Close
Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 108 prej 108
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Citim Postuar më parë nga estonica
    Mos te futemi ne ofendime specifike sepse cdo fe ka vec te mirave edhe te keqijat e saj. P.sh: ne disa shtete te USA-s nuk lejohet mesimi i evolucionit neper shkolla sepse shkon kunder "mesimit" te bibles. Apo veshjet e cifuteve, etj, etj.
    Dhe per fat te keq asnje nuk lejon "vullnet te lire". Eshte me teper vullnet i lire sipas imameve, prifterinjve, edhe me keq akoma kur feja hyn ne politike te politikaneve idiot dhe te paafte.
    Te vetmet shkolla ne USA qe nuk lejojne mesimin e Evolucionit jane shkolla katolike dhe nuk do te kishte shume kuptim po ta lejonin apo jo? Vullneti i lire eshte ne faktin qe po te duash dergoji femijet ne ate shkolle, po te duash mos i dergo. See, prape ne doren tende eshte!
    Ignore List: Den Bossi

Rend or Maratonomak Maska e estonica
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    34

Lexoje njehere kete dhe me kthe pergjigje....

Citim Postuar më parë nga Gio
    Te vetmet shkolla ne USA qe nuk lejojne mesimin e Evolucionit jane shkolla katolike dhe nuk do te kishte shume kuptim po ta lejonin apo jo? Vullneti i lire eshte ne faktin qe po te duash dergoji femijet ne ate shkolle, po te duash mos i dergo. See, prape ne doren tende eshte!

http://www.politicalcortex.com/story.../24/94318/1631

E di qe eshte vec nje blog por megjithe mangesite te jep nje pamje te gjendjes.
    Te tregon (per tju kthyer temes) se sa vullnet te lire ka njeriu...
    That's when you know you found somebody special. When you can just shut the f!@# up for a minute, and comfortably share silence.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    http://www.politicalcortex.com/story.../24/94318/1631

E di qe eshte vec nje blog por megjithe mangesite te jep nje pamje te gjendjes.
    Te tregon (per tju kthyer temes) se sa vullnet te lire ka njeriu...
    Po keto gjithmone kane qene thika me dy ane. Ti po e harron rastin e mesueses qe e pezulluan nga puna se kishte vene nje kryq ne qafe kur shkoi ne pune?

Anëtarësuar
    07-04-2006
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    34
    Po keto gjithmone kane qene thika me dy ane. Ti po e harron rastin e mesueses qe e pezulluan nga puna se kishte vene nje kryq ne qafe kur shkoi ne pune?
    E kam degjuar dicka te tille por nuk i di mire imtesite, megjithate per mua feja nuk ka vend as ne shkolle dhe as ne politike. Dhe idete personale duhet te publikohen me kujdes. Nqs nje femije shef ose degjon dicka nga nje profesor ai/ajo eshte shume me e inklinuar per ta absorbuar lajmin si dicka te vertete; per kete arsye mesuesit (ne shkollat fillore dhe te mesme) duhet te jene shume te kujdesshem dhe nuk duhet te percjellin idete e tyre tek nxenesit (mbase kjo ka qene nje nga arsyet per pezullimin).
    That's when you know you found somebody special. When you can just shut the f!@# up for a minute, and comfortably share silence.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Ju te gjithe po e masni vullnetin e lire te fese me veprimet e disa njerezve si puna juaj dhe imja. Thelbi i kesaj teme ishte: a kane njerezit vullnet te lire te fete apo eshte gjithcka e vendosur nga Zoti dhe jeta eshte rrjedhoje e atij vendimi? Te gjitha keto vendime nese lejohet apo s'lejohet feja ne shoqerine dhe institucionet qe ne frekuentojme cdo dite jane te vendosur nga njerez, jo nga Zoti. Ne jetojme ne nje shoqeri qe po s'te pelqeu menyra se si behen gjerat, atehere shko ne nje vend tjeter ku te pelqen me shume. Ne ate aspekt te gjithe kane vullnet te lire.

