sa e ndjeni veten raciste? pse?![]()
sa e ndjeni veten raciste? pse?![]()
ESHTE E PAMUNDUR TE LEPISH BERRYLIN
Tashti me thane Jo e di se rrej pak, me thane Po e di se nuk jam aq rraciste
sa di sa po diku ne mes. Ne shkolle pune apo dhe shoqeri kam pase shoqe
te zeza, spanjolle. Dhe kurr se kam pase problem shoqerimin me to ose ju
kam ndejte larg prej ngjyres, rraces apo besimit.
Por kur te vine puna te femite e mi..kurre s'do ta kisha pranu faktin qe djali
ose vajza te kishin relationship's me zezake, spanjolle, indiane e tane keto
rracat qe une si preferoj fort. Me duket e papranueshme dicka e tille.
Tash gjanat shifen me kohen thojne, por tu u rrite dhe do ja fus ne gjak qe
ne jemi te bame vetem per rracen tone...e kerkend tjeter.
Mendimi im ky....:P
Do te ishte kostatimi me i ulet nese nje do te kuptoja se jam racist. Mund te jete diēka qe nuk jam i vetedijshem, por qe per vetedijen time eshte vesi me i ulet per nje njeri, dhe pse mund te jete futur kaq thelle ne qenien tone sepse gjithēka eshte nje konstruksion social i kushtezuar nga rrethanat, sepse zakonisht diferencat (laltérité apo otherness) me te 'tjeret' jane perdorur per te legjitimuar qe qenit 'te ndryshem' nga te tjeret, dhe te qenit te ndryshem nga te tjeret eshte perkthyer shume shpesh ne rracizem dhe ndjenja superioriteti.
Siqoqofte eshte nje teme shume interesante por e papershtatshme per tu shqyrtuar gjeresisht ne forum, por gjithesesi ndenjat raciste ndaj te tjereve vetem pasqyrojne te metat e atyre qe i mbartin dhe i shprehin dhe edhe pse ka perjashtime, rracizmi eshte prova me bindese e injorances te njerezve qe per gjera qe nuk i njohin dhe kuptojne formojne paragjykime dhe ndenja rraciste absurde. Nje ves teper i ulet per ēdo njeri dhe qe ka qene ne baze te shume luftrave shtazore qe ka njohur njerezimi.
The important thing is not to stop questioning. -Albert Einstein
Perpiqem te mos te jem, por ndodh qe e ze veten nganjehere kur behem homofobike.
Cdo njeri eshte nga pak racist ne menyren e vet. Eshte tipar gjenetik, se mohojme dot. Por mund ta shmangim me vullnet.
me racen e zez nuk ja vete shum mir,
<<<<<<I KORCARE I IC FARE<<<<<<
Ndonjehere.
Jeta ime, mban emrin e saj..
Deri sa kam qene ne Shqiperi as behej fjale te kem pasur ndjenja racizmi,po qe kur kam vene kembe ne ca shtete te Evropes jam bere shume fare.
THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL
Postuar mė parė nga shkodrane82
Turp t'kesh..lol
E pse maj,me tu dashunu vajza me ndonje arab tan naft,hajt na trego iher se q'ka kishe ma ba naqe?
(vajzen kur ta bosh..)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga LONDON-TIRONC : 25-02-2006 mė 22:49
Kur ne niseshim per marrshim,zuzkat qanit me ngasherim.
Ne Jarovesh ne po vemi,kush nuk beson borxh nuk ja kemi.
Sjam rracist ka vend ne bote per te gjithe![]()
Krijoni Kontakt