Njė i sapomartuar kthehet ne shtepi nga puna.
- E dashur, i thote gruas. Nuk do te doja te te mundoja, por kam therritur shefin per darke.
- Ah i dashur, por nuk kam pergatitur asgje se nuk kishe lene leke
- Me te vertete nuk kemi asgje per te ngrene?
- Kemi vetem pak oriz qe dje
- Ska problem. Kur te vije shefi do ti them se kemi nje pule te mrekullueshme. Ti do te jesh ne kuzhine. Nje moment do te thyesh nje pjate e une do te te them.. Shpresoj te mos jete pula. Dhe ti do te pergjigjesh e merztur. Po pula ishte.. dhe keshtu shefi do haje vetem orizin.
Ulen ne tavoline dhe shefi nuk vonon te vije. Pas pak nje zhurme e madhe pjatash degjohetnga kuszhina.
- Shpresoj te mos jete pula, bertet burri
- Jo, pergjigjet gruaja ishte orizi
* * *
Nje burre i shendoshe futet ne autobus. Duke e pare dikush tjeter i peshperit ne vesh shokut te tij. Shiko nje ipopotam. I shendoshi e degjon dhe i thote dikujt tjeter ne menyre qe ta degjonte edhe tallesi.. Ky autobuzi qenka si varka e Noes. Ka brenda nga te gjitha llojet e kafsheve madje edhe kerrica.
* * *
Shkon dikush ne nje kioske per te blere cigare. Duke vezhguar tekstin e anti-duhanxhinjve qe thoshte mbi pakete Duhani shkakton probleme psikologjike dhe impotence.. shkon i thote shitesit
- A nuk me jepni me mire nje tjeter pakete qe shkruan thjesht per kancerin.
* * *
Kur kerkoi dikush cigare nga nje kioske, shitesi e pyeti
- Deshironi me probleme impotence apo kanceri?
* * *
Dikur ne nje taverne buze detit takohen tre doktora pėr tė pirė nga njė birrė.
I pari thote: Njė herė mė erdhi njė piaist qė i kishte tė gjitha gishtat e thyera.. dhe per nje muaj e bėra gati pėr tė dhėnė njė koncert madhėshto pėrpara mbretėreshės sė Anglisė.
I dyti thotė: Kjo sėshtė gjė. Mua mė erdhi njė atlet pa kėmbė dhe pėr njė vit mori medalje ari nė 100m
I treti thote: Jeni fillestarė re miq. Njė herė njė kauboi qė kalonte shinat e trenit, u shtyp e u bė copė copė nga treni qė nuk e kishte parė. Ajo cka mbeti prej tij ishte kapelja dhe nje cizme. Sot ai ėshtė bėrė presidenti i Amerikes.
* * *
Nxėnėsi mė i dobėt i thotė mėsuesit.
- Nėse nuk mė vini nota tė mira do tė hidhem nė det e do tė mbytem
- Mos ki frikė, i pėrgjigjet mėsuesi. Njė kashun bosh si puna jote.. vetėm do tė pluskojė.
krejt miqėsisht,
huggos
Krijoni Kontakt