Anëtarësuar
    07-04-2006
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    34
    Ju te gjithe po e masni vullnetin e lire te fese me veprimet e disa njerezve si puna juaj dhe imja. Thelbi i kesaj teme ishte: a kane njerezit vullnet te lire te fete apo eshte gjithcka e vendosur nga Zoti dhe jeta eshte rrjedhoje e atij vendimi? Te gjitha keto vendime nese lejohet apo s'lejohet feja ne shoqerine dhe institucionet qe ne frekuentojme cdo dite jane te vendosur nga njerez, jo nga Zoti. Ne jetojme ne nje shoqeri qe po s'te pelqeu menyra se si behen gjerat, atehere shko ne nje vend tjeter ku te pelqen me shume. Ne ate aspekt te gjithe kane vullnet te lire.
    Tema ishte: a eshte fati i njeriut i paracaktuar apo jemi ne qe bejme cdo zgjedhje ne jete (pa nderhyrjen e Zotit). Dhe nqs eshte i paracaktuar pse denohem une per ate qe eshte vendosur nga vete perendia.

Vendimet merren nga vete njerezit (kete po diskutoja me pare), por ata njerez qe marrin keto vendime i bejne ne emer te perendise dhe kjo eshte ceshtje diskutimi.
    Dhe persa i perket politikaneve ata nuk duhet te marrin vendime ne baze te prirjeve te tyre fetare.
    Se fundi, per fat te keq ne cdo shoqeri qe te jetosh prirjet jane gjithmone te pranishme (sic thone disa: "you can run but you cant hide").

By the way I cant find the bread crumbs.
    Ndryshuar për herë të fundit nga estonica : 19-04-2006 më 16:36

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Tema ishte: a eshte fati i njeriut i paracaktuar apo jemi ne qe bejme cdo zgjedhje ne jete (pa nderhyrjen e Zotit). Dhe nqs eshte i paracaktuar pse denohem une per ate qe eshte vendosur nga vete perendia.

Vendimet merren nga vete njerezit (kete po diskutoja me pare), por ata njerez qe marrin keto vendime i bejne ne emer te perendise dhe kjo eshte ceshtje diskutimi.
    Dhe persa i perket politikaneve ata nuk duhet te marrin vendime ne baze te prirjeve te tyre fetare.
    Se fundi, per fat te keq ne cdo shoqeri qe te jetosh prirjet jane gjithmone te pranishme (sic thone disa: "you can run but you cant hide").

By the way I cant find the bread crumbs.
    Me kete jam dakort edhe une. Inati im i vetem eshte se njerezit ose qahen nga Zoti ose kur bejne ndonje gje qe s'duhet bere, thone qe e bejne per Zotin, LOL.

P.S. Look harder!!!!

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    Me kenaqe, o moter!
    Per "Vullnetin e lire tek fete"lexova sot, ashtu sic' me the ti.
    Ne Iran kishin pru nje ligj te ri per rrobat e gruase .Koinqidence, aaa?"ISLAM IS THE WAY".
    Besoj qe e ke lexuar, kur lexon kaq shume. Vullneti i lire, ashtu si duan imamet. "Ti per lisa une per fshesa"
    Paske lexu ashtu siç të thashë unë?! Bukur, të paktën je i dëgjueshëm! Tani, meqë paske lexuar por prap nuk e ke kuptuar thelbin e temës, po të sqaroj për herë të fundit, se flitet për vullnetin e lirë të njeriut, që i ka dhënë Zoti, për të zgjedhur a do të besojë në Zot apo jo!!! E kape? Jo për rregullat fetare! Lol, rregullat fetare hyjnë në fuqi në momentin kur njeriu me vullnetin e tij vendos të besojë në fe, pra kur të bëhet besimtar i asaj feje.

Shembulli më i thjeshtë që s'ka si të jetë më i thjeshtë, po flasim për vullnetin e lirë që ti ke të besosh ose të mos besosh në fe. Ke vullnet të lirë të zgjedhish! Ti nuk beson në fe sepse nuk don e jo se ta ka caktuar Zoti mos të besosh! E kape?

Rregullat fetare janë temë më vete (që ti akoma i ngatërron me këtë temë), veshja islame është obligim i paracaktuar fetar, muslimanët e duan islamin toptan me krejt rregullat islame (flas rregulla të pastra islame e jo tradita të popujve që kanë përqafuar këtë fe!
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011

Tema të Ngjashme

1. A është vullneti i lirë?
    Nga Spirituoziii në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 02-02-2007, 12:53
  2. Dëshira dhe Vullneti
    Nga Cupke_pe_Korce në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 04-02-2006, 23:32
  3. Rikonfirmohet vullneti për Kosovën shtet të pavarur dhe sovran
    Nga mbreta në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 22-11-2005, 11:26
  4. Komentet tuaja për zgjedhjet e 3 korrikut
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 07-08-2005, 02:47
  5. Vullneti i lirë
    Nga PrInCiPiEl në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 04-02-2005, 01:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •