Po per librat e Dhjates se Re? (Ungjilli i Thomait/Pjetrit/etj dhe disa letra te tjera te Palit)Postuar mė parė nga Matrix
FLM![]()
Po per librat e Dhjates se Re? (Ungjilli i Thomait/Pjetrit/etj dhe disa letra te tjera te Palit)Postuar mė parė nga Matrix
FLM![]()
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Hmmm, qe ti kthehemi pak temes, ta bejme pak me praktike:
Ky varg eshte origjinal apo jo?
Dhe, kur ata vazhdonin ta pyesnin, ai u drejtua dhe u tha atyre: ``Kush nga ju ėshtė pa mėkat, le ta hedhė i pari gurin kundėr saj!``. Gjoni 8:7
(Pyetja u drejtohet te gjitheve)
Tannhauser, nėse ke diēka pėr tė thėnė thuaje tė plotė. Mos ki frikė, je i lirė tė shprehėsh mendimin tėnd sa tė duash kėtu, por mos bė lojra tė tilla tė tipit "e gjen, kush e gjen".Postuar mė parė nga Tannhauser
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Sinqerisht nuk kisha nder mend te bej lojra, ne qofte se di gje per vargun pergjigju, per ndryshe prit pergjigjen dhe te tjereve (bashke me mua).Postuar mė parė nga liveintwoplaces
Edhe ti e di se unė di tė pėrgjigjem pėr vargun dhe e di shumė mirė se tė gjithė do japim tė njėjtėn pėrgjigje, bashke me ty.Postuar mė parė nga Tannhauser
The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford
Nuk jam dhe kaq i sigurt por qe te sigurohem, jepe pergjigjen tende
ok pra, cila eshte pergjigjja dhe dy, cila eshte rendesia e pergjigjes? (une per vete nuk kam pergjigje dhe jam ne pritje te saj)
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
Ky varg eshte origjinal.Ky varg eshte origjinal apo jo?
Dhe, kur ata vazhdonin ta pyesnin, ai u drejtua dhe u tha atyre: ``Kush nga ju është pa mëkat, le ta hedhë i pari gurin kundër saj!``. Gjoni 8:7
Nga e di une kete?
E di sepse Krishti brenda meje me thote te njejten gje.
Moter Manulaki,
- Ne rast se nje Ungjill pohon se Perendia erdhi ne mish, u kryqezua dhe u ringjall, dhe ne kemi Jeten nepermjet Tij, ai eshte autentik.
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Mua me duket se sjellja e nje vargu nuk tregon autentitetin e nje libri. Nese flitet per libra te hequr nga DH V dhe nga DH R, c'lidhje ka nje varg i vetem? Ne fund te fundit edhe vete perkthimi e ben vargun jo origjinal. Dhe gjithashtu ne fund te fundit edhe e shkruara e ben jo origjinal, per arsye se gjithcka eshte folur perpara se te shkruhej. Keshtu qe le te thuhet c'eshte per te thene per te mos krijuar ngaterresa te kota.
Gjithashtu, kush ka njohuri.. kam degjuar (jo lexuar) se ne ungjillin e Thomait Krishti shfaqet jo si i njejte me Perendine. Nese eshte e vertete nje gje e tille, ku e ve kjo gje Thomain ne apostolitetin e tij?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Manulaki : 13-02-2006 mė 12:07
Ungjilli i Thomait perbehet nga 113 thenie.
Shume prej tyre gjenden dhe ne ungjijte e tjere.
Aty nuk thuhet ne menyre eksplicite se Jezusi eshte Perendi, por kjo nenkuptohet. Arsyet se perse ky Ungjill nuk eshte perfshire ne kanonin e Dhj. Re mund te jene shume. Une po permend disa:
1-) Ky ungjill nuk ishte i njohur ne kishat e asaj kohe
2-) Ky ungjill vinte ne dyshim autoritetet kishtare, duke theksuar Mbreterine e brendshme te Atit.
3-) Ky ungjill mund te jete nje perpilim i mevonshem dhe i atribuar padrejtesisht ndaj Apostull Thomait
Te treja keto jane te mundshme.....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 13-02-2006 mė 12:38
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Krijoni Kontakt