti se e urrej pak hehe! Nuk jon more kto pytje normale per mendimin tim o Xfiles !!!!

Nese vazhdon me ksi pytje hajgare, mo nuk dot mirrem me ty, se kohen e fundit e teprove me pytje qesharake.

Shkurt e trrup, thuaj ndrrysh, un as ne qat Zot nuk besoj, por besoj ne nje fuqi mbinatyrore qe na ka kriju vetem per loj, dhe as gje me teper, neser do te vdesim dhe me kurr skemi per te degjuar per at fuqi mbinatyrore.
    Ky eshte mendimi yt zotni Xfiles.

Selam (paq)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Bani gjk
    Kuj i thu more ti Zot, a ke mundesi te me trregosh pak me gjersisht ?
    Qaj Zoti yt qe po i thu ti,
    A eshte me i fuqishem se ti ?
    sigurisht
    A eshte me i dishem se ti ?
    sigurisht
    A eshte me i meshirshem se ti ?
    me shume se une mbase, por jo aq sa duhet.
    A eshte me gjykats se ti ?
    po, me siguri.
    A eshte me flas (qe fal mekate) se ti ?
    normale, se mos e kam krijuar une mekatin,
    mekatin e ka krijuar Zoti dhe i takon atij te fali mekatet.

Pot berbej ne zotin o Xfiles se nuk ja ke haberin lidhje me FE, ke ndegjuar qe egziston nje parajs e nje ferr, dhe disa gjana tjera i ke msu ne fe, qe ike degjuar neper rrug dhe tash mendon ke mrri at dijeni sa qe ti mposht edhe FET, me ksi pytje te ateistave mos me hajde ne ket tem, ata i permbahen asaj teorije: qe nuk besojn, pa e shiku, pa e ndegju ose pa e prek !!!!
    e ku di une per fene, ti e di.
    pastaj une nuk jam ateist, dua apo nuk dua une.

A i din ti ligjet e Zotit qe i ka len Zoti per njerzimin a ? Jo nuk e din.
    Ateher kur nuk e din ligjin se si dot gjykoj Zoti me njerzit si po thua qe nuk eshte ne rregull me hy ne parajs, njeriu kur nuk e din ligjin as nuk mundet me gjyku oo i paaft (i fes). O djal pse more pi shtin hunt kur nuk je i sigurt ne diqka paaa!
    pse ti i di ligjet qe zoti ka vendos per njerezimin?
    kujton se i di se kujton se kur'ani eshte ligji i zotit per njerezimin,
    pikerisht kur'ani me biblen i kane keto absurditete, Zoti mbase nuk ka fare gisht ne krijimin e bibles dhe kur'anit dhe per kete nuk mund te them se nuk eshte i drejte.
    Ku jane keto ligjet qe ti di dhe une,
    veç mos me thuaj qe eshte sheriati.

Po shum e vertet eshte, qe po te deshte Zoti do ti krijonte te gjith te mir. Po ja qe nuk i krijoj njerzt perfekt, Qfar po thu te bejm tash?
    A ka apo nuk ka nevoj me egzistu e keqja prap ku eshte mendimi yt personal, per medimin tim shiqyr qe egziston e keqja dhe dallohet e mira.
    e pra, qe te gezojne disa duhet te sakrifikohen te disa te tjere, disa do shkojne ne parajse kurse disa te tjere do shkojne ne ferr, kjo eshte padrejtesi meqe e keqja qenka nje e "mire" e domosdoshme, atehere rrjedhimisht nuk mund te jete te gjithe te mire .
    Pra e keqja duhet te ekzistoje dhe si rrjedhoje nuk ka mundesi te jene te gjithe te mire, duhen ata te keqet qe te dalin ne pah te miret,
    duhet nje armik i popullit patjeter qe xhaxhi diktator te duket i mire.

Citim Xfiles: Ku e kane vendin keta lloj njerezish?
    Un nuk e di bre ligjin e zotit, se tu kisha pergjegj pa problem, por vetem aj eshte qe i din ligjet e veta 100% edhe aj gjykon si eshte me se miri dhe me se drrejti.

Xfiles a don te msoj edhe diqka sod per fen islame, po po pa tjeter dot mesoj sepse ke shummm nevoj per mesim, sepse je shum i keqinfermuar per disa gjana lidhje me ket tem.

A e din ti qe edhe muslimani dot shkoj ne ferr ???
    Edhe nese i ka fal pes vakte namaz kret jeten, ka mundesi me shku ne ferr.
    Edhe nese si ka falur kurr pes vakte namaz ka mundesi me shku ne parajs.
    Edhe nese kret jeten ka agjeruar, ka mundesi me shku ne ferr.
    Edhe nese kurr ska agjeruar ka mundesi me shku ne parajs.
    A e din ti se ku eshte dallimi i muslimanit ne ferr me ato te pabesimtarit ?
    Dallimi i Muslimanit eshte qe Muslimani denohet me pak per ato vepra te kqija, dhe mbas denimit qe e ka ber p.sh 1 miljon vjet denim, aj ateher del ne parajs ku ska FUND (1 miljon vite kan fund, e Fundi ska fund.)
    Kurse pa besimtari zdot del KURR ne parajs.
    Ky eshte besimi islam.
    faleminderit per mesimin por keto i dija,
    por dija edhe nje gje qe askush ne kete bote, askush qofte edhe ai kundershtari me i madh i muhamedit nuk do jene perjetsisht ne ferr, sepse askush nuk mund te jete aq i keq ne nje kohe 100 vjeçare per tu denuar ne nje kohe te perjetshme.
    Keto nuk i kam thene une por nje dijetar mysliman.

Ajo qe ne kete rast eshte nje si tip absurditeti eshte:
    Ata qe do denohen ne ferr dhe pastaj do dalin nga ferri per ne parajse do te jene te shenuar qe te dallohen nga ata qe shkuan direkt ne parajse, do kene nje vule ne balle.
    pra edhe aty ku duhet te ekzistoje lumturia e perjetshme do kete diskriminime te perjetshme.
    Nuk eshte aspak ndryshe nga vula virtuale qe myslimanet i vene pjeses tjeter te botes duke u ndjere mbi ta.
    Kurse tash edhe aj psykopati, denohet vetem per qato sende qe ka qen i vetdishem, por jo ne ket menyr i vetdishem, p.sh dikush te thot para Zotit, me fal se un skam qen i vetishem per ty o zot, skam qen i informuar! jo jo kjo nuk te vlen as pak, njeri me mend je, me sy dhe me trru, lexo dhe meso eshte ajeti i par i kuranit .
    Fundi fundit dot denohemi edhe per mosdijenin qe spo e mesojm.
    mire e ke, por puna eshte a eshte nga zoti ajeti i kur'anit?
    jo per gje por me gjithe luften qe predikohet aty dhe gjakderdhjen qe predikohet nga muhamedi pak veshtire ti besosh ajeteve te kur'anit.

Nese vazhdon me ksi pytje hajgare, mo nuk dot mirrem me ty, se kohen e fundit e teprove me pytje qesharake.

aman te lutem ,po nuk u pergjigje ti kush do me mesoj mua te paaftin ne fe.

Shkurt e trrup, thuaj ndrrysh, un as ne qat Zot nuk besoj, por besoj ne nje fuqi mbinatyrore qe na ka kriju vetem per loj, dhe as gje me teper, neser do te vdesim dhe me kurr skemi per te degjuar per at fuqi mbinatyrore.
    Ky eshte mendimi yt zotni Xfiles.

Selam (paq)
    Une besoj ne Zot,
    por me siguri jo ne ate te ashtuquajtur Zot qe ka shkruar biblen dhe kur'anin, kuptohet gje qe eshte me te vertete e pamundur.
    Nga kjo mund te nxjerr perfundim se meqe Zoti eshte i plotfuqishem, i gjithedijshem, i pagabueshem, i meshirshem, i mire etj etj dhe me siguri ka pasur nje arsye te mire qe na krijoji( me siguri jo ato arsye qe thoni ju) atehere kur'ani he bibla nuk ka se si te vijne nga zoti.

Nese pranoj qe ato dy libra jane nga zoti atehere duhet te pranoj qe Zoti nuk eshte i meshirshem.

Une preferoj te paren zgjidhje.

Paqe.

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Xfiles, nuk kom ndermend te mirrem me me ty, SEPSE ti nuk din se kush je, dhe qfar je, dhe qfar beson, dhe qfar nuk beson, kshtu qe kot eshte me ty me bisedu.

heheh me ben te qesh se sa politikan je, ne fillim u mundove te behesh musliman (munafik) por nuk te eci hehe, tash mundohesh mi ik gjdo pytje, gjdo shpjegimi, behesh kinse nuk po kupton, ndonjeher behesh edhe qorr, shpesh her edhe Genjeshtar,bes ndonjeher kur ski qka me then, e luan edhe rrolin e Zotit hehe etj sende , por ja qe nuk te eci shum kjo politik more qun.

Tupani bjen per ato qe ka vesh, se per ato qe ska vesh , mshoj diten e naten, ati si doket interesant.

Zoti na rujt nga munafiket !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bani gjk : 11-03-2006 më 13:58

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Bani gjk
    Xfiles, nuk kom ndermend te mirrem me me ty, SEPSE ti nuk din se kush je, dhe qfar je, dhe qfar beson, dhe qfar nuk beson, kshtu qe kot eshte me ty me bisedu.

heheh me ben te qesh se sa politikan je, ne fillim u mundove te behesh musliman (munafik) por nuk te eci hehe, tash mundohesh mi ik gjdo pytje, gjdo shpjegimi, behesh kinse nuk po kupton, ndonjeher behesh edhe qorr, bes ndonjeher kur ski qka me then, e luan edhe rrolin e Zotit hehe etj sende , por ja qe nuk te eci shum kjo politik more qun.

Tupani bjen per ato qe ka vesh, se per ato qe ska vesh , mshoj diten e naten, ati si doket interesant.

Zoti na rujt nga munafiket !
    O bani gjk,
    une nuk jam munduar te behem ndonjehere mysliman, dhe kur i besoja i besoja sinqerisht, ndoshta se nuk dija mire ca detaje te tjera qe fale jush i mesova.
    kujdes kur thoni munafik, te pakten sigurohuni mire se ç'do te thote, do te thote dy fytyresh.
    Po qe kur te shprehesh lirshem qenka dyfytyresi?
    Faleminderit per konsideraten, çe do qe eshte e gabuar.

per x-files

x-files citoi ...........ca detaje te tjera qe fale jush i mesova,,,,,,,,

shpesh here te kam permendur se je ber qesharak me kete evolucionin tend dekadent per fajin e forumit,ose me sakt per fajin e ne myslimaneve qe nuk jemi tolerant....Me kujton nji femije te vogel,,,qe kur nuk i ben detyurat i shfajesohet prinderve se e ka fajin filan shok qe eshte i keq e qe ja terheq vemendjen....

Ty eshte shum e veshtir te japesh pergjigje,,,gjithmon na streson me ironin tende qe ne nuk te njohim,kjo eshte me se e vertet se nuk te njohim,,,po un nuk do shtie fall e te paramendoj se si jeti,dhe as nuk me intereson,,,po mendimin tend e njoh me ane te atyre kryeveprave filozofike qe na skalòit ne forum....perderisa jemi en forum mendimi i te tjereve njihet nga ato qe shkruajn

dhe perderisa ti shkruan te tilla gjera,padyshim mund te them qe ti je konfuz ne veten tende,ti nuk njeh allahun e madherishem,qe thua se i beson,,,
    dhe diku ne nji vend tjeter kishe shkruar nji idiotsi nga ato te tuat per profetin (s.a.w.s) dhe mesa vura re pavarsisht se na hiqesh si respektues i mendimeve te tjerve dhe na treegohesh tolerant,,,e nxjer na njeher surratin e vertet.....

Kto qe po ti them po ti them se ate mendim kam kur shof ato qe shkruan,,,deshira ime eshte qe ti te kthehesh e te jesh mysliman monoteist,pasio allahu shum fal,,,por sinqerisht kur lexoj kto shkrime behesh me i urryer se armiqte e hapur te islamit,se ata dihet kush jan,po ju qe nuk diheni jeni me te rrezikshmit....

selam
    gutentag hope hope shtajgen mute muten tope

fishkelle te rrapi treshit[COLOR=DarkOrange]

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga RULE_Partizani
    Ty eshte shum e veshtir te japesh pergjigje,,,gjithmon na streson me ironin tende qe ne nuk te njohim,kjo eshte me se e vertet se nuk te njohim,,,po un nuk do shtie fall e te paramendoj se si jeti,dhe as nuk me intereson,,,po mendimin tend e njoh me ane te atyre kryeveprave filozofike qe na skalòit ne forum....perderisa jemi en forum mendimi i te tjereve njihet nga ato qe shkruajn
    si fillim une nuk flas me ironi,
    perderisa jemi ne forum mendimi i te tjereve respektohet dhe nuk i thuhet "injorant", "ip aditur", "genjeshtar","munafik" etj etj, vetem se nuk mendon si ti. As une nuk jam dakord me mendimet e tua por nuk te kam krahasuar ty me askend dhe nuk te kam ofenduar vetem se une nuk mendoj si ti.
    Shpresoj qe ketu te me mirkuptosh.
    dhe perderisa ti shkruan te tilla gjera,padyshim mund te them qe ti je konfuz ne veten tende,ti nuk njeh allahun e madherishem,qe thua se i beson,,,
    dhe diku ne nji vend tjeter kishe shkruar nji idiotsi nga ato te tuat per profetin (s.a.w.s) dhe mesa vura re pavarsisht se na hiqesh si respektues i mendimeve te tjerve dhe na treegohesh tolerant,,,e nxjer na njeher surratin e vertet.....
    une nuk njoh allahun, njoh Zotin, ke te drejte ketu, megjithese Allah=Zot.
    une respektoj mendimin tend dhe nuk te ofendoj ty,
    nese une kritikoj profetin tuaj se nuk jam dakord me veprat e tij kjo nuk do te thote se nuk jam tolerant, une nuk i bie me qafe njeriu se nuk beson ate qe besoj une. Te kam ofenduar ty personalisht sepse ke dhene mendimin tend? JO.
    Kto qe po ti them po ti them se ate mendim kam kur shof ato qe shkruan,,,deshira ime eshte qe ti te kthehesh e te jesh mysliman monoteist,pasio allahu shum fal,,,por sinqerisht kur lexoj kto shkrime behesh me i urryer se armiqte e hapur te islamit,se ata dihet kush jan,po ju qe nuk diheni jeni me te rrezikshmit....
    selam
    i dashur Rule_partizani, se kush eshte konfuz ketu une nuk e di,
    po kush tha qe jam politeist? po une ne nje Zot besoj or derebardhe, se llogjikisht nuk mund te jete ndryshe.

Une hapur po flas, nuk jam "armik i feshehur" i islamit, une thjesht e kundershtoj aty ku nuk jam dakord, ,,, nuk e dija qe qenkam kaq i rrezikshem!!!!!!!
    Une kam nje tufe me shoke mysliman te devotshem dhe nuk debatoj me ta per islamin, ata kane fene e tyre dhe, per sa kohe nje mysliman nuk me bie me qafe per faktin qe nuk jam mysliman une e dua dhe e respektoj, e shoh si nje njeri qe eshte si une.

E kunderta ndodh me ju, te pakten ti me bani gjk, kur me pergjigjeni e vetmja gje qe beni eshte te me akuzoni per ato qe tashme i keni mesuar permendesh vetem e vetem se nuk mendoj si ju.
    Mendoj se do ishte mire te flitej per temen si thoni?

Shendet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 15-03-2006 më 08:21

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga F_LASKU
    Hapa kete teme dhe besoj qe pershtatet me agnosticizmin.Gjeja qe dua te them eshte se me ben pershtypje kjo qe thone fete ne lidhje me vullnetin e lire te njeriut.Fete semitike thone qe Zoti i dine te gjitha dhe para se ta krijoje njeriun ja ka shkruajtur se cfare do ti ndodhi dhe ku do te shkoje ne parajse apo ne ferr.

Atehere me te drejte lind pyetja a kam faj un qe mekatoj e hyj ne ferr apo eshte Zoti ai qe e shkruajti dhe un hyj ne ferr i imponuar prej vullnetit tij?

Nese me ka krijuar dhe ma ka shkruajtur qe do te hyj ne ferr atehere ku eshte drejtesia hyjnore?Une si krijese nuk mundem me i dale kunder vullnetit tij..

i mirepres pergjigjet tuaja.

me respekt F_LASKU
    I nderuar z. F_LASKU

Nëse analizohet kjo shprehje, “Vullneti i lirë”, është më se e qartë se çfarë nënkupton. Shprehja vetvetiu sqaron kuptimin e lirisë njerëzore, që më tepër ka të bëjë me vullnetin njerëzor, sesa me veprimin njerëzor. Fjala vullnet i lirë, në rradhë të parë i referohet vullnetit të njeriut, ndjenjave, bindjes, mosbindjes, të qenurit i kënaqur me fe dhe së dyti, lirisë në veprime.

Sa i përket të parës, vullnetit njerëzor, ai plotësisht i takon njeriut. Është me rëndësi të ceket se njeriu në këtë fushë ka dy opcione:
    - t’I bindet Zotit, të ndjek rrugën që Ai ia udhëzoi dhe të jetë i kënaqur (të pajtohet) me ato që Ai ia ka caktuar.
    - mos t’I bindet Zotit, mos të ndjek rrugën që Zoti i ka udhëzuar dhe normalisht mos të jetë i kënaqur (mos të pajtohet) me atë që Ai ia ka caktuar.
    T’I bindesh Zotit nënkupton të pajtohesh me faktin e të qënurit i nënshtruar ndaj ligjeve dhe rregullave Hyjnore.

Ju Zotëri p.sh. keni të drejtë të zgjedhni a do të jeni të nënshtruar, dmth të jetoni sipas këtyre ligjeve, apo nuk do të nënshtroheni dhe të jeni në kundërvajtje. Fakti që juve p.sh. nuk u pëlqejnë disa rregulla fetare, nuk domethënë aspak se Zoti ju ka privuar nga ndjekja e besimit të drejtë, por vetëm se keni pasur zgjedhje të lirë nëse do të shkoni majtas apo djathtas, nëse do të bindeni apo nuk do të bindeni. Ja edhe në momentin gjersa i lexoni këto fjalë, ju keni vullnet të lirë të përcaktoheni, askush nuk ju privon të drejtën e zgjedhjes apo vullnetit të lirë.

Sa i përket lirisë në veprime, këtu ndryshojnë gjërat. Zoti njeriut i ka dhënë një lloj lirie të kufizuar. Liria e kufizuar nënkupton veprime, zgjedhje të lirë brenda asaj që ka caktuar Zoti. P.sh. Zoti njeriut ia ka caktuar datëlindjen, familjen ku do të lind, jetëzgjatjen, vdekjen..., Zoti e di më së miri. Por, krahas këtyre caktimeve, gjithashtu i ka dhënë liri në veprime, në suaza të kornizave të caktuara. Pra në suaza të këtyre kufizimeve, (njeriu nuk mund të ndryshoj familjen, jetëzgjatjen e vet apo të të dashurve të vet, datëlindjen, apo gjërat tjera madhore...) njeriu gjithsesi mund të zgjedhë vet nëse do të shkojë në xhami apo në kishë; në do të punojë me nder apo do të vjedh ose merret me prostitucion, drogë; në do të hajë mish derri apo nuk do të hajë; në do të pijë raki apo nuk do të pijë...

Gjithsesi se Zoti nuk i cakton askujt të merret me gjëra të cilat Ai i ka ndaluar.
    Kam thënë edhe më herët se Zoti është tejet serioz dhe assesi nuk luan lojra kalamajsh me njerëzit.

Rasti me disidentët muslimanë (dmth, ata që njëherë besojnë e pastaj humbin besimin), sipas botëkuptimin tim shpjegohet në këtë mënyrë: Besimi, nëse nuk ushqehet me vepra, atëherë pëson dhe dështon. Gabimet e vogla shpiejnë në gabime të mëdha, kurse gabimet e mëdha shpiejnë në humbje besimi. Kjo ndodh kur njeriu nuk i ruhet asaj që ia ka ndaluar Zoti.
    Ja dhe një shkëputje nga Hutbeja e Muhamedit s.a.v.s. në lidhje me këtë:

Frikësohuni Allahut dhe furnizimin fitojeni në mënyrë të lejuar. Ngecja e nafakas mos t'ju bëjë ta kërkoni atë në mënyrë të palejuar. Sepse, ajo që është prej All-llahut mund të fitohet vetëm me bindje ndaj Tij. Ai ua ka shpjeguar atë që është e lejuar (hallall) dhe atë që është e ndaluar (haram). Në mes të këtyre dyjave, ekzistojnë mjaft gjëra të paqarta dhe të dykuptimta që i di vetëm ai që është pa mëkate. Kush ruhet nga këto paqartësi dhe dykuptimësi, ai do ta ruaj fenë dhe nderin e vet.Kush lëshohet në punë të dyshimta, ai mund të bjerë lehtë në ç'është e ndaluar.
    Kjo është e ngjashme me bariun që kullot tufën e tij përreth haramit, kështuqë, mund ti ndodh që tufa ti shkojë në ç'është e ndaluar.
    Secili sundimtar ka vende tek u ndalohet të tjerëve hyrja. Dijeni, Vendet e ndaluara të All-llahut janë haramet e Tij.

Caktimi i Zotit, në rrjedhën e jetës së njeriut, vete sipas përcaktimit të njeriut, u përcaktove për hallall do të të udhëzojë, u përcaktove për haram, normalisht se do të lajthitish.

Sikur të ishte ashtu siç pretendon, i nderuar zotëri, atëherë, Zoti, i Cili padyshim ka fuqi absolute, gjithsesi se do t’i kishte nënshtruar të gjithë njerëzit dhe do t’i kishte bërë të devotshëm ashtu siç na ka këshilluar, theksoj, këshilluar, të bëhemi. E për Zotin kjo është e lehtë!

Me respekt dhe shpresoj, pa keqkuptime
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga fjollat
    Ju Zotëri p.sh. keni të drejtë të zgjedhni a do të jeni të nënshtruar, dmth të jetoni sipas këtyre ligjeve, apo nuk do të nënshtroheni dhe të jeni në kundërvajtje.
    Mos do te thuash qe kush nuk beson ne islam eshte ne kundravajtje?
    sa per dijeni ka plot njerez qe nuk e pranojne islamin dhe nuk jane myslmane dhe bejne nje jete te drejte e pa mekate per tu pasur zili.
    Perpara se tu nenshtrohemi atyre ligjeve duhet kuptuar kujt ja jane ato ligje.

shpresoj te mos me keqkuptosh.
    shendet

Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A është vullneti i lirë?
    Nga Spirituoziii në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 02-02-2007, 12:53
  2. Dëshira dhe Vullneti
    Nga Cupke_pe_Korce në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 04-02-2006, 23:32
  3. Rikonfirmohet vullneti për Kosovën shtet të pavarur dhe sovran
    Nga mbreta në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 22-11-2005, 11:26
  4. Komentet tuaja për zgjedhjet e 3 korrikut
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 07-08-2005, 02:47
  5. Vullneti i lirë
    Nga PrInCiPiEl në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 04-02-2005, 01:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •